- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
Új hozzászólás Aktív témák
-
bucsupeti
senior tag
válasz
superfinest #4290 üzenetére
Ahogy a többiek írták, rosszul gondolkodsz a dologról. Olyan mintha szeretnél egy sportautóval megtanulni száguldani, de előtte a biztonság kedvéért veszel egy markológépet amivel tök sok mindent meg lehet csinálni, és azon kezdesz tanulni vezetni, hiszen annak is négy kereke van.
Ha modern dolgokat akarsz akkor valamilyen objektum orientált nyelvet válassz, amihez van valamilyen jó framework. Ilyen nyelvek/környezetek a Java, C#, és a C++ is, de előtte keményen oop elméletet kell elsajátítani.
Ha rendszerprogramozás a cél akkor tökéletes a C.Ha egyszerüen csak meg akarod tanulni a programozás alapjait, vezérlési szerkezeteit, akkor jó lehet a Pascal.
-
kingabo
őstag
válasz
superfinest #4288 üzenetére
A C-hez és a Javahoz gyakorlatilag teljesen másmilyen gondolkodás mód szükséges, hiába vannak közös nyelvi elemek. Ahogy már mások is írták, emiatt nem lesz sok előnyöd a C megtanulása után ahhoz képest, aki egyből a Javaval kezd, viszont sok időd elmehet vele és valószínű vért fogsz izzadni. Ráadásul sok a kezdők szemében "hibára" vagy nehézségre a java már vagy tartalmaz valamilyen nyelvi elemet, vagy megoldást, amikkel az általad kitűzött célokat könnyebben és gyorsabban el tudod érni.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Azért gondoltam először a C nyelvet tanulom, mert ez sok nyelv alapja "elvileg", javíts ha rosszul tudom.
Inkább csak hasonló szintaktikájúak bizonyos vezérlési szerkezeteket illetően. Jobban jársz magasabb szintű programnyelvvel, szerintem, hacsak nem hardverközeli programozást szeretnél megtanulni, mert akkor a gépközelibb C a jobb választás.
-
Ereshkigal
őstag
válasz
Ha belátható időn belül "csak" kedvtelésből akarsz programozgatni, akkor én személy szerint a Java-t vagy a C#-ot javaslom neked. Csomó mindent "elébed tesznek", csak használni kell. Könnyebben, gyorsabban fogsz leprogramozni olyan dolgokat, amikkel C-ben rengeteg időd elmenne...
Nem elfogultságból ajánlom ezt, mert az én szívem a C és a C++ felé húz, na de én sejtautomatákat programozok + sokat számolok. -
axioma
veterán
válasz
Hiaba alap, a rae'pules pont azert van, mert pluszt nyujtanak a tovabbi nyelvek. Csak egy tokegyszeru pelda: dinamikus (futas kozben valtozo hosszu) tomb, lista, vagy barmi megvalositasa. Ha ansi C-ben megirod nullarol, megtanulsz egy csomo alacsonyabb szintu kezelest es kezdokent ve'rt izzadsz hogy jol kovesd le, jol foglalj helyet es szabadits fel stb. mig java-ban meg letrehozol egy (mondjuk) ArrayList-et, azt annyi. Nem beszelve arrol, hogy ha C-ben levo kodot kell egy nem kimondottan szepen kodolo embertol visszafejtene'd, az megint egy nyomozassal feler (persze java-ban is lehet ilyet elkovetni, foleg ha 2-3 betus valtozoneveket es/vagy mas nyelvu roviditeseket hasznal - multkor neztem egy ruszki programozo versenymegoldasat ahol ugye nincs ido csicsazni, eleg erdekes volt visszafejteni a core algot, de C-ben pont a nagyon nagy rugalmassag miatt nagyon nagy randasagot is el lehet kovetni ugy, hogy helyes, csak attekinthetetlen).
-
buherton
őstag
válasz
superfinest #4288 üzenetére
Miért nem kezdesz akkor Java-val? Nem sok hasonlóság van a C és a Java nyelv között se. Ha megtanulod a C-t, akkor a Java-nál újra kell tanulnod még egyszer annyit, de inkább többet, mert teljesen más a paradigma. Bocsi de szerintem teljesen logikátlan, amit csinálsz. Ráadásul olyannal nyelvvel kezded, amire 99% az esély nem kell majd neked.
Én C-t tanultam, mert abban szerettem volna programozni, és abban is kell programoznom a munkahelyen.
-
kispx
addikt
válasz
superfinest #4284 üzenetére
Nem egy a kettő, sok különbség van.
-
buherton
őstag
válasz
Ebben nagyon is tévedsz. Az egy dolog, hogy a C++ visszafelé kompatibilis a C-vel, de ezzel nagyjából be is fejeződött a kapcsolat/hasonlóság. Döntsd el, hogy C-ben vagy C++-ban szeretnél-e megtanulni programozni, és a jövőben ne keverd a kettőt. Ha komolyan akarsz programozni, akkor a C++-t érdemes megtanulni.
-
Korcsii
őstag
válasz
Két külön nyelv a kettő. Más kérdés, hogy a megfelelő headerek behívásával lehet használni a C-s függvényeket is C++ alatt. Éppen emiatt a fejlesztőkörnyezetek is általában támogatják mindkettőt.
Az általad írt példakód egyértelműen C.
Milyen megfontolásból szeretnél elkezdeni C nyelven tanulni?
-
kingabo
őstag
válasz
superfinest #4282 üzenetére
Hali!
Ez a C és nem a C++ topik. Másrészt felül a téma összefoglalóban könyveket, oldalakat is ajánlanak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged