Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri16
senior tag
hat attol fugg mit ertesz programozason. konkret prograzomozoi allasra szerintem nincs ertelme felkesziteni, hisz az egyetem inkabb az elmeleti tudast adja meg, hogy tudj gondolkozni ilyen modon, aztan a munkahelyen majd kikupalodsz. technologiabol sok van, ezert ezt se erdemes kulon tanitani. programozas tanitasnak szerintem az a celja, hogy az adott problemat (a megoldasat) meg tudd oldani az adott eszkozokkel, ehhez pedig kell egyreszt egy altalanos (nyelvtol fuggetlen) latasmod es egy jo problemamegoldo kepesseg. elsohoz tartozik a most hasznalt prog. paradigmak megertese (strukturalt, oop..), ehhez kapcsolodo tervezes (pl design patterns). nagy szerepuk van ebben az elmeleti tantargyaknak is (formalis nyelvek es automatak, complexity *, algoritmusok, adatstrukturak). problemamegoldo kepesseg pedig az egyetem 5 eve alatt kifejlodik magatol, erre van a sok matek, formalis tantargyak, bizonyitasok. mind ad egy absztrakt modellt, amiben gondolkodni kell, es problemakat amiket ebben meg kell oldani.
ezt mind egy egyetem adja, ezek utan, ha a programozo wannabe nincs olyan szinten, hogy egy cegnel elhelyezkedve barmilyen (ot erdeklo) munkakorbe bele tudjon razodni rovid idon belul, akkor valoszinuleg benne van a hiba.kivancsi vagyok te hogyan gondolod ezt, mit kellene mashogy tanitani. lehet mas az en velemenyen, mert egyre kevesbe akarok egy nagy ceg programozoja lenni, aki heti 40+ oraban irja a kodot mint egy robot. nekem ennel tobb kell. ugy gondolom, hogy a legtobb ilyen programozonak nem is kellene egyetem (legalabbis nem ilyen formaban).
nalunk is probalnak mostanaban beujitani tantargyakat, amik jobban a gyakorlatra keszitenek fel, de egyelore ugy latom, hogy tulmisztifikaljak a dolgok. pl most is volt egy targyam ami elsodlegesen uml modellezest tanitott. elfogadom, hogy ez egy jo dolog, de tanitani egy szemeszteren at azert kicsit megalazo, hisz ezt a par diagramot egy delutan elmagyarazom barkinek aki irt mar 100 sornal hoszabb programot.
* sorry, nem magyarul tanulok, nem tudom mi erre e kifejezes
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- HP Zbook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 400NIT, 100% sRGB Garis!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ÚJ GIGABYTE A16 3VH - 16" WUXGA 165Hz - Ryzen 7 260 - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5060 - 3 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest