Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Minden (is) kiderült a Pixel 9a-ról
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Macrodroid
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgery
őstag
Én nem is cserélném le, a 3 éves telefonomat is csak azért cseréltem nagy nehezem, mert törött volt a kijelző, az akku szinte kuka volt már benne és a mikrofon is beszart a végére - és a javítás drágább volt mint az új - de még abból is inkább korábbi modellt vettem.
Viszont van ismerősöm, aki évente cseréli az iphone-t. (nem vagyok álszent, fiatal koromban én pár hetente cseréltem a telefonomat, de kinőttem belőle - sokat segít a mai világ mikor megállt a fejlődés ).
Semmit se használ ki belőle, csak a tiktok és telefonálás megy - de akkor is lecseréli évente mindig az újra.
Amerikában pedig ez méginkább így megy - ha van új akkor lecserélem a társadalmi nyomásra. Az összes lízing konstrukció is arra épül, hogy elértéktelenedik a telefonod pár év alatt, ezért évente cseréld mindig újra kis ráfizetéssel, így nem buksz rajta nagyot.
De ha 5 évente lenne új, akkor nem cserélné le, csak ha már nem javítható - ergo 5 évente új, valós fejlesztés kéne, addig pedig cserélhető alkatrészek - ha már igazi zöld az irány.
Mindannyian manipulálva vagyunk a marketink és a társadalmi nyomás által, vágyunk ezekre és szeretni akarjuk őket - én is minden évben végignézem az apple bejelentést, hiszen érdekel - csak nem veszem meg (és nem azért mert nem tellene rá, bőven kiadná, de gyűlölöm a felesleges kiadást).
Ha lenne valami olyan, ami odaver mindennek és teljesen más világ - mint az első pár iphone tette - akkor futnék megvenni mint akkor is tettem. De ez már rég kifújt. Talán majd a vr szemüvegük.A konkurencia szarjai legalább fejlődnek és mernek pénzt áldozni ezekre az új technológiákra.
Nem mondom, hogy az apple rosszul csinálja ha csak a pénzt nézzük. Viszont régen ők diktálták a jövőt, most pedig egyre inkább úgy érzem, hogy ha még 5 évig minden évben kiadják ugyan ezt a telefont, akkor fordulni fog a világ más javára.
Nagyon kíváncsi leszek a vr szemüvegre is mennyire lesz korszakalkotó az apple logótol - mert eddig sajnos senkinek sem sikerült itt komoly eredeményt elérnie. Remélem itt odateszik magukat.FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
Most, hogy már a teljes Amerikai piacot rászoktatták az apple ökoszisztémára és már egyszerűen ciki nem iphone-t használni igazából el is engedték az innovációs részlegről az embereket, foglalkozzanak valami mással (úgy látom a zöld mosogatás osztályra mentek), hiszen ha jövőre kiadják új színben a 16-ost egy két mondvacsinált újjítással azt is megveszik. Mekkora újítás lesz, ha végre bárhova tehetjük az ikonokat a kijelzőn.
Közben persze a konkurencia elhúzott keményen, de hát amerikába azt se tudják hogy létezik összecsukható telefon már, mert az apple store-ba nincs kirakva.
Manapság, amikor már kimaxoltuk a telefonokat és tényleg pöc röff üzemel legyen az ios vagy android, szó szerint minden tudnak és nincs hova fejleszteni - akkor kéne rámenni az innovációs vonalra igazán menő kialakításokkal. De minek, ha szinte nulla fejlesztésből ennyi pénzt lehet profitálni.Ha pedig ennyire zöldek akarnak lenni, esetleg cserélhető kijelzőt és akkumlátort javasolnék és 3-5 évenkénti új termékeket (szerintem semmi lényeges nem történt az elmúlt 5 évben amiért megérte évente újat kidobni) - bárhogy is magyarázzák, hogy ez zero carbon, tudtommal nem sűrített levegő a telefon. Egyszerűen nem lehet megoldás a zöld kérdésre az, hogy évente vedd meg az új telefont, a régit dobt el, de nyugi - napenergiával készült a világ másik oldalán így karbonsemleges... Greenwashing level 100.
FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OLED TV topic
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- DIGI kábel TV
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Interactive Brokers társalgó
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...