- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
haromegesz14 #320 üzenetére
Egy kis gépi kód programot hoz létre, ami nem csinál mást mint a begépelt szöveget átadja paraméterként (%%1) a batch fájlnak. Próbáld ki, hogy kiveszed az in.com törlését, és parancssorban elindítod.
A 64bites windows-on meg azért nem szereti futni, mert nem tartalmazza a 16bites programok (.com!) futtatásához szükséges környezetet. -
haromegesz14
aktív tag
válasz
haromegesz14 #320 üzenetére
No, külföldi fórumon valami olyasmit írtak rá, hogy hP1X500P[PZBBBfh#b##fXf-V@`$fPf]f3/f1/5++u5 bekerülve egy com-ba (nem hiába csak .com-mal működik ), egy "program" lesz belőle, ami kikapcsolja a felhasználó számára a konzolon belüli echo bemeneteket. Angolul leírva valahogy jobban érthető. Tehát lényegében ennek köszönhetően nem látszanak az éppen begépelt karakterek.
Tehát ez valami gép nyelvi utasítás, azért néz ki így ahogy
Érthetőbb formában: Kép -
haromegesz14
aktív tag
válasz
haromegesz14 #319 üzenetére
Talán megtaláltam a forrást. Bár azon kívül, hogy 64bit-es rendszer alatt nem működik, többet nem tudtam meg vele kapcsolatban.
-
Baryka007
addikt
válasz
haromegesz14 #317 üzenetére
echo hP1X500P[PZBBBfh#b##fXf-V@`$fPf]f3/f1/5++u5>in.com létrehoz egy in.com nevű filet amibe hP1X500P[PZBBBfh#b##fXf-V@`$fPf]f3/f1/5++u5 ez van ezt meg sajnos nem értem hogy milyen parancs vagy mi akar ez lenni
-
cigam
titán
válasz
haromegesz14 #315 üzenetére
kis trükkel:
Echo Off
CLS
set /p felhasznalo=Írd be a felhasználónevet:
echo hP1X500P[PZBBBfh#b##fXf-V@`$fPf]f3/f1/5++u5>in.com
set /p jelszo=Írd be a jelszavad:<nul
for /f "tokens=*" %%i in ('in.com') do (set jelszo=%%i)
del in.com
cls
echo %felhasznalo%
echo %jelszo% -
Csontikka
aktív tag
válasz
haromegesz14 #300 üzenetére
ha csak simán egy Start/Futtatásba beírod mondjuk "D:\" (vagy amilyen elérés épp neked kell) majd kipróbálod ugyanezt úgy, hogy parancssorból: "explorer "D:\"" ?
Szerintem a sebesség nem különbözhet, vagy azt mondod hogy mégis?lehet hogy nincs más megoldás, mivel ígyis úgyis az explorer.exe-n keresztül jeleníti meg a tartalmat
Max esetleg úgy tudnád kikerülni, ha pl total commandert vagy más filekezelőt nyitnál meg paraméterezetten, nem a beépített winest ami esetleg gyorsabban indul, bár szerintem a lassú indulás okozója maga a könyvtár tartalmának kilistázása, nem pedig az explorer.exe lassú indulása lehet.
-
Csontikka
aktív tag
válasz
haromegesz14 #298 üzenetére
mi a baj ezzel a paranccsal, v mi a konkrét probléma?, ill mi az ami nem engedi hogy ezt az egyszerű általad is leírt megoldást használd?
-
Csontikka
aktív tag
válasz
haromegesz14 #294 üzenetére
Szia,
van egy másik lehetőség is:
példa egy 3 változós vizsgálatra
set a=a
set b=a
set c=a
if %a%==%b% if %b%==%c% if %a%==%c% echo mindugyanazvagy pl:
if exist c:\autoexec.bat if exist c:\config.sys if exist c:\Windowss echo megvanminda3
(ha csak az egyik ágra akarsz utasítást rakni, akkor hatékony, ha minden eshetőséget végig akarszi vizsgálni, akkor az előttem szóló megoldása jobb)
Üdv,
Csontikka -
Baryka007
addikt
válasz
haromegesz14 #291 üzenetére
@echo off
:start
set /p valami1=Add meg az elso erteket
set /p valami2=Add meg a masodik erteket
if /i "%valami1%"=="Bokor" goto valami3
if /i "%valami2%"=="Fa" goto valami3
goto valami3:valami3
if /i "%valami1%"NEQ"Bokor" goto start
if /i "%valami2%"NEQ"Fa" goto start
set valami3=Erdo
echo "%valami3%"
pauseHa jól silabizáltam ki akkor szerintem így érted...
Ez a program azt csinálja hogy ha az egyik nem stimmel akkor vissza ugrik az elejére ahol valami1 és valami2-t kell megadni ha m2 stimmel egyszerűen tovább megy és lefut a program! Remélem erre gondoltál
-
Baryka007
addikt
válasz
haromegesz14 #289 üzenetére
Nem értem hogy pontosan mit értesz ez alatt de én az ilyeneket 2 IF parancsból csinálom...
if valami1=akarmi <parancs>
if valami2=akarmimas goto :valami3:valami3
set valami3=nemakarminem tudom hogy erre gondoltál e ha részletesebben le írod lehet tudunk segíteni de ha én nem csontika tuti
-
Csontikka
aktív tag
válasz
haromegesz14 #282 üzenetére
Szia,
nem teljesen értem a kérdést, de remélem az alábbi példa elvezet ahhoz amit meg szeretnél valósítani:
@echo off & setLocal EnableDelayedExpansion
set 1=elso
set 2=masodik
set 3=harmadik
:ujra
set rnd=%random%
set /a rnd=%rnd% /1000 +1
if %rnd% GTR 3 goto ujra
echo !%rnd%!Üdv,
Csontikka
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- BestBuy topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple MacBook
- Fotók, videók mobillal
- Hobby rádiós topik
- FOTÓS beárazás
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- További aktív témák...
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest