- Google Pixel topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Pixel készülékeket hozhat a Google és a Vodafone együttműködése
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Mexikó tisztázta a Google-t a monopóliummal kapcsolatos vádak alól
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
galocza
aktív tag
válasz
FistXL #11722 üzenetére
Ó JAJ, ez félrement.
először is elnézést a késlekedésért - nem sűrűn járok már erre.
másodszor elnézést, mert sok okosat nem fogok mondani.olvastam a hsz-t is. ez egy eléggé sajátos terület*, nekem nincs tapasztalatom.
néztem a tp-link up400 használati útmutatóját, s az szintén csr harmony-t akar felrakatni (uaz, mint a logilink, vagy az occók**).
"Kellemes lenne, ha telefonálni is lehetne a gépre kihangosítva és a rádugott mikrofont használva."
nemtom, ilyet lehet-e. sztem elméletileg igen, de a bt vmi fránya állatfaj, azt sem csinálja, amit várnál, az extrém dolgokat meg főleg nem.
de ha ez a cél, lehet, h egy megfelelő füles a válasz. sajna kedvenc fülesem (deftech symph1) gyengélkedik, a bose qc35 pedig... nos egy nehéz éj után eltűnt. ezek drágák, de mind2vel jól működik a 2 bt forrás: pc és tel. hallgatok pc-ről hangoskönyvet v zenét, de jön 1 hívás, gond nélkül fel tudom venni.
mivel bose elveszett a civilizált társadalomnak, a deftech meg gyengélkedik, vmelyik árából vettem inkább 2 occót (kíváncsiságból is): sennheiser hd 458BT (~450BT) és avantree aria pro. avantree-vel még szórakoznom kell (hangját túl basszusosnak találtam, s félredobtam, amint megjött a sh), de sh pl problémás. ha mind2 eszköz (pc és win10 tel) párosítva van, a hang szaggat. ja, egy fw frissítés lehet h jól jönne, de az app droid7-et akar 8(.
DE. ha pc-ről is hallgatok vmit, s bejön egy hívás a telón, csippanik, s elvileg fel tudom venni. a 2 drága régin működik, a két új occóval még kísérletezni kell.
na ez túl hosszú volt, de ez a te hibád is 8): MÉRT kell a fenti (lenti?) felállás? pontosan mi is a cél*?aptx minden szintjét a forrás és céleszköznek is ismernie kell. hiába van aptx hd forrás, ha a fogadó fél nem ismeri.
nem vagyok fehérfülű (white-fülű, vájtfülű, teccikérteni), de nekem az aptx-ll bőven megfelelt - ha megfelelő eszközzel hallgattam. a2d2 telefonálásra bőven jó (lenne, de úccse az lesz, mert 2utas kommunikációt nem támogat - lesz sbc). a bose mérnökök tettek vmit, mert hiába csak a2d2 a qc35, az én fülemnek teljesen vállalható volt (nem adtam sok esélyt, de valszleg jobb, mint az aptx-ll avantree). akárhogy is, tán fontosabb, h mivel hallgatod, mint h épp mi a kodek az adatáramban...
ja, és csak borzoljam az idegeidet, van egy új, az aptx adaptive 8).aptx-hd esközök vannak az avantree kínálatában is, tán nézz szét oldalukon - bár biztosan nem a ~20usd kategóriában. pc, mint céleszköz (majd hangképző) nem elsődleges piaci szegmens*.
mijaza LE?
bt 5.0
amennyire én tudom, az új bt-nek a nagy szépsége, h rövidebb távon (stabil bt kapcsolat) megemeli a bitrátát, nagyobb távon csökkenti (hogy ne szakadjon). újra, forrás- s céleszköznek is ismernie kell. de megint: ha a leírtak a cél, minek az neked?* ld avantree, még nem kapható eszközök.legfeljebb 3 méter: s innetől felesleges a bt5.0.
*most télleg. semmi közöm hozzá. de mért is akarnál telt pcre aggatni hangforrásnak?
**kár venned újat, ha aliexpressen/ebayen akárhol látsz egyet, akkor sem tudhatod, h amit kézhezkapsz, ledmentes lesz-e. ragaszd le 8). -
válasz
FistXL #11722 üzenetére
A pc-n keresztül telefonálás nem olyan bonyolult dolog, és a meglevő eszközeiddel is meg tudod csinálni. A fiam a laptopján keresztül telefonál (a laptop beépített bluetoothját használva, nem tud aptx-et), ami nem csak kihangosítóként működik, mert a telefonhoz hozzá sem kell nyúlnia. A win10-ben van tárcsázó, onnan tud hívást kezdeményezni. Ha beérkező hívása van, az egérrel veszi fel a hívást. (Mi9 telefon, Lenovo Legion 520 laptop, HyperX fejhallgató, Trust GXT 252 Emita+ mikrofon)
Viszont amiket felsoroltál, azok teljesen feleslegesek számítógépes telefonáláshoz. Az aptx, aptxhd jobb átviteli minőségét megfelelő minőségű zenével (és lejátszó rendszerrel) tudnád kihasználni. A telefonálás hangminőségén nem fogsz észrevenni semmi pozitív változást az aptx-el, még több tízezres mikrofon használata esetén sem.
Az LE (low energy) a bluetooth 4.0-től felfelé be van építve a bluetooth kodekbe, az alacsony energia felhasználást jelölik vele, aminek a telefonálás minőségéhez nincs köze.
Ugyanígy a bluetooth 5 sem fog érezhető javulást okozni. Viszont két külön eszközön tudod ugyanazt a hangforrást hallgatni egyszerre. pl. sztereoba párosított drótnélküli hangszórók. -
haris
őstag
Azt még nem tudom, mert olyanom nincs.
Úgy gondolom, nagy varázslat nincs ezekben. Azonos kategória, nem hiszem hogy nagy varázslat van. Inkább ízlések és pofonok. Kinek mi tetszik jobban.
Kinézetre a xiaomi olyan kis elegáns, a T6 vagány, a Mega meg drabális.
Azért egy olcsó Bluetooth hangszóró nem a hangminőség bajnoka.
Inkább jól szól, mint szépen. Szerintem. Ha hifi kell, hifit kell venni. -
haris
őstag
Szerintem egykutya.
talán egy halvány árnyalattal szebb a hangja a T6-nak, viszont a Mega hangosabb valamivel. Kicsit olyan mintha a Mega magasai kicsit hiányoznának, nem olyan tiszta, de hangerőben jó. Én raktárban használom, egy 600négyzetméteres csarnok, és ott kell a kraft. De egyáltalán nem rossz amit tud, ha nncs mellette másik, amihez viszonyitok, fel sem tűnik. -
haris
őstag
Én is ezt ajánlottam volna, csak eu-n belül.
Megrendeled, 2nap alatt itt van, és magyar garanciád van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Gamer pc 1080p
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Nintendo Switch oled sok extrával, játékkal
- Xbox Series X, újrapasztázva, tisztítva, dobozában, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged