Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• doc
    nagyúr

No, ellestem pár dolgot órán, meg elvileg csak annyit kell csinálnom, hogy üres-e a string, mert a tab, space vizsgálat már a köv. srác dolga, aki az strIsBlank-et írja.

Órán eddig jutottam el:

int main ()
    {
    char test[]="abc";
    strIsEmpty(test);
    return 0;
    }

int strIsEmpty(const char *str)
    {
    while(str)
    if(!*str || !str)
    printf("ures string");
    return 1;
    printf("nem ures a string");
    }

Nem volt időm lejavítani, majd holnap megcsinálom. A lényeg az, hogy be kell mutatni a működést is, ezt ott a mainben egy string értékadással oldottam meg. Azzal volt bajom főleg, hogy hogyan jut át a string, pointer egyik függvényből a másikba. Lua-ban sokkal egyszerűbb volt leírni olyasmit.

a parameteratadas pont ugy tortenik mint Lua-ban meg a programozasi nyelvek tulnyomo reszeben: a fuggvenynev utani zarojelbe irod :D igaz, a C tipusos nyelv, tehat azt is meg kell adni

viszont amit irsz, nem igazan jo
    a while ciklusod addig fut, amig a string elso karaktere nem a lezaro nulla, viszont mivel a pointert nem valtoztatod, mindig ugyanoda (az elso karakterre) mutat
    raadasul nem hasznaltal { } -t, igy ures stringnel a vegtelensegig azt fogja irogatni hogy ures
    egyedul akkor fog visszaterni, ha NULL pointert adsz at neki, mivel akkor mar a while-ba sem fut bele, viszont olyankor meg fix 1-et ad vissza

csak azt nem ertem, miert nem probalod ki a programot? akkor egybol kiderulne hogy nem jo...

Új hozzászólás Aktív témák