Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A OnePlus 11 is Android 15-re váltott
- Yettel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Megmutatta a OnePlus a 13-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thor71
tag
-
aktív tag
válasz tomboy0013 #397 üzenetére
„ezt kellene korlátozni lassan”
Hogyan képzeled el az említett korlátozás gyakorlati megvalósítását?Teljesen járatlan vagyok az említett témában, ezért a valódi kíváncsiságom vezérelte a kérdés feltételét.
-
tomboy0013
veterán
válasz zsoltyyy #391 üzenetére
Ennyire nem egyszerű a dolog, de a lényege nagyjából az amit írsz. Vastagon tehetnek a többi gyártó leszarom viselkedéséről és arról hogy már ők is nyugodtan nézhetik bolondnak a saját vásárlóikat. Ha az emberek nem nyelték volna be az Apple bullshit-jét a környezet megóvásáról a töltők kivételével a dobozból hanem azzal büntették volna a céget hogy nem veszik a telefonjukat, akkor a mai napig lenne töltő az S széria dobozában. És ez minden visszafejlődésről elmondható. Ilyen a marketing ereje amikor végtelen pénz áll rendelkezésre egy tech cégnek, ezt kellene korlátozni lassan, mert egy dolog áll a fejlődés útjában, az emberi egó amit köztudott mennyire egyszerű jól célzott marketinggel manipulálni.
-
Metal213
tag
Mégis miből/mitől lenne a világ legértékesebb cége? Hát pont abból, hogy nagyon aprókat módosítanak, frissítenek egy egy termékükön, mégis úgy tálalják, hogy több százmillió ember megvegye. Szerintem az Apple mindig 10 évre előre pontosan tudja a saját innovációit, és a piacot figyelve teszi be őket egy egy termékbe.
Mérhetetlenül okos, hogy mindenkit a PRO irányba terelnek. Nemcsak, hogy egyből kosárértéket növelnek, hanem abból szedik ki a legtöbb pénzt aki PROt vesz. Hiszen esélyes, hogy az ökoszisztémához legközelebb is PRO terméket fog venni (hiszen elégedett és nem éri be kevesebbel), pl ipad pro, macbook pro, óra stb. Máris 1 terméken, amivel beterelte az embert az Apple, hirtelen maximalizálja a lehúzható dollárokat. Zseniális marketing trükk.
archaic.bandcamp.com
-
kchris78
veterán
Azt nem értem hogy ha egyik modell sem változik akkor hogy van különbség mégis 3-5 év után? olyan mint a papír lapok. egyenként alig észrevehető a vastagsága, de ha egymásra teszünk 20 darabot akkor már van vastagsága. nyilván fölösleges már évente ez a show… jönnének akkor amikor van már elég változás. adhoc. de nem ilyen erőltetett módon. szoftver el se készül megint, maradnak bugok ahogy olvasom.
-
kchris78
veterán
válasz Flashback #385 üzenetére
Ez abszolút baromság. USBC szabvány. minden kábel támogatja amilyet veszel. Nem minden kábel támogat pl 100W töltést. Necces hogy a pro hoz is csak olyan kábelt adnak ami usb2t tud, de nem kell eredeti kábelt venni. meg vehetsz bármilyet, csak a bármilyen kábel sem fog tudni feltétlen minden extra üzemmódot. Főleg ha gagyi kábelt vesz az ember. Macbook esetén ez 2016tol működik!
[ Szerkesztve ]
-
zsoltyyy
senior tag
válasz tomboy0013 #389 üzenetére
Ja igen, a csúnya gonosz apple... miattuk nincs a samsungokhoz se töltőfej... sőt... az s széria bővíthetősége is miattuk ment a levesbe, meg a 3,5mm jack
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz Litván Zongora #316 üzenetére
Egyszerűen nincs benne az A16 soc-ban as usb3 kontroller… kar ebbe konteozni.
-
tomboy0013
veterán
válasz aprokaroka87 #381 üzenetére
Szerintem se engedik el a 60Hz-et, inkább azt látom esélyesnek hogy viszi az Android -os piacot is a visszafejlődés felé ahogyan eddig is. Ez a baj azzal amikor piacvezető cégek nem, vagy visszafelé fejlesztenek.
Aztán ne legyen igazam, de erős a gyanúm, hogy csak idő kérdése, hogy pl. a Samsung S széria legolcsóbb tagja 60Hz-es kijelzőt kapjon. -
Navaren
aktív tag
Nem ezt írtam.
Nem csak androidon számít, és nem hókusz-pókusz, én is használom.
De szerintem attól, hogy nincs egy telóban, még nem lesz automatica nézhetetlen, szemkifolyatós sem az a motyó, mint többen picit túlreagálva írják.Aztán.
Apple viszonylag ritkán dobálózik a számokkal, az eredményekre koncentrál.
Hivatalos forrásból szinte sosem tudod meg, hogy hány GHz, hány GB RAM, hány mAh, stb., ők a kész cuccot nyomják a kezedbe, és többnyire az eredményt reklámozzák, amit a user a motyóval produkálni tud(hat), mint a nyers számokat.Droid oldalon viszont ez nem elég, muszáj ott lenni a hardver specifikációknak is, kis túlzással milliméterre pontosan, amiket összevetve feketén-fehéren kijön, ha az egyik androidos csúcsfón valamiben elmarad a másik androidos csúcsfóntól (vagy csak kategórián belül), mivel sokszor kijelző tudásban, RAM méretben, CPU-ban, Akku méretben. nem egyszer kameraszenzorban és MPixelszámban, és persze (nagyjából) rendszerben, és a rendszeren futtatott alkalmazásokban is megegyeznek, ezért ezek a kisebb-nagyobb különbségek azok, amik egymáshoz képest különbséget adnak a mobiloknak, a döntést elősegítendő.
Miért venne valaki mondjuk 60Hz-es kijelzővel droidps telefont, ha biztos van a piacon másik droidos mobil, amelyik tud jobbat kategórián belül?iPhone-nál ez nincs, ilyen szinten biztos.
Nem azért lesz más a többi csúcsfónnál, mert bizonyos specifikációkban többet ad/kevesebbet nyújt a droidnál, hanem a teljesen más rendszer miatt, és nem kell sosem attól tartania, hogy egy másik logó alatt kijön egy másik iOS-t futtató cucc, amelyik mittudomén 10%-kal nagyobb akkut, 2GB-tal több RAM-ot, egyel komolyabb felbontású kijelzőt, stb. kapott az iPhone-hoz képest (mert a saját rendszere, szolgáltatása és ökoszisztémába integrálhatósága adja el leginkább; ha mérlegelni kell, hogy iCloud-dal, iMessage-dzsel, az otthoni Mac-ekkel, a kiépített okosotthonnal legyen 100% hülyebiztosan kompatibilis a motyó, vagy pedig 120Hz-t tudjon adott pénzért, akkor nem az utóbbi faktor fog fönteni mert annyit nem ad a magas képfrissítés).iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Flashback
addikt
válasz User64476 #382 üzenetére
Egyes pletykatarrol szólnak hogy nem eredeti kábellel nem fog menni semmi extra funkció: gyors töltés, screen mirror, usb host funkciók... Csak a lassú 500mAh töltés.
Várjuk ki az első teszteket.[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
User64476
őstag
Azt sikerült azért megoldani, hogy bár a csatlakozó USB-C de csak saját eredeti kábellel működjön és általában semmivel ne legyen kompatibilis? Én ebbe belenyomtam volna egy nagyobb mérnökcsapatot meg pártízezer munkaórát.
-
aprokaroka87
nagyúr
Én olyan 75% biztosra mondom hogy az Alap iPhone verziók soha nem fognak kapni 60hz-nél jobb kijelzőt.
Azon viszont nem lepődnék meg ha a pro verziók esetén elkezdenék elhagyni a 120hz-et, és belépne a 144, vagy 160 hz.
Vagy akár a 240 hz, persze ha nincs technikai akadálya. -
formula01
senior tag
válasz zozzzzzzzzzz #358 üzenetére
Azért ez Androidon sem olyan nagy kaland, ha az adott gyártó csúcskészülékét veszed meg. (Nem Xiaomi és társai amit újan tűzre dobnál).
Kb. 3 évig használtam egy Galaxy S7-et (barátnőm utána még 2 évig), most pedig lassan 4.5 éve használok egy Huawei Mate 20 Pro-t, és már szörnyen viszket, hogy lecseréljem, valószínű, hogy pár hónapon belül egy 256 GB-s Iphone 15 Pro lesz az utód, de ha szívemre teszem a kezem, nincs igazán rá szükségem, csak már vágyom valami újra.
Pár funkció kimondottan hiányozni is fog, ami a Mate 20 Pro-ban megvan, Iphonen meg nincs, mint pl az Infra, ami meglepően sok szituációban jól jön, vagy pl a hívások alatti hangrögzítő. (Utóbbira van Iphonen használható megoldás?)
[ Szerkesztve ]
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
judas13
addikt
Tudtommal 2025-ös készülékekre vonatkozna először az EU törvény, de inkább elébe mentek.
Nagyon úgy tűnik igen, hogy nem maxolták ki a dátumot.
"Egész pontosan 2024 december 28-át követően már csak olyan, az új szabályozás alá tartozó eszközöket lehet majd forgalomba hozni, amik az említett, USB-C csatlakozón keresztül tölthetők."
pcforum
Egy mondattal én is csatlakoznék a 60vs120Hz-es cunamihoz annyiban, hogy a 120-as samunál tényleg smooth meg minden a történet, de a kis mini 13 használata közben sincs semmi hiányérzetem.
Arra azért kíváncsi leszek, hogy hány modell év kell még ahhoz, hogy kivezessék a 60-as kijelzőket...
"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."
-
aujjobba
addikt
Statisztika szerint (CIRP kutatás, nem valami kamu) az iPhone felhasználók nagyjából 30%-a 3 évig vagy tovább használja a telefonját, mielőtt cseréli.
Kb ugyanennyi 1-2 évig, szintén ennyien 2-3 évig, a maradék kb. 10% éven belül.
https://9to5mac.com/2023/05/10/how-long-people-keep-iphones/
2022-ben volt csak kiugróan sok csere, a stimulus csekkek ugye, annak a seggére kellett verni. -
ntomi0730
senior tag
Az megvan, hogy a15-be a tavalyi 14pro kijelzője van, ami nyilván tudta a 120hz-et. Ez nettó szarrágás. Majd a 16-ba nagy innovácíóként bekerül a 120hz.
-
sub71
aktív tag
Nagyon jól levezetted az álláspontod, hogy ez az egész 120 Hz hókusz-pókusz csak az androidon számít, mert ott a gyártóknak muszáj valahogy kitűnni, vagy éppen lépést tartani a többi gyártóval, "Alma pedig továbbra sem specifikációs-konkurens motyókat akar letenni az asztalra, hanem - többnyire - számok nélkül az 'összműködést' próbálja meg szerethetőbbnek bemutatni, mint a többi telefon" Már csak azt nem értem, ha Szerinted ez ennyire evidens, akkor miért van Itt is 120Hz, de csak a drágább modellekben, mégsem elég minden esetben a 60Hz? Mégiscsak specifikációs-konkurens motyókat akar letenni az asztalra az Alma???
Nem az Almát akarom támadni, a Te érveidet nem igazán értem. Ilyen alapon minek 4k tévé, minek 50-100 megapixeles kamera, minek olyan erős processzor egy telefonba, ami némi túlzással 3 másodperc alatt megfejti az élet értelmét?
-
Alaaf Pi
senior tag
Huawei Mate 10 Prot mai napig nem akarom lecserélni. Szóval ez nem nagy mutatvány.
-
sgery
őstag
Én nem is cserélném le, a 3 éves telefonomat is csak azért cseréltem nagy nehezem, mert törött volt a kijelző, az akku szinte kuka volt már benne és a mikrofon is beszart a végére - és a javítás drágább volt mint az új - de még abból is inkább korábbi modellt vettem.
Viszont van ismerősöm, aki évente cseréli az iphone-t. (nem vagyok álszent, fiatal koromban én pár hetente cseréltem a telefonomat, de kinőttem belőle - sokat segít a mai világ mikor megállt a fejlődés ).
Semmit se használ ki belőle, csak a tiktok és telefonálás megy - de akkor is lecseréli évente mindig az újra.
Amerikában pedig ez méginkább így megy - ha van új akkor lecserélem a társadalmi nyomásra. Az összes lízing konstrukció is arra épül, hogy elértéktelenedik a telefonod pár év alatt, ezért évente cseréld mindig újra kis ráfizetéssel, így nem buksz rajta nagyot.
De ha 5 évente lenne új, akkor nem cserélné le, csak ha már nem javítható - ergo 5 évente új, valós fejlesztés kéne, addig pedig cserélhető alkatrészek - ha már igazi zöld az irány.
Mindannyian manipulálva vagyunk a marketink és a társadalmi nyomás által, vágyunk ezekre és szeretni akarjuk őket - én is minden évben végignézem az apple bejelentést, hiszen érdekel - csak nem veszem meg (és nem azért mert nem tellene rá, bőven kiadná, de gyűlölöm a felesleges kiadást).
Ha lenne valami olyan, ami odaver mindennek és teljesen más világ - mint az első pár iphone tette - akkor futnék megvenni mint akkor is tettem. De ez már rég kifújt. Talán majd a vr szemüvegük.A konkurencia szarjai legalább fejlődnek és mernek pénzt áldozni ezekre az új technológiákra.
Nem mondom, hogy az apple rosszul csinálja ha csak a pénzt nézzük. Viszont régen ők diktálták a jövőt, most pedig egyre inkább úgy érzem, hogy ha még 5 évig minden évben kiadják ugyan ezt a telefont, akkor fordulni fog a világ más javára.
Nagyon kíváncsi leszek a vr szemüvegre is mennyire lesz korszakalkotó az apple logótol - mert eddig sajnos senkinek sem sikerült itt komoly eredeményt elérnie. Remélem itt odateszik magukat.FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
blagolf
senior tag
Ezek új telefonok? Nem, De, Nem, De, Nem, De. De nem.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Zoli
-
Alaaf Pi
senior tag
válasz markknight #152 üzenetére
Nem is önmagában a 120Hz-et kell látni, hanem azt, hogy ha a képfrissítés nem egész számú többszöröse a megjelenített kép frissítésének, akkor a fényerőben lesz egy pulzálás. Ami viszont lehet, hogy a kép frissíténél is alacsonyabb frekvencián történik. Az pedig sokkal több embernek lehet zavaró.
-
-
Navaren
aktív tag
Hasznosnak hasznos, és kifejezetten jól is néz ki, csak hiánya esetén ezt a ránézni sem lehet meg kifolyik a szemem szintű szenvedést nehezen értem.
Ettől függetlenül továbbra is nettó szarrágás a kihagyása.
És nem csak azért, mert a görgetés, lapozás, animációk, stb. szebbek 120Hz-en, hanem az AOD és persze a most jövő 'stand by' mód kimaradása miatt is.iBalu // Ordo Ab Chao //
-
zsoltyyy
senior tag
Nekem is ez volt, Samsungot évente... ~6éven át, lassan 3.éve nyúzom az i12-t, nem érzem azt, hogy cserélni kéne...
Arról nem is beszélve, hogy anno 10ezerrel volt drágább a i12 az s21hez képest, most használtan ez a különbség a többszöröse.
[ Szerkesztve ]
-
Noukoum
veterán
Az a baj hogy semmi haszna nincs egérmozi okostelefonon a 120hz-nek, amennyiben fluid 60hz-en a készülék. Androidon igen van (Samsungot is beleértve) mert a szemnek kellemetlenebb animációk miatt felüdülés a 60hz-nél magasabb képfrissítés. Windows szintén. Apple eszközön viszont jobbak az animációk.
Rengeteg eszköz van itthon magasabb képfrissítéssel, egyszerűen nincs különbség használat közben. Igen, ha egymás mellé teszed akkor látszódik a különbség. Ha sokáig használod a 60hz-es eszközt utána meg a 120hz-est akkor egyből feltűnik és oda vissza. De nincs mind a két kezemben egyszerre telefon amit használnék.Az Apple meg a pénzcsinálás miatt nem rakta bele a sima modellbe. De ettől még csak egy látványos funkció amit 5 perc után elfelejt az ember. Egy forintot nem adnék azért hogy a következő iPadem (ha lesz) 120hz legyen a mostani pro-m után. Ja zombi tiktok felhasználóknak biztos nagyon hasznos a 120hz, elnézést.
Aki meg nem látja a 60hz és a 120hz közötti különbséget annak irány a szemészet. De ettől még nem lesz hasznos.
[ Szerkesztve ]
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
minden évben elcsodálkozok, hogy van élet az agyhalál után.
Hogy eladják ugyan azt a terméket és a közönség még tapsol is hozzá.Sztem az egy év azzal telik el, hogy kitalálják, hogy milyen bullshitet mondjanak a bemutaton amivel megmagyarázzák, hogy miért ugyan az a termék van megint ,de ugy ,hogy ez ne tudnjön fel nagyon . Minthogy ujrahasznosiott elemekbol készült a telefon, igaz azt nem mondják, hogy igy nem keleltt a designon se változtatni és ugyan azt a szerelögépeket tudják használni vagy a már legyártott példányokat cak átfeliratozni az aktuális számra.Az is milyen parasztvakitás, hogy az orához nincs börszij, hogy ne kelljen az amugy is levágott tehenek börét felhasználni, igaz inkább dobják el az értékes alapanyagot csak, hogy környezetvédönek tunj fel, mikozben fel is használhatnád és nem menne veszendöbe. micsoda állszentség.
ugyan ilyen állszentség volt, hogy nem adunk mellé töltöt, mert akinek meg meg kell vennie akkor ahhoz egy uj csomagolásba fogod megkapni ami vagy papir vagy muanyag dobozba fog érkezni, tehát duplán szennyezi a környezetet mintha a telefon dobozába tették volna.Ja és valahogy idénre már elfogytak a nem fekete statiszták is. minden képernyo foton ök szerepeltek vagy tájkép és kutya
Semmi olyan dolgot nem mutattak amit androidon ne lett volna már évek ota és most eladják, mint ujdonságot.
-
zsoltyyy
senior tag
Már miért ne látott volna? Nekem is 120hz-es az ipad pro, i12 meg 60hz... Ha váltanék, én is 120hz-esre váltanék, de annyira nem érzem égető problémának.
Akinek meg az, akkor 13p, 14p, 15p, vagy android.Biztos jó lehet, hogy itt ennyien sokkal okosabbak mint az apple mérnökei.
-
doooo
veterán
Rendben, legyen így. Attól, hogy egy mobilban benne van a lehetőség 120Hz-hez, ugyanúgy megvan az opció a 60Hz-hez is. Ha valaki utóbbit preferálja, hajrá, kapcsolja be azt.
Ez önmagában semmit sem von le a tényből, hogy ez így felesleges lehúzás csak, semmi más.
Az A16 is így képtelen megmutatni erejét, mondjuk a játékokban, stb. (más haszna meg amúgy sincs az A15-höz viszonyítva, se takarékosság, se jobb képfeldolgozás, semmi, ez kiderült már tavaly).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kedvenc zene a mai napra
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Windows 11
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Nikon DSLR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- Ukrajnai háború
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest