Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ricsip

addikt

válasz Thrawn #4312 üzenetére

Elsőre nem a legbíztatóbb irány, de kössz a tippet. Remélem van ennél konyhakészebb módszer is, sajnos ilyen mélységekig már nem áll hozzám közel a BIOS/firmware hacking.

Mondjuk az szép lenne, ha a BIOS binárisba valahogy bele lehetne gyógyítani a Westmere mikrokódot is, a HP meg lesz*phatna így 12-13 év távlatából. Hogy dögöljenek meg amiért nem adtak rá szapportot akkoriban, pedig semmi TECHNIKAI akadály nem indokolta (csak a görény mohóságuk).

De ha már itt vagyunk, akkor már megkérdezném, h. Windows server 2012 R2-höz mi lehetett az utolsó OS-szintű mikrokód update csomag, ami megjelent Nehalem EP-re? Ahogy láttam nekem csak 0x19 fut BIOS és OS alapján is. Az Intel spectre 2018-as áprilisi első PDF-ek meg 1C (pre-mitigation production MCU) és később (2018 augusztusi) már 1D-t (New production MCU) is írtak. Viszont WS2012R2-re ezek már nem jöttek ki. Vagy ne sajnáljam, csak belassítja a fenébe?

• ricsip

addikt

Nem találtam ennek a kérdésnek jobb témát, mert kapasból 3 témakört is vegyít, de hátha van itt valaki aki tudja rá a választ (ha van egyáltalán nekem tetsző válasz):

a "Ryzen SMU checker"-nek van univerzál inteles megfelelője? Egy régi játszós HP szerver alaplap BIOS fájljában szeretném kideríteni hogy csak Nehalem EP szériás Xeon (x55xx) mikrokód van, vagy az 1-el újabb Westmere (x56xx) is elindul-é benne, mielőtt megvennék bele feleslegesen ilyen processzort használt piacról?

Új hozzászólás Aktív témák