- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- VoLTE/VoWiFi
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung SmartTag2 teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
bucsupeti
senior tag
válasz
#34322688 #5098 üzenetére
két egymásba ágyazott for ciklust használj. egyet a mátrix sorainak, másikat az oszlopok indexelésére...
pl kereszt pszeudókódban:
számolj 0-tól 20-ig (x)
számolj 0- tól 20-ig (y)
ha x=11 vagy y=11 akkor kiír("*")szerintem itt a "nehéz" az hogy hogyan rajzold ki az adott mintát. Ehhez jó ha lerajzolod a mintát, esetleg leírod egymás után sorról sorra a kiírandó karakterpozíciókat a mátrixmban.
ha kell még segítség szólj!
-
mepet
addikt
válasz
#34322688 #5089 üzenetére
Ha olvasmányos, érthető könyvet keresel, ezt tudom ajánlani:
Kochan, Stephen G.: Programfejlesztés C nyelvenOnline irodalmat pedig az 1. hsz-ben, és a google segítségét igénybevéve találhatsz.
-
sssirius
tag
válasz
#34322688 #5070 üzenetére
C, C++, C# is van (és még amiről nem tudok...)
A C++-nak teljesen C az alapja, csak megjelenik számos új lehetőség, többek között az objektumelvű programozáshoz szükséges típusok/eljárások/technológiák. Gyakorlatilag a C nyelv bővítése.
A C# már később jött létre, ez is sokat merít a C-ből, illetve C++-ból (a C bizonyos értelemben a legtöbb ma ismert prog.nyelv alapja) -
sssirius
tag
válasz
#34322688 #5059 üzenetére
Nem mondanám. A kolléga amit írt szerintem arra vonatkozik, hogy a VS sok mindent megcsinál helyetted. Persze abból is lehet profitálni, ha azt neked kell megcsinálnod, hiszen tanulsz belőle. Ha a C:
jobban tetszik használd azt, majd kiderül, hogy elég-e mindaz amit nyújt... szerintem.
-
sssirius
tag
válasz
#34322688 #5052 üzenetére
Programozást tekintve semmi különbség, ahogy notepad-ben is nyugodtan tudsz programozni. Egyéb kényelmi szolgáltatásokban szerintem a Visual Studio többet nyújt. Lévén, hogy fizetős ez el is várható.
Valójában mindenki saját szája íze szeirint eldöntheti, hogy miben programoz. Ha lehetőséged van mindkettőt kipróbálni, akkor szerintem tedd azt és egy hét használat után el tudod dönteni melyik jön be jobban.
Pl. én utoljára VS-ben grafikus alkalmazást csináltam (DirectX/OpenGL). Nem tudom, hogy a Code:
locks milyen segítséget tudott volna nyújtani benne, de a VS elég jól hozzájárult.
-
kispx
addikt
válasz
#34322688 #5047 üzenetére
> "Valaki tudna ezzel kapcsolatos könyvet?"
A parancssorban lévő betűk nagyításával kapcsolatban?Ha C nyelvről szeretnél könyvet akkor a téma összefoglalóban van egy pár felsorolva.
Ha az IDE használatáról keresel akkor arról csak egy wiki tudok mutatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 14" 2021, M1 32GB RAM/1TB SSD Space gray
- HP EliteBook x360 830 G8 Core i5 1145G7 2.6GHz/16GB RAM/512GB
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- MSI CYBORG 15 A13V
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest