- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
hszilard666 #106469 üzenetére
No para, csak nem lehetett kihagyni.
-
Tim82
félisten
válasz
hszilard666 #106437 üzenetére
Budget megoldás a Decathlon-ból: Newfeel Abeona 500 30L.
Alapvetően nem fotóshátizsák, de nekem belefér egy régebbi MILC (Olympus E-P1) két fix objektívvel egy Cullmann Panama Action 100 kistáskában a legnagyobb zsebébe és beférne még egy másik táskában a régi Olympus E-300 DSLR-em a kitobjektívjével - és még jutna hely több objektívnek is.
A legnagyobb zseben kívül van kifejezetten laptoptartó zseb, meg két kisebb zseb (amibe pl. tablet, ebook reader, esőkabát, az EDC "neszeszerem" befér).
A súlyelosztása nagyon jó, amúgy meg esőt kibír a vízlepergető felülete.
-
Tim82
félisten
Keresek MindigTV ingyenes adásainak fogására alkalmas beltéri DVB-T boxot és hozzá való antennát jó áron.
-
Tim82
félisten
Meg rémlik valami olyasmi is az Alapelvekből, hogy hirdetni a területileg illetékes lokáltopikokban engedélyezett, vagy rosszul emlékszem?
Mindenesetre ugye itt meglehetősen magas az egy főre eső modik száma, szóval valaki csak megmondja.
-
Tim82
félisten
Civilization 3 két napig ingyenes a HumbleBundle-n.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #106020 üzenetére
Auchan akciós volt?
A Silvercrest ugye a Lidl saját márkája...
-
Tim82
félisten
válasz
CoolBoy323 #105927 üzenetére
Nem.
-
-
Tim82
félisten
válasz
MasterMark #105695 üzenetére
Eh, jó vaksi vagyok, hogy ezt eddig nem vettem észre.
Igaz, nekem az a megfelelő beállítás, hogy mindig kérjen jelszót vagy PIN-t vagy ujjlenyomatot.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
sketchifun #105526 üzenetére
A Macilaci is által írt Sértz Optikát javaslom.
Olcsó, megbízható. A hátulütő, hogy csak kp, bankkárty/egészségpénztári kártya nem játszik, mint fizetés.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #105464 üzenetére
Szerintem bírjátok ki addig, amíg a bolognait elkészítitek... tudom, hosszú lesz, órákba telik a várakozás.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #105217 üzenetére
Az általad említett szexgép is lehet ilyen, nem tudom.
Ó, pedig a bolognais változattal kapcsolatban emlékeim szerint Te vagy a szakértő. Ha Te nem tudod, ki tudhatja akkor?...
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #105194 üzenetére
A "kúrens" az micsoda? Az üzemanyagtartályos, bolognaival tölthető szexgép megnevezése szofisztikáltabban?
gzbotii:
gyergyói IT-sekszékely deszkások, csángó brékesek? -
Tim82
félisten
válasz
MrSealRD #105059 üzenetére
Ma költöztem át az új gépbe, beleértve egy új Windows 10 telepítést is. (A héten még beszereztem egy Zotac GT1030-at - nekem elég, amit tud -, egy legális Windows licenszet (számla, COA, telepítő - szerencsére schawo fórumtárs még mindig a bizniszben van), valamint egy Linksys AE6000 AC-s wifi stick-et átmeneti megoldásnak, amíg nem szerzek félmagas hátlapos PCI-e x1-mini PCI-e átalakítót a Broadcom AC-s kártyának, ami az eddigi desktop gépben volt; az abban lévő Gigabyte átalakítónak nincsen félmagas hátlapja és nem is lehet venni hozzá, ráadásul a csavarjai is máshol vannak ahhoz, hogy egy bármilyen kínai félmagas hátlappal megoldjam.)
Még csak SSD van benne, az eddigi 160 GB-os notivinyó helyett egy elfekvő 500 GB-os kerül bele az adatoknak, játékoknak. Ennek megfelelően még rengeteg finomhangolás is hátra van, pl. addig Dropbox és OneDrive szinkronizálást sem fogok beállítani, azok is vinyóra mennének.
A gép halál csendes, pici - kb. feleakkora helyet foglal, mint az előző ház -, jól néz ki. Ami eddig negatív, hogy 3.5" kártyaolvasó nem megy bele, mert valami saját slim kártyaolvasó fér bele (túl vastag a szabvány 3.5"), illetve lehetne a hátlapon több USB 2.0 port - kettő van, el is viszi az egér és a billentyűzet. Az USB 3.0 portokat meg annyira nem szeretik az USB 2.0-s külső audio cuccok.
-
Tim82
félisten
Még mielőtt feltenném Hardverapróra, bedobom a topikba.
Platformváltás miatt eladó:
- AM3+ proci (FX6100 - 12k),
- videókártya (HIS iSilence Radeon HD7750 (1 GB GDDR5 VRAM, 128 bit, 2 slot-ot foglaló passzív hűtés) - 10k),
- illetve egy Asus M5A78L-M/USB3 mATX alaplap (legális Windows 7 kulccsal, az alaplaphoz aktiválva a kulcs alapján Windows 10 is), melynek az egyik alaplapi USB 2.0 tüskesora lehet, hogy hibás (rákötve kártyaolvasót jelezte, hogy ez neki nem lesz pálya), más baja nincsen. Doboz, hátlap, kézikönyv, driver CD (+ Windows COA, Windows 7 x64 Pro telepítő DVD) jár hozzá, így lesz az ára 8k.Egy hét garanciát vállalok én a cuccokra, gyártói/bolti garancia nincsen rájuk.
-
Tim82
félisten
válasz
MrSealRD #104460 üzenetére
Follow-up: meg is van az Ivy League belépő
, egy SFF Lenovo ThinkCentre M92p (smiti fórumtárstól), bele meg egy i5-3470S került.
Egyelőre még csak tesztkör volt (már csak azért is, mert pl. a tervezett GT1030-at is csak holnap veszem át), de lassan átmigrálok a hét folyamán rá.
-
Tim82
félisten
válasz
CoolBoy323 #104700 üzenetére
És föccer okozott neked kellemes perceket a nem fogadott hívásaival?
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #104556 üzenetére
Sajnos nem voltam jelen, de kedves, hogy próbálkoznál bevonni valami édeshármas-félébe.
Megsúgom, nekem sem a bolognai, sem a receptje nem kell (gondolom, ezek után erővágóval kell majd levakarnom magamról a medvét).
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #104532 üzenetére
Ha nyolc órába telik, iSzili jobban teszi, ha rendel pizzát.
-
Tim82
félisten
válasz
hszilard666 #104529 üzenetére
Holnap beugrok a cuccomért rendben?
Ha már szakítottatok, remélem, legalább a bolognai jó volt!
-
Tim82
félisten
válasz
hszilard666 #104517 üzenetére
Ez csak kétszersült?
-
Tim82
félisten
válasz
MrSealRD #104457 üzenetére
Az FX magjai nem egészen teljes értékű magok (ha jól emlékszem, az architektúra valahogy úgy néz ki, hogy két mag egy "egységbe" tartozik és egy FPU-n osztozik). Az i5 mindenképpen jóval erősebb, az i3 nem feltétlenül - Ivy i3 talán erősebb, a Sandy talán kicsivel gyengébb, de egy szálas teljesítményben az is ott hagyja az FX6***-eket.
A jelenlegi tápom egy Seasonic SS-350ET, ami asszem 80+-os, de jellemzően brand gépekbe is hasonló hatásfokúakat tesznek, tehát ez sem lesz nagy gond.
A jó árú brand gép nem megoldhatatlan, az utóbbi hónapokban mind AM2+, mind 775, mind 1155 vonalon kifogtam jó vételeket, csak ezek - a 775-öt leszámítva - nem saját célra mentek.
Én amúgy sem netezést, sem filmezést nem igazán asztali gépen oldok meg (ott az X220, meg az Amlogic SoC-os/LibreElec-es médialejátszó), a YouTube/VP9/4k és egyéb "úri huncutságok" meg annyira nem izgatnak.
-
Tim82
félisten
Mivel ti mindenhez is értetek, a következővel kapcsolatban kérek inpuT:
Adott az asztali gépem, ami egy FX6100 BE procira, egy Asus Asus M5A78L-M/USB3 alaplapra, valamint egy HIS passzív HD7750-re épül. Teljesítményre a gép elég nekem, nem játszom semmilyen olyan játékkal, amihez ne lenne elég a proci és a VGA tudása. (Jellemzően pár éves lemaradásban vagyok és RPG/stratégia/ARPG vonalon mozgok, FPS-ből semmilyen újabb cím nem érdekel például.)
Amivel viszont nem vagyok elégedett, az a gép hangja (az FX iszonyúan pörgeti a procihűtést, ami mondjuk egy olcsóbb Arctic), valamint a fogyasztása, amit én soknak tartok (hivatalosan 95W TDP-s a proci, de szerintem ezt vagy többet be is nyalja terhelés alatt). Ami megint csak nem egészen oké, hogy amióta az előző Phenom II-t váltotta az FX, az egyik alaplapi USB tüskesor szerintem kevés feszt kap, így arra nem tudok kötni eszközt - szóval az alaplap határait is feszegettem már a váltással. Harmadrészt mindez egy midi ATX házban van, amivel kapcsolatban kezdem úgy érezni, hogy túl sok helyet foglal (fent van az asztalon, mivel az asztal alatt nem fér el).
Ami felmerült bennem, hogy mivel eléggé olcsóak már a Socket 1155 (Sandy/Ivy Bridge procikat fogadó) brand gépek, lecserélem az egész hóbelevancot egy platformváltással egy brand SFF gépre. Ebből a budget megoldás 15k (SFF gép proci, RAM, VGA és háttértárak nélkül) + 8k (Sandy Bridge i3) lenne, mivel low profile kártyák mennek bele, ezért ideiglenesen bekerül egy elfekvő Geforce GT520, amit majd valamikor egy GT1030 vált (ha a HD7750 elég nekem, a GT1030 is az lesz). A drágább megoldás a prociban tér el (Ivy i5 - 18k). RAM-ok, háttértárak, bővítőkártyák a VGA-t leszámítva áttehetőek. Nem utolsó sorban helyem is szabadul fel az asztalon az SFF gépre váltással.
Úgy gondoltam, hogy az FX6100 BE-t kb. 11-12k körül el lehet adni, a VGA-t 9-10k körül, az alaplapot talán 8k körül (jár hozzá jogtiszta Win 7/Win 10 is), talán így kevésbé fájna a váltás. Aprólékot most (ház, procihűtő, táp) nem számoltam, mert pl. a tápot még könnyen lehet, hogy megtartom.
Mit nyerek és mit vesztek a váltáson, szigorúan a vasat nézve? Gondolom, fogyasztásban biztosan kedvezőbb lesz az eredmény, teljesítményben mekkora ugrás lenne mondjuk az Ivy i5 (pl. egy 3470S - ha lehet, inkább energiatakarékos változatban gondolkodom) az FX 6100-hoz képest?
Előre is köszi.
-
Tim82
félisten
válasz
Melack #104080 üzenetére
A támogatási lista alapján Core 2 Duo E6700 (a régi, 65 nm-es, 1066 MHz FSB-s változat) és Core 2 Extreme X6800 a maximum.
-
Tim82
félisten
válasz
hszilard666 #103811 üzenetére
Cukor, hogy megünnepeltetted a topikban életed "első helyes döntését", mely annak jele volt, hogy "kezdesz felnőni" - majd úgy fél napon belül sikerült a száznyolcvan fokos fordulat.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #103572 üzenetére
Karmának hívják, legalábbis az esetedben.
-
Tim82
félisten
válasz
hszilard666 #103257 üzenetére
Esetleg ne csak bunkósbotnak használd azt a férfiasan nem buzis fotómasinádat, hanem járkálj vele mindenfelé és fotózz vele mindenfélét.
-
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #103078 üzenetére
Szerintem pontosan ugyanúgy, mint ahogy nagyobb Windows update közben halna meg. Az különbözik a pasziánsztól?
Nem igazán ez a lényeg, csak leírtam, mi alatt szállt el.
Spet: köszönöm, hogy közölted, higy van ilyesmi lapod, ami nem eladó, hasznos volt, tényleg.
Amúgy nem szeretnék még egy Nvidia chipset-es lapot helyette.
-
Tim82
félisten
Keresek AM3-as (Phenom II-t, Athlon II-t és DDR3 RAM-okat fogadó) micro ATX alaplapot.
Lehetőleg PCI-E x16, PCI-E x1 és 2 db PCI foglalat legyen benne, meg legyen meg a hátlapja is. Ha magfeloldásra is képes és esetleg gigabites LAN-ja van, az előny, de nem követelmény.
Apámék gépében némi amperszag kíséretében jobblétre szenderült az AsRock N68-S3 UCC alaplap (Linux frissítés közben halt le, még nem tudom, mit vitt magával, ideális esetben minden más használható), azt kellene ugyanilyen méretű, hasonló bővítési lehetőségekkel bíró alaplappal pótolni.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #103030 üzenetére
Pontosan milyen adapter kell?
Valamilyen átalakító gépre kötéshez, vagy tápegységet keresel?
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #102768 üzenetére
Van BT-s (de
asszem, jack és micro USB bemenet is van rajta, utóbbin töltmicro USB bemenete van, amihez a kábel a másik végén sima USB-vé és jack-ké ágazik el), pici pénzért odaadom szívesen. (Remélem, nem zavar, hogy munkahelyi repiajándék, így rajta van a jelenlegi munkáltatóm logója.)
-
Tim82
félisten
válasz
Tim82 #102754 üzenetére
A Helios 44-2 kipróbálásához még mindig keresek segítőkész fórumtársat. (Igen, bedobtam a Manuális objektívek topikjában is már.)
Amúgy meg eladó Schiit Fulla (hordozható USB-s DAC/fejhallgatóerősítő), Videoton hangfal, Beyerdynamic DT431 fejhallgató: [link]
Valamint cserélnék egy darab 1 GB DDR2-667-es, egyoldalas (csak a modul egyik oldalán vannak a RAM chipek) asztali gépbe való memóriát ugyanilyen 1 GB.os DDR2-667-esre, csak annak mindkét oldalán legyenek RAM chip-ek.
-
Tim82
félisten
Fotós fórumtársak segítségét kérem: van egy Helios 44-2 f2.8 58 mm objektívem (most került elő anyám 1980-as "Moscow Olympia Edition"
Zenith E gépe, annak az objektívje), ami ránézésre szép állapotban van. Ha rendelkezik valaki M42 adapterrel meg egy passzoló vázzal, amivel ki lehetne próbálni, kérem, jelezze. Előre is köszönöm.
-
Tim82
félisten
Hap and Leonard első évad pipa. Megint egy itthon alig ismert, de remek sorozat.
-
Tim82
félisten
válasz
gzbotii #102532 üzenetére
Miiiivan? Te valamit félre értettél. De nagyon.
Idézlek:
még bőven a kábelrángatos Mango frissítés és a fantasztikus NoTo (vagy ToDo?) update utan, ami olyan varázslatos funkciókat hozott mind a Copy-Paste és a Lumia 925
Véletlenül sem a mondattagolásoddal van probléma, de azért örülök, hogy lassan leesik.
(A foghíjas szmájli sem véletlenül volt ám ott.
)
-
Tim82
félisten
válasz
gzbotii #102515 üzenetére
A szó, amit körbelőttél, a NoDo lesz.
Btw, ha szerinted ez az update hozta a Lumia 925-öt, akkor a NoDo szerinted a Mikulás, vagy a Jézuska?
(Arról nem is beszélve, hogy a NoDo a WP7-nek volt az update-je, a Lumia 925 meg bőven WP8-as telefon, nem is egészen az első hullámából.)
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #102461 üzenetére
Ez annyira környezetfüggő, hogy nem lehet előre megjósolni.
Nem tudom, mekkora távolság, mennyi és milyen anyagú fal stb. van még a gépházon kívül, mint tényező.
Apáméknál a majdhogynem sosem használt AM3-alapú desktopban egy Linksys WMP600N porosodik, mint PCI WLAN kártya, annak mondjuk nem gond a távolság meg a gépház sem, pedig annak is botantennái vannak.
Én azt feltételezem egyébként, hogy ameddig nem vályog meg vastag vasbeton, addig netezésre több, mint elég lesz. Azért lehet, hogy egy HD film stream-elésének vagy egy MMO-játék folyamatos játékmenetének már gondot jelentene, de egyik sem tűnik reális nagyigép-felhasználásnak amúgy sem.
-
Tim82
félisten
válasz
Melack #102442 üzenetére
A X. kerületi oldalon, magánál a Ligetnél - a Budapestre befelé jövő autósok pont ideálisan be tudnak amúgy parkolni, az ideálist persze arra értve, hogy abból az irányból tök jól be lehet menni. Hivatalosan 108 férőhelyes.
Régebben onnan indultak a félig legális erdélyi "személyszállító" buszok amúgy.
-
Tim82
félisten
válasz
MurdR #102436 üzenetére
Btw, a Népliget P+R parkolója miért nem felel meg? Azt egyelőre amúgy nem tervezik fizetőssé tenni, igaz, nem is őrzött.
(A tisztelet emlegetését a habzószáj jelzővel történő ellentétes álláspont-lekezelés után lehet, hogy nem kellene bedobni, nem lesz egészen hiteles.)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest