Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
válasz zsoltyyy #1333 üzenetére
"De a hüvelykujja az üveget nyomta."
Ahogy mindegyik tesztjénél. A készülékek egy jó része mégsem törik így.
Ez a teszt nem hivatalos méréseken alapszik, így igazából csak egy jól felépített, látványos megpróbáltatások sora. De mindegyik telefonnak ezeken a megpróbáltatásokon kell átesni. Pontos adatok nincsenek, de azért az látszik, melyik telefon lett gyengébb, és melyik erősebb.
-
Tiger.
nagyúr
válasz zsoltyyy #1318 üzenetére
Sztem nem, mivel a keret tartja össze a telefont, ha az megtud hajolni, az üveg nem tud ellenalni. Ráadásul abban az irányban minden tárgy ellenalobb, mivel nem lapján van. De ez csak az én véleményem.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
törölt tag
válasz zsoltyyy #1278 üzenetére
A mobilos világban elterjedt, elfogadott és szakportálok által is széleskörben használt elnevezés, ami szigorúan véve nyilvánvalóan ugyanolyan hülyeség, mint az "optikai zoom" meg mint a lencsetípusok nevei (24mm=normál, 50mm=tele), és amit ezekhez hasonlóan ugyanúgy az ért csak félre, aki félre is akarja...
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz zsoltyyy #1249 üzenetére
Belenagyíthatsz ebbe az egy darab részletbe még harmincszor is ha akarsz, amikor nem sokkal balrább attól meg a manuálisan felskálázott képen látni néhol több részletet, a 28mm-es példán pedig kb mindenhol a PS-es jobb...
Csak ezeket valamiért ignorálod állandóan.A preserve details 2.0 meg csak egy a választható resampling módok közül a PS-ben (jó sok éve már egyébként), nagy csodát azért ez nem tesz, nem is minden esetben az adja a legjobb eredményt.
Tényleg komoly AI felskálázó algoritmusokkal, amiket például a Topaz használ, nem említhető egy lapon.Mellesleg a Pixel 7 is használ ML upscale-t a zoom fotókhoz, úgyhogy telefonokban sem egy hallatlan dolog már ez.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz zsoltyyy #1247 üzenetére
Egyrészt erős túlzás, hogy sokkal részletesebb lenne, másrészt néhol meg a PS-es jobb egy picivel más részein a képnek.
Vagy ugyanezt a képrészletet nézd meg a 28mm-es példáknál, ott a PS-sel felskálázott részletesebb kb ugyanennyivel...Igen, én az ebben a cikkben publikált képek tanulsága alapján le tudtam szűrni, hogy ez nem szenzorzoom. Vagy ha az, akkor a legbénábban kivitelezett és legértelmetlenebb azok közül, amit valaha láttam, nem tudom melyik a jobb.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz zsoltyyy #1239 üzenetére
"Én a hátlapon 3db kamerát látok..."
Igen, amiből a főkamera egy vadiúj, még fejletteb, hiper-szuper, 48MP-es egység, ami a keynote szerint elérhetővé tette, hogy "7 profi objektív legyen a zsebedben".
Ami alapján én egy jobb fajta, kvázi veszteségmentes szenzorzoom-ra számítottam, nem pedig egy tök sima belenagyításra a már pixel-binnelt képeken, amiben mindössze annyi az újdonság, hogy egy gombnyomással tud a népszerű 28 és 35mm ekvivalens állásokra ugrani.De ennél világosabban már nem tudom megfogalmazni...
-
törölt tag
válasz zsoltyyy #1235 üzenetére
Ez az összehasonlítás nem arról szól, hogy van-e értelme utómunkázni, hanem azt demonstrálja, hogy az apple szimplán csak belenagyít a képbe a 28 és 35mm állásoknál (ahelyett, hogy a 48MP-es képből vágná ki).Magyarul egy tök kommersz digitális zoom van úgy előadva, hogy "7 profi objektív a zsebedben".
-
kchris78
veterán
válasz zsoltyyy #889 üzenetére
Ha garis még és esetleg Pro-t vennél helyette akkor lehet érdemes eladni. Amit nem vettem bele ebbe az egészbe hogy a gari az vízválasztó eladáskor.. 1 év vagy 3 év.. Sokkal könnyebben elmegy és értéknövelő ha valami még garis. Szóval nehéz általánosan érvényes dolgokat mondani igazából. Nekem az segít ha kevesebbszer váltok mert nem tudom eladni áron a dolgokat így minél kevesebbszer adok el valamit annál több pénz marad a zsebemben.
[ Szerkesztve ]
-
Noukoum
veterán
-
Zizi123
senior tag
válasz zsoltyyy #842 üzenetére
Eszerint még jobb is a 15-ösé, legalábbis a fényereje
Az azért rosszul esett, amikor Trisztben voltunk nyáron, és leszerettem volna fényképezni a világ legnagyobb vitorláshajóját, (ami éppen ott van lefoglalva az egyik orosz oligarchától), jól bent a tengeren horgonyzik.
Full zoomon küzdött szegény Iphone 13, de kicsi is maradt a hajó a képen, és még olajfestmény feelingje is lett.
A gyerek olcsó Poco X3-a sokkal jobb képet csinált...Ha minden igaz, akkor az Iphone 13 4x zoomot tudott (nyilván digitális), az iPhone 15 pedig a 48MP-es kamera miatt 10x-eset. Ez igaz?
[ Szerkesztve ]
-
-
Roland861010
veterán
válasz zsoltyyy #524 üzenetére
Persze ez igaz és valóban kevés ember vesz másik kábelt.. de ez pl. a samsung csövessége. Ez olyan mintha a ps5 mellé csak normál hdmi kábelt adnának és ha kell a 2.1es sebesség és minden más finomság vakkor vedd meg mellé a megfelelő kábelt.
formula01
Én azt nem értem miért nem került bele egyenesen egy M1-es proci ... ha már egy iPad Airbe bele tudták tenni simán mehetne a 15pro maxba is.
Igaz akkor évekig nem vennél új telefont. -
Roland861010
veterán
válasz zsoltyyy #511 üzenetére
Maradj már komolyan ilyen idióta vacak érvekkel.
Az A16 - tudja vagy tudná kezelni az usb 3-as adatkezelést is.
De ez kb nekem akkor köcsög dolog mint a 15pro csak 3* mig a 15pro max 5* zoomra képes mert azt mondják nagyobb a hely neki?
Micsoda? Hol? miközben ugyan akkora a kamera sziget mind kettőnek és a telefon vastagsága sem nagyobb.
Anno mondom már egy samsung s10 is tudta az usb 3-at egy mi 11 meg nem... de még mindig nem tudja csak a mi 13 pro.
Egy usb 2 vs 3-as vitának hamarabb van alapja mint hogy a 10Gb/s-et fog tudni mert a felhasználók 10% fog rá külső SSD-t kötni 4k60Fps miatt.
Mint hogy mondjuk gépre kőtve nem 20 óra átmásolni a képeket hanem csak 5...
Azért írtam fentebb, hogy minden évben van valami amit megetetnek velünk a gyártók .
A családban mindenkinek iPhoneja meg Watchot hord. De mindenki elismeri a + és - dolgokat is a termékekkel kapcsolatban. -
Wesiz
tag
válasz zsoltyyy #361 üzenetére
nem tudom hogy anno milyen árakat hasonlítottál össze, ha az egyiket hivatalos helyről nézted a másikat meg valami szürkeimportos "okosba megoldjuk" helyről úgy akár igaz lehet, de korrekten összehasonlítva, hivatalos helyről, megjelenéskor így néztek ki az árak:
iphone 12 (128gb): 371.990 Ft
galaxy s21 (128gb): 329.990 Ft
ez 42ezer forint különbség, ha 256 gigás opciót nézünk még nagyobb (az apple-nél jóval drágább a tárhely bővítés).
úgyhogy ez a 10ezer amit írtál tényszerűen nem igaz ha a megjelenéskori, hivatalos árakat nézzük.a használt árakat már nehezebb összehasonlítani mert galaxy s21-et alig árulnak (inkább az ultrát), ránéztem hardverapróra, amiket találtam azok 110-130 ezer forintok.
iphone-ból sokkal nagyobb a kínálat, ott is kapni már hibátlan állapotú (max egy akkucsere ráférne, 85%-os) 12-est 110ezerért, de a jellemzőbb a 140-170 ezer ft.azaz az iphone 12 40ezerrel drágábban nyitott és most kb pont ugyanannyival drágábban adható/vehető.
ha még az inflációra is gondolunk akkor pedig egyértelmű hogy hiába nőtt esetleg a különbség árban a kezdetihez képest, azért a 10-20 ezer forint "haszonért" kellett kifizetni 2-3 éve 40ezerrel többet... nem akkora deal. -
válasz zsoltyyy #362 üzenetére
Hát elég csak ránézned az adatlapjára és láthatod , hogy szinte teljesen más. kezdjuk ott hogy az eneos chip helyett snapdragon 6gen1et kapott , akkor a kamerája 120 rol 200ra növekedett.
Már csak ez a két dolog miatt is kellett beletenni sok fejlesztést és áttervezést a két telefon között még akkor is ha látszatra hasonlo is a kettőDE ugyan ez az Iphonoknál nem mondhato el, mert szinte mindenböl megkapta az elözö generácioban is használt részegységet és még a kinézeten se változtattak, annyira nincs változás ,hogy az emberek legnagyobb gondja ahogy látom, hogy a kijelzö ami tudja a 120hz-ez miért nem tudja a kisebb kivitelben .
Ha lenne bármi fejlesztés ami egy kicsit is más lenne az elözö szértiábol, akkor nem ennél a kutyacsontnál ragadnak le az emberek.DE nézhetjuk, onnan is a dolgot, hogy az Almások rájöttek, hogy az emberek enynire vakok és könnyen manipulálhatók, hogy ugyan azt akkor is el lehet nekik addni ha nem változtatnak semmin elég ha csinálnak ,hozzá egy nagy felhajtást és reklámot meg jol hangzó szövegekkel megmagyarázni, hogy a régi miért jobb ugyan abban a készülékban egy év mulva.
ÉS sok ember meg még tapsol is neki meg napokat várnak a bolt elött, hogy övék legyen az első .
Amit 1 hét után már senki le sem szar, hogy neki már volt uj telefonja a kiadás napján.DE ezt mind a vásárloknak lehet köszönni, mert ha senki nem venné meg ,azt mondva, hogy nincs semmi ujittás benne akkro majd észbe kapna az Alma is meg más gyártok is, de amig mindent megvesznek addig nincs rajtuk nyomás.
-
tomboy0013
veterán
válasz zsoltyyy #391 üzenetére
Ennyire nem egyszerű a dolog, de a lényege nagyjából az amit írsz. Vastagon tehetnek a többi gyártó leszarom viselkedéséről és arról hogy már ők is nyugodtan nézhetik bolondnak a saját vásárlóikat. Ha az emberek nem nyelték volna be az Apple bullshit-jét a környezet megóvásáról a töltők kivételével a dobozból hanem azzal büntették volna a céget hogy nem veszik a telefonjukat, akkor a mai napig lenne töltő az S széria dobozában. És ez minden visszafejlődésről elmondható. Ilyen a marketing ereje amikor végtelen pénz áll rendelkezésre egy tech cégnek, ezt kellene korlátozni lassan, mert egy dolog áll a fejlődés útjában, az emberi egó amit köztudott mennyire egyszerű jól célzott marketinggel manipulálni.
-
addikt
válasz zsoltyyy #294 üzenetére
Úgy hogy darabosabb a 120Hz mint a 240Hz. Csak elvész az értelme megnevezni ezt, mert itt már senkit sem érdekel ez a difi. Nem azt állítjuk hogy a 60Hz sz@r darabos, használhatatlan f0s. A Pro Max továbbra is 120Hz és senki nem reklamálja meg hogy miért nem követi le az Apple a többi gyártót, akik ennél is többet nyújtanak. Egyszerűen nem érdekli az embereket. Még azokat sem akik 60-ról 120-ra váltanának. De láthatod elég sokan vannak akiket viszont érdekel a 60-ról 90-120Hz-re való ugrás és erre mi magunk vagyunk itt a bizonyíték, ahogy a 120-240 lépcsőre is, hiszen nem ingerünk ez a paraméter. Ez is egy bizonyíték...
[ Szerkesztve ]
There's a device that I've been using called a whoop.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest