Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

Bocsi ha terhelem ezt a topikot, de itt írogattatok ezzel kapcsolatban, meg nem tudom hogy itt PH-n belül hol kérdezhetném meg még ezt máshol. Szóval:
    Nyáron ha lesz egy kis időm szeretnék elkezdni kicsit foglalkozni a mikrokontrollerekkel, és ehhez szeretnék egy kis segítséget kérni. Hol tudok ilyen cuccokat vásárolni/rendelni, hol tudok valami tényleg hasznos anyagot hozzá olvasni, vagy ha videó akkor nézni.
    Programozási ismereteim vannak már C-ben és C++-ban is, de így gyakorlatban még nem raktam össze semmi hasonló cuccot.
    Előre is köszi!

Van valami konkrét elképzelésed, hogy milyen platformmal szeretnél dolgozni, vagy milyen végcéllal?

Mert ha például csak hobbicélból, akkor az Arduino projekt (AVR) elég népes közösséggel és mindenféle alaplappal, kiegészítővel és libek tengerével rendelkezik.

Rengeteg webshop is foglalkozik vele, úgyhogy rendelni nagyon sok helyről lehet. Itthon a FabLabról tudok csak, de külföldön a SparkFun, SeeedStudio, Adafruit, stb. mind elég jó szerintem.

Ezek a boltok általában saját/közös leírásokkal, blogokkal is rendelkeznek, úgyhogy mindenképp megéri böngészni ismeretszerzés gyanánt is.

Új hozzászólás Aktív témák