Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
válasz janeszgol #799 üzenetére
Egészségedre.
Nem hazudtoltad meg önmagadat, még nemrég is „PH alreg-vadász” voltál az aláírásod szerint. Nem is az első eset, hogy egy topikban publikálod a kutyát sem érdeklő tényt, miszerint jelentetted az illetőt. Ez rád és az eljáró moderátorra tartozik, mást nem érdekel.
Árnyékra vetődtél, ugyanis nincs több élő és párhuzamos regisztrációm.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz formula01 #795 üzenetére
„Igen, pontosan ez a helyzet.”
Köszönöm a visszajelzést.
Ami a tokokat illeti, az én tapasztalatom nagyon vegyes. Döntő többségében az átlátszó tokok bizony hajlamosak sárgulni, akad üdítő kivétel, de ez ritka. Említetted a Samsung Galaxy S7 típust, ilyen nekem is volt és nagyon kedveltem, ahhoz anno egy Nillkin tokot választottam, ami bő egy év alatt még nem mutatta a sárgulás jeleit. Sajnos, a típusára már nem emlékszem.
Ami a félreértést illeti, nem az volt vele a probléma, hogy megtörtént (hiszen bárkivel előfordulhat, velem is), hanem a reá adott rosszindulatú, haszontalan, a közösséget romboló cinikus reakció, ami nem egyszeri eset, hanem hosszú évek óta folyamatosan így ír az illető. Ami rossz a fórumnak, mert sehova sem vezetnek az ilyen gúnyos posztok.Node, inkább lapozzunk tovább.
-
formula01
senior tag
válasz Zsolt,72 #782 üzenetére
Igen, pontosan ez a helyzet.
Korábban egy Galaxy S7-et, most pedig egy Mate 20 Pro-t használok, ezt szeretném lecserélni 15 Pro-ra.
Eddig kivétel nélkül az összes Samsung, Huawei, Nillkin, stb. tok mind negyed év után totál sárga volt, ezért érdekelt, hogy az Apple átlátszó tokjai milyen minőségűek.Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam, bár őszintén eszembe sem jutott volna, hogy valakinek eszébe jut, hogy akárki azt gondolja, hogy az OS miatt sárgul a telefon. Szerintem így csak az tudja félreérteni, aki félre akarja érteni. Egészségére.
[ Szerkesztve ]
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
Janez0085
tag
válasz User64476 #384 üzenetére
Pont ezen gondolkodtam, hogy az, hogy 2.0-ás usb legyen egy top eszközben az valószínűleg komoly mérnöki munkát igényelt
Így nézték 2022ben a technikusok a paksamétát, hogy miket kell megoldani jövőre a sima 15-ben. Dynamic island oké... A16 proci oké... matt hàtlap oké... usb 2.0 oké...usb 2.0 ???!!! mi ???!!! Honnan szerezzünk 2.0-ás paneleket ??? Megvan ! Raboljunk ki egy afganisztáni GSM boltot !
Eredeti gyártói Samsung, Google Pixel, Realme, Xiaomi,Motorola alkatrésze/szervizelés - Áfás számlával
-
doooo
veterán
válasz Zsolt,72 #791 üzenetére
Mindenkinek vannak őszinte pillanatai a fórumon. Nyilván neked is szoktak lenni (ha nem ezzel a profiloddal, akkor a korábbival, amit az elmúlt 10 évben, vagy annak egy részében használtál). Amit most csinálsz, az viszont színtiszta személyeskedés, és nemhogy a topic témájához nem, de gyakorlatilag semmilyen témához sem kapcsolódik (és önmagában még ez is elfogadható lenne néha (bár elvileg tiltott), de ilyenkor, abszolúte kéretlenül, már nem az).
Esetleg tanulj is mások hibáiból, ne csak idézgesd őket.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz janeszgol #788 üzenetére
„Jóságositen”
…azért vannak őszinte pillanataid a fórumon:
[“Amit én csinálok, az a düh levezetése”] és [“Lehet nekem is fel kell nőnöm még.”] Ez utóbbit praktikus volna ismét fontolóra venned.
-
janeszgol
félisten
Megnéztem egy alkatrészlistát és igazad lehet. Jó, akkor fogadjuk el, hogy ez a 15-ös alapszéria (átmeneti széria?) esetén nem megoldható az USB 3.1. Csak SoC áttervezéssel.
Végül is tényleg értelmetlen volt ennyit beszélni róla, ha jövőre egy újabb SoC-val megkapja a két alap széria. -
-
aktív tag
Szerintem nem jól érted , nekem ugyanis gyanússá vált, hogy a kérdező azért fogalmazott így, mert talán ez az első iPhone-ja.
Lekértem az összes itteni posztját és valóban ez a helyzet:
#380 formula01Szerintem ő olyan kontextusban értette, hogy az eddigi telefonjain (amik történetesen Android rendszerűek voltak) besárgultak bizonyos tokok.
Természetesen ő is tudja, hogy ez nem az OS miatt van így, ám kicsit valóban félre lehet érteni a hozzászólása ezen részét. Szerencsésebb megfogalmazás lett volna, ha belekerül, hogy “az általam eddig/korábban használt telefonok esetén”, mellőzve a droidot. Bizonyos vagyok benne, hogy ő sem a rendszert okolja a tok minősége miatt. -
-
kchris78
veterán
system on a chip. A memória a gpu a cpu minden egy lapkán van. Hely, fogyasztás miatt pl. Szerintem logikus következtetés hogy az usb kontroller is ezen van. Megkövetem magam, mert az A14 mellett ott van egy usbc. Igaz “csak” 5Gbites. Lehet ha nagyon akarjak megoldják, de az nem alapmodell lenne az újra tervezés szükségessége miatt, viszont az i15 megkapta az i14 pro rendszerét. Az air nem alapmodell, és több fizikai hely van.
[ Szerkesztve ]
-
zsoltyyy
senior tag
válasz janeszgol #763 üzenetére
Ezek közül egyedül a 2020as ipad airben van "alap" soc. (a14)
Újabb pro modellekben m1, m2, az általad felsoroltakban meg a12z, a12x.2020as air-ről nem találtam infót, hogy van-e benne usb3as támogatás, gmsarena leírás alapján egyedül ott nincs ez külön kiemelve. Csak annyi van írva, hogy "USB Type-C, magnetic connector"
-
formula01
senior tag
Akkor erről le is beszéltetek.
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
kchris78
veterán
Én nem a zöldségüket elemeztem. Szerintem a fogyasztás visszafogása a készülékek használatban tartásának növelése lenne az igazi zöld lépés az újrafeldolgozás mellett (és ez a jelenlegi tendencia). De az egyéb cégekkel összehasonlítva függetlenül a kábelekttől talán még mindig az Apple a legzöldebb. Más cégeknél még ez sincs. BTW szerintem biztos van statisztika amire alapoztak
-
formula01
senior tag
Átlátszó gyári Magsafes tokok mennyire gyorsan szoktak sárgulni? Egyre jobban szemezek a kék 15 pro-val, nem szívesen húznám bele olyan tokba, amiben nem látom, de ha ez is olyan, mint amikkel droidos telefonoknál szerencsém volt, hogy negyed év után sárga, akkor nem fizetek ki érte 25k-t.
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
válasz kchris78 #759 üzenetére
Akkor (ha már annyira zöldek) miért van benne a gyenge kábel a dobozban?
Hogy azért legalább lassan tudd tölteni? Töltőfej nincs benne. Pont a zöldek vagyunk duma miatt. Legalább tudj lassan adatot mozgatni? Erre a sebességre ott a vezeték nélküli megpoldás.
Akkor miért is van benne? Hátha csak nem értek valamit.
Töltőfejet nem adunk, mert az nem zöld, de beleteszünk feleslegesen egy kábelt amivel nem tudod kihasználni a telefon képességeit.
Vagy ne legyen benne, vagy legyen a telefonhoz való, de ez így pont arconköpése annak a zöld vonalnak amelyet képviselnek.
Pedig van egy csomó jó lépésük ezen a zöld vonalon (újrahasznosított anyagok, megújuló energiára épülő irodák, gyárak...), de az ilyenekkel viccet csinálnak az egészből.[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
USB2 vs 3. A soc ban nincs benne usb 3 kontroller. bármelyik széria lehet lightning azaz usb2 only, utána usb3, mert 1-2 éve nem volt még előírás az usb... Ha a nem pro a tavalyi széria processzorát kapja meg, logikai képtelenség hogy ne legyen egy ilyen év mint most. külön usb3 kontrollert sem lehet a soc mellé rakni mert egy soc-ból nincs 10gbites rendszersín (mint pl pc esetén a pci) kivezetve amire rá lehetne tenni. Amúgy felteszem a kérdést hogy a nem pro-val lehet proraw, prores tartalmat rögzíteni egyáltalán ami ténylegesen brutális adatmennyiséget gyárt?
-
-
kchris78
veterán
igen, ez így van, kérdés az is kinek mekkora szerepet játszik a telefon a napi rutinjában. Ha nagyot akkor sokat megér hogy ne egy vackot nyomogasson az ember. Aki naponta csak hívásra veszi elő és 10-20 messenger üzenet megválaszolására, annak fölösleges ennyit beletenni.
-
vzsryl
nagyúr
válasz kchris78 #756 üzenetére
Ha azt nézem, hogy vannak akik a napjuk egy igen nagy részét a telefon kijelzőjét bámulva töltik el, akkor fél milla nem nagy összeg érte.
De ez a fél milla se fél milla. A 13 Pro-t 355-ért vettem, és 250-ért tervezem eladni. A 15 PM-et most 521-ért tervezem megvenni (ennyi lesz a csomagomban), és 2 év múlva kb 350-400-ért eladni. Tehát két évente kb 100-150k-t költök telefonra. Iphone-nál ez jól működik, mert pörög a használt piaca.
Ennyit nekem bőven megér. Havonta 1-2x használok laptopot, de akkor sincs rá szükség. Mindent meg tudok csinálni telefonon, céges appok is vannak rá bőven, tehát a munkámhoz is kiváló, és nem csak email-ezésre használom.
Szóval nekem még többet is megérne, akár valósan elköltött fél millát is két évente… Főleg ha belegondolok, hogy pl. az autómat naponta kb 1-2 órát használom, mégis milliókkal többet költök csak a fenntartására (vételárról ne is beszéljünk).megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
kchris78
veterán
szerintem racionalisabb limit az es erre gondolhatott hogy ha valaki egy havi keresetenel tobbet ero telefont vesz azzal lo fole elegge a lehetosegeinek... es aldoz irracionalisan sokat egy telefonra. Amikor ott van meg minden is a telefon mellett. De mindenkinek szive joga, egy het szamjegyu osszeget 2-3 het alatt siman el lehet nyaralni es emlek marad, a telefon meg ennel olcsobb es 4 evig biztosan hasznalhato eszkoz marad némi maradvany ertekkel ha hasznalhato allapotban marad...
-
Gubu0101
veterán
válasz Zsolt,72 #751 üzenetére
Valoszinu.Most amit vettem (nillkin) tokot a telefonra annyira passzos,hogy alig lehet fel es leszedni.Direkt a por miatt kerestem ilyet,mert ilyen helyen dolgozok.Meg is kepes alamenni.Semmi nem serul a telon csak a keret.Hogy a tobbiek mit dolgoznak vagy milyen korulmenyek kozt hasznaljak a telefont azt passzolom.Szerintem siman lehetne talalni hasonlo eseteket,csak jobban utana kellene nezni.12/12pro topikban volt ez tema.
De nem lenne ezzel gond,ha nem siman csak festett lett volna,hanem anyagaban szinezett.Ahol potty volt ott asszem sargas szin volt.A 14 fem szinu lesz ott ahol megkopik.Legalabb a titan keretnel mar nem lesznek ilyen gondok foleg,hogy szalcsiszolt lesz es nem lesz festve.[ Szerkesztve ]
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
belashx
senior tag
Srácok, gondolkodjatok már egy kicsit.
Arra gondolt, ha mondjuk 4 évig használod a telefonod, akkor az 48 hó x 1% havi kereset.
Hogy ez reális-e, azt mindenki döntse el maga.
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
Navaren
aktív tag
Annyit tennék hozzá, hogy ha ΞΔGLΞ -re és rám gondolsz, nem a Dynamic Island volt a kérdés dizájnban.
Sem a régi nagy noccs, sem a lepicinyített noccs (aminek konkrétan zéró funkcionális értelme volt), sem a szoftverrel megspékelt faceID kivágás.
Igazából ezek közül nem zavar sok vizet egyik senkinél, elfogadtuk, kész, a noccsokat két nap használat után észre se venni, a Dynamic Island meg tényleg jópofa gimmick.Egyszerűen a formaterv (a műszaki tartalom, a droidokhoz mért naprakész specifikációk léte/hiánya pedig végképp szóba sem került).
Három év alatt most már érezhetően fáradt(abb) az élekkel határolt, lekerekített sarkokkal operáló forma, nem azért, mert nem szép, hanem mert öregedik, és sokkal kevésbé exkluzív, mint bemutatásakor volt, elterjedt kínai berkekben is, alsóbb kategóriálban is (nyilván nem véletlenül).
A kamerapúp is kaphatott volna némi kreatív átszabást, ezt a 'háronszöges' dizájnt 2019-ben bemutatták már, és az idő megmutatta, hogy lehet egészen csinos, ötletes megoldást kitarálni az itt csak méretben és kitüremkedés mértékében változtatott felállásra.
És minderre mutatott ΞΔGLΞ alternatívát jelen évek szerint modernebb, izgalmasabb formatervet, amelyik határozottan eltér és Neki tetszett (igaz, ő annak idején a Note 20 Ultra hasonló, ívet még hírből sem ismerő formatervét is szerette nagyon).És ezt az esetleges dizájnváltásra várást 'nem értitek a céget' érvvel elsöprést végképp nem vágom.
2010 óta fixen iPhone a elsődleges telefonom, 13 év alatt ahhoz szoktam, hogy két, de legfeljebb háromévente tekernek egy komolyabbat a formaterven (akkor is, ha a korábbi is kínálatban marad valamilyen formában), ezért merült föl a kérdés, profitmaximalizálás ide, vagy oda, hogy idén esetleg aktuális lenne.
Még csak nem is elvárásként, vagy direkt fikázásként, inkább némi értetlenkedés volt, a cég szokásait figyelmbe véve.[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
aktív tag
válasz Gubu0101 #743 üzenetére
Lehetséges, hogy ezt nem kicsit befolyásolják a választott tok és/vagy a felhasználási körülmények?
Pont amiatt lettem kiváncsi, mert 22-én lesz 1 éves a 13-as telóm és nem látok pöttyöket az Éjfekete keretén. Ezért is említettem, hogy nem vonom kétségbe a tapasztalatodat, simán előfordulhat környezet okozta probléma vagy akár gyártási hiba is… igaz, ez utóbbi valószínűleg sok negatív visszajelzést eredményezne a neten…
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest