- Egy héten belül itt a Motorola Edge 70 Fusion
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- iPhone topik
- Így fotóz és ennyire melegszik a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hali!
Van két lapom is, amik kísértetiesen BIOS hibásnak tűnnek:
- ha rájuk adom a kakaót, szépen bekapcsolnak, pörögnek a ventik, egyik csip sem tűnik melegebbnek az üzemi hőfoknál, alapos szemle után is épnek tűnik mindegyik alkatrész, nem érte őket semmilyen baleset, mégsem bootolnak.
Az egyik lap egy ECS K7VTA3 ver. 5
A másik egy Asus K8N-E ultra.
Mindkét cuccban PLLC bios csip van, így gondoltam megflashelem őket egy működő PLLC-s lapban (Asus A8N-E)
Fogtam először az elsőt, szedtem hozzá gyári biost és hozzá való Award falshert, csináltam neki indítólemezt, amiről bebootoltam, utána hotswap, és hajrá. Az awdflash beolvassa a fájt, majd villog a Please wait, és ennyi. (ez a ECS lap biosával).
A K8N-E Ultra biosát(AMI) is hotswappal, hozzá töltött biossal, flasherrel próbáltam hasonló módszerrel, de itt is hibaüzenetbe futottam: az afudos.exe (a falsher amit az asus ad) valami hibát észlelt, és nem hajlandó a flashelést megcsinálni.
Nem tudnátok segíteni, hogy hogyan és miként tudnám mégiscsak megflashelni hotswappal a cuccokat? Így legalább a BIOS-t kizárhatnám.
Dchard
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - i7-10G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Bomba ár! HP EliteBook 855 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 128SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- iPhone 13 mini 128GB 100%(1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest