- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Larry303 #485 üzenetére
Nem mondtam, hogy komoly probléma van a sakkal (pedig van). Csak azt mondtam, hogy nem feleltethető meg a valóságnak. És ez nem csak az Én véleményem, hanem pl Clausewitz, B. L. Hart és hasonló emberek is erre a következtetésre jutottak.
Én arra a konkrét replayra lennék kíváncsi, amit korábban említettél. De hagyd a francba, annyira nem lényeges.
Apophis: F2C2-ben ott vannak az UAV-ok, csak vigyázni kell rájuk, szóval láthatod amit akarsz. A sakkos megjegyzésed is alátámasztja, hogy az nem az igazi. Pont attól, hogy ismered az ellen lehetőségeit és terveit is ki tudod következtetni. Ez ugyanis nem felel meg a valóságnak, ott normális esetben csak akkor tudod mire készül az ellen ha már meglépte. Ez a háború köde valójában, nem a LoS.
A sport RTS önmagában egy vicces kifejezés... -
törölt tag
válasz
Larry303 #472 üzenetére
Lehet írott az AI (az embereké ugyanúgy kiismerhető egyébként), de ez nem befolyásolja a fegyverek/eszközök erejét, használhatóságát, gyárthatóságát. Mindezek pedig meghatározzák mit tehetsz és hogyan multiban. Generals esetén ez úgy módosul, hogy mit kell tenned és hogyan. Szabadságod az nincs sok, a dolgok be vannak drótozva. Részlet kérdés ki van a túloldalon, csak a feladat végrehajtásának nehézségét befolyásolja.
Replay-t még nem kaptam meg. -
törölt tag
válasz
Larry303 #458 üzenetére
Összeveszni én sem akarok, a staílusom kissé nyers (ha esetleg még nem tapasztaltad korábban). A véleményem viszont határozott.
A stratégia talán egy összeállítási rajzzal hasonlítható össze legalább. A taktika pedig az alkatrészek gyártási és szerelési technológiájával. Hiába a brilliáns technológia, ha szar a rajz. Márpedig egy rajz kidolgozása nem egyszerű, és főleg nem gyors tevékenység. Persze egyszerű problémára a válasz is lehet egyszerű (sőt igazából ez lenne a kívánatos, nem túlbonyolítani a dolgokat, mint a japánok a II. vh-ban, amikor az elterelő támadásnak is volt elterelő támadása és a fő csapásnál is volt főbb csapás). Akkor viszont lehet a Generals az egyszerű problémák játéka.
A replay jöhet. -
törölt tag
válasz
Larry303 #456 üzenetére
A stratégiai és a taktika kiegészíti egymást. Stratégiában viszont egyáltalán nincs szükség hirtelen döntésekre, az a taktika sajátja. A stratégia hosszú távra hat ezért nincs helye benne kapkodásnak. Annál inkább a megfontoltságnak, átgondoltságnak. Ezen hsz-oddal megerősítettél abban, hogy nem tudsz különbséget tenni a kettő között.
Stratégiának ott van pl a Heroes sorozat. Na abban rájössz mi is a különbség a stratégia és taktika között. Pl amikor a hadjárat 4-5. hónapjában derül ki, hogy már a második héten hibáztál a stratégiában... És ennek bizony messzemenő következményei lesznek, veszíteni fogsz szinte biztosan. Taktikai hibák nagyon hamar visszaütnek. Generals-ban ha hibázol, az nagyon hamar kiderül. Még a TS sem volt ilyen rohanás, sokkal átgondoltabb volt a játékmenet. ( A Generals egyébként taktikailag is vérzik, nagyon egyfeladatúak az eszközök benne tapasztalataim szerint. Sehol egy Discthrower szintű univerzális egység, ami gyakorlatilag csak légvédelemre nem alkalmas, vagy az RA2 IFV-je, ami a deszantolt egységtől függő feladatot láthat el.)
A single során tapasztalt dolgok csak egy esetben nem alkalmazhatóak a multira: ha két teljesen független csapat készítette Őket. Generals esetén nem áll fenn ez ismereteim szerint. Márpedig a single az rohanás, méghozzá kicsi térképeken (ez megint nem teszi lehetővé a megfontolt stratégiát. TS-ben gyanítom egynémely bázisom nagyobb volt, mint a Generals térképeinek többsége (egy bázis felépítése megint csak stratégiai tényező lehet, Generals-ban túlságosan zsúfoltak ehhez).
Megértem, hogy véded az általad szeretett játékot, én is ezt tenném. De az indokaid számomra nem meggyőzőek, nem állnak a realitás talaján. Mondd azt, hogy szereted, mert így tetszik neked a játék. De ne állítsd, hogy kőkemény stratégia, mert nem az. Még akkor sem, ha többet játszottál vele, ami egyébként igaz. Én ugyanis nagyon hamar kiábrándultam belőle.
Mennyi helyet foglal az a replay?
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Larry303 #454 üzenetére
Most akkor taktika vagy stratégia?
Ez viszont offense, ha a kettőt nem tudod elkülöníteni, akkor ne mondj véleményt egy stratégiai vagy taktikai játékról!
Egyébként a stratégia és a felpörgetett játékmenet ellentmond egymásnak. A stratégia nem elkapkodható, ahhoz mindenképpen idő kell. A Generals-ban nem sok ilyesmi volt (4-5 percenként szuperfegyver meg egyebek, ami vicc).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged