- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Új nap, új Xiaomi 17 információk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #3663 üzenetére
értelek, egyrészt még nagyon az elején vagyok, vagyunk és ilyen kis szar kódokhoz én azt nézem, hogy nekem adott esetbe legyen értelmes, persze ha már több feladatot csinálnék akkor nyilván nem így nevezném el őket
másrészt, meg ezt a tanár csinálta
én sem értem mi az az i2, én mindig i-j-k-t használok, pláne ha meg nem is egymásba ágyazott ciklusról van szó mint a fenti kódnál, akkor simán használhatta volna tovább az i-t, bár lehet azt akarta hogy ne zavarja meg a többieket
mindenesetre ma megírtuk az első ZH-t, ha nem köt bele mindenbe akkor hibátlan, hozzáteszem azt mondta első órán, hogy őt nem érdekli ha ékezettel vagy anélkül íratunk ki, erre ma mondta hogy pontlevonás lesz érte
szerencsére eszembe jutott a setlocalos vacak, és tudtam használni
viszont felmerült egy kis probléma
átlagot kellett számolnom, és mint ahogy a nagykönyve meg van írva így csináltam:
double atlag=0.0;
összegbe benne vannak 0-7 ig összeadva a számok, és 8-al osztottam
atlag=osszeg/i+1;így ahogy kiírattam cout-tal, kerekített, de viszont ha az atlagba beletöltöttem, az összeget, és azt a couton belül leosztottam i+1-el, akkor viszont jó lett és nem egészet írt ki, én bénáztam?
c#-be egyszerűbbnek tűnt nekem, mert %.2f-el vagy hogy irtattam ki 2 tizedesjegyet, meg eleve jobbnak találtam azt is, hogy a %d-t pl bárhova pakoltam, míg cout-nál "körbe" pakolom a változót a szöveggel, hogy oda írja ki a számot vagy bármit ahova akarom
-
dobragab
addikt
válasz
PumpkinSeed #3663 üzenetére
Törekedni kell az angol elnevezésre is, de ez opcionális.
Igen, de amíg tanul, és kezdő, a kutyát nem zavarja szerintem. Aztán ha már párszáz sornál hosszabb programnak áll neki, akkor "kötelező" az angol változónév.
Illetve a camelCase használata változók, függvények és metódusok közben.
Naaaa, ne jávázzunk pls.
Egyrészt ez is camelCase, másrészt ez is CamelCase. A jávás konvenció a lowerInitialCamelCase. C++-ban ez projetkfüggő, hogyan nevezi el a változókat, de csak egyféleképpen.
Az STL konvenciója egyébként a lower_case_with_underscore...
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Házi hangfal építés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Windows 11
- sellerbuyer: Egy teljesen új platformot kapunk! Új korszak kezdődik?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Béta iOS-t használók topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad W541 - i7-4810MQ I 16GB I 512SSD I K1100 I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L570 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FULL HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Microsoft Surface Pro 7 Érintős Szétszedhető Laptop Tablet 12,3" -80% i5-1035G4 8/256 Retina
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest