Hirdetés
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Színes AirPods prototípusok bukkantak fel
- Android szakmai topik
- Google Pixel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
qdak
addikt
hello, miért nem találok semmit a 2011.01.01 83 as főuton ( győrszemere és szentpál közt ) reggel 5 kor történt balesetröl ?
elvileg 3 ember meghalt? 4 orán keresztul terelték a népet másfele!!!
és sehol semmi

-
Zewa
senior tag
Pécsett én nagyjából elégedett vagyok a tömegközlekedéssel. Ok lehetne több járat, a sz, fos 2x éves buszokat már eltüntethetnék de azért meg vagyok elégedve.
Ez a busz ~5-10 éves volt, szal nemv mi öreg.
Sajnálatos bár nem tudom hogy köthetett ott ki , ahol. 
-
nike_
addikt
Szegény asszony. Látjátok, ez az amikor valaki más hibájából hal meg. Szomorú hogy meghalt, másnak pedig lelkiismeret-furdalása lesz, aztán meg megöli magát.

-
Mr-Pamacs
senior tag
Szomorú ilyet hallani h spórólás miatt halt meg az a szerencsétlen nő Pécsen. Főleg ha valóban a fék romlott el, és nem a soffőr bambult. Bár ezek után a soffőr élete sem lesz könnyű, akár ő volt a hibás akár nem. Mondjuk azt én se értem miért kötött ki a füvön. Bár lehet kereszteződés volt a buszmegálló után,így jobbnak látta inkább egy fának menni mint egy másik autónak/busznak a kereszteződésben.
Sztem a MO-i buszok 3/4-e életveszélyes. Múltkor mentünk barátnőmmel Miskolcra busszal, ültünk a székben és arra lettem figyelmes h menet közben a hátsókerekeknél az egyik oldalon az egész padló jó 5-6 cm-et mozgott fel-le és ropogott az egész,komolyabb kanyaroknál kicsit szét is nyilt a padló.Gondolom szét volt rohadva a kasztni a kerék körül. -
qdak
addikt
Egy utas már nem tudott félreugrani
lehet h fura de en nem ertem. -
adalbert1
veterán
Nem tudom milyenek a jegyárak pécsett (már vagy 5 éve nem voltam ott) és az ottani közlekedési vállalat anyagi helyzete ( a jegyárakra csak azért céloztam, hogy vajon veszteségesek-e ők is), de ilyeneken nem kellene spórolni mint téli gumi...
Alkalomadtán 50-60 utas életét is veszélyeztethetik ezzel.
-
brownus
veterán
válasz
frame>24
üzenetére
majd ha összejön egy könyvnyi akkor ki lesz adva... katasztrófa ph! mittomén címmel.
de ha a katasztrófa filmek sikeresek...

de ezért érdemes volt ide benézni, jót röhögtem rajta: [link]
Ha gumi nélkül matatsz a csokisba, könnyen kakás lehet a cerka.... lehet kísérteni a sorsot.
-
-
frame>24
addikt
rendben van csak érted, remélem, nem fog "pörögni"...

(igen, nálunk is volt baleset, szilánkos comb-, nyílt sípcsont és és boka törés, koponya fraktura, fogsor az aszfalton, stb..mit mondjak, Pécs összes kórházát láttam már...(ezek nem velem történtek, családtagokkal...)
-
Bibby
addikt
-
frame>24
addikt
ez a topik egy húsz perce fekete című volt és egy szóból ált...
(idáig mintegy 3 éven keresztül...) -
Diego!
senior tag
A TV-ben már lehet róla hallani, több TV-s is a helyszínen van...híradóban is biztos benne lesz.
-
Diego!
senior tag
Ma reggel 7:00-kor, durva buszbaleset történt Pécsett - kertvárosban. (Pont velünk szemben, párommal erre ébredtünk)
A busz felrongyolt a fűre, elsodorta a padot illetve maga alá gyűrt egy fát.
Ami a legsúlyosabb volt egy áldozata is.Képek nem a legjobb minőségűek, ugyanis köd is volt és telefonnal készült.
-
Tul
aktív tag
Nincs valakinek skoda alkatrésznek?????

-
Tul
aktív tag
Így van, amíg át nem él valami olyat, addig mindenki más.. Van, aki eszeveszetten száguldozik (nem Volkovyra gondolok!) és van aki örök rettegő, félve ül a kocsijába.. Aki pedig régóta vezet, érti, akármennyire is tud, lehetnek elkerülhetetlen helyzetei, többnyire nem is saját hibáiból adódóan. Arra senki nem vághat fel, hogy nem volt még balesete és nem feltétlen kell szégyenkezni amiatt sem, hogy törtél már járgányt
Persze a körülmények nagyban megmásíthatják ezt; 5 feles 3 sör után 140-nel diszkóból hazafelé nem tartozik az általam most kategorizált csoportokba. Aki eddig megúszta, örüljön neki
, reméljük nem is fog semmi rossz történni vele ezután sem. De ha egyszer egy olyan történet részesévé válik, mint én, majd másképp lát mindent
Rájön, baleset lehet teljesen véletlen és ugyanúgy az életeddel játszik, mint mikor te vagy hülye. És ezellen nincs mit tenni
El lehet fogadni, le lehet mondani az autózásról, de okoskodni a legeredménytelenebb. De többségetek itt meglepően együttérző és emberi
Jó ezt látni!! És fura, de úgy érzem, már nem kell ezt negatívumként felfogni, hozzátartozik a rutinhoz. Ezerszer segítőkészebb és figyelmesebb leszek ezután. Ha meglátok egy autót az árokban, biztos nem azt fogom mondani, hogy a hülye, kellett neki.. Tuti megállok, segítek, nem elítélek. Úgy érzem, sokkal inkább részese lettem az autós társadalomnak, mint eddig.. Mint amikor azokból lesz a legjobb barát egy ismeretlen társaságban, akik ugyanúgy átélték a rosszat...összeverődnek... -
johnson
csendes tag
Függetlenül a korábbi hozzászólásoktól, íme egy történet:
3-4 évvel ezelőt történt a szomszéd városban egy súlyos baleset, 3 fiatal srác halt meg a helyszínen, tipikus diszkóbaleset. Szombat éjszaka, buli után mentek hazafelé, csak sajnos nem sikerült bevenniük 120-szal azt a kanyart ahol a megengedett sebesség 40 lett volna, szerencsére egy fa állította meg az autójukat.
Igen szerencsére. Az utólagos rendőrségi elemzések kimutatták, hogy ha nem lett volna ott az a fa, ami megfogta az elszabadult autót, pontosan a 20 méterre lévő benzinkút üzemanyagtöltőit tarolta volna le, valószínűleg nem sok minden maradt volna a környékből. -
Szeke
senior tag
-
Tul
aktív tag
Ne cseszegessétek Volkovyt! Sok ember túlozva értékel dolgokat. Nem biztos, hogy annyira veszélyes a 160. Kell tudni vezetni és látni kell az utat. És addig, míg valahogy nem tapasztalod meg, hogy mi lehetett volna, addig valószínűleg nem fogod normálisan értelmezni a sebességet és a veszélyt. Most biztos tanult ő is, legközelebb is menni fog 160-nal, de ha valami olyan helyre ér, ahol nem biztos a dolgában, lassít. Ebben biztos vagyok. De elgondolkodtató, mi lenne ilyen tempónál egy defektnél.. Viszont tömlő nélküli guminál nem valószínű, hogy annyira hirtelen következménye legyen, mint az én esetemben.
-
-
_Volkovy_
nagyúr
Lécci hagyjuk a témát.
Ez már elég messze van az én sztorimtól,rémtörténetekre meg nem vagyok kíváncsi.
Megtörtént,leírtam,okultam,kész.Szerencsére csak ennyi. -
parandroid
félisten
két dolog van, ami miatt kicsit tartok a közlekedéstől:
1. szeretnék mindig hazaérni a családomhoz.
2. szeretném, ha ők mindig hazaérnének hozzám.
autóval járok dolgozni mindennap, 40km-re, feleségem is, ő 2x30 km-t vezet minden nap, és viszi magával a gyereket is. szeretném úgy leélni az életem, hogy soha nem kapok egy telefonhívást, hogy sajnálattal közlik, hogy balesetet szenvedtek, vagy hogy ők kapjanak ilyen hírt felőlem. vess meg, ha akarsz.
tény, hogy max 90-100-al közlekedve szignifikánsan több esélyem van életben maradni, mint ha 160-nal tépek minden egyenesben (kanyarokról nem is beszélve).
és azt gondolom, hogy ha mindenki a kellő felelősséggel állna a közlekedés folyamatához, évente 10-15 apuka, anyuka, fiú, kislány és testvér érne haza a családjához. szerintem érdemes lenne megpróbálni...
p -
Szeke
senior tag
válasz
_Volkovy_
üzenetére
Az ütközéstől ide kerültek. Ez az ominózus 5 FIATAL életet követelő ''diszkóból hazajövök és én vagyok a menőcsávó'' baleset volt, Kecskeméttől nem messze.
Bővebben: link
Ja, és nem előztek senkit, egyenes út volt, sehol másik autó. -
Szeke
senior tag
Az ilyen képek után talán átértékeli az ember a vezetést és az életét

![[kép] [kép]](http://langlovagok.hu/kepek2005/objektiv/050212_jszallasmazda/eredeti/050212_jszallasmazda_06.jpg)
Remélem, tanultál a mai esetedből Volkovy, és nem leszel olyan barom, hogy 110-nél gyorsabban menj...
SZERK: nem látszik az egész kép, de ott ÖT OLYAN HULLAZSÁK VAN.
[Szerkesztve] -
zsoltee10
addikt
még nem. a forgalmi megvan, azt már láttam, de a rendőrség nem mond semmit. mindenesetre a következő negyedévi kötelezőt nem fizetjük be.

_Volkovy_: még egy történet. nyáron hetente 3szor járok Szegedre. Kibírom, hogy 90-nel menjek, és kényelmesen odaérek 3 óra alatt. egy ismerősöm a fiát vitte Szegedre az ősszel. 3szor odaértek 2 óra alatt, a 4. alkalommal totálkárosra törték az autót. akkor is nagyon veszélyes a közlekedés, ha az ember szabályosan közlekedik, nem kell még kísérteni is a szerencsét. de te tudod. -
tildy
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
Valami iylesmi jár nekem is a fejemben.
Lehet ma megúszta, lehet holnap is.
De meddig csinálja még ezt a ''játékot''?
Ha annyira nyomni akarja a gáz , menjen ki a hungaroringre, de fogja fel, hogy a közlekedés egy veszélyes üzem. És nemcska ő sérülhet.
Istenem menjen 160al autópályán , nem érdekel, de idejön és kb ''veri a mellét'' hoyg elszáltt 160al.Na ehhez kell az ész
szerk:a tempósan menéshez nálam az tartozik hozzá , hogy felveszem a többi közlekedő ill. az útviszonyoknak , látási viszonyoknak, időjársnak megfelelő sebességet, ami szvsz nálam oországúton max 100nál fog tetőzni.
[Szerkesztve] -
steve@prhw
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
szarvasbőgés idején kivilágítatlan kerékpárosok is előszeretettel kolbászolnak az út szélén Sajna nem a szarvasok nemi élete vonzza őket, jönnek azok máskor is...

Jut eszembe: megyei újság SMS-rovatába beírt anyuka, hogy az ő pici-aranyos kisfiát megbüntette a csúnyaronda körzeti meghízott, mert világítás nélkül tekert haza. És ilyet beír, hogy ''inkább a bűnözőket keressék''. Ha meg véletlenül keresztülmész tündérgyerek nyakán, bezárnak+életed végéig rágod magad+anyuka kikaparja a szemed...
szerk: ezen a hülye laptop-billentyűzeten mindig elszúrok valamit
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
Egyébként a ''ha'' és a ''mi lett volna'' már nem tartozik az esethez,szal plz hagyjuk a témát.És nem azért,mert nem vagyok vele tisztában hogy mekkorát lehet annyival repülni..
Leírtam mi történt,tanulságot mindenki vonja le aki akarja(én igen),kész. -
zsoltee10
addikt
válasz
_Volkovy_
üzenetére
vazze, nem vagy semmi. nem mondok semmit inkább, már úgy is levontad a következtetéseket, viszont őszinte jószándékkal mondom, hogy vegyél vissza, mert tudod lehet, hogy 20szor szerencséd lesz, de 21. alkalommal megölsz valakit. egy barátom mindig gyorsan hajtott, mert elhitte magáról, hogy ő már tud vezetni. aztán egyszer az előtte lévő 3 autó fékezett, ő meg kivágódott, és előzni kezdett, és elütötte a 10 éves gyereket, akit az autósok át akartak engedni az utca egyik oldaláról a másikra. a kissrác meghalt, a haverom, meg idegroncs lett, jogsi persze nincs, de a börtönt megúszta, kb 6 millába került, hogy ne jusson börtönbe. ezen gondolkodj el. én 5 éve vezetek, szeretek gyorsan menni, de nem mindenáron, és nem mindenhol. 90-100 bőven elég, a legtöbb amit mentem 150 volt autópályán, pedig az autóban benne van 170km/h akár. majd rájössz, kívánom, hogy ne legyen túl késő.
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
rettenet

semennyi,természetesen.de ez a legkevesebb,ami zavar.
de ha már a topiknyitónál maradunk:70-el berepült az árokba.járjunk 30-al,hogy ne repüljünk el deffektnél?
-
parandroid
félisten
válasz
_Volkovy_
üzenetére
csak tudod, egy kerékpáros arra megy, amerre néz...
és ha balra hátranéz a válla felett, hogy meglesse, mi az a 6000-es fordulattal közeledő rettenet, akkor könnyen ott van az út közepén.
egyébként visszatérve a topikindító hsz-hez: szerinted mennyi maradna belőled, ha 160-nál kapsz defektet?
p -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
azért kell az út közepén menni

-
tildy
nagyúr
válasz
_Volkovy_
üzenetére
Csak arra akartam célozni , hogy nem szokás a feljelentgetés, viszont rendőrők is simán olvassáka ph-t.
Én azért annyira nem hencegnék azzal a 160al.
Erre céloztam.
Meg nem azért de kanyarban jobb lenne ha kicsit lelépnél a gázról és lassabban mennél bele a kanyarba. Nem 130ra gondolok hanem mondjuk 90re ( a te esetedben).
szerkesztve:
volkovy:jogsi ügyben meg szóltál.Még annak idején. EGyébként meg akárhogy is vezetsz nem mondanálak rutinos vezetőnek, nincsenek még évek a hátad mögött.
Én meg nem akartalak/akarlak feljelenteni bár szvsz simán megérdemelnéd, ha más megtenné, ha állandó jelleggel így közlekedsz.
Én nem csodálkoztam volna, ha most fejreállsz, csak a körülmények voltak szerencsések.Remélem levontad a megfelelő konzekvenciát, és holnap éjjel nem 160al veszed be a kanyart.
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
válasz
steve@prhw
üzenetére
arról nem is beszélve, hogy szarvasbőgés idején kivilágítatlan kerékpárosok is előszeretettel kolbászolnak az út szélén, aztán egyszer csak beesnek az első szélvédőn, és kiesnek a hátsón. aztán kékruhás bácsik jönnek féknyomot mérni, meg sebességet becsülgetni, és azon túl, hogy éppen megöltél valakit, többet nemigen vezetnél utána...
az a baj ezekkel az egytonnás dögökkel, hogy nem mindig akkor állnak meg, amikor az ember szeretné, és iszonyat, hogy mekkorát tudnak ütni...
p
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
steve@prhw
üzenetére
A feljelentgetésre gondoltam.
-
steve@prhw
őstag
válasz
_Volkovy_
üzenetére
Arra gondol, hogy sötétben ez abszurd sebesség... Ha történetesen szarvasbőgés idején egy néhány mázsás bika kifut eléd, Szent Pétertől kérdezgetheted, hogy is történt a dolog... Nappal duzzogva még elmegy (jó úton, jó autóval), de sötétben

szerk: javítok...
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
_Volkovy_
üzenetére
Hát volkovy bakker, akár fel is jelenthetne itt bárki.,.. És még igaza is lenne.
Ilyen sebességnél azt mondom , főleg kanyarban hogy::Hülye barom voltál, és trviális volt hoyg előbb utóbb ezt összehozod.
Amásik meg hoyg hova a csába sietsz annyira 160al hoyg nem értél volna oda 80al avgy 100al is.
Köszönd az őrangyalodnak, és ne magadnak, hoyg ezt megúsztad.
Azzal meg ne gyere , hogy nekem nincs jogsim, mert attól függetlenül még tudom, hogy 90km/h országúton a korlátozás, autópályán meg 130.
Mivel te nem autópályán mentél, és nem is 130al, hanem annál jóval többel, nem csodálnám ha simán elkapnának a rendőrők, és még csak csodálkoznod sme kéne.
Mellesleg iylen mitugrász 17-18 éveseknek pont emiatt nem adnék jogsit.
[Szerkesztve] -
Szeke
senior tag
-
_Volkovy_
nagyúr
Mindig annyival járok,néha többel.

Mondjuk a sötétben tényleg cinkes a dolog.
a mázli az,hogy szinte sík puszta az,ahova beszálltam.
160-al már egy kis bucka is elég lett volna hogy megboruljon az egész,vagy leessen egy-két dolog a kocsi aljáról..
konzekvenciák levonva.
[Szerkesztve] -
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Nálam nem ez van.
Egyszerűen nem láttam,hogy már jön a kanyar.
Ja,160-al mentem...
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
válasz
_Volkovy_
üzenetére
ismerős.
reggel 6-kor munkába, 10-12 órát ledolgozni, utána haza. 40km-re lakom. elindulok, megyek rendesen, hajlamos az ember elbambulni. flash: húvazz, ez már a negyedik falu, mikor jöttem át az első hármon??? vannak ilyen teljesen kieső vakfoltok, egyszerűen nem emlékszem, hogy mi történt odáig. nem jó, hogyha tulságosan rutinból vezetsz... tudom azt is, hogy nem szabadna fáradtan autóba ülni. de valahogy muszáj hazamennem, a tömegközlekedés meg kész katasztrófa...
sajnos az utóbbi időben túl sokat dolgozom. 
p -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
steve@prhw
üzenetére
gáz..
-
steve@prhw
őstag
válasz
_Volkovy_
üzenetére
Ez sajna a vakvezetés tipikus példája. Ismert úton talán még könnyebben beleeshetsz (kevésbé figyelsz, úgyis ismered az utat)... Az a gond, ha ott a fa vagy a biciklis... Egyik ismerősön 70-80-al haladva éjszaka kent el egy részeg biciklist, szegény ürge meg is halt
A srácot fél évig nyúzták, vizsgálat idejére jogsi elvesz, etc... Az lett a szerencséje, hogy egy buszsofőr tanúsította, hogy mikor 20-30 perccel azelőtt a másik irányba ment, alig tudta kikerülni az ürgét, mert kivilágítatlanul kóválygott mindenfelé.Szóval néhány pillanat elmélázás, és egy szembejövő autó. Ennyi elég. Bőven...ű
szerk: elírás...
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
Basszameg!
Megyek a szokásos tempómban,jól ismert úton,kb 20 perccel ezelőtt.Jöttek szemből,pont a kanyar előtt.
Távolsági fényszóró levesz,amikor elmegy mellettem a kocsi visszarakom,akkor láttam hogy már a kanyar túlsó sávjában vagyok,az út meg ki alólam
már bennevoltam a kanyarban,amikor szemből elment az autó.ő kanyarodott,én meg mentem tovább egyenesen.
útról le,mezőn át,mező közepén satufék,visszakóválygás az útra.
mákom van,hogy se fa nem volt ott,se biciklis a kanyar,etc.
(az ''én megmondtam'' stílusú hsz-eket plz mellőzzétek) -
steve@prhw
őstag
válasz
steve@prhw
üzenetére
4 évszakos gumit használnak pl. a mentők nagy részén is, nem a legjobb, de ez van. Durrdefekt lehetett az öreg belső miatt, ez valamelyest a gumis sara is (miért kellene nekem tudni, mikor öregedett el?)...
A közútkezelősök meg szvsz addig adják ezt a ''felkészültünk a télre''-maszlagot, míg be nem perli valaki őket foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésért. Indokaim:
-kb. egy hónapja hajnalban mentem Veszprémbe, ónos eső estt éjszaka (legalább egy órája elállt, ráadásul egy hétre előre pontosan ''megjósolták''). A 84-es végig volt sózva, kivéve egy kb. 5 km-es szakaszát, benne egy nagy völggyel, melynek alján az út kanyarodik. 7 autó szállt el a tükörjégen (könnyen lehet, hogy én is röpültem volna, ha nem látom meg fentről a fák közül a tűzoltók kék villogóit). Olyan szinten jeges volt, hogy a helyszínelők is csak tipegni tudtak. Kérdem én: ilyen esetben ennek nincs felelőse?? Ha hibázok a munkám során, rámvernek mindent, amit lehet... Miért nem lehet berendelni néhány embert korábban, és normálisan leszórni legalább az egy- és kétszámjegyű főutakat...
-múlt vasárnap volt szerencsém 200 km-t vezetni a 86-os, 84-es és 85-ös főúton. Aki nézett híreket, biztos beugrik neki.. Hóátfúvások. Gyakorlatban annyit jelent, hogy helyenként 25-30 cm-es hó volt az úton. Hótolót összesen 2-t láttam... no commment. A legrosszabb azonban a 85-ös volt. Ott nem volt olyan sok hó, viszont az autók tükörjéggé taposták. Olyan szél fújt, hogy 1-esben (!!!) halad a sor, így is kb. 15-20 cm-el arrébb ment az autók hátsó kereke, mint az első... Pedig téligumik voltak... És mit mondanak: addig nem sóznak, míg fúj a szél
NORMÁLISAK?
Ha meg baleset van (ahogy volt is), megvonják a vállukat: ''nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett''. Miért kell emiatt embereknek meghalni? Miért nem zárnak már be legalább egy ilyen überokos vadbarmot?
És ne jöjjenek azzal, hogy nincs pénz. Ha erre nincs, akkor zárják le az utakat, és kész. Minden marhaságra van pénz, erre nincs?
Meg a hófogók: azért nem raknak ki többet, mert mire a 3 km-es szakasz végére értek, az elején már lopták. Hábazz, egy ilyen csapatot elkapék, kiláncolnám őket oda, és tavaszig mminden hófújásnál lapátolják az útról a havat!
Bocs, hogy hosszú lett, de kikívánkozott... -
steve@prhw
őstag
Olvasni itt sokmindent, igazságot tenni látatlanban meg nem lehet, ugye...
Elöljáróban néhány dolog: 9 éve van jogsim, kb. 150e km-t vezettem, PÁV I.-em van, és egy gépjármű-szakoktató végzettségem, 3éve. Sokféle járművet vezettem, mindenféle időjárási körülmények között.
Íme néhány példa:
-Életem 1. balesete során ki szerettem volna jobbra kanyarodni a főútra, megálltam, balra néztem, jobbról meg kis ívben (!!) befordult a főútról egy 80 éves bácsika, egyenesen szüleim autójába... 19 éves voltam, mondhatom, eléggé megviselt... Ahogy előrepillantottam, láttam, hogy jön az öreg, nyomtam a féket, de az autó már állt... Totál tehetetlenság...
-Tavaly egy szűk utcában a szembejövő kikerült egy parkoló autót, a tükre lecsapta az enyémet... Persze nem állt meg... Nem kellemes érzés, hogy nem tudsz menekülni, sejted, hogy nem fog elférni, aztán csatt...
-Szintén tavaly, 85-ös főúton kiértem egy faluból, hosszú egyenes kezdődik, gyorsítok. Szemből jönnek, megyek kb. 75-80-al. A sávom közepén állt egy őz, és bámulta a szembejövők lámpáját, így esélyem sem volt észrevenni a szeme csillogását... Szegény hülye a gumik csikorgására odakapta a fejét, de esélye(ünk) sem volt...
A baleset pontosan attól baleset, hogy kiszámíthatatlan. Legtöbbször ''véletlenek'' sorozatának kell együttesen bekövetkezni, hogy gond legyen (mivel ha ezek közül valamelyik nem áll fenn, akkor nem történik meg az eset). Utólag meg r@hadt könnyű bármit mondani...
A rohanó világ meg sajna rányomja a bélyegét a közlekedésre is... Sajna észreveszem magamon, hogy hajlamos vagyok sietni akkor is, ha nincs igazán rá okom... Szerencse, hogy 140-nél többet nem nagyon megy egyik általam hajtott autó sem.. Szeretem a sebességet, megnyugtat.. Előzésnél egyszer szorultam meg, de soha nem megyek ki beláthatatlan helyen (ilyenkor 3 szereplős az előzés, és abból ha legalább egy észnél van, akkor nincs gond). Gyűlölök kimenni mások mögött, inkább várok kicsit... És következetesen figyelem a forgalmat, előttem és mögöttem is. Ha nyugodt hangulatom van, bőven hagyok helyet, hogy beférjenek a gyorsabbak. Viszont ha pörgök, akkor mindegy, milyen autó van előttem, ha egy alkalmas helyen nem indul el, a következőnél én megyek. A közlekedés egy nagy társasjáték, vannak írott és íratlan szabályai... És vannak olyan helyzetek, amiket nem tudsz kivédeni...
(folyt.) -
Tul
aktív tag
válasz
Versus123
üzenetére
Nem vagyok kiakadva, főleg nem azon, hogy hogy történhetett ez meg velem. Nagyon egyszerűen, nem is problémázok már rajta. Este, ill. reggel kicsit szarul voltam, írtam, jól esett.
De ha szétnézel, kilógsz a sorból. Egyedül a te okoskodó stílusod virít ki, mindenki más elmondja normálisan a véleményét. Ellenszenves, ne haragudj. -
-
fasyrt
őstag
Tudom mi az a holttér; ne nézz hülyének -már bocs.
-------
Aki pedig látatlanba elvenné valakinek a jogsiját valamiért, amiről semmit nem tud - az szimplán hülye. már bocs
A Törvényt sem érdekli a magyarázkodás -már bocs.
-------
Ezek alapján vegyük el Tul kolléga jogsiját is? Mert mi van ha napközben egy buszmegálló mellett történik ez, és akkor lemészárol 10 embert az autóval?
Ez technikai jellegű baleset volt, ergo nem tehet róla. A te 3. baleseted okozója csak közvetlenül voltál te: ha hajlandó melletted tanúskodni a Fordos muki -márpedig miért ne- akkor az egész a kisteherre terhelhető.
-------
1. baleset: kb 5km/ó -val nekikoccantam egy pakoló kocsinak - én hibám
Ha jól tudom ezt is nézik a vizsgán, tehát tudni kéne... -
Versus123
aktív tag
válasz
VladimirR
üzenetére
nem baszogatom,csak felelőtlennek tartom,hogy ilyen gumikkal jár ilyen időben ilyen tempóban,függetlenül a defekt okától...aztán meg ki van akadva hogy történhetett ez meg vele.
Ha gumi nélkül matatsz a csokisba, könnyen kakás lehet a cerka.... lehet kísérteni a sorsot. -
VladimirR
nagyúr
válasz
Versus123
üzenetére
hogy a Te szavaidat idezzem: ott voltal?
kezdjuk azzal, hogy nem tudjuk (Te sem, barmennyire is hiszed), hogy a durrdefektnek mi volt az okozoja
tovabba: nyugodj meg
lehet, ismetlem lehet, hogy az, hogy idos volt, de lehet az is, hogy valami barom szanaszet hagyta az uton a sorosuveget, vagy lehet meg millio oka
nem azt irta, hogy nem tanul belole, hanem azt, hogy nem abbol tanul, hogy valaki itt veri a mellet, hogy ''de balfasz vagy fiam, en mennyivel okosabb vagyok'' -- hidd el neke, tanult belole, de az nem jo semmire, hogy itt baszogatod (foleg ilyen stilusban) -
Versus123
aktív tag
Jól megmondtad. Nem te tehetsz róla hogy a 16 éves belső eldurran télen,rajta a 4 évszakos gumival. Nyugodj meg,csináld így tovább. Következő bukásodnál meg ne nyiss topikot.
''Fura, hogy sok ember abban leli örömét, hogy ''én megmondtam..'' meg ''nem úgy kellett volna..'' Ők véleményem szerint valahol kisiklottak Attól, hogy még ráadásként cseszegetik is a szerencsétlenül jártat (ami lehet nem is saját hibájából alakult úgy), abból nem fog tanulni!!! '' - no comment. Csezd meg,előre is megmondtam volna hogy ne 1000éves belsős gumival járkálj. És ebből nem tudtál tanulni??? Akkor segítek : cseréld le a gumikat!!! -
ch.peter
aktív tag
1. baleset: kb 5km/ó -val nekikoccantam egy pakoló kocsinak - én hibám
2. baleset: belémkanyarodtak - nem az én saram, álltam a pirosnál
3. baleset: kikanyarodott elém egy kisteher, nyolcvanas tempónál (lakott területen kívül), kinéztem jobbra, nem láttam senki, tükörben sem, mint kiderült a holttérben (ugye tudod mi az???) ott volt egy ford escort, és sikerült oldalról nekimenni. -tulképp az én hibám, ami kettőnk között történt, de az egész okozója a kisteher volt, aki b@szott megállni.
Vagy ezek nem minősülnek balesetnek?
Aki pedig látatlanba elvenné valakinek a jogsiját valamiért, amiről semmit nem tud - az szimplán hülye. már bocs
Ezek alapján vegyük el Tul kolléga jogsiját is? Mert mi van ha napközben egy buszmegálló mellett történik ez, és akkor lemészárol 10 embert az autóval? -
pisti
őstag
Nemérted a lényeget.
Én azért azt tapasztaltam eddig, ha nagyon xar az idő, szakad az eső (de úgy hogy alig lehet kilátni a szélvédőn), szakad a hó, latyakos, jeges az út, akkor a közlekedők többsége nem fog csak azért 90el menni mert annyival még lehet, hanem ilyenkor lelassít a többség és így nem tart fel senkit a 40es tempójával.
Különben is azért mert van pár hüje aki nem az útviszonyoknak megfelelően megy, még nem kell nekünk is menni utánuk mint a birkáknak. -
lesaux
veterán
Ezt most hallottam: egyik kedves ismerősöm ment Gödöllő felé, előtte felbukkant egy kivilágítatlan autó, ő félretántotta a kormányt, bevonult az árokba, és mire előkerült, a kivilágítatlan autós eltűnt. A biztosító pedig nem fizet.
-
pisti
őstag
Valószínű azért ment 40el mert azt érezte biztonságosnak, és ilyenkor ha valaki 90el hajt és ráadásul olyan hüje, hogy kimegy a kamion elé előzni, nos az meg is érdemli. Egyébként nem csak a gázpedál van a lábadnál,ottvan a fék is... le is lehet lassítani 40re abból biztos nincs baj, aztán ha nagyon sietsz akkor lehet előzni, persze azt se árt tudni mikor lehet kimenni előzni, ugye.
[Szerkesztve] -
fasyrt
őstag
válasz
Versus123
üzenetére
Mellesleg tegnap este 11 kor 10km-t tettem meg a 40km/h-val az úton(városon kívül),mert olyan szar volt az idő. 3 éves autó,zsír új téli gumikkal.....ennyi. Az út viszonyoknak megfelelően kell vezetni.
És szerinted ez nem veszélyes? Mész a 90 helyett 40-nel, egy csomó autót feltartóztatsz, aztán előznek... És nézzenek oda a szembesávba felénk jön a kamion...
-
Tul
aktív tag
A skodában az előírt nyomás az első kerekekbe 2/2.1 bar, a hátsókba pedig 2.5. Le szoktunk belőle engedni, ha nagy a hó, ez természetes. Menetközbe havazott be. És én nem tudom. Odafelé mentem barátnőmhöz, mikor egész szépen megindult a hó. Mire hazafelé jöttem, már hideg volt, de az út lejárva, csak kicsi maradványok a közepén (nem nagy latyaktengerre kell gondolni), de már fagyott. Én nem tudom. Nekem eszembe nem jutott volna eddig, hogy menetközben, hóesésnél kiszálljak és leengedjek a gumikból. Sőt, az sem, hogy elővigyázatosságból belsőt cseréljek. Lehet hülye vagyok, legközeledd biztos eszmbe fog jutni. Volt gumisnál, 4 hónapja vannak rajta ezek a gumik, ha valami nagy baj lett volna a belsőkkel, biztosan figyelmeztetett volna, nekem magamtól nem jutott eszembe.
-
Tul
aktív tag
Sajnos nem
Mikor harminccal csószol a padka felé, vagy az árok irányába, nem ugynaz az érzés, mint mikor 60-70-es tempóval belecsapódsz a táblába
Utóbbinál tisztában vagy azzal, hogy itt esélyed nincs megállni.. Ráadásul nagyon gyorsan jön feléd az akadály
és tuti szar hangja van. -
Tul
aktív tag
Nah, akkor elmondom a paramétereket!
A skoda legutolsó szériás, sehol egy rohadás, 4 hónapja lett felújítva a motor. Ezek még nem is annyira lényeges dolgok. A kormánymű teljesen új, meg lett ültetve az eleje, új gázteleszkópok vannak benne, így nem az a tipikus skoda kanyarodás és úttartás jellemzi!!! A műszaki állapotára nem lehet panasz, azt az apró kis ügyetlenséget mellőzve, hogy ha sokáig pörgeted, akkor elkormolódik a kalapács és nehezen indul. 50ft-os csere, ami most nem játszott közre.
A gumi sajna még belsős és fogalmam sincs ponotsan mennyi idősek a tömlők
De az igazat megvallva, eszembe nem jutott volna, hogy azokat cseréljem. A pirellik kb 80%-osak.
Utálom, falra mászok az ilyen emberektől mint versus
Te mondod másnak, hogy fikázni könnyű??? Ez különben is fLeSs aláírása
Egyebet nem csinálsz, csak utólagosan okoskodsz. Ezt könnyű, nem fikázni!!
A skodáról még annyit, hogy sajna nekem mama meg papa nem ad autót, főiskolás vagyok, erre futi
Én egészen idáig úgy gondoltam, defektről nem tehet az ember, de most már kezdem rosszul érezni magam
Fura, hogy sok ember abban leli örömét, hogy ''én megmondtam..'' meg ''nem úgy kellett volna..'' Ők véleményem szerint valahol kisiklottak
Attól, hogy még ráadásként cseszegetik is a szerencsétlenül jártat (ami lehet nem is saját hibájából alakult úgy), abból nem fog tanulni!!! És ha két balesete volt valakinek, a harmadikat nem azért fogja megúszni, mert jól a fejéhez vágták, hogy mennyire elszarta. Ráadásul nagyon sokat vezettem télen, csúszós úton, hóban. Feszt forgattuk a kocsit, egyszer sem történt semmi probléma (megint hozzátenném, saját hibából
), nagyon kiismertem az autót!!!!
Nem vagyok összetörve, a kocsi is alakul, már csak két idom kell rá, meg egy pár helyen nagyjából kikalapálni, utána megy a karosszérialakatoshoz szépítkezni. -
Tangerine
senior tag
A durrdefekt elkerülésére a legjobb módszer a tömlő nélküli gumi. Nem véletlenül így jön ki manapság minden autó. Nem azért nincs, mert kispórolják.
-
-
Viktor77
titán
válasz
_Volkovy_
üzenetére
Ezt FELTÉTLENÜL nézd meg: Bővebben: link
-
Clubforum2
tag
válasz
Versus123
üzenetére
Na tessék. Téli gumival járok.Nem mondtam,hogy nem volt sok a 70 km/h viszont,ez túl általános.Mit irt,miért is csúszott meg,a jeges út miatt? Nem kizárólag ugye? Ha lett volna egy léc darab az úton és az miatt kap defektet, biztos az is nagy sebesség lett volna,mert sötétben 300 méterről nem szúrta ki. Kívánom,hogy ne legyen baleseted,de ha lesz gondolj vissza majd erre a kis beszélgetésre.
-
_Volkovy_
nagyúr
A többi autó megelőzése lenne a célom?Érdekes,ezt a variációt még nem hallottam.
Legjobb,ha senki nincs az egész úton.
Azt,hogy mivel járok,már írtam
Az meg egy dolog,hogy Magyarországon a 150 is már őrületesen gyorsnak számít.
Nézzetek el Németországba(direkt nem Olaszországot írok mert arról az a tévhit van hazánkban,hogy úgy vezetnek mint az állatok-tény hogy gyorsak,de nem állatok.csak a kamionosok,de azok meg mindenhol),hogy ott mennyivel nyomják. -
Versus123
aktív tag
válasz
Clubforum2
üzenetére
érvelni azt nem tudsz,fikázni annál inkább. ennek így semmi értelme.
-
Vangelis
félisten
Pedig itt lassan mentek(idézőjelbe és nem is volt hó)
Bővebben: link
Már volt róla szó, bocsi aki már látta, van ott video , stb.
[Szerkesztve] -
Versus123
aktív tag
válasz
Clubforum2
üzenetére
Fogd vissza magad kicsihuszár.
Az lehet hogy lesz mindenkinek baleset egyszer (szerinted),de akkor is azért meg kellene előzni,nem gondolod? Vagy te is 200-al mész télen a nyári gumival mert csak egyszer élünk és úgyis lesz egyszer balesetünk? Vicces vagy.... -
Clubforum2
tag
válasz
Versus123
üzenetére
Olvastam.97 január óta vezetek. (Nem hétvégenként kizárólag) 2 balesetem volt,nem az én hibámból. 2 fajta ember létezik:Akinek már volt balesete,és akinek lesz.
OFF: Nem ezért regeltem,volt már regem ide,csak a jelszó emlékeztető nem igazán megtalálható.
Ilyen nagytudású emberek úgy látszik mindenhol vannak. -
pisti
őstag
válasz
Versus123
üzenetére
Nem az, de valszeg erre szimplán nem gondolt, hogy ezzel probléma lehet, és lehet nem is ezzel volt a probléma, hanem mondjuk beleállt egy jégcsap, vagy akármi. Végülis mind1 mitől kap durrdefektet az ember a hatás ugyanaz.
Persze a megelőzés akkor is fontos.
Volkovynak meg ez külön értelmet nyer jelent hiszen nála a többi autó megelőzése a fontos(nem a baleseté), legalábbis nekem ez esik le abból amit írt. Nemtom mivel jár, de 175 km/h még autópályán is bőven sok (főleg ha a 130-at vesszük alapul, meg hogy szakad az eső, végülis csak egy kis víz nemigaz?...) -
Vangelis
félisten
válasz
Clubforum2
üzenetére
Az nagyon jó lenne ha igazad lenne
,
de sajna nem így van
-
Versus123
aktív tag
válasz
Clubforum2
üzenetére
5 év,kb 100.000km,és nem volt balesetem....ez ciki most akkor vagy mi???
Mondom hogy a kresz-könyvben van benne. Olvastad már egyáltalán???
(ezmiatt érdemes volt regelned....)
[Szerkesztve] -
Slax
senior tag
válasz
VladimirR
üzenetére
Igazad van, mondjuk 4-5 ezres furdulatról harmadikban lekapod a lápad, tényleg így van. De kinyomott kuplungnál abszolút nincs a motornak húzása, nincs kapaszkodás, így már mondjuk az út hajlása is elég, hogy megcsússzon. Tudom, mert valamivel több mint 10 éve van jogsim, és traktor plussz két pótkocsival én is jártam már így (lassan mentem, és második pótkocsinak a kanyarban az út hajlása betett, ónoseső rulez
). -
Versus123
aktív tag
válasz
Clubforum2
üzenetére
Nem a rendőrök mondják barátom,hanem így van benne a kresz-könyvben....
-
Clubforum2
tag
Ez az útviszonyoknak nem megfelelő vezetés marha jól hangzik
.A rendőrök szokták így mondani az újságíróknak. Amig valakinek nem volt balesete könnyen játsza a nagymenőt.A kocsi kora,műszaki állapota szerintem nem játszott szerepet a balesetben. -
ch.peter
aktív tag
válasz
_Volkovy_
üzenetére
sajnos valszeg user error is a defekt.
Nem hinném, hogy a skodán az előírt guminyomás ( mert ugye ilyen is van) 2,5 bar a hajtott keréken (főleg télen nem). Télen, főleg hóban érdemesebb 1-2 tizeddel lemenni a gyári ajánlat _alá_ mert így jobban ''hullámzik'' a gumi, és könnyebben kidobja a résekből a betapadt havat. (lásd off road)
A célunk pedig nem az, hogy megnyugtassuk, hogy semmi baj nem történt, hanem az, hogy segítsünk neki levonni a megfelelő következtetéseket....
(3 balesetem volt eddig (2 az én hibámból), soha senki nem sajnált miatta, inkább megmondták, miben hibáztam, valszeg ennek köszönhető, hogy a 3. baleset után 20 perccel, már vezettem tovább, és még 120km lenyomtam minden gond nélkül)
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
Épp elég szar neki így is,nem tudom miért kell basztatni azzal,hogy mennyivel ment.Mintha a gumi eldurranása sebességfüggő lenne.
A burkoló azért nem tudott jönni hozzánk,mert 50-el fejreállt a wagon r+ával azon az úton amin 15 éve közlekedik minden nap.Semmi baja nem lett,de a kocsi totálkár.Szal ez a deffekt nem a Skoda hibája,de gyanítom nem is a useré.Ilyen is előfordul.Sajnos. -
VladimirR
nagyúr
ez a lenyeg szerintem, hogy a motorfek se mukodjon
ha pl nagyobb fordulaton jar a motor, s leveszed a labad a gazrol, pusztan a motorfek hatasa miatt is megcsuszhatsz (tudom, csusztam mar meg igy, s megcsak tukorjeg sem kellett hozza)
itt az a cel, hogy semmilyen a kocsira hato ero ne valtozzon, had guruljon tovabb
Agyasima:
- reg lattalak
[Szerkesztve] -
Agostino
addikt
Üdv.
Legyen szó akármekkora balesetről, az érzés mindig ugyanaz marad. Pár másodpercig csak ülsz és nézel, azt sem tudod mi a ménkő történt, amikor pedig kiszálsz az autóból, rögtön elkap a pánik. Általában kell egy kiadós alvás hogy tiszta fejjel át tudjad gondolni, hogy mi is legyen.
Csúszásom nekem is volt, igaz pont megállt az auto, a villanyoszloptól 1m-re. A poen csak az volt, hogy jó ha 25/30kmh-val mentem, szóval nem kell nagy sebesség hogy meglepjen az autód.
Össze is tolattam már valakivel, de csak ilyen műanyagcsíkos lett a lökhárító, benzinnel le lehetett mosni. -
Versus123
aktív tag
válasz
VladimirR
üzenetére
OK .Részemről befejezve a vita . Üljön vissza a 16 éves skodába majd(ami most már keményen meg is lett törve,ki tudja hányadszor),és induljon neki télen a mínuszokban a havas utakon ismét, 70-el, a 4 évszakos gumikkal(ami ugye semmit nem ér,kérdezd meg bármelyik gumist)....hajrá. Remélem a következő bukásánál sem lesz senkinek semmi baja.
Mellesleg tegnap este 11 kor 10km-t tettem meg a 40km/h-val az úton(városon kívül),mert olyan szar volt az idő. 3 éves autó,zsír új téli gumikkal.....ennyi. Az út viszonyoknak megfelelően kell vezetni.
Gumira visszatérve. 4 évszakos nem a nyomást nem bírta,hanem a hideg miatt ment szét.... -
VladimirR
nagyúr
válasz
Versus123
üzenetére
aha, szoval Te _mindig_ max 10-zel mesz, leven barhol eleddolhet egy fa, kaphatsz durdefektet (zsiruj uberteli bumiba is beleall az uton felejtett szog), ugorhat eled egy oz -- ugyamar (az, meg hogy a skodaba kotsz bele, annak ellenere, hogy nem ismered a muszaki allapotat megint csak vicc)
-
Tangerine
senior tag
A kötelező pont arra van, hogy akkor fizesse (helyetted) az általad okozott kárt, ha TE vagy a hibás! Na most az mindegy, hogy azért mert durrdefekted volt, vagy azért mert elaludtál a volánnál, vagy akár csak száguldoztál.
Azért van 1-2 kizáró tényező, amikor még a kötelező sem fizet:
- szándékosan okozod a kárt (pl. biztosítási csalás végett)
- ittas/narkós állapot -
Tul
aktív tag
És nekem ne monjda senki, hogy a skodanem masszív autó
Most szedtük szét. Ránéztem, és rájöttem, csak az árokban heverve tűnt olyan vészesnek a dolog!! Mintha csak koccantam volna egy nagyobbat!!! És minden műxik, motor rendben, de ami a legmegdöbbentőbb, hogy a felfüggesztés is látszólag okés. Persze komoly ellenőrzést tartunk, valamint futóműves is lesz, mert lehet nem ilyen szép, mint amilyennek látszik.. -
Tul
aktív tag
-
Tul
aktív tag
Rendőrséget, biztosítót, mindekit kihagyok a dologból, mert tulajdonképpen kárt nem csináltam, csak arrébbtettem kicsivel a táblákat, meg felszántottam azárkot. Még a végén valami gondom lenne belőle, így meg megúszom a kocsi kijavításával. Nem is olyan régen, elénk ugrott egy kóborkutya, 3-an ültünk a kocsiban, két másik autóban szintén négy szemtanú. Az ismerős golfja összetört (el nem hittem volna, hogy egy kutya ilyen kért tud csinálni), mentünk a rendőrségre. Helyszínelők ki, kutya addigra eltűntetve
Felvázolva a helyzet, dokumentálva. A válaz a biztosítós kérdésre: a kutyagazdáját nem kötelezhetik fizetésre

Nem hiszitek???? Én sem hittem. Egyedül akkor van esély a kár megtérítésére, ha van az illetőnek lakásbiztosítása, akkor az fizethet. De úgy sem tuti.. Bíróság, pereskedés, ez a menete. Nem megy ez olyan egyszerűen... -
pisti
őstag
Lehet nincs igazam, de szvsz. nekem a 70 soknak tűnik még téli gumival is jeges,havas úton. Nem azért mondom mert bántani akarlak ezzel, hanem csak úgy, Rted
.
Bár a helyzet meg olyan volt, hogy lehet tényleg jobban jártál így mert 4 keréken maradt a kocsi, ha ugyanez száraz aszfalton 90-nél történik, és mondjuk felborul a kocsi. Még belegondolni is rossz mi történhet olyankor. De ezt már valaki írta is, szóval talán ez még egy ,,jobbik,, eset volt. -
Tul
aktív tag
És látni a hsz-okból, hogy ki tapasztalt már hasonlót

-
Tul
aktív tag
válasz
Versus123
üzenetére
Na látod, az ilyen hozzáállást nem díjazom
Nyaktól lefelé lebénulnál, mert elütött a kocsi, azt még pofon is b@sznán@k, hogy mekkora idióta vagy öcsém
Négy évszakos peres pirelli papucsok voltak rajta. Erre mondom azt, hogy idegtépő. Mert normélis körülmények között nem lenne sok a 70. Azt meg senki nem jósolhatta meg, hogy haver, ma elugrik a gumi alólad. És a történtek ellenére azt mondom, nem lehet úgy beülni egy autóba, hogy az országúton 50-nel menj, mert mivan akkor ha... És a legrosszabb: már látom, ahogy szomszéd, meg az ismerősök egy része ugyanígy bólogat majd.. Mert ez az én lekiismeretem, én tudom mi történt, de Sanyibácsinak biztos nem magyarázom meg, hogy defekt. Majd jön a szép kis mese, Tul kolléga 120-szal vagánykodott, kellett neki... ÁÁÁááááááááááááá -
Versus123
aktív tag
Egy 16 éves skodával, télen,zutyogó hóban, -2 fokban döngetni 70 el.....hát gratulálok,jó nagy baromságot csináltál...örülj hogy ennyivel megúsztad....(gondolom a gumik se a legjobb téli goodyearek voltak....)
-
Neked nem fizet, hanem az általad másnak okozott kárt fizeti ki. Ezért hívják felelősségbiztosításnak. Ha nem szándékosan mentél neki az oszlopnak, akkor fizet. Pl. ha belemégy valakibe hátulról és összetöröd a kocsiját, akkor az ő kárát kifizeti a biztosító. A tiedet temészetesen nem...
-
Tul
aktív tag
Durrdefektért nem fizet a biztosító
majd még leírok mindent, most megyek megnézem napfényben. -
Vangelis
félisten
lehet hogy nem a témához vág de kazincbarcikán tegnap sz péter elején volt egy baleset, pont melóban voltam és láttam a baleset utáni eseményeket, azért írom mert TUL misklc mellett lakik, és talán érdekes, hogy milyen szörnyűségek történnek.
Bővebben: link a legeső hír vannak képek és video is
-
Volt már ilyen tapasztalatod, hogy durrdefekt után nem fizette ki a biztosító a kárt? Vagy miért mondod ezt? Nyilván be kell jelenteni a biztosítónak, aki kimegy a helyszinre és megnézi. Bemondás alapján nyilván nem fogja elhinni. De egy durrdefektes gumit elég jól meg lehet különböztetni egy másiktól...
-
LML
tag
Részvét

Amúgy, ha nem mentél el a helyszinről a kocsival, és bejelentetted az esetet (látta valaki), akkor még egy szép összeg lesz, mert ami kárt okoztál azt is kifitettetik Veled.
Az egy másik 30-40 körül lesz a két tábla, ha nem több. Ezt talán fedezi a biztosításod, de csak akkor, hogyha bebizonyítják, hogy nem Te voltál a hibás, bár egy barátomnak ki kellett fizetnie a szalagkorlátot, amit kivitt
Egy másik egy oszlopot vert telibe, az Édász meg valami 150e ftra ''büntette''.
Ez így megy sajnos
-
sened
csendes tag
Egyetértek az előttem szólókkal!
Ne foglalkozz az autóval az helyett lesz másik, ha nehezen is de lesz.
Az én estem:
Már vagy tíz kilóméter óta követtünk egy buszt mikor sikerült megelőzni.
Egy hosszú egyenes útszakaszon hárman kerültük le a buszt. A gond csak az volt, hogy mire én is befejeztem az előzést az első autós már erősen lassított mert ő jobbra akart kanyarodni. Mikor észrevettem kb 90km/h-val mentem szemben levő sávban pedig jött egy autó tehát maradnom kellett a saját sávomban.
Padlófék.
Már késő volt és belecsúsztam az előttem lassító kocsiba, üvegszilánk, fémropogás.
Szerencsére a busz ki tudott minket kerülni, be voltunk kötve csak egy-két kisebb karcolást kaptunk az autóban levő tárgyaktól.
Még most is remegve írom le. -
Arhquis
aktív tag
Erre csak azt mondom, hogy örülj, hogy élsz egyáltalán. Meg az oszlopok nem aszalták be a fejed.
Ilyenkor tudom, szar az anyagi kár is, de most ez jelentéktelen. Ha láttad a fűrész című filmet, akkor abban volt ez a beszólása a csávónak.
''Az emberek nem becsülik meg azt, hogy élnek. De te nem vagy ilyen. Többé már nem...'' -
részvétem....

ismerem azt az érzést, amiről beszélsz, azt amásodpercet, amikor érzed, hogy nem arra megy a kocsi,amerre akarod, majd jön a csattanás...
én már kétszer éreztem ezt, igaz, kisebb tempónál, egyszer a vezető- és egyszer az anyósülésben, de az érzés ugyanaz.
örülj annak, hogy ennyivel megúsztad!
ja, és ez nem egy billog, hanem egy olyan tapasztalat, amit mindenkinek legalább egyszer át kéne élnie ahhoz, hogy átértékelje az életét, és sokkal óvatosabb legyen, mint addig. Vagy legalább tudja, hogy min múlik az élete...
bocs, ha lehangoló voltam, ezt tudtam most írni így hajnalban...
ahogy a német mondja :
''Cheer up! Things could get worse. And probably will....!''
[Szerkesztve] -
Tul
aktív tag
Sziasztok srácok. Szomorú dolog történt velem az este. Jöttem haza kis városkánkba, egyeszer csak valami roppanó hang hallatszott, megült a skoda jobb hátulja és keresztbecsúszott az úton. Mint mostanra kiderült, durrdefekt
De hogy mi a fenétől
Érthetetlen. Bár, 16 éves autónál.. Lehet ez volt az első belső és nem bírta már a 2.5 bart.. Szóval az autó kersztbe, az út eléggé csúszott, nem lehetett korrigálni (meg aki ismeri a skodát, az tudja, hogy nagy sebességnél száll
). Olyan 70-es tempóval bele 2 betontalpú útjelzőtáblába, megpördülés, farral be a bal oldali árokba
Az autó eleje egész szép lett, a hátulja is kapott, de azt a vonóhorog ügyesen kivédte, pár centivel került csak bentebb a hátsó fal. Tudjátok, nem sok az a 70, de mikor érzed, itt akár vége lehet mindennek.. Mikor akkorát csattan az oszlop, hogy bedugul a füled, pördül a gép, írányíthatatlanul sodródik a másik sávban és egy nagy puffanásba torkollik az egész, mialatt dobál szépen.. Ez ma éjjel 2 órakor történt. Még az a szerencse, hogy nem jött senki szembe akkor. Mondjuk egyáltalán nem volt forgalom, sétáltam is pár km-t, mire találkoztam emberekkel.. Csak azért írok, mert nem tudok aludni, meg ki kell adnom magamból. Nagyon szar érzés kiszállni a kocsiból ilyen után. Utána jön ugye a mérlegelés, gondolkodás. Én tudom, hogy nem én mentem neki a szembejövőnek, de ezt ki fogja elhinni??? Kicsit úgy érzem magam, mint aki meg lett bilogozva: balesetes. Szerintetek miért van úgy, hogy ha kaptok egy defektet (ami nyilván nem a ti bűnötök), megugrik a kocsi, akkor is titeket néznek közveszéjesnek?? Jó, itt még nyilván nem járok, csak magamat idegesítem ilyenekkel. . Mit mondtok ilyenkor a szülőknek? Igen rossz érzés, mikor tönkreteszel így valamit. Ez az én kocsim, az én pénzem, nem anyáé, nem apáé, tökéletesen saját. Diákhitel, meg meló. És 200-250e ft nem tűnik soknak, de próbálja meg valaki diák összegazdálkodni úgy, hogy dolgozik, nem pedig karácsonyra kap pénzt anyától. És most cső. Megint lehet beletenni vagy 30e ft-ot, persze csak ha sikerül venni egy használt rosszat, nem kell egyesével megvenni a karosszériaelmeket a boltban.
Új hozzászólás Aktív témák
- szinte új iPad (A16) (11. generációs) Wi Fi 128GB silver ezüst 2 év Apple garancia ajándék tok
- Ryzen 5500 pc , Jonsbo RM2 aluminium ház, asus gtx 1660 super, Corsair ddr4 3200mhz 16gb, 27" acer m
- szinte új iPhone 17 256GB black fekete független Apple 1 év garancia ajándék Apple tok
- Steinberg UR 22 MKII Hangkártya
- új iPhone 17 256GB black fekete független Apple 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3823, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4162, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Sajnálatos bár nem tudom hogy köthetett ott ki , ahol.

, reméljük nem is fog semmi rossz történni vele ezután sem. De ha egyszer egy olyan történet részesévé válik, mint én, majd másképp lát mindent

), nagyon kiismertem az autót!!!!