- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
Így van ez szerintem sem lehet gond.
Két dolgot tudnék tanácsolni:
1. Talán van rá lehetőség, hogy beállítsd BIOS-ban, hogy a gép minden egyes indításkor detektálja a HDD-t. Tehát ha tudod, akkor tedd AUTO-ra a megfelelő sorban (eddig talán az volt, hogy USER)
2. Elem csere. Lehet, hogy nem az a gond, de ártani nem árthat.
(Egyébként semmien más BIOS beállítás sem vész el?) -
chicken
senior tag
én is gondoltam rá, hogy boot record probléma, ugyanis az xp a leghátsó partícióra lett telepítve, de valaki okos azt mondta, hogy az nem lehet gond.
ejexs: ide1-en vinyó. master jumper, ide2-őn cd master jumper, így is volt a
vinyóformázás és újratelepítés előtt, de akkor is betegeskedett.
kábel cserélve, ugyanaz a hiba.
A bios számomra elég ismeretlen, mindenestere nem Boot sequence van, hanem primary, secondary stb. Lehetőségek: IDE-0, -1, -2, USB-HDD, zip atapi cd, atapi hdd, bbs valahány, network, scsi és disabled.
giruna: persze, hogy elmentem a biost exitelés előtt. épp azt írtam a topic elején, hogyha belépek, és nyomok egy save&exitet (mindenféle változtatás nélkül!!!), akkor is gond nélkül bootol az xp--csak ha nem lépek be, akkor lesz boot failure. -
ptiboy
senior tag
BOLDOG KALÁCSOT MINDEN PROHARDWARE LÁTOGATÓNAK!!!
-
platina
csendes tag
MBR (Master Boot record) probléma lesz, ha látja a lemezt, de nem indul róla. Telepítő cd be, repair. Ha ez sem oldja meg, (nem volt linux vagy más boot manageres program rajta? ha neked nem, akkor talán a kereskedőnél?) akkor Recovery console, fixmbr, fdisk/mbr most hirtelen nem emlékszem a szintaxisra. Keress rá a www.technet.com-on.
-
Ejexs
csendes tag
Egyébként Nygma-nak igaza van, a quick boot-ot nyugottan bekapcsolhatod
hamarab indul a rendszer. -
Ejexs
csendes tag
Hali mindenki.
Bocs hogy belepof, de én így próbálnám.
1. hardweresen vinyó jumper master? ok, Ide kábel végén fityeg? ok.
2. bios hdd detekted, ha felismerte ok. boot sekvence C,A, akármi ok.
3. Advanced setup, ahol a dátum is van lehet a vinyó Auton is, de ha useren hagyod hamarabb töltődik a rendszer.
4. Save & exit.
Hirtelen enny, csá. -
chicken
senior tag
-
faster
nagyúr
Volt egy ilyen afférom egy régi géppel ( nem az enyém volt, abszolute nem emlékszem a típusára), valamiért nem akarta bekapcsolás után a vinyót felismerni (elég lassan pörgött fel). Ott az volt a megoldás, hogy a quick boot-ot disabledre raktam, így IDE detektálás előtt tovább tesztelte a memóriát, és így működött.
-
chicken
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #6 üzenetére
a kábel szemre ok, a dátum jó, nem állítódik el.
floppyt letiltottam, most Insert Proper Boot device-szal jön.
vinyó minden shutdown után eltűnik. restart után nem.
:F -
chicken
senior tag
a merevlemezzel lehet valami,
minden induláskor a Primary Master: Not Installed.
Ha nyomok egy entert, Userre teszi, megtalálja, és akkor indul. Aztán kikapcs, és megint not installed, boot failure, stb.
Ha auto-ra teszem, ugyanez. -
chicken
senior tag
frissen tett xp nem indul el, csak ha dellel szépen belépek a setupba, nem változtatok semmit, exitelek, akkor bejön.
Utána ha restartolok xpből, bejön, ha shutdownolok, és bekapcs, akkor megint ''Boot Failure, Insert Boot Diskette in A:'' -a floppy nincs is megadva a sequence-ben.
ráadáásul be van kapcsolva valami Seek other boot device, de azzal sem törődik.
mit kellene kipróbálni?
Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos autók - motorok
- Anime filmek és sorozatok
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest