- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csontikka
aktív tag
-
Csontikka
aktív tag
-
Csontikka
aktív tag
-
Csontikka
aktív tag
Sziasztok, nem tudom jó helyen járok-e?
Szóval adott egy telepito.cmd fájl, amivel azt oldom meg, hogy a programok telepítése könnyebb és gyorsabb legyen, silent módba ne kelljen végigkattintani.
Megoldható esetleg az, hogy ne kérje a Rendszergazda jelszót, amikor ezt futtatom, hanem már benne tartalmazza?
Habár sejtésem szerint ez adatbiztonsági okok miatt nem lesz lehetséges.
Szia!
1)
Akkor tudod ezt egy az egyben megkerülni ha kikapcsolod az UAC-ot. Ezt a felhasználói fiókok felügyelete beállításainál tudod megtenni. Ezután már egy admin jogú felhasználóval bejelentkezve kérdés nélkül le fog futni a telepítő scripted, vagy akár runas-sel is menni fog egy nem admin jogú user alól.Viszont rögtön hozzáteszem, hogy ez egyáltalán nem javasolt, ahogy te is rámutattál, nem véletlenül van ez a védelem bekapcsolva.
2)
Kerülő megoldásként ezeket a programokat nézd meg.
https://robotronic.de/runasspcEn.html
https://robotronic.de/elevateen.html
https://robotronic.de/runasroben.htmlEzekkel tudsz a script mellé illeszteni egy jelszófájlt, vagyis annak "beégetése" megoldható vele. Viszont nem minden program fut ezekből indítva megfelelően, Illetve bizonyos funkciók használatához előzetesen telepíteni / konfigurálni is kellhet a segédprogramokat, amivel lehet, hogy csak bonyolultabb és körülményesebb lesz az egész telepítési folyamat.
Üdv,
Csontikka -
Csontikka
aktív tag
(Get-Content "c:\test.txt").replace('mit', 'mire') | Set-Content "c:\test.txt_"vagy szétszedve egy picit másképp, lehet így kicsit érthetőbb:
$path = "c:\test.txt"
$word = "mit"
$replacement = "mire"
$text = get-content $path
$newText = $text -replace $word,$replacement
$newText > $path"_"adatbekérés egy változóba:
$Test = Read-Host "Add meg a file nevet"és utána ott használod fel ahol szeretnéd, pl:
$path = Read-Host "file eleresi utvonala"
$word = Read-Host "mit?"
$replacement = Read-Host "mire?"
$text = get-content $path
$newText = $text -replace $word,$replacement
$newText > $path"_"(mivel Powershell és nem batch ezért off topicra tettem a hsz-em.)
-
Csontikka
aktív tag
csak a batch jöhet szóba? powershell nem játszik esetleg?
-
Csontikka
aktív tag
Helló!
Miért nem működik ez a batch file ha feladatütemezővel indul el? Listát készít az egész C meghajtóról, ahelyett, hogy csak a J-ről. Ha manuálisan duplakatt-al indítom el, akkor jó.
cd J:/Media
set date=_%date:~-100%
dir /s/b > C:\Users\usernevem\OneDrive\medialist\"medialist%date%txtSzia!
így próbáld meg:
j:
cd /Media
set date=_%date:~-100%
dir /s/b > C:\Users\usernevem\OneDrive\medialist\"medialist%date%txt -
Csontikka
aktív tag
tényleg ennyiből áll az a rész, ahogy fentebb írtam:
ECHO írd be a terem számát!
ECHO.
set /p class=Terem száma:
cls
ECHO írd be a gép számát!
ECHO.
set /p pc=Gép száma:
WMIC computersystem where name='TEST-PC' call rename name='%class%-%pc%'úgy
oldottamkerültem meg a problémát, hogy csináltam egy klónt, ahol a gép neve TEST-PC-
-
Csontikka
aktív tag
Sziasztok!
Batch-t tanulok.
Feladat
Primitív „move” parancs összefűzéssel
– Először másol, ha sikeres volt, akkor töröl
• Előfeltétel ellenőrzés
– Csak akkor próbálja kiírni egy fájl tartalmát,
ha az létezik
– Próbálja ki vizsgálat nélkül is a végrehajtást
• Hibakezelés
– Ha a másolás parancs nem fut le, akkor írjon
ki egy üzenetet (pl. „SIKERTELEN”)A tanár megoldása
COPY szov.txt D:\ && DEL szov.txt
• DIR szov.txt >NUL && TYPE szov.txt
• DIR szov.txt >NUL & TYPE szov.txt
• COPY szov.txt D:\ || ECHO sikeretelenAz én megoldásom
cls
@echo off
copy %1 %2 || echo A muvelet sikertelen && del /Q %1
echo nyomjon egy gombot a kilepeshez
pause > NULKérdésem az előfeltétel ellenőrzés hogyan oldható meg?
A tanár megoldásában a 2. és 3. sor nekem értelmetlennek tűnik, mi értelme van?
Szia!
Szerintem a tanár kódjában az a 2 sor arra szolgál, hogy szimbolizálja a működésbeli különbséget.
& - a következő parancs mindenképp lefut, valójában több parancsot adsz meg 1 sorban
&& - ha az előző parancs kimenete 0 akkor lefut (vagyis ez már egy előfeltétel ellenőrzés)
|| - ha az előző parancs kimenete nem 0 akkor fut le (tehát ez is egy előfeltétel ellenőrzés)a konkrét feladatoknál:
1)
Először másol, ha sikeres volt, akkor törölCOPY szov.txt D:\ && DEL szov.txt&& utáni rész csak akkor fut le ha sikeres volt az első parancs, vagyis ez így ok
2)
Csak akkor próbálja kiírni egy fájl tartalmát, ha az létezikDIR szov.txt >NUL && TYPE szov.txt&& utáni rész csak akkor fut le ha sikeres volt az első parancs, vagyis ez is rendben, csak akkor fogja kiírni a tartalmát ha a dir parancs kimenete 0 volt, ami akkor áll elő, ha a file létezik.
egy alternatív megoldás erre:
if exist szov.txt type szov.txt
(ha létezik szov.txt írd ki szov.txt tartalmát, ez is egyfajta előfeltétel)3)
Próbálja ki vizsgálat nélkül is a végrehajtástDIR szov.txt >NUL & TYPE szov.txtitt viszont mivel csak 1 & jel van, így a második parancs is minden esetben lefut, függetlenül az első parancs kimenetétől, vagyis akkor is megpróbálja majd kiírni a szov.txt tartalmát, ha az nem is létezik
4)
btw:
cls
@echo offígy a cls látszik, akkor inkább
@echo off
clsés akkor eltűnt minden.
Üdv,
Csontikka -
Csontikka
aktív tag
helló,
segítség kellene.
sajnos csak batch jöhet szóba.szóval, adott egy mappa, ahova időközönként kerülnek fájlok. hasonló névkonvencióval, csak a dátum változik:
pl: xyzs_20180712_xxxxxx_yy_1234_1_xxx_x_y.txt
ezt kéne elmásolni egy olyan mappába, aminek a fájlban lévő dátum a neve: 20180712hogy tudom kiszedni a fájlnévből a dátumot, hogy utána azt használja?
köszi
üdv
pSzia,
szerintem ez a kulcsa a kérdésednek:
Ez a pár soros script pl. bejárja a "D:\YOURDIR" könyvtárat és az összes ott található .txt kiterjesztésű állomány nevének kiírja 10 karakterét a 8. karaktertől kezdve.
SETLOCAL ENABLEDELAYEDEXPANSION
for /f "tokens=*" %%f in ('dir /b /s "D:\YOURDIR\*.txt"') do (SET NAME=%%f
echo !NAME:~8,10!)Üdv,
Csontikka -
Csontikka
aktív tag
Létezik valami univerzális megoldás a dátum/idő kezelésre? Ahány Windows annyiféle formátum, és a nyelvi verziók sem egyszerűsítik a megoldást.
rem W10.hun
set ev=%date:~0,4%
set honap=%date:~6,2%
set nap=%date:~10,2%
set ora=%time:~0,2%
if "%ora:~0,1%"==" " set ora=0%ora:~1,1%
set perc=%time:~3,2%
set nev=%ev%-%honap%-%nap%_%ora%%perc%.jpgEzt hogyan tudnám univerzálissá tenni?
WMI lekérdezésből indulj ki, ne a date/time parancsokból
@echo off
rem Get the time from WMI - at least that's a format we can work with
set X=
for /f "skip=1 delims=" %%x in ('wmic os get localdatetime') do if not defined X set X=%%x
echo.%X%
rem dissect into parts
set DATE.YEAR=%X:~0,4%
set DATE.MONTH=%X:~4,2%
set DATE.DAY=%X:~6,2%
set DATE.HOUR=%X:~8,2%
set DATE.MINUTE=%X:~10,2%
set DATE.SECOND=%X:~12,2%
set DATE.FRACTIONS=%X:~15,6%
set DATE.OFFSET=%X:~21,4%
echo %DATE.YEAR%-%DATE.MONTH%-%DATE.DAY% %DATE.HOUR%:%DATE.MINUTE%:%DATE.SECOND%.%DATE.FRACTIONS% -
Csontikka
aktív tag
-
Csontikka
aktív tag
Sziasztok,
Az alábbi egyszerű folyamat fogott ki rajtam:
Egy számot kellene bekérni, és azzal a számmal a link végén megnyitnia egy weboldalt:
@echo off
set /p idd="Szam: "
"C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" https://website.com/?site=abc&id= %idd%De nem megy, a link amit megnyit az a https://website.com/?site=abc - gondolom a & jellel van baja, de \&-ként sem akar menni.
Tippek?
tuti valami alap dolgot nézek be.Szia,
azt már nem veszi az URL-hez, mert space van benne, szerintem az nem kell oda:
https://website.com/?site=abc&id=%idd% -
Csontikka
aktív tag
Na idáig jutottam:
@echo off
setlocal ENABLEDELAYEDEXPANSION
set z=0
set /a counter=1
for /f %%a in ('dir *.dx /b /s') do (
for /F "tokens=*" %%B in (%%a) do (
if %%B ==100 set /A z=2
if %%B ==102 set /A z=2
if %%B ==280 set /A z=2
if %%B ==281 set /A z=2
if %%B ==330 set /A z=2
if %%B ==331 set /A z=2
if %%B ==340 set /A z=2
if !z! ==0 echo %%B >> %%~na_uj.dxf
if !z! ==1 set /A z=0
if !z! ==2 set /A z=1
)
)
echo Fertig!
pause
exitA problémáim:
-Lassú
-Ha van egy üres sor az eredeti fileban akkor azt nem másolja le mit ha ott sem lett volna....pedig kelleneSzia,
ez batchben lassú lesz, nincs azon a gépen esetleg PowerShell?
Ha igen, akkor kb 1 sor lenne és sokkal gyorsabb:
Get-Content d:\*.xdf | Select-String -pattern "100" -notmatch | Out-File d:\newfile.txt(pl ez. az összes xdf kiterjeszésű filet végig járja soronként és amire nem illeszkedik a '100' minta (tehát nem pont '100'-at tartalmazza a sor), azt beleírja a newfile.txt-be)
Üdv,
Csontikka -
Csontikka
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne, és egyelőre nem tudom milyen formában valósítható meg.
A lényeg:
Adott egy belső hálózat, amiben azonos tartományban vannak a gépek. A gépeken NT fut. Néhány esetben a gépek kiesnek tartományból, hálózaton továbbra is elérhetőek.
Adott X darab tartományból kiesett gépnév, amit egy .txt tárol.
Mi módon lehet ezt távolról megoldani, hogy visszaléptessük a gépeket?
Könnyen lehet, hogy nem is batch lesz a megoldás, de nincs ötletem nekiállni sem.
Valakinek valami ötlet, gondolat?
Szia,
netdom parancsal próbálkoznék először.
Egyébként a kérdés nem is az, hogy hogy kéne őket visszapakolni, hanem hogy miért esnek ki a domain-ből, nem próbáltatok rájönni?

(
dns probléma, registry beállítás, időszinkronizálás, stb. Mi ilyenkor a hiba? Hogyan veszitek észre? A gépek naplójából nem derül ki semmi sem? Meddig jó visszarakás után? (véletlenszerű, vagy mindig ugyanannyi idő után esik ki)
) -
Csontikka
aktív tag
sajnos ez ide kevés, mivel teljesen rendszertelenül történik az írás, teszem azt 12ó21p.15mp-kor történik egy módosítás utánna történi 92mp múlva majd 16 múlva majd 104 múlva majd 29 múlva stb stb a megoldás amúgy az lett hogy bele kell nyúlni a merő programba, mivel ez egy komplex célgép millio D I\O amik interlockolva vannak a vezérlő PLC-vel,, a PLC-ről felhasználva az OK jelet 1ms késleltetéssel lesz indítva a csv mentés 1500ms delayyel pedig jön ugyan ezen az I\O- n egy OK2 jel, amíg ez nincs meg tiltva van az újra indítás és a mérés, de mivel ugye ezt a gyártónak kelle megcsinálni, egy kisebb vagyon lesz

-
-
Csontikka
aktív tag
Sziasztok,
próbálok egy egyszerű apache tomcat stop/start, deploy app scriptet összehozni.
Első lefutásra elmarad az if igaz ág tartalma és létrejön a lock file, majd indul a tomcat.
Második lefutásnál létezik a lock ezért lefut az if statement, viszont az if utáni két sor nem.
Mi a hiba, hogy javítsam?d:
cd "D:\Apache Tomcat 8.0.27\bin\"
if exist lock.lck (
shutdown.bat
del /F lock.lck
timeout 1
)
echo lock >> lock.lck
startup.batSzia,
ha call-al hívod a külső batch scripteket call ugyanez a helyzet?
Nem-e eseteg az van, hogy a shutdown végén van egy exit és amikor az kilép nem adódik ide vissza a vezérlés? (ha így van azt onnan látod, hogy már a timeout sem fut le)Üdv,
Csontikka -
Csontikka
aktív tag
Sziasztok!
Azt valahogy batch-ben meglehet oldani, hogy futtatás után nyisson egy telnet ablakot és abban lefuttasson két parancsot?
Ipari berendezés és az egyik kommunikációs kártya driverével gond van és kézzel kell elindítani minden indulás után erre szeretnék valami automatikus megoldást.
Tehát:
telnetk "ip cím"
parancs1
parancs2Segítséget előre is köszönöm!
-
-
Csontikka
aktív tag
Köszönöm! Így már sikerül megcsinálnom a dolgot, parancsosról
for /d %a in ("%appdata%\Mozilla\Firefox\Profiles\*") do if exist "%a\permissions.sqlite" copy C:\x-profit\permissions.sqlite "%a\permissions.sqlite"
de ha .bat fileban póbálom futtatni:
C:\>beall.bat
\Users\test4\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\*") do if exist "\configs
\permissions.sqlite most nem használható.C:\>for /d \Users\test4\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\*") do if exist
"\configs\permissions.sqlite "a\permissions.sqlite"C:\>
és nem történik meg a másolás

Mi lehet a probléma?
Szia,
Esetleg vess erre a linkre egy pillantást itt is ugyanazt a problémát közelítik meg, de ha jól vettem ki az itt levő megoldás egy kicsit rugalmasabb, mivel nem kell a komplett permissions.sqlite -ot lecserélned.
-
Csontikka
aktív tag
nm,
és mit csinál, vagy mit nem? így nehéz segíteni :/
(megjegyzem nálam működik)milyen rendszer, mit ír ki, hogy futtatod?
(nekem pl win7 és ha a c:\users-be akartam fájlokat kreálni azt pl csak adminisztrátorként tudtam)
dobj valami képernyőt az eredményéről (echo off nélkül)... abból esetleg tovább lehetne gondolkodni!
-
Csontikka
aktív tag
Hello!
Miért nem működik az if exist-en belül a for ciklusban a hivatkozás?
PL.: itt nem működik (ha nem talál txt file-t az adott könyvtárban nem hoz létre a megadott paraméterekkel txt file-okat):
@ECHO OFF
ECHO HOL KERES TXT FAJLOKAT (PL.: C:\USERS\)?
SET /P G=
ECHO.
IF EXIST %G%\*.TXT ( ECHO DATUM ÉS IDO: %DATE%; %TIME% > %USERPROFILE%\DESKTOP\FAJL_LOG.TXT & ECHO %G% - EZEN AZ ELERESI UTON TALALT TXT KITERJESZTESU FILE-OKAT >> %USERPROFILE%\DESKTOP\FAJL_LOG.TXT)
IF NOT EXIST %G%\*.TXT (
ECHO ADJA MEG A TXT FILE NEVET:
SET /P N=
ECHO ADJA MEG HANYSZOR JELENJEN MEG:
SET /P D=
FOR /L %%I IN (1, 1, %D%) DO ECHO. > %G%\%%I_%N%.TXT
)PL.: így létre hozza a file-okat
@ECHO OFF
SET /P G=
SET /P N=
SET /P D=
FOR /L %%I IN (1, 1, %D%) DO ECHO. > %G%\%%I_%N%.TXTPL.: ha így írom
@ECHO OFF
SET /P G=
IF EXIST %G%\*.TXT ( ECHO DATUM ÉS IDO: %DATE%; %TIME% > %USERPROFILE%\DESKTOP\FAJL_LOG.TXT & ECHO %G% - EZEN AZ ELERESI UTON TALALT TXT KITERJESZTESU FILE-OKAT >> %USERPROFILE%\DESKTOP\FAJL_LOG.TXT)
IF NOT EXIST %G%\*.TXT (
SET /P N=
SET /P D=
FOR /L %%I IN (1, 1, 4) DO ECHO. > %G%\%%I_%N%.TXT
)akkor létrehoz ilen txt állományokat: 1_.txt; 2_.txt; 3_.txt; 4_.txt
Szerintem a hivatkozással van a baj, de nem találtam, rá megoldást, hogy lehetne megoldani, hogy kezelje a hivatkozásokat. Szóval van rá megoldás?
Válaszotokat előre is köszi!
Üdv FonthyHali,
próbáld meg így:
Setlocal EnableDelayedExpansion
SET /P G=
IF NOT EXIST %G%\*.TXT (
SET /P N=
SET /P D=
FOR /L %%I IN (1, 1, 4) DO ECHO. > %G%\%%I_!N!.TXT
) -
Csontikka
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni! Egy olyan batch file szeretnék írni, amely az adott képernyőbeállításaimat állítja vissza. (Tehát pl. elmennek(/elvesznek/átállítom) a képernyőbeállításaim, akkor ezt a fájlt futtatja az visszaállítja őket egy megadott formátumba.
Tudtok ebben segíteni, hogy ezt hogy is kellene?
Köszi!

Ha képernyőbeállíásról van szó (tehát felbontás, színmélység), arra én régen a "Command Line Display Changer" nevű parancssoros progit használtam...
-
Csontikka
aktív tag
adott egy Ethernet nevezetű helyi kapcsolat. a következő paranccsal küzdök:
netsh interface ip set address name="Ethernet" static 192.168.2.%ip% 255.255.255.0 192.168.2.1 1
ahol ugye "Ethernet" a kapcsolat neve, az %ip% a változó, amit korábban kell megadnile is fut, be is állítja a megfelelő címeket, viszont ezután megy tovább a script, a netsh interface ip show config paranccsal lekérdezem a konfigot, de valamiért éppen csak az IP címet nem mutatja...
ha mauálisan kérdezem le, akkor viszont ott van. na ezt magyarázza el valaki
ha vársz kicsit a két parancs között, akkor is ugyanez a jelenség?
-
Csontikka
aktív tag
szerintem inkább itt próbálkozz:
egyébként vagy installáltál valamit ami lefut indításkor, vagy benyeltél valami vírust.
Ha érzel ehhez elég erőd, ezzel a progival valószínüleg elég hamar megtalálható a hibás bejegyzés.
kis infó hozzá -
Csontikka
aktív tag
Csináltam egy autoexec.bat-ot benne ami kell beletettem a dosbox mappájába C/progfájl/dosbox... Nem megy. Csináltam egy autoexec mappát beletettem nem megy. Csináltam egy cdrive mappát beletettem nem megy.
A DOSBox options.bat-ba beleírtam, hogy autoexec.conf-t indítsa el, majd azt létrehoztam, de az se megy. Én vagyok ilyen hülye?
van a dosbox.conf-ban egy [autoexec] rész
az alá írd be amit el szeretnél indítani.
Win7 alatt ezt a filet az alábbi mappában találod:
c:\Users\%USER%\AppData\Local\DOSBox\ -
Csontikka
aktív tag
Hogy micsoda? Ezt nem értem.

2 megolás van, vagy a "belső" c:\autoexec.bat-ba rakod bele a batch azon részét aminek "belül" kell végrehajtónia.
2. megoldás, hogy készítesz egy config filet és azzal hívod meg a dosbox-ot.
első körben ezeket tanulányozd át. a 3.ban amit te szeretnél, de az első kettő is kellhet a megértéséhez:
-
Csontikka
aktív tag
Működik.
Viszont van egy ilyenem:
cd C:\Program Files (x86)\DOSBox-0.74
DOSBox.exe
echo SZAR!
mount G: E:\bc
G:
cd bc
cd binmo
bcEz megnyitja a DOS-box-ot, majd elhal. A DOSBox nem hajt végre semmit. Hogyan lehetne ezt megcsinálni?
úgy, hogy ezt a részt a dosbox autoexec.bat-jába rakod:
mount G: E:\bc
G:
cd bc
cd binmo
bc -
Csontikka
aktív tag
Elnézésedet kérem amiért nem köszöntem meg a segítségedet.
De meg is csináltam a programot és egyből ki is ment a fejemből örömömben a köszönet. Ne haragudj! 
Viszont lenne még egy kérdésem... megoldható BATCHEL hogy X időközönként elinduljon és végrehajtson parancsokat ? Mindezt úgy hogy amíg nem nyílik fel X ideig a batch addig ne legyen az asztalomon egy fekete ablak vagy hasonló ?
nincsmit

örülök hogy ez is sikerült

-
Csontikka
aktív tag
Tudnátok egy picit segíteni ? Kicsit elakadtam egyetlen paranccsal ... -.-
start /wait proba%x%.bat
miután bezáródott a proba%x%.bat a fő program megkérdezi hogy Befejezi a kötegfájl futtatástá? ( I / N ) megoldható lenne hogy ne tegye fel a kérdést és fusson tovább a program ilyenkor ?
Szia,
call-al hívd ne start /wait-el
call proba%x%.bat
-
Csontikka
aktív tag
vagy ütemezz be egy robocopy-t háttérben futásra az a legegyszerűbb (elég ha egyszer indul induláskor, a MOT paraméterrel ismételgeti a másolást megadott időközönként)
pl.
robocopy /MOT:1 "E:" "c:\BACKUP" -
Csontikka
aktív tag
1. echo off csak akkor javasolt, ha tényleg zavarnak a hibaüzenetek. Különben lehet hasznos info a kiírt üzenetekben. Sőt szoktam ilyet beszúrni: echo "origin elindult"
2. Bár W8 batch-csel nincs tapasztalatom, szakirodalom szerint ([link] a TIMEOUT parancs lett kifejlesztve erre Win7 óta. A ping-es alternatíva több helyen előjön.
3. A "D:\Program Files (x86)\Origin\Origin.exe" helyett a
D:\Progra~1\Origin\Origin.exe
formát használnám félreértések helyett (ha a W8 ismeri még 8-karakteres figurát)good luck!
nem kötekedni szeretnék vele, de szerintem épp így lett nem egyértelmű a kód...
Ha /d-vel indítod a start-ot és macskakörmözöl akkor gyönyörűen elkezeli a szóközöket és egyéb lüke karaktereket, míg ha a usernek volt egy "Programok" könyvtára a D gyökérben mielőtt kitette oda az első telepített progiját akkor máris borul a ~1...
-
Csontikka
aktív tag
Ha valakit érdekel nekem van egy sleep batchem amit nagyon egyszerű felhasználni....
:SLEEP
SETLOCAL ENABLEEXTENSIONS
(SET TIME=)
IF "%1"=="" (GOTO :EOF)
(SET /A LIMIT=0)
(SET /A LIMIT=%1)
IF %LIMIT% LEQ 0 (ENDLOCAL & GOTO :EOF)
(SET /A CONT=0)
:TIME
(SET MIRROR1=%TIME:~-4,1%)
:INCREMEN
(SET MIRROR2=%TIME:~-4,1%)
IF NOT %MIRROR2%==%MIRROR1% (GOTO :COUNT)
GOTO :INCREMEN
:COUNT
(SET /A CONT +=1)
IF NOT "%CONT%"=="%LIMIT%" (GOTO :TIME)
ENDLOCAL
GOTO :EOFÍgy néz ki bárhova bemásolhatod ezt a programodba ( célszerű leg aljára vagy leg tetejére rakni ) és úgy tudod előhívni ha beírod ezt: Pl 3 mp szünet így néz ki :
CALL :SLEEP 3használni ténylég egyszerű, de egy csöppet procigyilkos megoldás azért ez a kód

Törném le annak a rendszergazdának a kezét, aki ilyen sleep-et ír mondjuk egy logonscriptbe

-
Csontikka
aktív tag
Egy batch módosítását próbálom elkövetni, hogy bizonyos időközönként (legyen fél óra - 1800s) futtassa a scriptet. Az eredeti kód:
@echo off
color 17
taskkill /F /IM Origin.exe
"D:\Program Files (x86)\Origin\Origin.exe"
pauseLetöltöttem a sleep.exe segédprogramot innen.
Ahová jutottam:
@echo off
color 17
:label
"D:\Program Files (x86)\Origin\Origin.exe"
sleep 1800
goto labelA baj, hogy csak egyszer fut le (rendszergazdaként futtatom, 64 bites W8 Pro), persze rövid időközökkel próbáltam ki. A sleep.exe ugyanazon mappában van, mint a .bat fájl.
Szia,
a sleep-.exe én úgy tudom nem fut a 64 bites windows-on, mert 16 bites alkalmazás, viszont szerintem a timeout utility ott van a system32-ben, ha nincs akkor pedig ping paranccsal is meg lehet oldani a várakoztatást: (pl. várj 3 mp-et: ping 1.1.1.1 -n 1 -w 3000 > nul)
Índításhoz pedig a start parancsot használd,különben csak akkor megy tovább a következő sorra, ha bezártad az alkalmazást.
(Alapértelemezetten olyan, mintha start /wait -el indítanál, ha nem írod ki)
szerintem így jó lesz:
@echo off
color 17
:label
start /d"D:\Program Files (x86)\Origin" Origin.exe
timeout 1800
goto labelÜdv,
Csontikka -
Csontikka
aktív tag
detto, ezért furcsálom én is ezt a visszajelentkezést...
Ismerem a reg hacket is, de azt csak ott használom ahol házirend miatt ez a beállítás nem működik.
Bár ez azért annyival elegánsabb, hogy ilyenkor a jelszavad nincs legalább direktbe beírva a registry-be.

-
Csontikka
aktív tag
Jah tudom mire gondolsz...
Több usered van és bejelentkezésnél te mondod meg hogy melyikkel logoljon be... Jaja nekem is be van az is állítva. De ez egy kicsit más.akkor ezek szerint mást hívunk autologon-nak

de azt nem értem, elmondásod alapján neked is épp arra lenne szükséged amit írtam.
PC indulásakor ne kérjen jelszót, de ha kijelentkezel, akkor bármilyen userre át tudj jelentkezni:ezt pedig így tudod elérni:
cmd
control userpasswords2
ráállsz arra a userre akivel induljon a gép, felül kiveszed a pipát, nyomsz egy alkalmaz-t, beírod a jelszót restart és kész.Nem kell hozzá semmi registry trükközés és hasonló és független attól, hogy hány helyi usered van a gépen.
-
Csontikka
aktív tag
Mert ha kijelentkezek akkor automatikusan visszajelentkezik nekem pedig a lényeg hogy ne jelentkezzen vissza automatikusan hanem át tudjak jelentkezni. pl: Autologonon van az user1 ha kilogolok akkor visszalogol user1 el de én váltani akarok user2 re ilyenkor logoff és valamelyik shift hosszan nyomásával nem jelentkezik vissza autoba hanem ctrl+alt+del enyomása után válthatok felhasználót tegyük fel hogy váltok is user2 vel bejelentkezek itt ügyködök... telepítek stb mivel ez a rendszergazda és ha kilogolok (csak simás shift nyomása nélkül) automatikusan user1 el bejelentkezik. Remélem érthetően mondtam el
és az a lényeg hogy kell egy batch file amivel ezt a shiftes dolgot kikerülöm mert nem mindig működik rendesenhogyan állítottad be ezt az autologon-t?
Az én gépem is autologon-ol, de ha kijelentkezik nem jelentkezik vissza magától, csak ha újraindítom és eddig bármelyik gépen ahol ez be volt állítva így működött.
-
Csontikka
aktív tag
Sziasztok
A helyzet az hogy szeretnék egy olyan batch filet írni ami kijelenkeztet DE a helyzet a következő van egy gép amin autologon van egy bizonyos felhasználóval pl:user1 és nekem néha felhasználót kell változtatnom azt tudom hogy xp-nél logoff közben a bal shift win7 nél a jobb shift de win7 nél nem működik igazán olajozottan. Úgyhogy a lényeg az auto logon beállítás megmaradjon de mégis kikellene lépnem és sajnos nemtudom hogy hogy kellene ezt megoldani

shutdown /l
a többit nem értem

(egy sima kijelentkezés miért befolyásolná az autologon-t?) -
Csontikka
aktív tag
nem lehet hogy csak ennyi a baj?
dir "\\szerver\megosztas\%FileDate%"
mit ír ki amikor nem működik?
-
Csontikka
aktív tag
-
Csontikka
aktív tag
-
Csontikka
aktív tag
Szia,
minden sctript nélkül Win7-en alapból ez a CTRL+SHIFT+N az intéző adott ablakából.
Üdv,
Csontikka -
Csontikka
aktív tag
kis javítás:
if exist DIR.TMP del DIR.TMP
-
Csontikka
aktív tag
Ne haragudjatok hogy ilyen alap dologgal zaklatlak titeket.... De kéne írnom egy programot ami ha lát egy fájl-t aminek pl fileneve.xxx a kiterjesztése akkor azt nevezze át erre -> %%A.xxx tudom hogy alap dolog ne gondolkodjatok bonyolult dolgokba... csak nem tudom hogy fájlkiterjesztést mivel tudok megvizsgálni... ( ja és ezt úgy kéne csinálni hogy a filenak a nevét alapvetően nem tudom ! Csak a kiterjesztését... tehát minden xxx kiterjesztésű filet nevezzen át %%A.xxx -re ! )
Szia,
egy sorban:
ren *.xxx *A.xxx
Ha bonyolultan szeretnénk:
@echo off
cls
setlocal EnableDelayedExpansion
dir /b>DIR.TMP
FOR /F "tokens=*" %%a IN (DIR.TMP) do (set a=%%a
if "!a:~-4!"==".xxx" ren !a! !a:~0,-4!A.xxx
)
if exist del DIR.TMP
pauseÜdv,
Csontikka -
Csontikka
aktív tag
értelek. Megoldás: felejtsd el a batch filet, nem az kell ide

Az asztali géped elérésére használj Teamviewer-t (nem felügyelt hozzáférés beállítással), vagy valamilyen VNC-t. pl RealVNC, UltraVNC, stb.Ezekkel a programokkal ha mindkét oldalon be van állítva hozzá tudsz csatlakozni a másik géphez, de nem zárolja le azt. Csak mondjuk úgy "kapsz egy másolatot a képből, a bill. meg az egér vezérlőből".
-
Csontikka
aktív tag
sziasztok, egy olyan batch fájlt szeretnék létrehozni amely x idő eltolással kijelentkezik a rendszerből / felhasználót vált majd x idő múlva bejelentkezik, nem vagyok jártas batch programozásba aki tud kérem segítsen feltételezem és remélem helyesen hogy ez nem egy túl bonyolult feladat csak abban kételkedtem h a parancsok amelyek rendelkezésre állnak lehetőséget adnak e egy ilyen egyszerű program létrehozására
Szia,
mivel a batch file user alatt fut, így miután kijelentkezel megáll az is, visszajelentkezni kicsit nehézkes lesz...
miért kell kijelentkezni?, más user nevében való parancsfuttatásra utt a runas parancs.
runas /?
(kijelentkezés pedig: shutdown /l)Szerintem kicsit pontosabban írd le mit szeretnél, mert nem biztos hogy jó irányból közelíted meg a problémát, vagy ha mégis, akkor más is megértse h mit is szeretnél valójában....

Azt sem írtad le milyen op rendszer alatt szeretnéd megvalósítani.
Üdv,
Csontikka -
Csontikka
aktív tag
Esetleg annyiban még tudnál segíteni hogy van pl egy ilyen sor a .bat fájlban:
echo Könyvtár kész
és hogy az ékezetes karakterek normálisan jelenjenek meg a programban. Mert jelenleg csak furcsa karaktereket látok. ?
Ne notepad-al szerkeszd a bat filet, hanem töltsd le a notepad++-t.
Nyisd meg a .bat fileodat.
Állítsd át a kódolást ANSI-ról közép európai OEM-852-es kódlapra.
Javítsd a hibás karaktereket és úgy mentsd le.Üdv,
Csontikka -
Csontikka
aktív tag
Evvel próbálkoztam én is a kollégának segíteni de mappát hogyan nyitsz meg vele? én evvel próbálkoztam eddig hogy
start /wait explorer -D:\PRÓBA\PRÓBA\De sajnos nem definiált az explorernek ez hogy -D:\PRÓBA\ szóval tovább kísérletezgettem most már total commanderrel és az érti amit akarok!
és abban működik csak evvel szükséges hogy a kollegának legyen total commanderje
az így néz ki amúgy...start /wait C:\totalcmd\TOTALCMD.exe -D:\Próba\Próba
persze ha nem ide van telepítve a totalcommandered vagy esetleg más az indító alkalmazás neve nem fog működni de ez működik amúgy! A működési elve meg egyszerű.... a program nem fut tovább amíg be nem zárod a total commandert !latyika1994 : Nagyon szívesen.
start /wait explorer "D:\TESZT"
de szerintem explorer.exe-t nem várja meg...
(spec karakterek ÓŐ külön állatfaj batchből) gondolok itt a D:\PRÓBA-ra pl.
-
Csontikka
aktív tag
leírnád pontosabban hogy kell ezt a start /wait et használni ?? Előre is köszi.
legegyszerűbb ha kipróbálod:
írd be ezt egy batch-be:
start /wait c:\windows\system32\calc.exe
start /wait notepad
start /wait c:\windows\system32\calc.exe
cls
start /?
pauseA felnyíló programot amikor bezárod akkor ugrik a következőre.
start - indítsd el és menj a következő parancsra
start /wait - indítsd el, várd meg míg bezáródik és menj a következő parancsra -
Csontikka
aktív tag
Egy kicsit módosítanék az előzőekben leírtakról, mivel infót kaptam róla hogy ez így lehetetlen
.Mozilla Firefoxxal nyitom meg ezt például:
E:\Program Files\ és ehhez az útvonalhoz csináltam egy parancsikont aminek a neve proba.htmnah megnyitom a batch fájllal a proba.htm-et ( Ez ügye egy firefox böngésző program ami külön process a feladatkezelőben is). És akkor hogy lehetne azt hogyha bezárom a firefoxot (firefox.exe) akkor a .bat fájl megnyitja ezt :
cd /d d:
start probamegnyitja a proba mappát miután bezártam kézzel a firefoxot.
Ezt egy bat fájlba szeretném megvalósítani ha lehetséges.
Előre is köszönöm a segítségedet.
Szia,
nincs itt semmi lehetetlen
start /wait lesz a te barátod
Üdv,
Csontikkapicit olvass feljebb: itt körül...
-
Csontikka
aktív tag
Szia,
az alábbi batch ellenőrzi 60 mp-enként, hogy a TASKNAME változóban megadott program fut-e, ha nem fut elindítja a STARTPROGRAM változóban megadott programot.
Azt a 3 sort ami SET-el kezdődik kell neked beparaméterezned, valamint ezt a .bat kiterjesztésű filet beraknod az indítópultba.
Üdv,
Csontikkarem @echo off@
SETLOCAL EnableDelayedExpansion
set TASKNAME=calc.exe
set STARTPROGRAM=c:\windows\system32\calc.exe
set DELAY_TIME=60
:try
set ISRUNNING=NO
PING 1.1.1.1 -n %DELAY_TIME% -w 1000 >NUL
tasklist /FI "IMAGENAME eq %TASKNAME%">TESZT.txt
for /f "tokens=1-4 delims= " %%a in (TESZT.txt) do (if %%a==%TASKNAME% set ISRUNNING=YES)
IF !ISRUNNING!==NO start %STARTPROGRAM%
if exist TESZT.txt del TESZT.txt
goto tryMás megközelítéssel leredukáltam 1 sorba:
FOR /L %%a IN (1,0,2) DO (start /wait c:\windows\system32\calc.exe)
Ez az 1 soros "progi" elindítja a "c:\windows\system32\calc.exe"-t, amint bezárul újraindítja.
-
Csontikka
aktív tag
Üdv!
Köszi a hozzászólást sztanozs és Csontika!
Hát én annyira balfék vagyok ehhez, hogy ezennel akkor megkérdem, van-e valaki aki megcsinálná nekem ezt a programot vagy mit, természetesen kifizetem a munkáját, persze ha valami reális árat mond!
Részletezném egy picit bővebben : Egy VPS-en futó programot kéne ellenőriznie a kódnak, ha újraindul a VPS autómatikusan fusson a program a háttérben, és megadható időegységenként ellenőrizze a cél programot, ami ha nem fut, elindítja!Előre is köszi, ha valaki vállalkozik rá!
Privátba írjon aki megcsinálná!Szia,
az alábbi batch ellenőrzi 60 mp-enként, hogy a TASKNAME változóban megadott program fut-e, ha nem fut elindítja a STARTPROGRAM változóban megadott programot.
Azt a 3 sort ami SET-el kezdődik kell neked beparaméterezned, valamint ezt a .bat kiterjesztésű filet beraknod az indítópultba.
Üdv,
Csontikkarem @echo off@
SETLOCAL EnableDelayedExpansion
set TASKNAME=calc.exe
set STARTPROGRAM=c:\windows\system32\calc.exe
set DELAY_TIME=60
:try
set ISRUNNING=NO
PING 1.1.1.1 -n %DELAY_TIME% -w 1000 >NUL
tasklist /FI "IMAGENAME eq %TASKNAME%">TESZT.txt
for /f "tokens=1-4 delims= " %%a in (TESZT.txt) do (if %%a==%TASKNAME% set ISRUNNING=YES)
IF !ISRUNNING!==NO start %STARTPROGRAM%
if exist TESZT.txt del TESZT.txt
goto try -
Csontikka
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, nem tudom jó helyen-e , de remélem....
Egy olyan kis programra lenne szükségem, amit bemásolok a windows adott könyvtárába, és induláskor lefut, megnézi, hogy a benne megadott program aktív-e, vagyis fut-e. Ha nem fut, akkor elindítja.....
Ennyi lenne, nem tudom ez hogyan és miként oldható meg, ha valaki segítene azt már most megköszönöm!
Legalább valami ötlettel merre induljak....Szia
ha feltétlenül batch-ben akarod megvalósítani akkor
taskilist parancs megfelelően paraméterezett kimenetét benyomod egy txt-be
majd egy for ciklussal végig mész a keletkezett file-on és ha nem szerepel a listában a programod akkor egy start-al elindítod.Üdv,
Csontikka -
Csontikka
aktív tag
Szia,
nem tudom mitől szeretnél függővé tenni a sorok olvasását de valami hasonló ötletem lenne:
1, - Ha már a ciklus megkezdése előtt tudod, hogy mettől meddig akarsz olvasni a file-ban
A cikluson belül legyen egy valtozod, ami tartolja hanyadik sornal jarsz. Numerikus, mindig lepteted eggyel, belepes elott nullazod.
a ciklusba lépés előtt megadsz két változót, ami tarolja mettől meddig kell olvasni a file-ban.
A for ciklus do-n belül részét egy if-el kezdd. Nézd meg, hogy a sorváltozód nagyobb vagy egyenlo mint elso sor és kisebb vagy egyenlő mint utolsó sor. (LEQ, GEQ) Ha mind két feltétel teljesül akkor fusson csak le a do-n belüli rész. (Az if után a zárójelen belül ugyanúgy lehet több parancs, mint a do-nál)
2, - Ha azt szeretnéd, hogy elindulsz mondjuk első sortól és addig olvasson amig mondjuk nem talál egy Kék-et, akkor pedig valami hasonló a helyzet
A ciklusba lépés előtt adsz neki egy váltózot, hogy pl. "kellemegolvasni=YES".
A do-n belüli részen pedig azt mondod neki, hogy a sort csak akkor fusson arra a sorra, ha kellemegolvasni==YES (a többi részt szintén bezárójelezed). Ha megtalálod abban a sorban ami azt eredményezi, hogy már nem kell a következő sort olvasni akkor pl:if %%A==kék akkor set kellemegolvasni=no
így is végig fogja olvasni a file-t, de az első kék után már nem fog lefutni az a parancs amit függővé tettél a kellemegolvasni változótól.
mindkét esetben szükséges a környezeti változók késleltetett behelyettesítésének előzetes engedélyezése
SETLOCAL enabledelayedexpansion
sok sikert!
Üdv,
Csontikka -
Csontikka
aktív tag
nagyon szivesen

sorry egy do kimaradt, meg az ékezetekkel is csak óvatosan főleg file névben ... elég pongyola voltam...
FOR /f "tokens=1,2 delims=;" %%A IN (d:\teszt.txt) do if "%%A"=="Kek" echo %%A;%%B>>D:\Kekek.txt
több parancsot is rakhatsz ám belülre pl:
FOR /f "tokens=1,2 delims=;" %%A IN (d:\teszt.txt) do (if "%%A"=="Kek" echo %%A;%%B>>D:\Kekek.txt
pause)Üdv,
Csontikka -
Csontikka
aktív tag
Szia,
használj temp file-okat
alapból egy text fileba vannak az adataid pl vesszővel elválasztva
C:\teszt.txt
Kék;Fiat
Fekete;Fiat
Neon;Ferraristb
majd a program futásánál amikor a "válogatáshoz érsz" akkor valami hasonló csinálj:
pl kék kocsik átlistázása egy másik fileba
FOR /F "tokens=1,2* delims=;" %%A IN (C:\teszt.txt) if %%A==Kék echo %%A;%%B>>TEMP_Kékek
és utána az egészet beteszed egy ciklusba és utána mindig már csak az átszűrt listát szűrögeted tovább
a temp fileok a "tömbjeid" és mindig a követlező temp filet szűröd tovább,
a for-ral pedig kiolvasol a "tömböket"
nem kell sok változó, változóba mindig csak az legyen, amivel épp dolgozol/számolsz/hasonlítasz, stb.
a temp fileok nevét pedig pl egy numerikus változóval növelgeted minden ciklusban
Remélem ad támpontot amit írtam, többre most nem tellett

Üdv,
Csontikka -
Csontikka
aktív tag
Sziasztok!
Átnevezni szeretnék fájlokat, úgy, hogy azokhoz az aktuális dátumot is hozzáfűzöm.
Ez sikerült is a %Date:/= % használatával.
De meg lehet-e azt oldani, hogy a dátumot pontok nélkül tegye bele? A legegyszerűbb gondolom az lenne, hogy a dátumot 3 változóra felbontom és egymás után beillesztem. Csak ez már meghaladja a képességeimet.
Ebben kérem a segítségeteket.Előre is köszönöm!
Szia,
ha csak kivenni szeretnéd a pontokat akkor:
set datum=%Date:/= %
set datum=%datum:.= %
echo %datum%
pauseHa a space-eket is, akkor pedig:
set datum=%Date:/= %
set datum=%datum:.=%
echo %datum%
pauseÜdv,
Csontikka -
Csontikka
aktív tag
Konkrétan arra gondoltam hogy minden másodpercben frissüljön az óra egy batchben de úgy hogy körbe a többi dolog menjen tovább és ne zavarja be az óra működését tehát ha bejön egy ilyen hogy set /p x=Ide irj? vagy ilyesmi akkor ne várjon amíg be nem írok vmit és nyomok entert hanem az óra ugyan úgy menjen tovább
amúgy szerintem cigamnak lesz igaza

hát egy ablakban ez tényleg nem valósítható meg, de a szűk keresztmetszet nem a batch lineáris működése, mert az kikerülhető, hanem az egy ablak

-
Csontikka
aktív tag
Szia, hogyne lehetne párhuzamosan futtatni

csinálsz mondjuk 3 batchet (foszal.bat, elsoszal.bat, masodikszal.bat)
foszal.bat
@echo off
if exist elsoszal.kesz del elsoszal.kesz
if exist masodikszal.kesz del masodikszal.kesz
start elsoszal.bat
start masodikszal.bat
echo Bevaras folyamatban...
:bevaras
if exist elsoszal.kesz if exist masodikszal.kesz goto tovabb
PING 1.1.1.1 -n 1 -w 1000 >NUL
echo .
goto bevaras
:tovabb
echo mindket szal lefutott.
pauseelsoszal.bat
pause
echo kesz>elsoszal.kesz
exitmasodikszal.bat
echo ez gyorsan lefut
echo kesz>masodikszal.kesz
exitamúgy én nem értem mit szeretnél konkrétan, csak gondolatébresztőnek írtam

Üdv,
Csontikka -
Csontikka
aktív tag
Számomra lassúnak tűnik, míg megnyitja a megadott elérést. Google segítségével se találtam másik megoldást, nem is létezik?

ha csak simán egy Start/Futtatásba beírod mondjuk "D:\" (vagy amilyen elérés épp neked kell) majd kipróbálod ugyanezt úgy, hogy parancssorból: "explorer "D:\"" ?
Szerintem a sebesség nem különbözhet, vagy azt mondod hogy mégis?lehet hogy nincs más megoldás, mivel ígyis úgyis az explorer.exe-n keresztül jeleníti meg a tartalmat
Max esetleg úgy tudnád kikerülni, ha pl total commandert vagy más filekezelőt nyitnál meg paraméterezetten, nem a beépített winest ami esetleg gyorsabban indul, bár szerintem a lassú indulás okozója maga a könyvtár tartalmának kilistázása, nem pedig az explorer.exe lassú indulása lehet.
-
Csontikka
aktív tag
Üdv!
A %SystemRoot%\explorer.exe "könyvtár elérése" parancson kívül még más módon meg lehet nyitni mappát?
mi a baj ezzel a paranccsal, v mi a konkrét probléma?, ill mi az ami nem engedi hogy ezt az egyszerű általad is leírt megoldást használd?
-
Csontikka
aktív tag
Jó lesz, köszönöm szépen ismét!

Szia,
van egy másik lehetőség is:
példa egy 3 változós vizsgálatra
set a=a
set b=a
set c=a
if %a%==%b% if %b%==%c% if %a%==%c% echo mindugyanazvagy pl:
if exist c:\autoexec.bat if exist c:\config.sys if exist c:\Windowss echo megvanminda3
(ha csak az egyik ágra akarsz utasítást rakni, akkor hatékony, ha minden eshetőséget végig akarszi vizsgálni, akkor az előttem szóló megoldása jobb)
Üdv,
Csontikka -
Csontikka
aktív tag
Hello!
Hogyan tudom megoldani, hogy n számú, előre meghatározott értékű változók közül random írasson ki egyet? Csak az echo-t követő parancsra lenne szükségem. Segítségeteket előre is köszönöm!
Szia,
nem teljesen értem a kérdést, de remélem az alábbi példa elvezet ahhoz amit meg szeretnél valósítani:
@echo off & setLocal EnableDelayedExpansion
set 1=elso
set 2=masodik
set 3=harmadik
:ujra
set rnd=%random%
set /a rnd=%rnd% /1000 +1
if %rnd% GTR 3 goto ujra
echo !%rnd%!Üdv,
Csontikka -
Csontikka
aktív tag
Szia,
/L - a for ciklus beállítása, mellyel beállítod, hogy az érték készlet egy számsorozat lesz,melyet a zárójelen belül paraméterezel (kezdő érték, léptetés, végérték)
Tehát 209-től 1 esével halad felfele ezerig és végrehajtja a do ()-n belüli részt.
A %%i -be van mindig az aktuális érték, ha létezik a %%i könvtár akkor pedig felülírja az a változót.
tehát egyenértékű ezzel:
if exist 209 set a=209
if exist 210 set a=210
if exist 211 set a=210
...
if exist 1000 set a=1000
ECHO 209-%a% Movie Selection!Ha csak próbágatod cmd-ben a parancsot, akkor csak 1 % jel kell mindenhova, csak ha batch fileból futtatod, akkor kell 2 db % jel.
Üdv,
CSontikka -
Csontikka
aktív tag
-
Csontikka
aktív tag
Nah és meg akadtam.......
Van egy kis batch programom...
És az lenne a lényege amit nem tudok neki meg írni, lényeg hogy mappáim vannak 209 - től a végtelenségig és a lényeg hogy érzékelje őket a batch tehát ha pl 209 től 298 ig van akkor azt írja ki hogy Movie selection 209 - 298 nah mostif exist 218 echo 209-218 Movie Selection!
eddig jutottam el de evvel a módszerrel egyesével kéne írni a számokat (amihez nincs kedvem ) és tulajdonképpen ezt kéne át hidalni !
A válaszotokat előre is köszönöm.
Szia,
Azért jó lenne tudni lehet max az a végtelen, mert kicsit lassu lesz
, de ha behatárolható mondjuk 1000-ben, akkor kb:fOR /L %%i IN (209,1,1000) DO (if exist %%i set a=%%i)
ECHO 209-%a% Movie Selection!(így a legnagyobb számú lesz kiválasztva)
Üdv,
Csontikka -
Csontikka
aktív tag
Szia,
start c:\1.xls
start c:\2.xlsvagy
"C:\Program Files\Microsoft Office\Office14\EXCEL.EXE" c:\11.xls c:\22.xls
(Office 2010 esetén)
Üdv,
Csontikka -
Csontikka
aktív tag
-
Csontikka
aktív tag
Üdv. Bocsi ha már van erről szó, de nem tudok ennyi üzenetet végígolvasni...
ez lenne a problémám:
egy egyszerű névjegyzéket kéne megcsinálnom, egy két kiegészítő cuccal

a feladat az hogy így látszódjon.
név:
cím:és ha ezt a kettőt beírta az illető MENTSE EL!
csak a mentést nem tudom hogy kell!!
pls help!
chair.94@hotmail.com
ezen az oldalon pedig találsz kész megoldásokat a felhasználótól való adatbekérésre is!
Üdv,
Csontikka -
Csontikka
aktív tag
Szia,
ha csak simán beírod egy wordpad-ba hogy "indítópult", az így fog kinézni:

nyiss egy cmd.exe-t és indíts el egy edit.com-ot, nyisd meg a nem működő batch file-odat, majd nézd meg az í és ó betűket, és javítsd ki ott, hogy jó legyen, majd mentsd vissza az edit.com-al, utána már mennie kell.
amúgy mit szeretnél csinálni pontosan?
ja, és azért kérdezi, hogy mit mentsen, mert nem ismeri fel az elérési utat, próbáld csak ki, ha az indítópult-ot elhagyod, simán működik.
Üdv,
Csontikka -
Csontikka
aktív tag
Nincs betüjel. Akkor lehet nem jól fogalmaztam
net use \\ ip.cim \user jelszó
vigan müxik, de nincsen hozzá betűjel, de explorer ablakban is tudok benne tallózni, TC-ben meg becsapom egy tabra és használom. VB-ből, excelből is simán tudok így hivatkozni a file-okra.
Azért nincsen betűjele mert elfogyott a 26 karakter
Vagy 4-5 szerver csomó megosztása van már mappelve és bizonyos progikba sajnos vasalva van, hogy milyen betüjű meghajtónak léteznie kellif exist "\\gepneve\c$\autoexec.bat" echo letezik
-
Csontikka
aktív tag
Szia Csontikka!
Nem tudom segít-e.....
Én akkor kerültem ezzel a kérdéssel szembe amikor windows telepítő CD-t csináltam Nlite-al meg Batch scripttel és a teljes telepítési folyamat végén ki akartam pucolni az összes temp dirt.
(C:\temp, C:\windows\temp és a user profile tempek)Nem variáltam nagyon a dolgokkal mint te és szimplán a következőt utasításokat használtam:
ECHO Deleting Temporary Installation Files...
DEL %systemdrive%\Temp\*.*
DEL %systemroot%\Temp\*.*
DEL %USERPROFILE%\Local Settings\Temp\*.*
DEL %USERPROFILE%\Local Settings\Temporary Internet Files\*.*
ECHO DoneSajnos a %USERPROFILE% nekem csak az ALL USER profile-ból törölt, sima felhasználóm nem volt, arról nem tudok nyilatkozni, de a rendszergazda könyvtárait biztosan békénhagyta. Erre beraktam még egy sort a batchbe.
DEL /S /Q "%systemdrive%\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Temporary Internet Files\*.*"
Érdekes módon a /s /q switch itt semmit nem ér nálam, igaz rákérdezni nem kérdez rá semmire, de minden egyes fájltörlést megjelenít "elérési út, fájlnév, törölve" módon.
Sok fájlnál ez elég zavaró. Előtte más másolás és törlés műveleteknél nem csinált ilyet. Pl. csak ilyen összefoglaló sorokat kaptam, hogy "63 fájl másolva vagy 5 könyvtár törölve"üdv:
Faterközben visszább már írtam, hogy sikerült, de köszönöm

-
Csontikka
aktív tag
Sziasztok!
azt szeretném kérdezni, hogy azt hogyan lehet megoldani, vagy meg lehet-e egyáltalán, hogy batch fájllal úgy tudjak könyvtárat vagy fájlt létrehozni, hogy a parancssorban a batch fájl neve után beírom a létrehozni kívánt könyvtár vagy fájl nevét, eseltleg helyét is, és létrehozza.
Olyan szisztéma szerint, mint például a szöveg kiiratás, ott %1, %2, stb kell használni, könyvtár, vagy fájl létrehozáshoz létezik-e ilyen szintaktika?
A válaszokat előre is köszönöm.így indítod: batch konyvtar1 c:\konyvtar2 file1 c:\file2
batch tartalma:
md %1
md %2
echo > %3
echo > %4ilyesmire gondoltál?
-
Csontikka
aktív tag
Sziasztok,
a következő lenne a feladat:
Törölni az összes Felhasználó alatti Temp és Temporary internet files mappákat
először is kiíratom 1 file ba a usereket:
dir "c:\documents and settings" /b /a:d >user.txt
és legyen egy torles.bat:
deltree "c:\documents and settings\%1\Local Settings\Temp"
szóval a kérdés, hogy oldható meg, hogy végigolvassa soronként a user.txt-t a script és utána meghívja a torles.bat -ot, %1 paraméterben mindig átadva az aktuális sort?
Előre is köszi a segítséget!
Üdv,
CsontikkaKözben megírtam, de ha van ötlet a finomításra szívesen fogadom!
dir "c:\documents and settings" /b /a:d >a.txt
for /F "eol=; tokens=*" %%i IN (a.txt) DO rd /s /q "c:\Documents and Settings\%%i\Local Settings\Temp"
for /F "eol=; tokens=*" %%i IN (a.txt) DO md "c:\Documents and Settings\%%i\Local Settings\Temp"
for /F "eol=; tokens=*" %%i IN (a.txt) DO rd /s /q "c:\Documents and Settings\%%i\Local Settings\Temporary Internet Files"
for /F "eol=; tokens=*" %%i IN (a.txt) DO md "c:\Documents and Settings\%%i\Local Settings\Temporary Internet Files" -
Csontikka
aktív tag
Sziasztok,
a következő lenne a feladat:
Törölni az összes Felhasználó alatti Temp és Temporary internet files mappákat
először is kiíratom 1 file ba a usereket:
dir "c:\documents and settings" /b /a:d >user.txt
és legyen egy torles.bat:
deltree "c:\documents and settings\%1\Local Settings\Temp"
szóval a kérdés, hogy oldható meg, hogy végigolvassa soronként a user.txt-t a script és utána meghívja a torles.bat -ot, %1 paraméterben mindig átadva az aktuális sort?
Előre is köszi a segítséget!
Üdv,
Csontikka -
Csontikka
aktív tag
Szia
ezeket a parancsokat értelmezd: cnetsh interface help
netsh interface ip set address name="Local Area Connection" static 192.168.0.100 255.255.255.0 192.168.0.1 1
netsh interface ip set address "Local Area Connection" dhcp
netsh interface ip set dns "Local Area Connection" dhcp
netsh interface ip set wins "Local Area Connection" static 192.168.0.200
(súgók parancssorból:
netsh int ip set adress help
netsh int ip set help
stb)---------------------------------------
@echo off
REM CHOOSE.BAT
CHOICE /N Press Y or N:
REM N is the second of two choices, so...
if errorlevel 2 goto NO
echo You chose YES
goto end
:NO
echo You chose NO
:end-------------
choice.com XP-nek már nem tartozáka, operáld ki egy win98-ból és rakd be a windows mappájába, vagy keress rá pl DC-n

Remélem nagyjából vili, nem akartam mindent megoldani

Működés:
batch file indul,
choice.com teszi fel a kérdést
Yes nél egyik, No-nál másik szálon megy továbbnetsh beállítja staticra vagy dinamicra a hálókártya IP-jét, az átjáról a dns-t meg a wins-t!
Sok sikert!
Üdv
Csontikkarosszul írtam:
cnetsh interface help - c betű nem kell
-
Csontikka
aktív tag
Szia
ezeket a parancsokat értelmezd: cnetsh interface help
netsh interface ip set address name="Local Area Connection" static 192.168.0.100 255.255.255.0 192.168.0.1 1
netsh interface ip set address "Local Area Connection" dhcp
netsh interface ip set dns "Local Area Connection" dhcp
netsh interface ip set wins "Local Area Connection" static 192.168.0.200
(súgók parancssorból:
netsh int ip set adress help
netsh int ip set help
stb)---------------------------------------
@echo off
REM CHOOSE.BAT
CHOICE /N Press Y or N:
REM N is the second of two choices, so...
if errorlevel 2 goto NO
echo You chose YES
goto end
:NO
echo You chose NO
:end-------------
choice.com XP-nek már nem tartozáka, operáld ki egy win98-ból és rakd be a windows mappájába, vagy keress rá pl DC-n

Remélem nagyjából vili, nem akartam mindent megoldani

Működés:
batch file indul,
choice.com teszi fel a kérdést
Yes nél egyik, No-nál másik szálon megy továbbnetsh beállítja staticra vagy dinamicra a hálókártya IP-jét, az átjáról a dns-t meg a wins-t!
Sok sikert!
Üdv
Csontikka -
Csontikka
aktív tag
Sziasztok!
A problémát már megoldottam, ellenben lenne egy másik kérdésem. Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy adott könyvtár másolása, de ha már látezik akkor új könyvtárat hoz létre hozzá, és ha már az is létezik az új akor az elsőt írja fellül és így tovább dátum alapján...
Előre is köszi midnenkinek a segítséget!
Retes
-
Csontikka
aktív tag
-
Csontikka
aktív tag
-
Csontikka
aktív tag
hozzáírásnál nem két >> kell?
-
Csontikka
aktív tag
Köszi!
-
Csontikka
aktív tag
Sziasztok!
Xp alatt írok egy batch filet, de borzalmasan jeleníti meg a magyar karakterket.
Mit kell beállítani, hogy normális kezelje a kódlapot?
Előre is köszi!
Üdv
Csontikka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Fujitsu LIFEBOOK E459 I3-8130U 8 GB 256 GB NVMe 15,6" FullHD laptop
- HP ProBook 450 G8 I3-1115g4 8 GB 256 GB NVMe 15,6" FullHD IPS laptop
- Lenovo Thinkpad T14 G2 Ryzen 3 5450u/16GB/256 GB SSD/14"FHD gyári gar
- HP Elite x2 G4 I5-8265U/8 GB RAM/256 SSD/3k IPS TOUCH 2in1 laptop és tablet
- Új MSI 16 Sword WUXGA 144Hz i7-14650HX 5.2Ghz 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Win11 Garancia
- Óriás! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 3080 / 16GB DDR4 / 512GB SSD!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- 27% - GIGABYTE GeForce RTX 5070 Ti EAGLE OC ICE SFF 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- Samsung Galaxy A37 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 5900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Abban tervezem VBS még nem megy annyira szóval avval többet küszködnék mint evvel for /f el meg még egyelőre próbálkozom és köszi