Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave567
addikt
A tesztből nem derül ki semmi..... Folyamatosan kell mérni, MSI-vel nincs letesztelve, ez csak natúr kép...
240fps meg van nekem is, aztán a 1%-0.1% FPS meg be esik mint az állat, droppól laggal sutterel, szóval bukóvári TESÓM. SŐT MEG VAN NEKEM A 300fps is valaholSZART SE ÉRSZ VELE...... INSTABIL FOS....
Persze tunningal elérhető lenne, jobb is, de 2milláért köszi nincs kedvem tesztelni meg állítgatni.
#58bence1024: Aki jó képminőséget akar.
-
Dave567
addikt
Igazából gratu, de attól még vannak elérhető tesztek ahol full alapon küldik meg és jó szóval inkább nalad kellene körülnézni miárt nem "jó".
Ott voltál?? Láttad mit csinált? Mit állított be?
Közel 100000ft basztam el rá, hogy megnézzék mi a gondja, és nem sikerült ki deríteni...
Lehet Márióra tökéletes, de competetív játékra, nagyon nem, se E sport szintű versenyre, persze lötyögni meg felelő, ha nem számít az FPS, sokan nem is nézik, aztán puffognak, hogy nekik nagyon jó a proci.
Nem is egy valakivel beszéltem már erről.Masik oldalról meg azért olvasni itt is bőven hogy nem jó, valóban nem jó mert ...hát fagy egy kicsit meg sokat eszik...
Jó jó
Olvasgasd kicsit az AM5 topicot, hányszor hibádzik a PROCI.
Nekem 5700x és semmi probléma vele. De attól még hozzá fogok szólni máshoz is ha nem baj.
Eszembe sincs megtiltani, vagy bármi, magatokat röhögtetitek ki.
Szerintem sokan jót nevetnek a szánalmas próbálkozásokon..
AMD tulajként, még én is.De mint írtam PLAZMA vs LED, PLAZMA tulajként, csak kullognak a LED tulajok, a szarjukkal.
-
Dave567
addikt
7800x3d
Igaz nem tudom összehasonlítani semmivel, de full alapon nem olyan jó mint mondják.
Tudom tudom, AMD a király, de csak akkor ha normálon otthoni környezetben egymás mellé teszed a kettőt, Tesztelésre, addig kár vergődni….. Senki soha nem panaszkodott a másik oldalra hogy gond lenne vele legalább is itt.
Janiék is vígan el vannak vele, pedig ők azért extrémen tesztelik.De le írom megint, addig amíg nincs teszted kár vergődni, mert szánalmas. Üdv
-
törölt tag
Nem, te beszélsz arról, mert próbálod igazolni a fals összehasonlításod.
Kire gondolsz? RVR400 a tesód? Sejtettem.
Bár nem nekem szól, de ez az újrareges sztorid rohadt szakállas már, nem tudsz semmi újat kitalálni? Bár, őszinte leszek én már a második hozzászólásodban vártam, hogy hozzám vágod, ez msot hát nem jött be. Na pá, majd holnap leszek, nincs időm egész nap rajtatok mulatni. -
törölt tag
a lehetetlen kihasználni az amd bugot ból az lett rögtön ötöt távolról is
a nem lassitból az lett akár jelentősen
az intel direkt hagyja benne
a mérések amd bug esetén nem frankók
nem vagy te egy kicsit dehogynem?user linkjeiden meg jót röhögtem millió ilyen van a másik oldalról csak az gondolom user error neked, de intel fika mind mérvadó
-
törölt tag
Figyelj, mindössze azért választottad a 7800X3D és a 14900K összehasonlítást, mert tetszik a nagy fogyasztás különbség. Mondjuk alkalmazástesztben is összehasonlíthatjuk? Jaj, abban ugye ne, hiszen az egyik csak 8 magos.... látod látod.
Nézzünk akkor egy 14600K és 7800X3D-t, a manapság divatos 1440P-ben, ahol 10%-al tud többet a 7800X3D, a fogyasztás különbség rögtön csak 20-30W.... Főleg egy radeon vga-val, ahol már meg is van az a plusz watt, az nv-vel szemben.
Ugye az is nehéz kérdés, mennyire érdekes az az 500 forintos havi plusz villanyszámla többlet, kerülöd is rendesen. Hiszen rögtön dől borul a fogyasztás mantra értelme. F
Persze hogy irreleváns neked a 2018-as hsz-ed. Csak éppen azt mutatja mi volt akkor a fő mantra, ahogy most a fogyasztás.
-
törölt tag
"Légyszives a 80-90 fokos Ryzen mellé tedd már oda hogy mennyit fogyaszt."
Nem hiszem hogy 2018-ban a ryzen akkor fogyi bajnok lett volna: [link]
Maradjunk annyiban, láthatóan nálad mindig megvan az a téma amiben - szerinted - kimagasló az amd. Komoly érv a fogyasztás most, jelent vagy 500 forintot havonta.
Mindkét cikk tomshardware - a zenbleed 15% is meg az intel 39% is. Persze az amd nem annyi. Csak az inteles mérés a hihető. Milyen szánalomról beszélsz?
-
wwenigma
Jómunkásember
#37 - Azért linkeltem be amit írtál, nem az alaplapgyártói beállítások voltak a hibásak. A bugokra és teljesitmenyvesztesre visszatérve valahogy AMD oldalon sosem azok a kimért értékek amiket szajkózol és nem általánosságban -15% hanem egyes alkalmazásokban. Itt pedig a single core az single core teljesítményvesztés....
de usse kavics, ne foglalkozzunk a részletekkel.
Légyszives a 80-90 fokos Ryzen mellé tedd már oda hogy mennyit fogyaszt. Ugye hgoy megint ha visszaillesztem a kontextusba a dolgokat akkor iszonyú nagyot koppansz? Szánalmas...
-----
Ja és itt olvassatok kommenteket.
" I finally solved the problem - I'm now running an AMD 7800X3D CPU (still using my RTX 4090) which may upset some people, certainly upset me since I've been team blue forever. "
-----
"The ASUS BIOS update with the Intel Base Settings still crashes. Firefox, Chrome, and video games crash often randomly.
NVIDIA drivers have failed to install for months. Sometimes updating via device manager worked, but not always.
Windows 11 Windows Update failed to install very often, and usually would self-install successfully 3-weeks later, while I was sleeping.
After 2-days of troubleshooting within the BIOS, and lots of save and reboot, only one thing has worked: I turned off the Intel Max Boost Technology 3.0.
I lost some Ghz, but the crashes ended. The first time I am 2 weeks straight without crashes.
NVIDIA drivers have updated successfully twice so far.
Windows 11's Windows Update started to work correctly since. "-----
"Seems like a pity to lose that, but it's obviously better than a machine which crashes all the time.
"Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0 is an enhanced version of 2.0 that boosts the speed of a CPU’s fastest cores individually, while also directing critical workloads to those boosted cores. It can increase single-threaded performance up to 15%" "Hopp -15% csak úgy, minden bug nélkül.
-
törölt tag
Nem akarlak összezavarni, de az átlalad linkelt cikk pont azt mondja, amit az intel hivatalosa, amit idéztem.
Ha mindenáron erőlködni akarsz, akkor ugye azt állítottad az amd sebezhetőségek javításai nem lassítanak. Ehhez képest van egy Zenbleed 15% (amd elismert, lásd fent) aztán egy Inception, ami jelentős teljesítménycsökkenést okozhat, aztán az idei 4, ami távolról is lefut amit szintén nem tudható mennyit lassít. De tudod mit adjuk össze csak a 15%-ot meg a jelentőst, mert már jó kedvem van látva az erőlködéseteket.
Nahh érted, az a jelentős is lehet ám 39%, meg 48% is, úgyhogy nincs mire ficánkolnod...Naggyon komoly a fogyi kártyád. Volt ilyen annak idején kazánnal is ugye, jól emlékszem. Most hogy a rzyen is 80-90 fokos, azokat kukáztad ugye?
-
törölt tag
Nem? Érdekes. [link] "AMD Zenbleed Vulnerability Fix Tested: Some Apps Drop 15%, Gaming Unaffected"
A cikkből: " Az AMD szerint a probléma megoldható, de a firmware-javítások egyelőre meghatározatlan teljesítménycsökkenést eredményeznek, ami a munkaterheléstől függően változik."
Másik sebezhetőség az AMD Inception sebezhetősége , amely a Zen 3 és 4 architektúrák ellen működik, és jelentős teljesítménycsökkenést okozhat egyes adatközpontokban. munkaterhelések (a PC-k teszteléséhez szükséges javításokra várunk) ez volt tavaly augusztusban.
Természetesen ezek nem a teljesítmény miatt maradtak bent. Olyat csak az intel csinál. Ezt mindenki tudja.
-
törölt tag
Ugye a Zenbleed sem igényel ilyet. A támadás nem igényel fizikai hozzáférést a számítógéphez vagy a szerverhez, sőt JavaScript-en keresztül is végrehajtható egy weboldalon. Már egy JavaScript elég a titkosítási kulcsok és felhasználói bejelentkezések ellopásához.
Amivel pontosan tisztában vagy, egyébként.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest