Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Azért fura, hogy így bevettétek ezt a demagóg szöveget, hogy mekkora lehetőség az olimpia (Na de mire? Ez a nem mindegy...), azt már nem akarjátok észrevenni, hogy a NOB mennyire meg van lőve a pályázó városok számát illetően, merthogy nem nagyon akarnak a városok pályázni erre az aranytojást tojó tyúkra. Ez vajon mit jelent? Mindenki hülye, csak mi vagyunk helikopterek? :DDD

törölt tag

válasz g0dl #93 üzenetére

Akkor mesélj, te professzor, hogyan kellene értelmezni az aláírók minősítését a következők alapján:

[link]
    Ezzel együtt én sajnálom, hogy 200.000 kádárista proli szellemiségű droid elqrt egy ilyen gazdasági, és társadalmi lehetőséget.

[link]
    Megtalálták a 200.000 kádári proli szellemiségű szavazójukat.

Ugye ezekről az emberekről azon kívül semmit nem tudsz, hogy aláírták egy népszavazási aláírásgyűjtő ívet az olimpia visszavonásáról tartott népszavazás ügyében.
    Ugyanezt számtalan tőlünk tehetősebb ország városában megtették már, tehát mivel ezekről az emberekről sem tudsz többet, a szidalmazások rájuk is vonatkoznak. Vagy ennyire mély nemzeti érzelmekkel vagy átitatva, hogy ez a kiváltságos minősítés csak magyarokra vonatkozik? ;]

törölt tag

válasz g0dl #91 üzenetére

Ki kádáristázott, ki hülyézett olimpia-elleneseket? A hamburgiak (többségében) kádáristák és hülyék? A római lakosok (többségében) kádáristák és hülyék?

Meredek kijelentések ezek, tipikusan Orbán elvakult hívei írnak/beszélnek így, jó lesz magatokba nézni. Persze ha hozzátok hasonló stílusban kapjátok az ívet, akkor mélyen fel vagytok háborodva, nem sikerül észrevenni az álszentséget magatok részéről. A szűklátókörűség iskolapéldái lehetnétek ezzel a reakcióval, ahogy a "200 ezer" ember kiállását fogadtátok.

törölt tag

válasz Lauda #87 üzenetére

Aki olimpiát támogat ebben az országban, az vak vagy végtelenül ostoba. Orbán birkanyájának büszke tagja.

törölt tag

válasz brownus #85 üzenetére

Kb. annyira jellemző rájuk a párbeszéd, mint Rákosi-elvtársra. Amúgy minél többet tudok meg Rákosiról mint politikusról, annál inkább Orbánra ismerek. :DDD
    Pl. Rákosi szándékosan súlytalan emberekkel vette magát körbe. Orbán is szépen leépített mindenkit a fideszben, aki értelmes gondolatokat képes megfogalmazni. Óriási a kontraszt az első Orbán-kormány és a mostani közt.

törölt tag

Los Angelesben most biztosan "pezsgőt bontottak":

[link]

News that Budapest, Hungary, plans to drop its bid for the 2024 Summer Olympics probably won’t have a tremendous effect on the overall race.
    From the start, Los Angeles and Paris were considered the favorites to stage the Games.

Ja, mégsem. :P

törölt tag

válasz g0dl #72 üzenetére

Én egy vagyok a 200 ezer kádárista közül. ;]
    Komolyra fordítva: azt hiszem, elég érv elhangzott az olimpia mellett és ellen is, ha valaki jobban belemélyült. Az ellenérvek sokkal ütősebbek voltak. Bocsáss meg, de én képesnek érzem magam rá, hogy az információk birtokában eldöntsem, ne pedig gondolkodás nélkül bólogassak mindenre, ami valójában a politikai elit érdekeit szolgálná leginkább.
    Nézd, én rászántam az időt, átnéztem azt az 1300 oldalas megvalósíthatósági tanulmányt. A közlekedési infrastrukturális fejlesztések nem hogy nem győztek meg, de sok területen visszafejlődésnek tartom már rövid távon is, és akkor még nem beszéltem hosszú távról, mert közlekedést úgy illene fejleszteni, évtizedekre előre gondolkodva. Több független közlekedési szakember, közlekedési szervezetek, pl. Metróért egyesület, VEKE is kritizálta a tervezett "fejlesztések" több pontját. Nem indult ezekben az ügyekben semmiféle társadalmi konzultáció, nem egyeztettek, nem változtattak, kötötték az ebet a karóhoz, hogy az úgy jó lesz, azt úgy kell; elképesztően demagóg érvekre futotta csak pl. a csepeli villamosnál. Egyébként is kockázatos egy olimpia egy magunkfajta gazdasági súllyal bíró országnak, de ha tényleg olyan fejlesztéseket tartalmazott volna, melyek szakmai szempontból olimpia nélkül is prioritást élveznek, sokkal inkább nehezemre esett volna "reálisan" gondolkodni.
    És azt hiszem, hogy ezzel nagyon sok "kádárista" budapesti lett volna így. Demszky idején még 5-ös metrót ígértek az olimpiára (ami tényleg egy nagyon fontos viszonylat lenne, a 3-ashoz hasonló jelentőségű lenne kb.), most meg előálltak egy olyan villamosos tervvel, ami már önmagában sem működne. Annyira azért nem jó Budapest tömegközlekedése, hogy visszafejlesszék (egy két hetes eseménynek alárendelve).
    Szóval hiába is dicsérik a kormánypártiak meg a bom-osok, mob-osok ezt a pályázatot, ez a pályázat több ponton is gyenge, én majdnem biztos vagyok benne, hogy egy erősebb pályázattal nem sok babér termett volna az "aláírásgyűjtőknek". Szóval ezért a kudarcért legalább ennyire hibás a kormány is, akik magasról tesznek hatástanulmányokra, szakértői véleményekre, nincs valódi konzultáció.

törölt tag

Jó döntés született. Politikai szempontból izgalmasabb lett volna talán egy népszavazás és azt megelőző kampány, de túl nagy a kockázat, hogy esetleg mégis az olimpia mellett szavaznának. Már pályázni sem kellett volna.

(#67) g0dl:

A kádári szellem áthatja Hamburg és Róma lakosait is. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés