Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dobragab
    addikt

Igen, közben rájöttem, hogy két egymásba ágyazott if (vagy egy if-ben két feltétel) többet ehet memóriában is.

Ha struktúrákat használok az nem nevezhető már objektumorientált programozásnak? Nekem egyszer valaki azt mondta a forráskódomra, hogy olyan mintha C++-ban lenne, pedig akkor még nem is nagyon használtam struktúrákat sem. :DDD

(#5673) ToMmY_hun: C++-t Visual Studio-ban szeretném majd használni, azért tanulgatom, nem MCU-hoz.

(#5674) EQMontoya: Sok lúd disznót győz. :DDD Meggyőztetek. :R

(#5675) ToMmY_hun: Már azzal is baj van? :DDD

C-ben is lehet OO kódot írni, csak nehezebb, öröklést csinálni pedig undorító. Az OOP elveket viszont explicite nem támogatja a C, azaz egy C-s "osztályt" bármikor lehet szarul használni, C++-ban többé-kevésbé a használójára rá lehet kényszeríteni a "jó" használatot. Legalábbis dióhéjban ennyi.

(#5675) ToMmY_hun

C++-ban szerintem gátlástalanul lehet return-ölni akárhonnan. C-ben vigyázni kell, mert lehet, hogy pl. hibajelzésre használt visszatérés előtt fel kéne szabadítani valami erőforrásokat, és nem történik meg automatikusan. Erre (C-s kivételkezelés) majd fogok szülni egy másik hsz-t, még a goto kapcsán.

Új hozzászólás Aktív témák