- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- eSIM, a kártyamentes szabadság
Új hozzászólás Aktív témák
-
neil_mullen
aktív tag
válasz
Retekegér #4039 üzenetére
az elsőt telepitettem xp-re. ezt irja ki:
Probably the toolchain path within the compiler options is not setup correctly?!
Goto "Settings->Compiler and debugger...->Global compiler settings->GNU GCC Compiler->Toolchain executables" and fix the compiler's setup.a settingsbe a debugger config meg üres...
-
kispx
addikt
-
válasz
Retekegér #3586 üzenetére
Miért ne tudnád? A bemeneti stream (esetedben fájl) és a kimeneti stream egymástól teljesen független. Már persze ha nem az a feladat, hogy ugyanabba a fájlba írd vissza, mert akkor borul.
Ha nem ugyanoda kell, akkor a legtriviálisabb megoldás, hogy beolvasol egy karaktert, kiírod, és ha magánhangzó volt, kiírod még a v-t meg a karaktert újra.
Ellenkező esetben csinálnod kell egy ideiglenes fájlt, oda tolni a kimenetet, majd kicserélni a fájlokat miután lezártad az olvasott fájlt.
Vaaaaagy persze beolvashatod az egészet memóriába, de ez mórickás, mert nem működik tetszőlegesen nagy fájlokra.
A karakterenként olvasás se feltétlen jó, de ilyen házikhoz elégnek kéne lennie.
-
Jester01
veterán
válasz
Retekegér #3369 üzenetére
conio.h és getch nem szabványos, arra van a getchar amit mellesleg a csúnya scanf helyett is használhatsz.
Ha a while ciklus már elérte a végét, akkor a getch már amúgy is fölösleges.
A tömb elem növelésénél pedig nem i-t hanem c-t kellene használni indexeléshez.
Ezen felül ajánlott kapcsoszárójeleket és áttekinthetőbb struktúrát használni.
Ja és nem formázott kiíráshoz fölösleges a printf, arra van a puts.A ctrl+z pedig elképzelhető, hogy csak üres sorban fog működni (legalábbis a linuxos ctrl+d így van) tehát előbb enter kell az aktuális sor lezárásához majd jöhet az EOF.
#include <stdio.h>
int main ()
{
int c;
int i;
int tomb[10];
puts("Fajl vege jelig (Ctrl+Z) szabvanyos bementrol olvasva");
puts("megszamoljuk, hogy hany szamjegy van a szovegben.\n");
for (i=0; i<10; i++) {
tomb[i]=0;
}
while ((c = getchar()) != EOF) {
if (c>='0' && c<='9') {
tomb[c-'0'] += 1;
}
}
for (i=0; i<10; i++) {
printf("%d: %d\n",i,tomb[i]);
}
return 0;
} -
kispx
addikt
válasz
Retekegér #2688 üzenetére
Inkább Code:: Blocks. A Dev-C++ kicsit bugos, és ha jól látom akkor már fejlesztik tovább.
-
válasz
Retekegér #2138 üzenetére
Milyen szinten? Alapozásnak szerintem ez egy elég jól sikerült könyv-kettős. Az első kötet végig alap-algoritmusokat gyakoroltat, a másodiknál már gondolkozni is kell néha
(Meg nem is tetszett annyira.)
Ha valami higher level kéne, arra már nem tudok mit mondani.
Mondjuk valami webbel kapcsolat feladatsorra én is kíváncsi lennék, pl. amin lehetne GWT-t vagy Vaadint gyakorolni.
-
-
j0k3r!
őstag
válasz
Retekegér #1778 üzenetére
elore is bocsanat, ha nagy baromsagot irok, mar reg c-ztem...
itt egy link
en hianyolom a srandot, ha mar "veletlen" szamokrol van szo. -
válasz
Retekegér #1775 üzenetére
Sajnos attól még nem lesz semmi értelme, tényleg. Én is ezt a könyvet adtam látatlanban az öcsémnek, hogy ebből összeszedheti a nyelv alapjait, de azt tapasztaltam (legalábbis a '96-os kiadásban), hogy sokszor van, hogy nem mondja el a miértet.
Jester01: De ha csak annyi a lényeg, hogy véletlenszámokat generáljunk (ami persze ebben a formában oximoron), akkor nincs semmi értelme. Én ezt feltételeztem.
-
válasz
Retekegér #1631 üzenetére
Arra meg ott a printf függvény, első paraméterében megadhatod a kiírás formátumát (én pl. semmit se tudok jelenleg a tömböt elemeinek típusáról
), utána pedig a többi paraméterben a változókat adhatod meg.
Pl. egy egészeket tartalmazó array nevű tömbre (l elemű), soronként egy érték:
int i;
...
for (i = 0; i < l; i++)
{
printf("%d\n", array[i]);
} -
Lortech
addikt
válasz
Retekegér #279 üzenetére
Uff. Szóval if után nem teszünk ;-t, hacsak nem egy üres utasítást akarsz szimbolizálni.
Itt most az történt, hogy az igaz ágadban lett egy üres utasítás (;). Majd jön egy blokk ( {} )ami mindig lefut az előbbi if-től függetlenül, így persze egyből kilép az exit miatt.
Meg az ilyen exit(-1) is felesleges, egy if () {} else {} megoldás szimpibb.De hozzán legközelebb az áll, hogy ha a két param sikeresen beolvasódott, akkor csinálsz valamit, egyébként meg nem (nincs else ág sem), és végetér a program a main blokk végén.
-
Lortech
addikt
válasz
Retekegér #277 üzenetére
Normális olyan értelemben, hogy vsz. nem bug. Nem normális olyan értelemben, hogy gondolom nem ezt szeretnéd. Esetleg bennemarad a pufferben valami az előző beolvasásokból, ezért egyből lefut a beolvasás. Ha bemásolod a kódot, akkor egyértelművé tehető. A system("PAUSE"); a program végén nem szép megoldás, és kerülendő is valódi alkalmazásoknál, de tesztelni és tanulgatni megteszi az előbbi figyelembevételével.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- Mikrotik routerek
- Formula-1
- Nintendo Switch 2
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest