Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Nisida

aktív tag

válasz almafa42 #1628 üzenetére

Jaja , én kb. egyéves időszakra számoltam ki több verzióban, kalkulálva a különböző szállítási határidőkkel emelkedő diff értékkel. Nekem a lehetőségek következőek szerint jöttek ki :

Alap felvetések: 500 dolcsi - 5 Gh/s - kiadás Május , effektív első munkahónap Augusztus, első pénz : Szept 1.
    A diff érték: Aug: 20 - 25 millió , növekedési ráta lineáris 2,5 milla / hó + minden második hónapban +1-2 millió
    Amint megvan az első gép , újabb 5Gh/s rendelése , minden hónapban 1 db az indulástól számított 7. hónapig.
    Így kb. 3 hónap után már null szaldós és ha ezt tudom tartani kb. 2014. májusra lesz 3000 dolcsi nyereség.
    Összes befektetés: 1500-2000 dolcsi, rizikó kb. 1500 dolcsi.
    Ezzel a rendszerrel kb. 1000 dolcsi / hós rendszer tartható folyamatosan.
    Ja igen a BTC ára 80 dolcsis átlagárra volt méretezve.
    A max diff alapján ez kb. 60 millás amit elérünk egy év alatt.

Ignorant: adott esetben 3 hónap múlva már simán csak előre gyűjtés miatt simán átrakhatóak rájuk, mert a BFL 5GH/s gép is a diff ilyen arányú növekedésével napi 4-5 dolcsira lesz elegendő ami azt jelenti lehet, hogy egyik másik altcoinban hosszabb távon nagyobb nyereség realizálásra van lehetőség.

• Penge_4

veterán

válasz almafa42 #1596 üzenetére

"Erre a következő mondatban az egész addigi logikát felülírva azt mondod, hogy de azért mégsem ugyanaz a helyzet, mert számodra az a több pénz többet jelent."

Nem írtam felül semmit, egyszerűen kijelentettem a tényt, miszerint fentről van hova lejjebb adni az igényt. Ha valaki autóval jár, tud járni tömegközlekedéssel. Ha valaki már a tömegközlekedésen is bliccel, mert azt sem tudja megfizetni, akkor ő ettől már nem tudja lejjebb adni.

Ha valaki a boltban a drága, minőségi élelmiszereket veszi, akkor tud olcsóbbat is venni végszükségből. Ha valaki már eddig is a legolcsóbbat tudta csak megfizetni, ugyancsak nem tudja lejjebb adni, mert enni kell.

De ne menjünk eddig a pontig. A gazdag mondhatja azt, hogy befektet x összeget és LED-es izzókra cseréli az eddigi elavultabbakat, ezzel x kilowattot megspórol, ami x év alatt behozza az árát. Van forgótőkéje. Egy csóró imádkozik, hogy a 30 éves mosógép mosson, a 30 éves hűtő hűtsön és talán majd egyszer (ha éppen nem üt be valami váratlan szar) x év alatt összespórol majd egy újabbra.

A "gazdagnak ugyanúgy aprópénz" hasonlattal csupán a pénzhez való relatív hozzáállást próbáltam vázolni.

"Lehet ez idő alatt ha dolgoztál volna, és az így keresett pénért simán vennél BTC-t akkor előrébb lennél. (általánosítok)"

Sajnos örül az ember, ha van éppen munka. Nem úgy működik, hogy dupla 8 órást nyom dupla pénzért. Ha van munka, persze hogy dolgozik. Amivel annyit keres, amiből kifizeti a rezsit és eszik.

(#1597) csaba951: "Azt viszont ne felejtsük el, hogy se te, sem én nem láttam a cégben fantáziát, nem fektettem bele a munkámat és/vagy pénzemet."

De nagyon nem mindegy, hogy az-e a tét, hogy befektetem azt a pénzt, amit elszórakozhatnék nagylábon, vagy befektetem azt a pénzt, ami az életemet mentheti meg azáltal, hogy nem kell személyi kölcsönt felvennem és az áramot, gázt, vizet sem kapcsolják ki, ha éppen megszűnik a munkahelyem.

"Csakhogy ezért most kell megdolgoznod, most kell teljesítened."

Ha a megdolgozás alatt azt érted, hogy teremtsek elő a semmiből egy olyan összeget, amiből megveszem a szükséges infrastruktúrát...

(#1598) Nisida: "És ezt úgy hívják humán faktor. Minden rendszer biztonsága a leggyengébb láncszemen múlik."

• ignorant

senior tag

válasz almafa42 #1602 üzenetére

bitcointalkon szokott lenni elado, plusz par bolt ahol lehet kapni

vagy btc - ltc-ert akar

magyar boltot nem tudok

Új hozzászólás Aktív témák