- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnum_
nagyúr
ja én is viszem a szent dobozt mindig, tele baCCva a dolgaimmal.
Macko: tőlem átviaszolhatjuk a robogót is, én is korán szoktam kezdeni, tudok még korábban fél órával, nekem nem gond.
csak nem most szombaton.
jönnek hozzám szombat reggel, így kivételesen péntek este fogok mosni. -
Magnum_
nagyúr
tudom.
nem rossz egyébként a Fogarasi, ha nagyon habozok, oda megyek (kb 2-3 havonta). 2 bajom van vele: túl erős ott már a nyomás, illetve szűkösek a slotok. +20cm oldalanként jó lenne. de a habozás jó, mondom, néha átnyálazom ott mikroszálas szivaccsal, igyekszem a szivacsos mosást kerülni.
de írtad már, hogy voltál a Husztin, akkor gondolom, magad is megtapasztaltad, hogy van meleg víz.Tomcsi: nem, sehol se nagyon lehet már (utoljára Pécsen tudtam vödrözni), de nekem nem kell, évi pár alkalommal vödrözök csak.
MAckó: nem is mondtad. mit vettél? Jettát?
szombat reggelente járok husztira. ha épp nem dolgozol, akkor írj és megbeszéljük. -
-
gzbotii
nagyúr
Én annyira nem lájkoltam, mert a kocsi a ház előtt állt, fa alatt, jól megtelt lapival meg ilyenek, amit az eső jól bemosott az ablaktörlő alatti műanyag cucc alá, és ebből már volt problémám a tavasszal (megtelt minden mocsokkal, lefolyó eldugult, a víz a motorháztető bowdenjénél visszafolyt).
Persze, mindez akkor jutott eszembe, amikor már 20p esettMásképp, meg egy megváltás volt ez az eső
-
macilaci78
nagyúr
Elolvastam a linket, és a Transporterrel szállított árvízvédelmi homokzsákra írtam... Gondolom, földúton, murván laza 50-nel azért elporoszkálnak 8-10 mázsa homokkal a raktérben. 2 paletta befér, egy az oldalajtón, egy hátul, az 10 mázsa.
Homokzsák után külön öröm takarítani a kárpitozást, magát az autót, és akkor még az amortizációval számolnak. Nyilván a NAV által meghatározott 9 Ft/km. Belecsavarnak 20 km-es távon 1.000 km, adnak 9 ezer Ft kárpótlást, meg órabérben kifizetik a kiesett munkanapod.
Én például értékesítő vagyok, jutalékért dolgozom, aznap meg épp nem kötöttem meg egy 300 millás bizniszt, kártalanítson...Ja, leves. Bocsi, azt könnyek takarítani, a szagát is... Személyszállítás is, rajtuk a szerelvény, mindenféle lelógó sarkos dolog az övön, pisztoly, bilincs éles pereme, tépőzárak tapadnak a kárpithoz. Nyilván izzadnak, földön hemperegnek, kúsznak, másznak. Nem életszerű, hogy azt az autót tisztán, átadáskori állapotban kapd vissza.
Dolgoztam egy fél évet Szeged HRK-n, láttam régi és új autót is, "egygazdás" parancsnokit és "mindenki" járőrautót is. Egy szolgálatban lévő rendőrnél, honvédnél nemigen lesz olyan, hogy "Várjál, főnök, megmosakszom, meg átveszem legalább a sáros bakancsom, mielőtt beülök a rekvirált civil autóba." Nem bántásból, hanem egyszerűen nincs mód ilyenekkel szarozni.
-
macilaci78
nagyúr
Igen, csak az UAZ tökön-paszulyon is elmegy, míg egy Transporter nem.
Az a 10-12 literes fogyikülönbség meg nem térül meg egy túlterhelt, lelakott, esetleg sérült jármű helyreállításával.Szerintem hasonló lesz a szitu, mint amikor a határőrségi Navarrákból parancsnoki járműveket csináltak a városokba, a lelakott rendőrségi Octaviákat meg kiküldték a határba járőrbe... Ha már rekvirálni akarnak, vajon számításba veszik az állami vagyon mozgósítását is? Bízom abban, hogy Parlament körül ólálkodó Multivanok előbb jutna ki az árvízvédelem okán szolgálatra, mint pl a mi Transporterünk.
-
macilaci78
nagyúr
Nettó hülyeség, tippre több bevethető járműve van a HM-nek, mint ahány használatukra kiképzett embere.
az autója és ön is egy kategóriába esik a törvény szemébe: slusszkulcsostul dobhatják be a közösbe - ez a nem mindegy... Ha a honvédségnek éppen nincs képzett embere, akkor még azt is rekvirálhat.
-
Spet
addikt
Quartz szerkezet, IWC számlap elképzelés (csak változtattak a körök elrendezésén) Mushroom brand ami kickstarteren indult. Kérdéses, hogy 10 év után lesznek-e még.
-
rgeorge
addikt
UV-t nyilván kap, mert nem garázsban tartom. De keveset fut az autó, így a sózásból is keveset kap, ráadásul azt inkább a téli kapja, amiből még mind a négy szelep ép. Mindenesetre, ha a gumi nem sínylette meg ezt a sokáig tartó leresztett állapotot, akkor jól jöttünk ki a dologból.
-
rgeorge
addikt
Na úgy néz ki, hogy csak a jobb hátsó gumi ereszt, a jobb elsőben csak kevesebb a levegő. Az is valószínű, hogy a szelep a gond, mert fújtam bele levegőt egy kis mobil kompresszorral, és a szelep felől sziszeg a levegő, ami mozgatásra erősödik. Találtam egy mozgó gumist, aki kijön nemsokára, akkor okosabb leszek.
-
rgeorge
addikt
Én is erre gyanakszom. Ha látom a gumikat, talán okosabb leszek. A szelepek is régiek, főleg a hátsó, az elsőt már cserélték pár éve, akkor a körúton eresztett le, még szerencse, hogy volt parkolóhely ott, ahol észrevettem és a jobb oldalt, ami a járda felől volt.
Vannak mobil gumisok, de elég drágán dolgoznak, igaz, gyorsan is. A körúti akció 500 forint volt, annyit adtam a gumisnak, amikor eldöcögtem hozzá a mankóval és kicserélte a szelepet, kérni semmit sem kért... -
rgeorge
addikt
-
Magnum_
nagyúr
Papir nelkul senkinek semmit. Mindent irasban.
Kezesseget, adostarsi lancot meg anyukanak sem.
Aramszamlat mar a liftben befizetjuk iCsekk alkalmazassal.
Csak olyan pizzeriaba megyunk, ahol a pizzan nem a sajt a legfelso feltet.
Szandalhoz nem veszunk zoknit. De szandalt sem. -
-
Spet
addikt
Nálunk 10 évbe tellett mire a kedves vállalkozó romját eltüntették az utcánkról, ami helyet foglalt, így a kedves vendégei pedig jó apám kapujába álltak.
Aztán vadászd, hogy melyik az a vak k0"cs0"g aki nem veszi észre az udvarban a négykerekűt.
(gazdagréti panel környékén, vagy 20 autót el lehetne vitetni, mert csak roncsok és a helyet foglalják, de ahhoz is az embernek kellene bejelentenie
)
-
gzbotii
nagyúr
És az ilyen övezetek megléte (vagy hiánya) mitől függ? Vagy amikor megyek megnézni a lakást, akkor tudom megérdeklődni?
És ha fizetős, akkor mekkora éves/havi összeggel kell számolni?Kolozsváron, ahol fizikailag lehetetlen, hogy miden kocsi elférjen a kijelölt helyeken, szemet hunynak az olyan fölött, hogy beállsz az utcasarokra, egy épület mellé, félig a járdára (hogy közben azért legyen helye), stb. Akkor ezt BP felejtsem el?
(#100973) Spet: ez a másik...elég sok feltörés/lopást hallok BP-n. Öt éve van kocsim itt, ez alatt még csak hírt se hallottam, hogy valakinek valamit csináltak volna. Pár üzemanyaglopáson kívül. Ettől mennyire kell tartani? Gondolom a román rendszám itt is "előny"
szerk2: a színessel jelölt a fizetős zóna, ha jól értem. Szép.
-
gzbotii
nagyúr
Attól nem félek, amúgy sem vagyok egy beszari alak, meg többször jártam már Magyarországon kocsival, csak azt tudom, amikor meglátják a szervek a kocsit, nem lopom be magam a szívükbe.
Amúgy, panelek melletti parkolókban, milyen rendszerben vannak elosztva a helyek? Tehát, ha bérelek egy lakást, hogy tudok parkolóhelyet is szerezni mellé?
Mert pl itt, január-március időszakban lehet igényelni, kapsz egy helyet a lakóhelyedhez közel, az folyó év december 31.-ig a tied. Ha valaki elfoglalja, hívhatod a köztereseket, miután igazoltad nekik, hogy a helyet te bérled, megbírságolják azt aki a helyedre állt. De a hely használata, autó rendszámához kötött. Pl. -
-
Ezzel nem ertek egyet, sokaig utcan allt (tegnaptol van garazsom
), semmi baja nem lett. A kiat nem bantjak
Gabn: panelt kihagynam, most vagyok olyan helyzetben, hogy nem kell tul sok kompromisszumot kotnom.
Saint: egyelore nem
talan jovo ev vege, 19 eleje. Itt sok a cafi, beletolom mindet lakasba adomentesen.
-
DeFranco
nagyúr
arról nem is beszélve, hogy gondolom nem használták 6-8 évig a gumit, hogy természetes körülmények között kopjon, hanem szépen szintetikusan bekoptatták, amitől sem nem sérül sem nem deformálódik és főleg sem nem öregszik, olyan lágy és ruganyos mint egy babapofi,
meg arról nem is beszélve, hogy nem írjuk rá a kocsira hogy milyen gumi van rajta, mert akkora torzítást visz a tesztbe, hogy azért középiskolában is buktatnak
arról nem is beszélve, hogy az egyik fő tételként hangoztatott "Továbbá a baleseti statisztikák alapján, - melyeket egy német-svéd cég adatbázisából kaptak - megállapították, hogy a balesetek és a gumiabroncsok mintamélysége között semmilyen összefüggés nem mutatható ki." állításnak ki a forrása, milyen cég ez, akkreditálva van-e valahol, független-e, vagy simán a michelin egyik leánya? ki ez és mi alapján állítja amit mond, milyen statisztika milyen módszerrel állapították meg? ki ez és mit akar?
az első kettő miatt alapból totál érvénytelen az egész teszt úgy ahogy van, az eredmények értékelhetetlenek, ezt nem szabad elfogadni semmilyen körülmények között.
-
DeFranco
nagyúr
ebben az a k.va szomorú, hogy évekig ez az egy rohadék cikk fogja legitimálni a sok köcsög nyócéves linglongját amin már ropog a kopásjelző meg úgy egyébként keményebb a gittnél ami a sárvédőt tartja össze.
baromira felhúztam magam. ha én így vizsgálnék valamit simán padkára haraptatnának, módszertanilag ez nem teszt hanem egy koncepciós per kb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Hardcore café
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bluetooth hangszórók
- Battlefield 6
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG OLED55C27LA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- DELL WD19S dokkoló + 130W töltő
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3077, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest