- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
j0k3r!
őstag
válasz
WonderCSabo #2577 üzenetére
valo igaz
(#2575) _ATi_1: en igy oldottam meg:
if(pid == 0)
{
while(j < m)
{
if(msgrcv(id, &u, sizeof(u.msg), (i + 1), 0777) == sizeof(u.msg))
{
u.mtype = (i + 2);
u.msg[0] = (u.msg[0] / u.msg[1]);
printf("%d\n", u.msg[0]);
msgsnd(id, &u, sizeof(u.msg), 0777);
++j;
}
}
}persze a j-t meg forkolas elott hoztam letre 0 kezdeti ertekkel.
-
j0k3r!
őstag
válasz
Sk8erPeter #2571 üzenetére
nemtudom mire gondolsz, elkezdek 'fentrol' lefele haladni, es ha talalok olyan szamot, amelyik mind a ket szam osztoja, akkor a fv visszateresi erteke i, a ciklust meg leallitom (break), mivel felesleges tovabb keresni, ha mar megvan az elso (legnagyobb) elem.
-
j0k3r!
őstag
válasz
WonderCSabo #2568 üzenetére
ezt nem is neztem, pedig ebben a felevben eleg sokszor hasznaltam irasban, mivel kellett az RSA-hoz : )
de ha mar itt tartunk: google a baratunk -
j0k3r!
őstag
válasz
Jester01 #2529 üzenetére
elszamoltam magam, azthittem kulon kell az utolso processeknek kuldeni egy-egy uzenetet a szulonek, de mar latom, hogy az utolso gyerekprocess (i + 2) -es tipusu uzenete az pont (n + 1), szoval valo igaz ketszer kuldtem el szulonek, nemcsoda hogy ido elott torolt sleep nelkul.
koszonom szepen a segitseget, mostmar sleep nelkul is mukodik es szepen torli is az uzenetsort (ipcs szerint is) -
j0k3r!
őstag
válasz
Jester01 #2527 üzenetére
1. a kimenet meg mindig jo
2. mostmar igen, de sajnos meg mindig van benne sleep() (kod), pedig szerintem logikailag mar jo lenne (ha kiveszem a sleepet, akkor hamarabb zarja le, minthogy megerkezne az utolso uzenet, pedig a ciklusban az utolsoprocess vizsgalat es a szulonek valo uzenet kuldese a 'sima' uzenetkuldes utan van)
3. : ) -
j0k3r!
őstag
válasz
Jester01 #2525 üzenetére
hello!
1. koszonom szepen a tanacsokat, megprobaltam kijavitani a leirtak alapjan.
erre jutottam: c, sh, kimenet2. uzenetsor torlese ele beraktam egy sleep(1);-et (ez valoszinuleg ganyolas). mivel lehetne legegyszerubben leellenorizni, hogy mar elment az n * m db uzenet, ami utan mehet a torles? (en arra gondoltam, hogy letrehozok a foprogramban egy int valtozot (shmat es tarsai, hogy elerjek a gyerekprocessek is), amit novelek minden egyes sikeres uzenetkules utan, de hatha van egyszerubb megoldas is)
3. mivel 'vizsgalodtal', hogy ezekre problemakra rajottel?
-
j0k3r!
őstag
hello!
van egy kis gondom. van ez a c kod, ez a bash script, es a megoldando feladat.
a gondom az, hogyha siman terminalbol inditom a c programot, akkor kiirja a kepernyore a helyes ertekeket, de ha ezt atiranyitom fileba (>), akkor egyatlan nem jo kimenetet ad.
a jo megoldas helyett (a feladatban benne van) ezt irja bele peldaul:
8
9
25
4
3
5
2
1
1
(itt peldaul lemaradtak az elso uzenetek, de nem mindig ez a kimenet, hiaba ugyanaz a bemenet)
ha van valakinek valami otlete szivesen fogadom -
j0k3r!
őstag
válasz
RexpecT #2517 üzenetére
hello!
ha jol latom, akkor s2-be fog kerulni a mar atalakitott 'string' (mivel a szoveg fgv visszateresi erteke char *).
dinamikus memoriafoglalasnal a malloc visszateresi erteke void*, szoval felesleges castolgatni, de ez mar Jester01 is leirta a minap.
system("PAUSE"); -> [link]szerk: Gyuri16 kozben megirta a lenyeget
-
j0k3r!
őstag
válasz
!wannabe #2511 üzenetére
en meg nem foglalkoztam vele, csak egyszer utanaolvastam egy kicsit. nemtudom mibol tanulsz, de ahogy lattam sok helyen ezt(magyar forditas), vagy az eredetit ajanljak. en majd nyaron akarnek valami 'egyszerubb' progit osszetakolni. (meg nem tudom, hogy c vagy c++) esetleg, ha van valami jegyzeted azt nyugodtan linkeld be, szivesen fogadom.
-
j0k3r!
őstag
válasz
Lortech #2444 üzenetére
koszonom a linket. akkor tehat, ha jol ertem, akkor ha hasznalom a
#define _GNU_SOURCE
makrot, akkor hiaba van pl. sajat getline implementaciom, akkor is a 'gyarit' fogja hasznalni,
ha pedig nincs makrom definialva, akkor vagy sajat getline-t, vagy 'semmit' (undefined reference to 'getline') fog ertelmezni a fordito? -
-
j0k3r!
őstag
válasz
RexpecT #2268 üzenetére
ablak bezarodas ellen a program elejere (includeokhoz)
#include <conio.h>
aztan a return 0; ele uj sorba:
getch();(#2269) RexpecT: a system("pause"); egy rendszerhivas, de errol mar linkeltem korabban. a return 0; pedig a programod visszateresi erteke, ami helyes mukodes eseten 0, ellenkezo esetben mas.
-
j0k3r!
őstag
válasz
RexpecT #2265 üzenetére
bar nem sokat c-ztem eddig, de szerintem valami ilyesmi (de az okosabbak majd kijavitanak, ha nem)
#include <stdio.h>
int main()
{
float sum = 0;
int max = 3;
for(int i = 0; i < max; i++)
{
float tmp = 0;
printf("Kerem a(z) %d. szamot : ",i + 1);
scanf("%f",&tmp);
sum += tmp;
}
printf("Atlag: %f\n", sum/max);
return 0;
}system("PAUSE");
ezt meg hanyagold
[ Módosította: philoxenia ]
-
j0k3r!
őstag
hi!
c programozashoz milyen konyvet/ebookot ajanlanatok? mar jo par eve programozok (c++/c#), csak elso felevben nagyon gyorsan atugrottuk programozasbol a sima c-t, ami majd jovo felevben kelleni fog linuxhoz. (ha valakinek van valami pdf-e az johet pm-ben, vagy a mailemre)
elore is koszonom a segitseget
-
-
j0k3r!
őstag
válasz
Retekegér #1778 üzenetére
elore is bocsanat, ha nagy baromsagot irok, mar reg c-ztem...
itt egy link
en hianyolom a srandot, ha mar "veletlen" szamokrol van szo.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Asus F15 FX516PR 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3070 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- új bontatlan iPhone 16 Pro 128GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia ajándék
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest