- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Egy friss tanulmány szerint az AI-ban utazó cégek 95%-a csak elégeti a pénzét
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Lesz Xperia 10 VII, méghozzá újratervezett külsővel
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Google Pixel topik
- Megjött a jubileumi Pixel széria
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt1
tag
Sziasztok!
Egy feladathoz muszáj lenne használnom a magyar ékezetes betűket. Sajnos fordításkor már jelzi is a CodeBlocks, hogy a karakterkódolással baj van és utána futtatáskor is rosszul jelennek meg a betűk. Többféle módszerrel próbálkoztam már:
1. #include <local.h> + setlocal(LC_ALL,""); - Ez egy darabig működött is, de amikor következőre megnyitottam CodeBlocks-al akkor már nem volt jó.
2. Olvastam, hogy át kell állítani a kódlapot 852-re - system("CHCP 852") - de ez sem jó, mivel ez rendesen kiírja, hogy "Az aktív kódlap: 852", de utána ugyan úgy rosszul kezeli az ékezetes karaktereket.
CodeBlocks-ban Windows-1250 van beállítva karakterkódolásnak, de próbáltam már UTF-8-al is(Nem tudom miért hittem benne, hogy segítene, de gondoltam megpróbálom). A kérdés lényege az lenne tehát, hogy milyen módszer van arra, hogy fordításkor és futtatáskor is rendesen kezelje a CodeBlocks az ékezetes karaktereket?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Elektromos autók - motorok
- Robotporszívók
- BestBuy topik
- Windows 11
- Milyen monitort vegyek?
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Egy friss tanulmány szerint az AI-ban utazó cégek 95%-a csak elégeti a pénzét
- További aktív témák...
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Új Acer Predator 16 WQXGA 165Hz G-Sync i9-13900HX 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dymo LabelWriter 400 hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest