Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Nwis86

aktív tag

válasz syberia #72158 üzenetére

Kipróbáltam ezzel is halvány :(

De amúgy nekem működik a hozzá adott gyári program, tudom is állítani a színeket el is menti rendesen, csak éppen halvány olyan mintha kb 1% fényerőn lenne... Mintha tönkre mentek volna a ledek, de azoknak legalább 20 ezer órát kéne bírni, ráadásul eddig 50% on használtam. Na meg ha tönkre is mennek nem hiszem hogy egyszerre mind a 3 szóval érdekes...

Itt 1 régi kép 50%-on és 1 új amit most csináltam 100%-on! Még így képen világosabbnak is tűnik mer teló világosít rajta, valoságba még halványabb, de így is jól látni hogy körbe se ér a fény az üvegszálban, olyan gyenge.

• Nwis86

aktív tag

válasz ricsi99 #72157 üzenetére

De van, a kezdetektől azt használom, ott volt eddig fél fényerőre állítva de még úgy is bőven erős volt a fénye, de mivel a kártya lefelé világít így alap esetben nem is látni, ezért is akartam 90fokkal elforgatva beépíteni a gépbe, még decemberben alánéztem akkor működött rendesen, most év elején hogy megjött hozzá a riser kábel vettem észre hogy már nem világít, hiába kapcsolgatom ki be a programba vagy állítom maxra a fényerőt akkor se változik semmi :(

• Nwis86

aktív tag

Sziasztok!

Lenne 1 érdekes kérdésem, ami annyira nem is vga, de nem tudom hol megkérdezni....

Szóval lenne 1 Giga GTX970 Xtreme kártyám, amit anno csak is kizárólag a RGB világítása miatt vettem meg... olyan árba volt hogy 980 at is vehettem volna más márkába... de nekem sokakkal ellentétben a dizájn és az rgb mindénél fontosabb! Nem játszok csak is fészbukra meg filmekre, youtubra használom a gépet, na meg 1 böngészős játékra, rendes játék évek óta nincs a gépen... Na de ezt csak azért írtam le hogy érthető legyen nekem rohadtul fontos a világítás, igazából az egész vga felesleges, de mégis megvettem a kinézet miatt, volt 1 tervem hogy milyen gépet építek dizájnra, amiből végül nem lett semmi mert közben sokmindeni közbejött szívinfarktus stb... 3 hete viszont úgy döntöttem végre megépítem a tervezett gépet, meg is rendeltem hozzá a vga risert, az egyedi vízhűtést, cpu blokot, pumpát, tartályt, csatlakozókat, új házat mindent csak hogy a vga-t végre 1 szép környezetbe rakjam 90 fokkal elforgatva hogy látszódjon a szép eleje... erre most, igazából nem tudom mikor tönkrement ratja a léyneg, az rgb... olyan halvány hogy alig látni, körbe se ér a fénye, így nézne ki rendesen, ehelyett most 5cm-ről is ép csak látni hogy világít és akkor se megy körbe a fény, csak a fele világít, így az egész beruházásom értelmetlen lett, és pénzkidobás az egész, vga világítás nélkül nincs is kedvem összerakni pedig már majdnem minden új cucc megérkezett... Csak a ventik alatti kör nem világít rendesen, a többi lednek amik oldalt vannak semmi baja, öcsém ledes vga-ja régebbi, és sok havernak is van régebbi, azoknak semmi baja, és eleve csak fél fényerőn mentek eddig, nem tudom hogy tönkrementek-e, vagy csak valami direveres gond, próbáltam 1 másik gépbe is ott se jó, kerestem a problémát külföldi forumokba is de sehol nem találtam még hasonló problémát se... érdekes hogy 3 ventinél egyszerre jelentkezett a gond... Valakinek nincs ötlete mi lehet a gond? Hallott már valaki ilyenről hogy tönkremegy a led 1 vga-n? Ezek a ledek elvileg több 10 ezer órát bírnak... Elvileg lenne még rá 4 hónap gari, de nem tudom így érvényes-e mert maga a kártya az működik csak a ledek nem... meg 1 prohardveres boltosnál van a gari nem akarom ezzel zaklatni, főleg hogy a kártya működik, na meg amúgy is mit tudnának vele kezdeni, ezt a típust már nem gyártsák, így kicserélni nem lehet, más meg nem kell helyette mert árban még eredeti árán nézve is semmi jelenlegi kártya nem teszik dizájnra, szóval nem raknám be a gépbe, kivéve az új Giga RTX Xtreme széria ami ehhez nagyon hasonló világítást kapott, de abból a 2070es is 220 ezer, annyit azért meg én se adok ki csak fényekre :) Szóval ezt kéne valahogy megcsinálni...

• Nwis86

aktív tag

válasz Taifa Díaz #47009 üzenetére

Hát az tény hogy kb több benchmarkot futtatok mint játszok! De inkább azt mondanám hogy csak azért kell mert mindig is kiváncsi voltam mire képes a CF és most lett rá pénzem. Na meg mert mára már csak a tuningolás és az építgetés ami még megmaradt és érdekel a pc világába! Anno már a 400mhz- celeronom is tuningoltam, mindig érdekelt mi a max ami 1 adott rendszerből kihozható, összespórolok valamire megveszem kitapasztalom mi a vége, lefuttatok 1 tonna tesztprogit aztán jön a következő terv, idővel lesz rá pénz, eladom a régit, és megveszem a következő áldozatot, így tovább... idővel lesz ennél sokkal durvább is :D aztán csak főként facebookra használom :D Aztán itt a 12 szálas Xeon meg vízhűtés :D haverok is mindig azt kérdezik hogy neked minek, de igazából ezt nem tudom elmagyarázni... kell is kész :) Én képes vagyok egész nap benchmark eredményeket nézegetni, meg VGA teszteket olvasni órákon keresztül :D De van hogy rákeresek 3D mark oldalán, hogy hasonló cuccokkal mások miket értek el, és akkor azt meg kell döntenem XD Ha ezt benchmarkolásnak nevezzük akkor legyen az....

De amúgy kb 8-15 éve még rengeteget játszottam, akár napi 10 órát is :D És hiányzik is! Most is nagyon szívesen játszanék , de egyszerűen nem gyártanak nekem való játékokat, vagy csak én vagyok régi módi... szó szerint van hogy fél évig nnem kapcsolok be játékot! FPS és RTS rajongó vagyok, RTS-re munka mellett már nincs időm, na meg nincsenek is manapság RTS-ek, AOE, Starcraft, RA2 és társait már unom, hasonló kaliberű utódok pedig máig nem készültek :(
    FPS-ek is kihaltak, legalábbis a hagyományos FPS-ek, mert amiket manapság annak neveznek az minden csak nem FPS. Nekem ne legyenek NPC-k, meg fejlődési rendszer, meg nyílt szabad világ, magától töltődő élet, meg quick time eventek (Anno az első új generációs COD-ot ami már nem világháborús volt, nem tudom már mi volt a neve, az 5. quick time eventnél nyomtam egy alt+f4-et és uninstal :) azóta se probáltam a codokat :D ) Ami nekem kell, legyenek felszedhető cuccok, egyszerre sok fegyver és megszabott haladási irány, na ilyen 1 jó FPS! mikor is volt ilyen utoljára? na kivételesen nem rég az új Wolfenstein :) őröltem is neki, ki is játszottam egyhuzamban, igaz voltak benne NPC-k de nem zavaróan. Viszont Wolfensteint leszámítva 100 éve nem volt ilyen játék :( Amúgy Wolfenstein kijátszás óta nem kapcsoltam be játékot, mikor is volt az? májusba :D Előtte amivel játszottam az a BF4 volt, bár abba volt bőven ami nem tetszett de még tűrhető volt, ás rohadt jól nézett ki, igazából csak a grafika miatt nem hagytam félbe, na meg mert pár óra alatt vége volt :) aztán előtte Bulletstorm amit azóta már 4x kijátszottam, szerintem az utóbbi évek legjobb játéka :D előtte Lost Planet, Prey amit 2x vittem végig egymás után, Quake4, Doom 3, Painkiller, Serious Sam, ennyi amikre most hirtelen emlékszem, de szóval ez a stilus amibe csak menni kell és lelőni ami megmozdul! :D Évente jó ha 1 játék van ami tetszik! Persze közbe kipróbálok ezt azt, főleg nagyobb címeket, de csak mert hogy megnézzem hol tart a grafikai fejlődés, általában pár óra után törlők mindent, pl AC Unityt is felraktam, de csak mert mindenki írta hogy nagy a gépigénye, gondoltam megnézem nálam hogy megy (1ik részét se probáltam) meg kell hagyni rohadt jól néz ki, de minden benne van amit én utálok :D kb 4óra után töröltem is... Doom 4 -et várom mint a messiást! :D

• Nwis86

aktív tag

válasz BomiBoogie #47008 üzenetére

pl 3Dmark legujabb verziója, pedig elméletileg jól kezeli a több kártyás rendszereket... vagy a unique heaven benchmark 4.0 Mást eddig nem probáltam, de ha ezek nem jók akkor nem is érdekel más, inkább eladom az egészet aztán veszek 1 erősebb kártyát!

Ez a tápom [link]

• Nwis86

aktív tag

válasz Taposo #47005 üzenetére

Játékokba még nem próbáltam, majd holnap!
    Mikor még csak terv volt ez a gép akkor tápos topikba kérdeztem mit vegyek hozzá tuninghoz, és azt mondták 750W elég! Szóval remélem nem ez a gond mert nem szeretnék megint tápot venni :(

• Nwis86

aktív tag

válasz regener #47001 üzenetére

Na látod ez jó kérdés, nem állítottam semmit se, nem is szoktam csak feltelepítettem az Afterburnert és úgy használtam ahogy van, jelenleg szét van szedve az új gép, tegnap csak úgy az asztalon raktam össze ház nélkül, meg van 1-2 alkatrész ami közös a régivel, így most azokat vissza raktam abba a gépbe amiről most írok. de fél óra azt összerakom újra az újat és megnézem :D

Borisz76
    Én is tudom hogy sok játék nem támogatja a CFX-et, de ez a része nem is érdekel, szinte soha nem játszok... 3Dmark viszont jól kezeli ezért is ezzel tesztelek, nincs is fent a gépen jelenleg semmilyen játék! Konkréten nekem aza gondom hogy tuning nélkül tökéletes a CFX tuningal meg összeomlik, van hogy kevesebb az fps mint 1 kártyával meg olyan is van hogy 1 másodperc alatt 3x ugrál 60 és 30fps-közt...1 kártyával ugyanitt 30fps, olyan mintha letiltodna az 1ik kártya...

• Nwis86

aktív tag

Sziasztok!

Tegnap este összeraktam az új (használt) gépem

Asus p6x58D premium
    i7 Xeon X5650 (@ 4Ghz)
    3x2gb 1600Mhz
    Sapphire 7950 + Club3D 7950
    Chieftec 750W

Alapon használva pl 3d markba szinte dupla az fps-em mint 1 kártyával, de Sapphire trixx progi nem enged tuningolni mert hogy valami ULPS energia takarékos cucc vagy micsoda be van kapcsolva. (életembe nem halottam róla) Rákerestem googlén, megtaláltam hogy kell kikapcsolni, aztán lehet rosszul csináltam, regeditbe kerestem rá és ott kapcsoltam ki, így már engedi is a tuningot, na itt jön a probléma, így 2 kártyával rosszabbul fut mint 1 kártyával tuning esetén, kevesebb pontot is kapok! 2 kártya VGA tuningal 8700pont, mikor tuning nélkül alapon 2 kártyával 10900 pont, vissza állítottam az ULPS-t, lefuttattam újra tuning nélkül megint 10900pont, probáltam MSI afterburnerrel, az nem ír ki semmi ULPS gondot, de a végeredmény ugyanúgy rossz! 1 kártya teljesítménye lesz csak. Valaki megtudná mondani mi ez a ULPS? és hogy tudom rendesen tuningolni a kártyákat CF esetén?
    930/1200Mhz körül vannak a kártyák gyárilag, de egyesével 1200/1550 -en is simán stabilan mennek! CF-be meg 0 tuning ? :(

• Nwis86

aktív tag

válasz mufi #45122 üzenetére

1 régi Xeon E5450 (Q9650) De már itt az új i7 Xeon X5650 csak új géphez még hiányzik a táp...

• Nwis86

aktív tag

válasz Taifa Díaz #45113 üzenetére

Azóta 2x ki be raktam a régi és az új kártyát tesztelgetni és 1x csak megjavult :DD nem tudom mi volt a baja de lényeg hogy most jó, és a tuningót is bírja :)

• Nwis86

aktív tag

válasz modern #45112 üzenetére

Az ilyen kicsi VGA-kat nem igazán ismerem... de talán 1 kicsivel jobban jársz az AMD-vel! Viszont a 920 szerintem jobb, pláne tuningolva! De ha kicsi VGA van mellette akkor nem sokat ér... ha lenne 1 jó videokártyád, és úgy néznénk akkor 920at mondanám! De kérdés mire kell, játékra?? Arra igazából egyiket se ajánlanám AMD gyenge, 920 meg régi. Ha kevés a pénz rá akkor inkább 1 olcsó alaplap és i3 meg valami kicsit normálisabb vga használtan... Na de szerintem ezt a kérdést inkább tedd fel 1 processzoros fórumba!

• Nwis86

aktív tag

Sziasztok

Lenne 1 nagy problémám, hátha valaki tud rá magyarázatot és remélhetőleg megoldást adni :)

Van 1 club3D 7950es kártyám, amit anno használtan félve vettem mert hát nem 1 nagy márka, gari se volt rá de nagy meglepetésemre egész csendes viszonylag hűvös és nagyon jól bírj a tuningot 1150/1600on használom, de teszt erejéig 1210/1700on is ment! Most építgetem az új gépemet, így ahhoz vettem még egy 7950et, Sapphire Vapor-x-et! Ami elméletben sokkal jobb mint a Club3D, mivel új gépem még nincs kész, mostani alaplapom meg nem támogat CF-et így egyenlőre kiszedtem a clubot és beraktam a vaport, mégis csak ez a jobb. Már a beüzemeléssel gondom volt mert tápomon 650W chieftec nincs 8pines csati, ennek meg 2 is kell, club az 2, 6pinesel megy, na de volt hozzá gyárilag molex átalakító, így azzal oldottam meg 4db molexet be is dugtam, megy is is szépen, kb 8fokkal hűvösebb is mint a club, ekkor még örültem neki nagyon.... de azt vettem észre hogy mintha lassabbak lennének a játékok, néztem FPS értékeket és igen 5-15fps-el is lassabban mennek mint eddig... igaz vapor gyári alap órajele kisebb mint a clubbé, (930) vapor 850/ boost 950 lenne de valamiért nekem csak 850en megy és nem vált 950re soha, gpu-z is 850 et ír, mikor beraktam a gépbe akkor még 950et írt, de nyomkodtam a kártya oldalán a kéken világító gombot mert ilyet még nem láttam :D aztán most már sehogy nincs 950es értékem, nem tudom ennek van -e köze a gomb nyomkodásához, igazából azt se tudom mire jó az a gomb... de szépen világít :D

Na de manuálisan felhúztam 950re és mértem 3Dmark fire strike tesztet és 4011 pont :( kb a régi 7850 es kártyám is hozott ennyit tuningolva... szóval valami nagyon nem oké, kiszedtem a Vaport visszaraktam a club3D-t lefuttattam ezzel is a fire strike tesztet és 5671 pont, nagyon nagy a különbség, ráadásul vapor tuningba 1080on már kifagy 1.3V-al is, club meg 1200on is megy 1.25-el.... Mind a 2 kártyánál újra raktam a drivert!
    Mi lehet a gond? Nem hiszem el hogy ez a batár nagy vapor-x ami súlyra is vagy 2x nehezebb mint a club3d ennyivel gyengébb legyen, kizárt dolognak tartom hogy csak 7850szintet tudna....

Új hozzászólás Aktív témák