- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- A Sony bemutatta eddigi legjobb és legdrágább zajszűrős fejhallgatóját
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Yettel topik
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
haromegesz14
senior tag
Sziasztok!
Hogyan oldom meg azt, hogy ha tasklist esetén szeretnék szűrni név alapján, de úgy, hogy a keresendő szó nem tudom pontosan hol helyezkedik el a nevében?
Ezzel próbálkoztam, de nem akar működni:
tasklist /fi "imagename eq *valami*" -
haromegesz14
senior tag
Egy kis gépi kód programot hoz létre, ami nem csinál mást mint a begépelt szöveget átadja paraméterként (%%1) a batch fájlnak. Próbáld ki, hogy kiveszed az in.com törlését, és parancssorban elindítod.
A 64bites windows-on meg azért nem szereti futni, mert nem tartalmazza a 16bites programok (.com!) futtatásához szükséges környezetet.Köszi!

-
haromegesz14
senior tag
Talán megtaláltam a forrást. Bár azon kívül, hogy 64bit-es rendszer alatt nem működik, többet nem tudtam meg vele kapcsolatban.

No, külföldi fórumon valami olyasmit írtak rá, hogy hP1X500P[PZBBBfh#b##fXf-V@`$fPf]f3/f1/5++u5 bekerülve egy com-ba (nem hiába csak .com-mal működik ), egy "program" lesz belőle, ami kikapcsolja a felhasználó számára a konzolon belüli echo bemeneteket. Angolul leírva valahogy jobban érthető. Tehát lényegében ennek köszönhetően nem látszanak az éppen begépelt karakterek.
Tehát ez valami gép nyelvi utasítás, azért néz ki így ahogy

Érthetőbb formában: Kép -
haromegesz14
senior tag
Azt tudom, hogy mit csinál, magára a hP1X500P[PZBBBfh#b##fXf-V@`$fPf]f3/f1/5++u5 cuccra kérdeztem rá Én is

Talán megtaláltam a forrást. Bár azon kívül, hogy 64bit-es rendszer alatt nem működik, többet nem tudtam meg vele kapcsolatban.

-
haromegesz14
senior tag
Azt tudom, hogy mit csinál, magára a hP1X500P[PZBBBfh#b##fXf-V@`$fPf]f3/f1/5++u5 cuccra kérdeztem rá Én is

-
haromegesz14
senior tag
Köszi!

Egy kis magyarázatot is tudnál hozzá mellékelni nekem?
hP1X500P[PZBBBfh#b##fXf-V@`$fPf]f3/f1/5++u5 ez mi akar lenni? Módosítgattam, és úgy már egyből nem futott le normálisan
-
haromegesz14
senior tag
Olyasmit lehet csinálni batch-ba, hogy úgy kérjen be bármit is, hogy közbe nem látszanak a begépelt karakterek az ablakon? ( mint pl. Linux terminálba root pw bekérésénél ).
-
haromegesz14
senior tag
ha csak simán egy Start/Futtatásba beírod mondjuk "D:\" (vagy amilyen elérés épp neked kell) majd kipróbálod ugyanezt úgy, hogy parancssorból: "explorer "D:\"" ?
Szerintem a sebesség nem különbözhet, vagy azt mondod hogy mégis?lehet hogy nincs más megoldás, mivel ígyis úgyis az explorer.exe-n keresztül jeleníti meg a tartalmat
Max esetleg úgy tudnád kikerülni, ha pl total commandert vagy más filekezelőt nyitnál meg paraméterezetten, nem a beépített winest ami esetleg gyorsabban indul, bár szerintem a lassú indulás okozója maga a könyvtár tartalmának kilistázása, nem pedig az explorer.exe lassú indulása lehet.
Gondoltam hogy a megnyitás sebessége nem fog változni futtatásból indított paranccsal sem, de azért kipróbáltam
Megnyitásra mindenképp az alapértelmezett (sajátgép) fájlkezelő kellene, az minden Windows-os rendszeren megvan. Nem annyira szembetűnően lassú, csak ha lett volna más parancs egy mappa megnyitására, azzal is megnéztem volna.
Próbálgattam több különböző elérésű mappákat megnyittatni vele egymás után, jelentős sebesség változást itt se láttam, biztos ez akkor a megfelelő sebessége, csak Én akarok belekötni
Azért köszi a segítséget! -
haromegesz14
senior tag
-
haromegesz14
senior tag
Üdv!
A %SystemRoot%\explorer.exe "könyvtár elérése" parancson kívül még más módon meg lehet nyitni mappát?
-
haromegesz14
senior tag
Bocs már nem lehetett szerkeszteni de ha ez nem jön be akkor ez biztosan befog!

@echo off
:start
set /p valami1=Add meg az elso erteket
set /p valami2=Add meg a masodik erteket
if /i "%valami1%"=="Bokor" goto valami4
goto start:valami4
if /i "%valami2%"=="Fa" goto valami3
goto start:valami3
set valami3=Erdo
echo "%valami3%"
pauseJó lesz, köszönöm szépen ismét!

-
haromegesz14
senior tag
Nem értem hogy pontosan mit értesz ez alatt de én az ilyeneket 2 IF parancsból csinálom...
if valami1=akarmi <parancs>
if valami2=akarmimas goto :valami3:valami3
set valami3=nemakarminem tudom hogy erre gondoltál e ha részletesebben le írod lehet tudunk segíteni de ha én nem csontika tuti

Így is jó lenne nekem, viszont nem akar lefutni a program amikor:
if valami1=akarmi <parancs>
if valami2=akarmimas goto :valami3
csak ha akarmi után írok valami parancsot.Ahogy próbáltam:
@echo off
set /p valami1=Add meg az elso erteket
set /p valami2=Add meg a masodik erteket
if /i "%valami1%"=="Bokor" goto valami3
if /i "%valami2%"=="Fa" goto valami3
:valami3
set valami3=Erdo
echo "%valami3%"
pauseÍgy viszont ha már akár melyik érték megfelel a kritériumnak akkor kiírja a valami3-at. Nekem viszont olyan megoldás kellene, hogy csak is akkor írja ki a valami3-at, ha valami1=bokor és valami2=fa. Ha nem írok parancsot valami1 vagy 2 után akkor le se akar futni. Bocs ha kicsit furán próbálom elmagyarázni a célom

-
haromegesz14
senior tag
Estét! Ismét segítségeteket kérném! Batch-ba hogyan oldom meg azt, hogy egy IF utasításnál 2 változót vizsgálok? Tehát 2 változó külön-külön értékétől függ a 3. változó. Ilyesmire gondolok:
ha valami1=akarmi és ha valami2=akarmimas akkor valami3=nemakarmi
-
haromegesz14
senior tag
Erre gondoltam, köszönöm a segítséged!
-
haromegesz14
senior tag
Hello!
Hogyan tudom megoldani, hogy n számú, előre meghatározott értékű változók közül random írasson ki egyet? Csak az echo-t követő parancsra lenne szükségem. Segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Kingston KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 2TB-os, bontatlan SSD, 2 év garanciával eladó!
- Samsung 990 Pro 1TB-os PCIe 4.0 M.2 NVMe 2280 SSD, bontatlanul, 2 év garanciával eladó!
- ADATA Legend 900 Pro 2TB-os PCIe Gen4 M.2 NVMe 2280 SSD, bontatlanul, 5 év garanciával eladó!
- AMD R7 350X és RX550 VGA kártyák
- Megvigyázott, 3,5 éves, 128 Gb, iPhone 13, 81% akku
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 27% - HEIGAOLA MiniPC - / 10.1" Érintőképernyő! Intel J4125 / 8GB RAM /128GB SSD
- M4 iMac 2021 24" - 16GB RAM, 512 GB SSD 27% ÁFÁS
- MacBook Pro 14" 2024 M4 Pro 24GB RAM, 14 core CPU, 20 core GPU, 1TB SSD, Space Black 27% Áfa 0474AB
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest