Hirdetés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
értelek, egyrészt még nagyon az elején vagyok, vagyunk és ilyen kis szar kódokhoz én azt nézem, hogy nekem adott esetbe legyen értelmes, persze ha már több feladatot csinálnék akkor nyilván nem így nevezném el őket
másrészt, meg ezt a tanár csinálta
én sem értem mi az az i2, én mindig i-j-k-t használok, pláne ha meg nem is egymásba ágyazott ciklusról van szó mint a fenti kódnál, akkor simán használhatta volna tovább az i-t, bár lehet azt akarta hogy ne zavarja meg a többieketmindenesetre ma megírtuk az első ZH-t, ha nem köt bele mindenbe akkor hibátlan, hozzáteszem azt mondta első órán, hogy őt nem érdekli ha ékezettel vagy anélkül íratunk ki, erre ma mondta hogy pontlevonás lesz érte
szerencsére eszembe jutott a setlocalos vacak, és tudtam használniviszont felmerült egy kis probléma
átlagot kellett számolnom, és mint ahogy a nagykönyve meg van írva így csináltam:
double atlag=0.0;
összegbe benne vannak 0-7 ig összeadva a számok, és 8-al osztottam
atlag=osszeg/i+1;így ahogy kiírattam cout-tal, kerekített, de viszont ha az atlagba beletöltöttem, az összeget, és azt a couton belül leosztottam i+1-el, akkor viszont jó lett és nem egészet írt ki, én bénáztam?
c#-be egyszerűbbnek tűnt nekem, mert %.2f-el vagy hogy irtattam ki 2 tizedesjegyet, meg eleve jobbnak találtam azt is, hogy a %d-t pl bárhova pakoltam, míg cout-nál "körbe" pakolom a változót a szöveggel, hogy oda írja ki a számot vagy bármit ahova akarom
-
dobragab
addikt
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Törekedni kell az angol elnevezésre is, de ez opcionális.
Igen, de amíg tanul, és kezdő, a kutyát nem zavarja szerintem. Aztán ha már párszáz sornál hosszabb programnak áll neki, akkor "kötelező" az angol változónév.
Illetve a camelCase használata változók, függvények és metódusok közben.
Naaaa, ne jávázzunk pls.
Egyrészt ez is camelCase, másrészt ez is CamelCase. A jávás konvenció a lowerInitialCamelCase. C++-ban ez projetkfüggő, hogyan nevezi el a változókat, de csak egyféleképpen.
Az STL konvenciója egyébként a lower_case_with_underscore...
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Formula-1 humoros
- Eredeti játékok OFF topik
- Xbox Series X|S
- Korszakok keverednek a HYTE legfrissebb, lekerekített külsejű házában
- Napelem
- Robogó, kismotor
- Formula-1
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- ÚJszerű 1Hónapos Apple iPhone 17 256GB Black 1OO% ! még 11 Hó nemzetközi APPLE GaranciÁval
- iPhone 17 Pro Max Cosmic Orange 256GB BONTATLAN 3 ÉV MAGYAR GARANCIA! iCentre számlával!
- T14 Gen1 27% 14" FHD IPS érintő i7-10610U MX330 16GB 256GB NVMe ujjlolv új akku gar
- Samsung Galaxy S23 128Gb fekete, megkímélt
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U Refurbished
- Honor Magic 7 Pro 512 Gb - AI Pro kamera, 6,8 120 Hz LTPO OLED, Snapdragon 8 Elite,3 hó gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921, 100% Akkumulátor
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Gombászkönyvek egyben
- GYÖNYÖRŰ APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3715, 98% AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
én sem értem mi az az i2, én mindig i-j-k-t használok, pláne ha meg nem is egymásba ágyazott ciklusról van szó mint a fenti kódnál, akkor simán használhatta volna tovább az i-t, bár lehet azt akarta hogy ne zavarja meg a többieket