- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iOS alkalmazások
- Apple Watch
- Xiaomi Watch 2 - fast fashion
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Itt a Xiaomi Android 16-os frissítési ütemterve a kompatibilis készülékekre
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sghc_toma #543 üzenetére
Hali!
Elöször is bocsesz a "költői visszakérdezésért", de már előfordult, hogy valaki minden szakmai alapot nélkülöző hozzászólással gazdagított, amikor meg visszakérdeztem, hogy hát azért mégis elmagyarázhatná nekem(amúgy nem kellett volna) hogy hogyis van az, na azóta nem hallottam felőle.
Való igaz (ahogy Te illetve dabadab kolléga is írta) a GETS magában rejti ezt a fajta hibalehetőséget, de csak ezt, és ez jól látható(money[255]). Nyílván nem létezik olyan bankautomata amibe be lehet írni 255 számjegyből álló összeget, hogy adja ki 20ezresekbe, vagy ha igen szóljatok, mert kérek kölcsön egy MTZ traktort azt elhozzuk, mert akkor k... sok pénz van benne...Azért nem szeretem a pl SCANF-t, mert az viszont rejtett "hibákat" tartalmaz és aki most ismerkedik a C-vel(lásd CELLPETI) azt nem tudhatja(mert sajnos a informatika vagy prográmozást oktató tanárbácsik is gyakran megfeletkeznek ennek elmagyarázásáról). Mire gondolok? Hát például Te is említést teszel ama bizonyos STDIN-ről ugyebár, amit a SCANF is "használ". Ha valaki tényleg korrekt INPUT-ot akar írni, annak erre oda kell figyelni. egy példával illusztrálom:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <conio.h>
int main()
{
int n1,n2;
do {
printf("Enter 2 numbers [num1,num2]: ");
if (scanf("%d,%d",&n1,&n2)!=2) {
printf("Bad INPUT, try again or * to EXIT...\n");
continue;
}
printf("SUM(%d,%d) = %d\n",n1,n2,n1+n2);
} while (getch()!='*');
return 0;
}Nos, első ránézésre hibátlan, de mégsem. A következőképp működik az adott értékek mellett:
ha 5,7 akkor hibátlanul fut
ha 12345678901,12345678901, akkor hibás eredmény
ha a,b akkor hibás működés
ha 5.0,7.0 akkor hibás működésA hibás értékkel nem kell foglalkozni, az nyílvánvaló, azonban mi okozza a hibás működést? Nos annyit elárulok hogy a STDIN.
Természetesen nem Tőletek kérdem a megoldást(hisz biztosan tudjátok), hanem azoktól a leendő programozópalántáktól akik most ismerkednek a C-vel, és remélhetőleg elolvassák mások szakmai hozzászólását.
Szóval ezzel csak azt akartam illusztrálni, hogy kézenfekvő alap C input fx-ek is megtudják nehezíteni az ember életét, és ráadásul ezt úgy teszik hogy amúgy a kód hibátlan(vagy annak tűnik)Nos ezért szoktam kezdő programozóknál inkább a GETS-et alkalmazni.
Fire.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iOS alkalmazások
- Nintendo Switch 2
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple Watch
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 1000GB 13.3" FHD 1 év gar
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Apple Watch Series 9 45mm GPS Starlight 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121, 100% Akkumulátor
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest