Hirdetés
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
Sziasztok!
Létezik, hogy egy procicsere esetén a Bios-ban a CPU szorzó átállítódik??
A helyzet ez volt:
G840 a gépben, csere, és i3 2100 került a helyére. Ezzel együtt memóriacsere is történt, 2x2Gb helyett belement 2x4Gb GEIL Corsa. Nem is foglalkoztam a dologgal, minden szépen ment. Ma délután egy hsz miatt elindítottam a CPU-Z-t, és nézem, hogy folyamatosan 1600MHz-en jár, a szorzó ilyenkor a minimális 16. Ezzel sem törődtem, hiszen a Speedstep és a C State engedélyezve van. Igen ám, de terhelésre sem változott a helyzet. Gép újraindít, Bios-ban a szorzó Manual-ra állítva, ott meg 16-ra.
Én biztos nem állítottam ezt az opciót át, mert nem tuning-prociról van szó, és az Auto-n volt!!
Mi okozhatta ezt az átállást? A processzor csere? Ezt jelenleg nem tudom elképzelni...
Adatlapomon a teljes konfig!
Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus P8B75-M LX Plus LGA 1155 alaplap
- CORSAIR DOMINATOR TITANIUM 32GB 2DB 6600MHZ
- GSkill TridentZ CL32 6400MHz 2x16GB (F5-6400J3239G16G)
- UPDATE 01.03. Új, bontatlan / felbontott / Kingston, Corsair, G. Skill, Crucial / DDR5 ramok / gari!
- ASRock FM2A78M Pro4 AMD FM2+ alaplap, + Quad Core A8 5600K processzor
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest