- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
carl18 #14314 üzenetére
Ez az akku dolog olyan mint a powerbankoknál.
Ráírják a névleges kapacitást,mert az a nagyobb szám,közben a tipikus kapacitása jóval kisebb.
Ha úgy vesszük nem hazudnak,csak egy másik érteket írnak rá,ami amúgy stimm,csak a használat közbeni akkukapacitás nem egyenlő a névleges kapacitással.
3,7V vs 5V esete. -
válasz
xemelon #14119 üzenetére
“ha lehet még kapni”
Már miért ne lehetne? [link]
Mondjuk most annyira nem éri meg szerintem,most nincs rá kupon és a csodásan erős forintunk miatt így nem is mondható olcsónak.
Lesegetni kell az oldalt rendszeresen,előbb-utóbb megint lesz hozzá kupon.
Most a Motion Boom-hoz van 25€ kupon. -
Nem tudom,totál langyosvíz.
Házimozi vonaluk gyakorlatilag teljesen megszűnt a Samsungos felvásárlás óta.
Multiroom/bt cuccaik se nagyon jönnek.
Szerintem a Samsung inkább a saját audio termékeit fejlesztgeti inkább otthoni szórakoztatásra,a HK consumer vonalát meg kispadra ültették.Meg merem kockáztatni,hogy rengeteg HK által fejlesztett technológia van a Samsung soundbarokban,ezért kezdtek egyre jobban szólni.
A Samsungnak elsősorban amúgy sem a consumer cuccok miatt kellett a Harman cégcsoport,hanem az autóiparba való belépéshez.
JBL az aranytojást tojó tyúk hordozható készülékekben,így azt nem fogják hanyagolni,a saját cuccaikat sem.
De a HK consumer része és az AKG is csak úgy van 1-2 régebbi termékkel lélegeztetőgépen tartva,de nem nagyon van foglalkozva velük. -
válasz
carl18 #14053 üzenetére
Döbbenten néztem egyik nap az árát.
Sok évvel ezelőtt amikor új széria volt akkor került vagy 80k-ba,de az ára be lett betonozva rendesen azóta,pedig eltelt pár év.
Nekem csak egy próba erejéig volt 1-2 napig,Harman dolgozói webshopból vettem valami 30k-35k körül,haszonnal adtam tovább (ilyen céllal is vettem).
Jó volt a hangja,de az Omni 20-as kenterbe verte,igaz az nem volt hordozható.
Aztán volt Onyx 4 és 5 is a tulajdonomban,de mindegyik csak pár hónapig,szóval az akku romlással kapcsolatban nincs tapasztalatom.
2 HK cucc volt amit bánok hogy eladtam,az az AVR171s és a HKTS-16 5.1 szett. -
válasz
gergo5991 #14032 üzenetére
Léteznek bt jammer (zavaró) cuccok,de több dolog miatt sem ajánlanám.
1-2,4GHz-es sávon zavarnak és ezen a frekin megy a régebbi wifi is (b,g,n),tehát ezen is zavar keletkezne.
2-a fentiből következik,hogy ha a szomszédaid közül valaki ilyen sávon használja a routerét,vagy egyéb okoscuccát (okosóra,okosvilágítás,bt hangszóró,bt füles stb),akkor azokat is megszivatod.Édesanyád 1000évig fog élni mert annyian fogják szidni (még ha pontosan nem is tudják hogy miattad van).
Ha a hangoskodók messzebb vannak (hatótávon kívül),akkor meg őket nem fogja zavarni,ellenben mindenki mást meg igen aki közelebb van.Zavard el őket a francba,vagy rendőr,vagy füldugó.
-
Én maximálisan elégedett vagyok a Boom-mal.
Persze a helyén kell kezelni.
Nekem bent nem szól szépen,a mély kevés,viszont kint megtáltosodik,ott sokkal jobban megjönnek a mélyek.Nem hiába outdoor cuccnak lett kitalálva.Persze nem ezzel fogod a szomszédokat a teljes őrületbe kergetni a házbontó JBL-es mélyekkel.
Fentebb említették hogy nagy hangerőn elsoványodik a mély.Ne ez engem nem izgat,egy bográcsozásnál már szólnak ha 40-50% körül megy,akkor már háttérzenének sokszor sok a hangerő,addig viszont tökéletes szerintem,főleg ezen az áron.
Belső használatra meg ott a Motion+,az benti zenehallgatáshoz baráti sörözésekre sokkal jobb.
Egyik sem egy szépségdíjas darab,de nem is egy dizájn hifi,plusz kb senki sem nézi,cserébe korrektül hozzáad egy kültéri baráti/családi összejövetelekhez.
Szvsz megéri.Nekem biztosan megérte,pedig voltak már JBL és H/K cuccaim is. -
válasz
knoxhu #13921 üzenetére
A Spotify beépített EQ-ja nem jó?Azzal azért rendesen “megtekerhető” a hang,a mély is.
Ha annál több kell akkor valami baj van a hallásoddal.
Ha meg a hangcucc gyenge,akkor azon meg az “bass boost” se segít sokat,max elkezd szépen torzítani akár már egy pici piszkálás után is. -
válasz
zooltan93 #13747 üzenetére
A keretedből 2 termék is kijönne ha úgy akarnád,sőt még maradna is pár sörre való.
A fentebb említett Tribit cuccokról nem tudok nyilatkozni,nem ismerem őket,de a Soundcore-okkal van tapasztalatom.
Finomabb minőségibb zenehallgatáshoz és konyhába Soundcore Motion+ több mint kiváló (podcastra is),kint is megállja a helyét,de oda jobb a Motion Boom.Nagyobb hangerő,több mély,akkuja is nagyobb,cserébe ahhoz nagy a mérete hogy a konyhába kényelmesen lerakd.
eu.soundcore.com-ról pár nap alatt megjön ingyen szállítással,plusz költségek nélkül.
Motion+ most kuponnal 80euro (cirka 32k HUF).
Motion Boom kuponnal 85euro (cirka 34k HUF).
[link]Nekem van mind2,csak ajánlani tudom őket.
Ha egyet kéne választani mindenesnek,akkor a tisztább hang és a kisebb méret miatt a Motion+ra voksolnék.
Vagy esetleg 2db belőle és akkor van TWS is,plusz kertben sem kell nagy hangerő mert a 2db-ot ideálisan el lehet helyezni külön-külön,így senkinek sem lesz túl hangos,vagy túl halk a zene.
Boom is tud TWS-t,de csak egy másik Boom-mal,nem lehet összekapcsolni a Motionnal. -
-
válasz
<Adamsky> #13723 üzenetére
Nem vonom kétségbe Oluv munkásságát,se azt hogy az Uboom L egy jó termék,de ebben az esetben kissé kettős érzésem van.
Amikor egy olyan ember ajánl egy terméket akinek köze van hozzá ( az oldalon ott vigyorog Oluv és ő hangolta) és anyagi érdek is fűzödik hozzá (gondolom nem pusziért adja a nevét és az arcát hozzá),akkor kicsit hiteltelené válik az egész számomra.
Persze ettől még lehet nagyon jó a termék,vagy pont hogy Oluv miatt jó,csak nekem fentartásaim vannak ilyenkor. -
válasz
Aureal #13660 üzenetére
A youtube része,egy amolyan “támogatásért tartalom” szolgáltatás.
Vannak akik már egy az egyben csak így tolnak fel tartalmat,mások meg a támogatásért előbb elérhetővé teszik a támogatók számára a videókat,de van hogy csak az “exclusive” tartalmakat osztják így meg,minden más elérhető bárkinek.
Szóval ez a yt tartalomkészítőtől függ. -
válasz
<Adamsky> #13625 üzenetére
Hát ez most elég nagy csalódás.Biztos javulni fog majd ez az újabb fw-kkel,legalábbis remélem,de ez így most nagyon gáz.
Elég ciki hogy a “kistesó” amiben még dedikált magassugárzó sincs szebben szól.
A végén rendelek egy kistesót a másik Boom mellé aztán elülök a seggemen. -
-
válasz
JohnnyWeiss #13613 üzenetére
Szerintem nem pontos a kijelzés,csak megközelítő érték.
Nálam pont az a furcsa,hogy megy 5-6órát 50-60%-os hangerőn és sokszor azt látom hogy 70-75%ot mutat,ami ugyebár lehetetlen,hiszen ezen a hangerőn tudna cirka 12órát max,a kijelzés szerint pedig akkor ez lenne akár 20+ óra is.
Szóval lehet azt jelzi nálad hogy 20%,de akkor már valójában le van merülve.
Ha érzésre megvan a normál üzemideje,akkor nem kell vele foglalkozni. -
-
válasz
soultrapp #13513 üzenetére
Sztereó sokat dob az hangzáson és hangerőn,illetve a hangnyomáson (ergo hangosabb).
Nem próbáltam,de szerintem 2db 110 legalább olyan hangos (ha nem hangosabb) mint 1db 310,plusz a sztereó miatt jobb is az élmény.
Biztos szerethetnek a szomszédok ha fullon járatod a 110-et az udvaron,mert azért az sem egy halk Sokol rádió,2db-bal,vagy egy 310-zel meg “imába” foglalnák a neved… -
válasz
Richard! #13445 üzenetére
Ha lesz majd eu storeban akkor nem,usából rendelve viszont megy rá egy szép összeg.
Remélem itt is (eu store) lesz valami jó kis kupon és nem lesz 160-170€.
Bár ha azt vesszük hogy itthon ennyiért (forintra átszámolva) egy Charge5-öt kapsz,akkor már annyira nem is drága,mert annál biztos hogy nagyobbat fog szólni.
Nagyjából ezt saccolom így látatlanul is az Xtreme igazi alternatívájának.<Adamsky>:
Téves!Van 5.3 [link] -
válasz
10th Doctor #13409 üzenetére
Hát szerintem itt nem nagyon lesz tapasztalat ezzel a márkával.
Én 1 valamitől tartanék inkább.A használat módja.
Ez a 8m plusz a fal (plusz bútorok) már cinkes lehet (és nem csak ennél a márkánál),a BT átlagos hatótávja nyílt területen 10-15m.
A fal a vastagságtól és anyagtól függően változó mértékben gyengíti a bt jelet,ha olyan a fal és a környezet akkor 8m távolságból 1 falon keresztül már lehet instabil és akadozó lesz.
Sajnos ezt csak teszttel lehetne kideríteni,látatlanban csak a sejtés marad. -
válasz
marquuard #13274 üzenetére
Két külön kategória,de ha rákeresel láthatod is a különbségeket.
-Motion Plus:Zeneibben szól,kompaktabb,12ó akku idő,aptX támogatás.
-Boom: Nagyobb,nem dobod csak úgy be a hátizsákba,hangosabb de nem annyira szól szépen kiegyenlítetten mint a Plus cserébe több a mély,jobb akku.Itt nincs aptX.Mire kell?
Nagyobb zajongáshoz a Boom való,hordozható finomabb zenehallgatáshoz meg a Plus.Mindegyik ajánlott,csak más felhasználásra.
-
válasz
herdsman12 #13237 üzenetére
Nekem a DHL hozta.
-
válasz
Zοltta #13219 üzenetére
Hmmm,ez ígéretes.
Na ezt meglesem majd,csak melóhelyen a fiókomban maradt a Motion,melózni meg majd csak péntek este megyek legközelebb.Szerintem a Motion-ben nem fogsz csalódni (főleg ha az árát is nézed).
Hiába olvastam jókat én is tartottam tőle,de egy percig nem bántam meg hogy megvettem. -
válasz
Zοltta #13217 üzenetére
Charge 3 után?
Hát nem egyszerű.Nagyjából a Motion az ami a Charge kategória,csak hifisebben szól.
A motion zeneibben szól,cserébe kevesebb a mélye (a boomhoz képest,de azért persze van neki).
A boomnak több a mélye,de nem annyira hifis a hangja (nincs külön magassugárzó),de azért rendben van,ha csak nem jazz-t hallgatsz rajta,mert finom zenékhez sovány.
Ha modern elektronikus zenéket hallgatsz akkor viszont a Boom eléggé rendben van.
Kell mind2,aztán minden helyzetre van egy hangszóró.
Nálam is így van,Motion+ és a Boom szépen megférnek egymás mellett a polcon. -
válasz
Zοltta #13201 üzenetére
Nem vennék JBL-t (volt pár),ha többet szánnék egy bt hangfalra,akkor szerintem Klipsch/Marshall/Bose vonalon nézelődnék.
Esetleg HK,de azoknál meg az akku harmatos mind üzemidőben,mind tartósságban.
Kínaiban amire kíváncsi lennék az a Mifa Wildbox,Alan Ross tesztjében egész ígéretesnek tűnik. -
válasz
Zοltta #13199 üzenetére
Ha újra csak ennyit szánnék egy méretesebb és komolyabbat szóló bt hangfalra,akkor igen,simán megvenném újra.
Ha csak szimplán a hang érdekelne és az ár kevésbé,akkor lehet hogy nem és inkább mennék feljebb.
Ahogy írtam is,ezen az áron teljesen jó kis bt hangfal a Boom.
A Motion+ hátizsákba/motor topcase-be dobálósnak van használva,azt sem bántam meg.Ugye most az soundcore eu-n nincs a Boom készleten,de én ott valami 28k (79,9Euro) körüli áron vettem igyen szàllítással Valentinnapi akcióban.
Ha az Alis 46-48ezres áron vettem volna,akkor kevésbé lennék elégedett vele. -
válasz
Zοltta #13194 üzenetére
Elégedett vagyok vele,de kissé kettős érzésem van.
Alapvetően jól szól (főleg ezért az árért),de hiába mondják sokan hogy közel Xtreme kategória,mert nem az.
Elég kényes az elhelyezésre,már ami a mélyeket illeti.
Egy fél méterrel arrébb rakom az ideális helyről és hirtelen sokkal kevesebb lesz a mély.Az Xtreme alapjáraton olyan mélyet tud,mint ez jól elhelyezve.Lehet kéne még 1 a TWS-hez,akkor nagyobbat szólna,de 2db-ot meg már nyűgös lenne cipelni.
Magasai/közepei teljesen jók,de a Motion+ hifisebben szól.
Hangerő bőven elég mindenre amire ez a kategória való.
Akkuja nagyon jól bírja.
Dizájn megítélése szubjektív,nem rajongok érte,de nem is bántja a szemem,a hangja miatt vettem,baráti iszogatásokhoz teljesen jó,nyáron is az lesz grill/bogrács mellé.
Mindent egybevetve 30k alatt ez egy jó vétel,a helyén kezelve nagyon korrekt a hangja. -
válasz
Aureal #13146 üzenetére
Én úgy vagyok ezekkel a bt hangfalakkal,hogy ezek sörözésnél/bográcsozásnál/garázsban/udvaron szólnak legtöbbször (legalábbis nálam),szóval a külső másodlagos hiszen nem egy hifi szett ami elé élvezkedni ülök le és emiatt a vizuális inger sem utolsó szempont.
Sarokban,asztalon,kertibútoron,garázsban a polcon meg nem lényeg hogyan néz ki,nem ezzel foglalkozik senki sem,a hangja fontosabb. -
válasz
vaakuum #13008 üzenetére
Ezek általában szimpla audio adó-vevők,szóval csak zenét visznek tovább,hívásokra nem valók.Van olyan is ami tud ilyet,de az nem is ennyibe kerül.
Ha mikrofon használat is kell,akkor egy fokkal jobban bele kell nyúlni a zsebbe,az ilyen adó-vevők usb-n kommunikálnak a pc-vel. -
válasz
vaakuum #13006 üzenetére
A bt verziók visszafelé mindig kompatibilisek.
Tehát mondjuk egy bt 5.0 telefonnal/adapterrel ugyanúgy működik egy 4.0 hangszóró is.Max lesz némi késés hangban (nem biztos) videóknál.
Arra figyelj,hogy az olcsó adapterek sokszor elég ratyi minőségű jelet továbbítanak,magyarán hang is ilyen lesz.Én előbb vennék egy ilyet [link] ,mintsem egy ilyen kis usb stick-et.
-
válasz
e-newsee #12995 üzenetére
Ami túl szép ahhoz,hogy igaz legyen,az szinte mindig az is.
Amúgy vám semmi,áfa az árban,max vámkezelési díj lesz,ez valahol 1000ft körül lehet.
Mondjuk én meg nem venném ezt.
Egy errefelé 40-45e forintos hangszóró kínából ~17e forintért?Gyanús…
Szerintem Harman dolgozói webshopból se jön ki ennyiből,pedig ott bőven bolti ár alatt adják. -
-
Na pár nap Motion Boom vs. Motion+ összehasonlítás után én is csatlakozom azok táborához akik várják/remélik a 2 szerelemgyermekét.
Motion+ hangszeresebb és vokálosabb zenéknél domborít,a Boom meg elektronikus zenénél és hiphopnál.
Motion+ból hiányzik az az erő ami mélyorientáltabb zenék gerincét adja,cserébe a vokál és hangszerek “soványabbak”,a Boomnál meg megjön a dinamika ami Motionből hiányzik,cserébe ott gyengébb ahol a Motion jobb.
Ha jön egy mind2 eszköz hangját ötvöző Soundcore,akkor én biztos lecsapok rá.
Most aszerint fogom cipelni valamelyiket,hogy az éppen összeülő társaságnak milyen a zenei ízlése (sok lúd…).Van akikkel éppen a rock/metál megy,ott a Motion lesz a befutó szerintem,a tuctuc társaságnál meg a Boom.
Ettől függetlenül még mindig tartom hogy jó deal volt mindegyik,hiába 2 eszköz 2 különböző hanggal,még mindig olcsóbbak voltak együtt mint mondjuk egy Charge 5 egymaga. -
válasz
carl18 #12963 üzenetére
Ma hozta meg a DHL.
Sokat nem járattam ma,de eddig tetszik.EQ-t Alan Rossnál látottra beállítottam,teljesen feltöltöttem.
Persze nem szól olyan kiegyenlítetten és “hifisen” (főleg a középtartományban) mint a Motion+,de ez techno-nál és Psy-nál pont nem annyira lényeges,cserébe több a mély.
Holnap reggel szerintem kirakom a melléképületbe,rálövök egy bejáratós audiófájlt a backup telefonról,aztán hagyom egy fél napig magában zenélgetni.Kíván leszek mennyit változik a hangja.A bejáratás sosem árt.
Ha sokat nem is változik a hangja,a 28k-t akkor is megérte.
Aliról lengyel raktárból meg 46k…
A kinézete meg olyan amilyen,nem szépségdíjas az biztos,de ez nem is egy “lakás dísze” hifi cucc.Nekem marad mellette a Motion+,az szezonjában jobban belefér a motor valamelyik hátsó dobozába egy több napos túrán.
-
Megrendeltem a 2. Soundcore cuccomat.
Eddig Motion+ volt a cipelős hangcuccom,de sokszor kicsit keveseltem a mélyet,baráti sörözéseknél többnyire mélyorientált zenéket hallgatunk.
Soundcore eu store-ból 28,5k-ért behúztam egy Motion Boom-ot,nagyon kíváncsi leszek mit produkál hiphop/dnb/techno alatt.
Remélem megérte az árát. -
Amúgy nem lenne rossz így beszerezni a termékeket,de igazából csak akkor éri meg a garanciális szívást,ha olyan ismerősön/családtagon keresztül tudod beszerezni,aki a Harmannál dolgozik és nem fog nyerészkedni rajtad.
Terméktől függően 30-40-50%-os kedvezményél szerintem jó bolt,de aki ezzel akar kereskedni nem ennyiért fogja odaadni,úgy meg már rizikós.
Pár éve rokonon keresztül vettem a HK Enchant 1300-at akkori árfolyamon 154e forintért.Akkor boltban 300k-tól indult.
A maga idejében a Charge 3 is kijött 20e forintból,az AKG N20 füles meg 15e volt,akkor boltban a legolcsóbb helyeken meg 30-35k.
JBL SB 250 48k,boltban akkor volt 90-100körül.
Ennyiért megérte a kockázatot. -
Jah hogy kéz alól.
Azokkal csak egy bajom van!Hiába megbízható eladó és hiába zsír új a cucc,ha a garanciális ügyintézést magad csinálhatod,mivel ezek leginkább Harman dolgozói webshopból való cuccok.
Magyarán a gari is általában 1év (nem hazai) és ha baja van magad küldheted ki külföldre a gyári szervizbe (Hollandia asszem) saját költségen.
A hazai forgalmazó (invitone) és a szervizpartnerei nem foglalkoznak vele,elhajtanak. -
Szerintem a HK a BT hangfalait inkább asztali hangfalnak szánja amit ha nagyon kell akkor tudsz ideig óráig akkuról is használni,de alapvetően olyan helyen használod úgyis,ahol van 230V.
Már a kialakításukon is látszik,hogy nem arra lettek szánva,hogy a strandon a homokban fetrengjenek,vagy a kertben egész éjjel dübörögjön a bogrács mellett.
Arra a JBL való.Nézz meg egy Onyx Studio 7-et.Se nem porálló,se nem vízálló,de még a formája sem olyan amit szívesen cipelsz.Ez otthonra a szobába/nappaliba,teraszon grillezéshez/bográcsozáshoz,kisebb házibulikhoz lettek tervezve,nem strapa outdoor cuccok.
Hiába BT-s és akkus mind a 2 márka,másra lettek tervezve.
Ha a helyén kezeljük,akkor semmi baj nincs a HK cuccaival. -
”másodkézből 55.000 Ft-ért.”
Így igen,így bestbuy,de itt a legtöbben boltból/webshopból vesszük a cuccokat újonnan.
Nem igazán fair összehasonlítani egy alacsonyabb kategóriás új termék árát egy magasabb kategóriás használtéval és ez alapján bármilyen következtetést levonni.
Mennyi is egy új Boombox 3?
180k…
Mennyi volt anno újkorában az első generációs Boombox?120k körül.
Innen nézve már nem is annyi fair összehasonlítani egy újonnan is 20-30-40ezres Soundcoret/Tronsmartot/Dockint/satöbbit.
Azok a maguk kategóriájában megállják a helyüket (van amelyik jobban,van amelyik kevésbé),de ne hasonlítsuk össze őket egy valaha magasabb kategóriát képviselt használt termékkel. -
válasz
Iludka #12668 üzenetére
Szubjektív véleményem:
Ha csak nem tartasz rendszeresen nagyobb házibulikat,vagy kertipartykat (értsd 20-30fő +),akkor szerintem nem éri meg venni egy másodikat.
Otthonra,bográcsozáshoz,haverokkal a kertben/garázsban berúgni az az 1 is overkill,annak a hangerejével is hamar a szomszéd,vagy a rendőr kopoghat az ajtón.Ahhoz hogy negyed hangerőn szóljon meg igen vastag a 2db összesített ára,annyira meg nem szól szépen hogy cirka 350k-t megérjen a 2db.
Amúgy nem feltétlen fog szebben szólni 2db,persze a sztereó miatt jobb lesz az összhatás,de inkább csak brutálisabban fog szólni (hangosabb,plusz a mély is sokkal több).Instant házbontás.Tényleg inkább nagyobb bulikhoz ajánlanám a másodikat. -
Van amelyikbe nem raknak mert 1:1 utánzatot akarnak.
Az egyik cimborám cirka 2 éve büszkén mesélte hogy vett egy Charge 3-at és milyen olcsó volt,mert “leesett a kamionról”.
15k…
Doboza megszólalásig hasonlított a gyárira.Amikor megláttam magát a hangszórót már akkor mondtam,hogy ez hamisítvány.
Passzív membránok ragasztósak voltak,össze-vissza álltak (se függőben nem volt a logo,se középpen a membrán),JBL logo tamponozott műanyag az elején ami csálén is állt meg a színe se passzolt.Külső szövet minősége is hulladék volt.
A hangját inkább nem minősíteném…
Súlyra még ok is lett volna.Ez később kiderült miért.
Kb 3 hónapot bírt,ami cimborám bevallása szerint kb 30-40óra használatot jelentett.Szétszedtük és igazi filléres kínai trágya munkát találtunk benne.Lepkefing hangszórók,ultragagyi kábelezés (és olyan forrasztások hogy hulla részegen bekötött szemmel sötétben és törött ujjakkal is különbet csinálok),filléres elektonika,1db kb 3x2x1cm-es felirat nélküli akku (Kb mint egy 9V-os elem),tiszta ragasztó mindenhol és a kedvencem: egy kb 10cm hosszú fél centi vastag sorjás fémdarab az aljában hogy meglegyen a súly.
Ugye kellett valami “beltartalom” mert semmi másnak nem volt súlya a tejfölösdoboz vastagságú burkolatban.
Ja és a hab a tortán a magyar leleményesség volt.Dobozban benne volt egy ultragagyi minőségben és ferdén lefénymásolt Invitone-os garilevél rendesen kitöltve tollal.
Gratuláltam is cimborámnak az év bizniszéhez,de jót röhögtem. -
válasz
tipegő #12619 üzenetére
Ne várj basszust,ez nem JBL,csak egy olcsó filléres kínai hangszóró ami dizájnban próbálja utánozni,így persze hogy egy Go3 megeszi reggelire.
Sose volt ilyen hogy JBL K6 Mini Xtreme.
Ez valahol 3-5e forint között lehet kínából.
El kell hogy szomorítsalak,de ez nem más mint egy kínai tipikus filléres ipari hulladék. -
Volt PB310-em,egy átlagos szobában (20nm) még kikapcsolt Bass Boost-tal is irreálisan sok volt a mélye.
Lehet ez csak személyes ízlés kérdése,de nekem nagyon túlzó volt így 36éves fejjel (füllel),pedig én szeretem ha van mély a zenében (dnb,techno,psy-trance,trance).
Ugyanazt a bulis karaktert hozta ott is mint megtekerve egy nagyobb helyiségben,vagy a szabadban,ez meg durván fárasztó éz zavaró.
Persze van az a korosztály ahol semmi más nem számít csak remegjenek a falak/ablakok (ilyenek a friss jogsis fiatal első autósok is a túltekert mindent elnyomó subládáikkal).
De mondom,ez ízlés kérdése és az én véleményem.
Az a baj ezekkel a party cuccokkal,hogy benne van a nevükben hol érzik elemükben magukat.
Otthoni zenehallgatásra mindegyik kompromisszumos valamilyen szinten,oda valamilyen hifis cucc kell (hogy aktív,vagy sem az már igény és pénztárca kérdése),még akkor is ha belépőszintű is az a hifis szett. -
-
-
válasz
johnny82 #12607 üzenetére
BT-t panaszolják?Pontosan mik a panaszok?
Lehet a hatótáv miatt,de azon meg senki se csodálkozzon,nem arra van hogy te a kert túlfeléből zsebre tett telóval told rá a Spotify-t,hatótávon belül meg nem hiszem hogy gond lenne a stabilitással és a hangminőséggel.
Ha mégsem az igazi,akkor inkább vennék egy normálisabb bt vevőt és azt dugnám rá a hangfalra.
Én nagyon EV párti vagyok,szóval nem nagyon tudnék ebben az árban jobbat ajánlani.Még árban feljebb se szokott jobb BT lenni ezekben,ha mégis akkor az árcédulán sem ilyen ár szerepel.
Én inkább vennék hozzá valami aptX-es bt vevőt 10-20k közötti áron. -
válasz
johnny82 #12605 üzenetére
Bt 4.0 ha jól tudom.A honlapon nem találtam infót,de egyszer már én is kerestem,akkor valahol megtaláltam,de már nem tudom hol.
Átlagos zenehallgatásra szerintem tökéletes,hangoskodni meg pláne.
Ezekben nem nagyon van aptX,de nem is arra lettek kitalálva hogy ezeken hallgass mondjuk egy finom gitárszólót és a a legapróbb hangrészleteken is libabőrözz,ahhoz hifi cucc kell.
Ezek hangosítási cuccok,ezek nagyobb hangerőn érzik jól magukat.Érdemes beltérben is az állvány.Még egy PB is jobban szól állványon,hiszen a magasak fej/fülmagasságba kerülnek.
Ha veszel egy olyan állványt aminek a legkisebb állása 90cm,az bentre jó.Általában a kisebb állványok 90-140cm körüli határok közt állíthatók,így kertipartyn/házibuliban magasabbra is lehet húzni.
Bár ha bent fix helye lenne én lehet vennék egy fali tartót is,az nem foglal helyet,mert ugyebár egy padlóállványnak 3 lába van ami azért nem kis helyet foglal és nem biztos hogy mindenhol elférsz vele.A fali tartóhoz viszont fúrkálni kell.
Szekrényre semmiféle képpen ne rakd.A hangnak se tesz jót,meg nem is könnyű és kicsi darab,na meg nem is bársonnyal van borítva (karcol). -
válasz
johnny82 #12602 üzenetére
Az EV-ben van beépített dsp,így ott a saját füledhez,vagy a hallgatási helyhez (beltér/kültér) tudod igazítani a hangot.
Hangkatakterben hasonló a 2,de nekem az EV hangfalak hangja jobban tetszett mindig.A mélyei feszesebbek és ütősebbek az EV-nek,a magasai meg kicsit fémesebbek.Ez utóbbi főleg elektronikus zenénél és metálnàl marha jól szól.
Közepe mind a dB-nek,mind az EV-nek hasonló.
Én már csak a DSP miatt is az EV felé húznék. -
válasz
johnny82 #12599 üzenetére
Ha tudod nélkülözni az extra featuröket (csilli-villi fények,akku),akkor ez elég brutális mind hangminőségben,mind hangerőben.Körberöhögi a PB310-et.
[link]
Természetesen ennek is van állványfurat az alján,10-20k között találhatsz olyat ami az igényeidnek megfelel.
Ha minden extra kell,akkor a PB310-nél viszont nincs jobb alternatíva szerintem. -
válasz
Lami66 #12590 üzenetére
Symfonisk hangján legalább lehet a Sonos appjával finomhangolni,azzal egész jó lesz a hangja,de ugye ez az Eneby vonalon nem opció.Sokszor próbálgattam ezeket az Eneby hangfalakat Ikeában,de sose kerültek a kosárba és nem is fognak,ahogy a Symfonisk sem.
Sokmindenem ikeából van,de hangcucc nem onnan lesz. -
válasz
marquuard #12588 üzenetére
Nincs összehasonlítási alapom az Uboom-mal,de nekem nem jött be az Eneby 20 hangja.Rossznak nem nevezném,de annyira jónak sem.Szerintem egy Flip 4-5 szebben szól,pedig nem vagyok JBL rajongó.Mondjuk az is igaz,hogy nem is egy árkategória a kettő.
Menj el Ikeába és próbáld ki az a biztos.
Mondjuk ha nincs ilyenre lehetőséged és neten rendelnéd meg,akkor is van bőven időd visszavinni ha mégsem tetszene,ikeában ugye nem csak 14 napig viheted vissza,hanem 365napig (ez érvényes a személyes vásárlásra is asszem)Amúgy nekem még az Eneby 30 hangja sem tetszik,valahogy az én fülemnek nem jön be a hangkaraktere.
-
Sonosnál csak wifi és emiatt Airplay van,nincs benne BT,utóbbira meg mondtad hogy kritérium az 5.0.
Klipschben csak BT van,de nem tud Wifit,tehát Airplayt-t sem.
Bose tud mindent ami neked kellhet,mellesleg letisztultabb a formája is,jobban passzolhat a nappalik/szobák többségébe mint a Klipsch retro dizájnja. -
Sonos Five szerintem kiesett ha BT is kell,az csak wifis (tud Airplay 2-t)
Nálam a sorrend Klipsh,Bose,Marshall lenne.
Az én fülemnek a Klipsch hangzásvilága jobban bejön,de mivel neked kell az Airplay is,így neked a Bose lehet a nyerőbb mert a Klipsch csak BT-s,de meg kell őket hallgatni. -
Hát Go 3-hoz még nem volt szerencsém,Go 2-t meg csak boltban próbálgattam így direkt összehasonlítási alapom nincs.
Az biztos hogy hangosabb,kicsit több benne a basszus (már ami ebből a méretből kihozható,dübörgő mélyeket nem szabad várni).
Nekem Clip 3-am van,sokat megy rajta garázsban a netrádió,szerintem teljesen jó,beszélgetős műsoroknál is nagyon jól érthető az emberi beszéd.
Velencei tókör alatt is ez van a hátizsákom vállpántjára elöl felakasztva,nagyon szeretem.
Arra amire kitalálták szerintem bőven elég,kertipartyt úgysem erről fog senki csinálni.
Csináltam pár videót neked,hogy kb milyen hangja van,ha google drivera feltöltöttem őket akkor megosztom.
Szifonnal csináltam (.MOV),szóval a hangja nem teljesen adja vissza a valóságot,de jóminőségű. -
Mennyi ideig zuhanyzol Te hogy belefér egy hangoskönyv hallgatása?
Clip 3-at vennék.Olcsóbb mint a Clip 4,GO-nál bőven jobban bírja az akkuja is,plusz a karabíner miatt könnyebb felakasztani bárhova.IPX7 ez is,tehát elvileg bírja a zuhanyt is,főleg ha nem közvetlen a csobogó víz alá teszed (ez a hangját amúgyis durván befolyásolná).
Hozzáteszem,ezek a hangszórók nem arra lettek kitalálva hogy folyamatosan vízben legyenek használva,csak bírják az esőt és nem lesz bajuk ha vízbe pottyannak,de én azért folyamatosan víznek nem tenném ki őket.
Ugyanúgy nincs beázásra gari,márpedig a tömítések is öregednek,simán bejuthat a víz idővel és ehhez nem feltétlen kellenek évek.
Az IPX7 nem az jelenti hogy búvárkodni is lehet velük (ezt telefonoknál is sokan félreértik),az a gyári 1m mélység 30perc laborkörülmények közt lettek meghatározva tiszta édesvízben egy null km-es darabbal.Plusz benne van a pakliban a tömeggyártásból adódó minőségbeli szórás is,szóval lehet sokáig semmi baja sem lesz,de lehet már pár hónap után beázik… -
Hát ha van is rá gari,akkor sem biztos hogy annyira megéri visszaküldeni.Nem olcsó kínába kiküldeni,ha meg azt akarod hogy biztosan megérkezzen akkor meg pláne.Aztán ott a kérdés,hogy onnan milyen módon jut vissza ha megjavították,ki fizeti a csomagküldést.Na meg visszakerül-e.
De miért nem kérdezed meg az eladót akitől vetted?
Ha nem beszélsz angolul a google fordító annyira azért segít,hogy ezt megkérdezd az eladótól.Szerintem a többség aki kínából vásárol az a gari kérdéshez úgy áll,hogy reméli nem lesz baja,ha mégis akkor ez van,megy a kukába,vagy valami szervizzel itthon megnézeti saját költségen.
Amúgy mi baja? -
-
válasz
<Adamsky> #12392 üzenetére
Megvan mindegyiknek az előnye és hátránya is.
Droidnál úgy állítod be ahogy akarod,cserébe nincs az az előny mint a szifonnál,hogy ott megy a hívás ahol felveszed (persze menet közben lehet váltani,ahogy droidnál is).
Kocsiban pont azért jó a szifonos verzió,mert ha más is ül melletted és nem akarod hogy hallja a beszélgetést akkor nem a kihangosító gombját nyomod meg,hanem a telefont veszed fel.Ilyenkor nem lövi ki kihangosítóra automatán.
Ugyanez bt hangfalnál.Társaságban szól a zene,megcsörren a telefon,azon veszed fel,így nem hallja mindenki akár csak az első 1-2 mondatot is.
Viszont kikapcsolni se kell a hívás opciót ezeket megelőzve,így ha mégis hangfalon/kihangosítón vennéd fel,akkor megmarad a lehetősèg.
Droidnál teljesen mindegy hol veszed fel,mindig a bt-n fog elsőként megszólalni ha engedélyezve van a hívás.
Én a szifonost jobban szeretem,akkor is jobbnak tartottam amikor droidom volt.
Többször szívtam vele droidon a kocsi közelében.
Kiszálltam a kocsiból,de bt hatótávon belül voltam és ha jött egy hívás felvételkor ment a hallózás,mert ugye bent a kocsiban szólt a telón meg nagy csend.Sokszor kellett pár másodperc mire leesett hogy még mindig kihangosítón van a telefon.Na szifonnál ilyen nincs. -
válasz
Fishor #12390 üzenetére
Droid esetén minden bt eszköznél külön-külön lehet állítani.
BT beállításoknál minden párosított eszköz nevénél ott a fogaskerék,vagy a 3 pötty a további opciókhoz.
Az adott eszköz beállításai alatt csak azok az opciók jelennek meg,amikre maga a bt eszköz is képes.
Ha mondjuk nem képes kihangosításra mert nincs benne mikrofon,akkor nem lesz Telefonhívás opció,csak zene továbbítás. -
válasz
Fishor #12386 üzenetére
Milyen telefonnal használnád?
Csak mert droidnál a bt beállításokon belül az adott eszköznél be lehet állítani,hogy kezelje-e a hívásokat vagy sem.Utóbbinál ugye a telefonhívás nem megy át a bt hangszóróra akkor sem ha abban van mikrofon.Mikrofon nélküli eszközöknél nem is emlékszem hogy kezelné a hívásokat,de lehet rosszul emlékszem.
Szifonnál ilyen beállítás nincs,ott azon az eszközön megy a hívás amelyiken felveszed.Tehát ha telefonon veszed fel miközben bt hangfalon szól a zene,akkor a telón fogadod a hívást,ha a hangfalon veszed fel akkor ott megy majd a beszélgetés ha van benne mikrofon (ez igaz a bt fülesre és kihangosítóra is). -
válasz
Mákdaráló #12382 üzenetére
Nekem volt Charge 1,Charge 2+,Charge 3.
Egyik se volt rossz,de valahogy most a Motion+ hangja sokkal jobban tetszik.
Kiegyenlítettebb (persze nem szenved mélyhiányban),sztereó színpadtere nagyobb (persze kategóriáját tekintve).Nagyon szépen szól még AptX nélkül szifonnal is.Sajnos nem volt még alkalmam AptX-szel kipróbálni. -
válasz
Mákdaráló #12380 üzenetére
Az ajánlat az oly’ sokszor emlegetett Anker Soundcore Motion+.
Akkuban kicsit karcsúbb mint a Charge,visszafelé nem tölt,de ugyanúgy vízálló,tud TWS-t (másik Motion+ csatlakozás),hardveres EQ,AptX támogatás (droidos telefonok esetén).
Ali Anker Official Store Lengyel raktárból 40 alatt megáll (most kicsit drága,régebben 30alatt megvolt).
Esetleg Amazon.de,vagy néha hardveraprón van bontatlan.
Itthoni garival viszont ezt nem kapod meg ha ez fontos.
Sajnos a jó ajánlatok nagyrészét itthon nem forgalmazzák.A JBL cuccokban közvetve és közvetlenül is csalódtam többször az elmúlt években.
Drágák,viszont szerintem annyira nem megbízhatóak.A hangjuk meg ízlés kérdése,én mondjuk nem esek már hanyatt a tipikus mélyorientált JBL hangzástól. -
Hát errefelé ritkán járnak olyanok akik ebben az ársávban érdeklődnek.
Ezen az árszinten inkább a személyes hallgatózást ajánlom mintsem az ajánlás alapján vásárlást.Szubjektív véleményem:
Én személy szerint ilyen 600-800e forintot nem adnék egy bt hangszóróért.
BT hangfalat általában azért vesz az ember,hogy ide-oda cipelje és nem egy hifis szobában pihen ahol ideálisak a körülmények a belőlük “kinyerhető” hanghoz.
Szóval innentől meg igazából mindegy hogy mennyire prémium a hangzása,a környezet zajai (legyen az egy tópart,házibuli,vagy grillezés) rontanak az élményen még egy prémium hangfalnál is.
Cipeléskor idővel akarva-akaratlanul is lesz rajta karc,egy ilyen árú cuccnál én biztos agyvérzést kapnék egy ilyentől.Egy Vifa is teljesen jó választás lehet,szerintem nem okozna csalódást (bár ez ízlés kérdése),a maradék pénzen meg lehet valami otthoni cuccot venni (ha még nincs),vagy bármi mást,akár egy másikfajta szintén minőségi bt hangfalat és még mindig marad a 750k-s keretből.
Plusz a Vifát a füle miatt jobb is cipelni. -
válasz
makoss #12356 üzenetére
Az a kompatibilitási lista a dokkoló fizikai csati részére vonatkozik,az ugye még a ősrégi 30pines.
A bt részének ettől függetlenül működnie kéne,szóval valahol máshol lesz a gond.
Én arra saccolok,hogy a Xiaomi nem ugyanazt a bt kodeket hasznàlja mint az a régi és elsősorban szifonhoz tervezett cucc.orbo:
Fejlesztői beállításokban próbáltál már kimeneti kódolást állítani?
Xiaomin lehet ilyennel játszani,hátha. -
-
válasz
DNReNTi #12152 üzenetére
Az itt oly’ sokat emlegetett Anker Motion+.
Igaz ezt vagy Ali-ról (Lengyel raktár ~35k,ebben már benne van az áfa),vagy német amazonról kell megrendelni.
Sokkal jobb választás,már ha nem fázol a külföldi rendelésektől.
Itthon pofátlanul drága azon kevés helyen ahol kapható.
Esetleg hardveraprón isszokott lenni bontatlan. -
-
válasz
Gsx-rr #12100 üzenetére
Wow!Nem is tudtam,hogy van a BW-nek is ekkora hangfala.
Mostanában nem böngésztem banggoodon.
Abból kiindulva,hogy alapvetően egész jó hangja van a legtöbb BW hangfalnak (van egy-két kivétel) én bizakodó vagyok.
Mondjuk az 100W megmosolyogtató.
Gondolom ilyen 2x20W+2x30W (RMS) lehet,ami valójában 2x10-12W és + 2x20W lehet.
Ettől függetlenül szólhat tisztességesen mind hangnyomást ,mind minőséget tekintve.
Én valahova a Xtreme és a Charge közés saccolnál így látatlanban. -
-
válasz
Criminal017 #12049 üzenetére
“Castoláshoz” wifi kell,azt meg ebben az ársávban nem fogsz találni.Az ilyen cuccok ára az általad írt összeg sokszorosa.
Amiket nézegetsz sima BT hangszórók.Csak ezek vannak olyan 150k-ig,felette se sok olyan van amiben van wifi és akku is.
A BT verziószámot a gyártó honlapján,vagy webshopok termékleírásaiban találsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Iqos cigaretta
- E-roller topik
- Fujifilm X
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged