- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ebegab92
senior tag
Sziasztok!
Ismerősömnek sürgősen kellene az Autodesk Map 3D 2007 próbaverziója (interneten mintha nem is létezett volna
) Akad-e valakinek ilyen szoftvere vagy tud e helyet, ahonnan le lehet szedni? Csak ezt a verzió jó neki, mivel egyetemen ezt a verziót oktatták, és ismerősöm elmondása szerint eléggé eltér már a 2012-es vagy 2013-as kiadás ettől a 2007-estől (gyakorlaton használhatta).
-
ebegab92
senior tag
válasz
hegegabi80 #30677 üzenetére
A másik lap egy MSI 945 GCM478 volt, a GT610-et teszteltem még egy Socket-370-es Compaq Deskpro alaplapban is
-
ebegab92
senior tag
Sziasztok!
Van egy Zotac GeForce GT610 PCI-os VGA-m (nem PCIe!) és egy ASRock 970 Extreme3 alaplapom.
Sok ASRock TSD-vel való levelezgetés után, de végre tegnap megkaptam a javított UEFI-t, mivel ez a VGA nem indult a lapbanMost, hogy megvan képet ad, de elég bizonytalan így is a dolog, mivel először Windows 7 43-as hibakódra hivatkozva nem engedte használni a VGA-t. Majd pedig driverek törölgetése és telepítgetése után valahogy sikerült működésre bírni, de szerintem még így is bugos, mert randomra elhal az egész 0x000116 kóddal. 3DMark 01, 11, PassMark Performance Test mindig ugyanott halnak be. Nem a túlmelegedés a baj, mert FurMark-kal 80 fokon is ment simán
Video Memory Stress Test 1.70 viszont az elején hibázik már, mintha rossz lenne valami a videomemória és az alaplap között. Kilépés után meg összecsíkozta a megjelenített képetAz az érdekes, hogy ebben a lapban próbáltam már más PCI-os VGA-t is (HD4350), az ugyanúgy viselkedett, mintha hibás lenne, instabil volt. Pedig másik lapban mind a 2 sziklaszilárd
Valakinek bármi ötlete? -
-
ebegab92
senior tag
válasz
kenblock78 #29107 üzenetére
Ezt a drivert próbáld rá
Előtte,ha volt valami a gépen,ezzel szedesd le,majd rakd fel ezt
-
ebegab92
senior tag
AMD A10-4600M CPU kihajtana-e egy HD7970M VGA-t?Ezt a laptopot nézte ki ismerősöm.
Másik: laptopban Intel GMA 4500MHD+Celeron M550 CPU+2 GB DDR2 RAM Windows 7-tel.YouTube 360p-nél is iszonyatosan szaggat,megy 5-6 sec-ot,beszaggat,megy tovább,megint beszaggat.Legfrissebb driverek vannak fent.Valakinek ötlete,hogy miért csinálja?VLC Playerrel filmnézéskor semmi baj nincs.
-
ebegab92
senior tag
válasz
#90933760 #29028 üzenetére
Itt van egy komoly teszt arról,hogy melyik csatlakozó mennyire fogja vissza a cuccot.Ahogy nézegettem nem valami sok a különbség 4x és 16x között sem.Ha választani kell,akkor inkább HD6990,sokkal erősebb egy HD4870 X2 CF-nél.Minden főleg a VGA-tól és a procitól függ,hogy mi hány FPS-sel fog szaladni
-
ebegab92
senior tag
Csináltál CMOS resetet úgy,hogy már bent van a HD6850?Szoktak néha szórakozni az ilyen IGP-s lapok.
Én meg eggyel többet megtudtam a PCI-os Zotac GT610 problémámról.PCI-os lapteszter a másik foglalatban,Zotac az első PCI foglalatban-->94-es hibakód
0x94 PCI Bus Enumeration
Cikk róla
Mondjuk ezt Inteles cucchoz találtam,de nem tartom kizártnak,hogy AMD-nél is van ilyen... -
ebegab92
senior tag
Történt egy kis újítás,lett egy Zotac GeForce GT610 PCI videokártyám
A rendes gépemben akartam kipróbálni,de valamilyen oknál fogva nem akart indulni még CMOS reset után sem (lásd adatlapom).Mert,ha még valami Inteles cucc lenne ott tudnám hogy miért nem mukkan meg,illetve a HD4350 meg ment ebben a lapban,egyedül az átfordító-chip lett lecserélve a GT610-en a HD4350-hez képest.
Valakinek ötlete,hogy miért nem megy?
Elővettem egy másik cuccom: MSI 945GCM478 + Socket-478 Pentium 4 3.00 GHz Prescott CPU + 2x1 GB DDRII @667 MHz abban érdekes mód minden probléma nélkül üzemel -
-
ebegab92
senior tag
válasz
martinez111 #26219 üzenetére
Hát,ha csíkoz,akkor az VRAM hibának tűnik
-
ebegab92
senior tag
3.00 GHz-es Socket-478-as Prescott Pentium4-es milyen PCIe-es VGA-t tudna kihajtani?
-
ebegab92
senior tag
válasz
neszoljalbe #24546 üzenetére
Szedd le a legfrissebb NiBiTort szerintem
Elképzelhető,hogy már elavult a jelenlegi verzió
Ez szerintetek vinné YouTube 1080p-t,meg AeroGlass-t?
-
ebegab92
senior tag
válasz
neszoljalbe #24543 üzenetére
#24542 Pityke78-nak ment
TechPowerUp-on fent van az összes VGA BIOS,nézz fel oda,hátha ott a tiéd is.Figyelj oda az órajelekre!
Itt BIOS-szerkesztőket és flashelőket is találhatsz -
ebegab92
senior tag
válasz
neszoljalbe #24539 üzenetére
Ha van tartalékba egy mezei S3 PCI-os VGA-d vagy integrált VGA-d,akkor,ha nem tetszik neki amoddolt BIOS,visszahozhatod
GPU-Z-vel mentsd ki előtte a gyárit!BIOS sorszáma mellett kis gombocska.Elvileg nem kéne,hogy ne induljon ezután.Másik megoldás:veszel csendesebb coolert. -
ebegab92
senior tag
-
ebegab92
senior tag
válasz
Pityke78 #24530 üzenetére
Ezt a drivert próbáltad már?Az X3100 a 965-ös északi hídon keresztül kommunikál,így ahhoz ez a driver tartozik szerintem
Ezt meg a chipsethez használd!Remélem most már menni fog
Előbb a chipsetét rakd fel,aztán a GMA X3100-ét szerintem.
-
ebegab92
senior tag
BUÉK Mindenkinek!
-
ebegab92
senior tag
válasz
#90933760 #24258 üzenetére
XP töltése közben a drivert is elkezdi+más felbontást és több színt használ mint a BIOS (256-ot?).Így bár kicsit is,de akkor is le lett sarkazva,ami már ilyen diszfunkciót tud okozni
Én pl. egy Radeon 9600XT-t sarkaztam le véletlen,és valahogy,de tökéletesen ment ezután is -
ebegab92
senior tag
válasz
manutdzoli #24252 üzenetére
Nekem egy ilyenem van
A videokártya maga már nem az igazi,de a hűtője jó még
-
ebegab92
senior tag
válasz
cikasz #24133 üzenetére
A HD6570 nem a legjobb vétel,mivel sokkal gyengébb annál,főleg ha GDDR3-as példányt vennél.A GDDR5-ös változat hazai piacon nem is nagyon elérhető.Annyival tud többet,hogy DirectX 11.0-t és Shader Model 5.0-t támogat,HD3D,Eyefinity meg egyéb AMD-s dolgokat tud.Ha vennél VGA-t,akkor mindenképpen egy GDDR5-ös legyen,a legolcsóbb ilyen a HD6670,ám ez is még gynegébb egy HD4850-nél (utóbbinak ugyanis 256-bites a buszszélessége)
-
ebegab92
senior tag
válasz
Tommi000001 #24131 üzenetére
Azt a Deer tápot azonnal dobja ki az ablakon.Kész életveszély
Vegyen gyorsan használtan/újan egy 500W-os Chieftec GPS/CTG vagy FSP Hexa tápot!
Az a Deer táp jó,ha 50%-os hatásfokot elér...Védelemből szerintem max. ilyen rövidzár,és talán túlfesz ellen,de a terhelést nem bírja.Az lesz a vége,hogy szétdurran benne valami,és jó eséllyel tönkre vág mást is. -
ebegab92
senior tag
válasz
Tommi000001 #24128 üzenetére
Milyen gépje van ismerősödnek?Főleg a proci és a táp lenne fontos,mert lehet,hogy nincs elég kraft a tápban,mert a GTX285 nem egy 80W-os darab
-
ebegab92
senior tag
válasz
BomiBoogie #24112 üzenetére
Az egy dolog,de nem fogja tudni kihajtani az Athlon II X4-ével a VGA-t
Elvileg nekem is procilimites a VGA-m (HD7770)
-
ebegab92
senior tag
válasz
BomiBoogie #24089 üzenetére
Persze
Az egyszerűen felejthetetlen ...
-
ebegab92
senior tag
válasz
angels1991 #24046 üzenetére
A 760G chipsethez tartozó HD4250 tényleg nem egy vadállat,tuningnak nincs sok értelme,mivel azzal se lenne több.A RAM-használatát vedd vissza nyugodtan 256 MB-ra,netezéshez,filmezéshez ennyi bőven elég
-
ebegab92
senior tag
válasz
MasterMark #23638 üzenetére
NVIDIA oldalon a GeForce 5000-es széria,ATI oldalon a Radeon 9000-es széria
-
ebegab92
senior tag
Hibás HD4550-et kissé átalakítottam
Akár így fűrészelssel is PCIe 1X-es kompatibilissé lehet tenni
Kissé modernizáltam a 8 MB-os S3 Trio3D/2X kártyámat is
-
ebegab92
senior tag
válasz
M5Norbi #23343 üzenetére
Adnak DVI-D-sub átalakítót a kártyához,ha csak ez tartana vissza a HD7770-től (a legolcsóbb ASUS-os verziót vettem,ahhoz volt átalakító+CF-híd)
PhysX a különféle dolgok mozgásának fizikailag szebb megjelenítésére jó.További részletek -
ebegab92
senior tag
válasz
M5Norbi #23340 üzenetére
Hát ja.Azonos ár mellett az AMD erősebb kártyákat kínál,cserébe le kell mondanod a PhysX-ről.Így csak döntsd el,hogy megbírsz e lenni nélküle vagy sem.A GTX460 már nem mai gyerek,max. használtan érné meg.HD7770-et lehet kapni már 30 ezerért is,így inkább vedd azt és ennyi
-
ebegab92
senior tag
válasz
tailor74 #23338 üzenetére
Elvileg össze lehet erőszakolni a 2-t,de elég macerás lenne a dolog. Itt egy cikk róla
-
ebegab92
senior tag
válasz
pocokxx #23231 üzenetére
i3 és 965 között minimális a különbség
i3 a fejlettebb utasításkészletével és alacsonyabb TDP-jével jobb vásár (+a kicsit jobb teljesítmény),ha az embernek AMD vagy Intel közül kellene,hogy válasszon a 30 ezer Ft-os árszegmensből.Pl. nekem is csak i5-re érné meg egy csere,de erre nincs most keretem
-
-
ebegab92
senior tag
válasz
BomiBoogie #23181 üzenetére
ASUS-t érdemesebb a +1 év garancia miatt
-
ebegab92
senior tag
válasz
BomiBoogie #22687 üzenetére
Ömmm utóbbi kijelentésed nem teljesen igaz,mert ott az LGA-1155-ös Celeron G440/460/465,illetve AMD részről a Socket-AM3-as Sempron 140/145Mind a 2 cég cuccai olyan 9-10 ezer Ft körül mozognak,és az AMD cucca ebben a kategóriában jobbnak bizonyult eme teszt alapján is.Ha magfeloldós lapot vesz az illető,akkor kis szerencsével csinálhat belőle 2magost is.
Ám érdemes akkor egy nagyon olcsó kétmagos procit venni,mert abban eleve több L2 cache van,kb. 1-2 ezer Ft-tal drágább,és akkor még kicsit többre is jó a gép.
Sempron 145 lebegőpontos teljesítménye egy Athlon64 X2 5200+-é fölött van -
ebegab92
senior tag
A HD7000-es széria még nincs is kint teljesen,de már milyen kép szivárgott ki az AMD műhelyéből:
-
ebegab92
senior tag
GTX 650 a GTX 650 Ti-nál mennyivel gyengébb?A sima GTX 650 van a HD7770 árszintjén
ÉS HD7770-hez képest milyen teljesítményű?
-
ebegab92
senior tag
Mostanság jelent meg az új GeForce GTX 650 Ti,ami a HD7770-et 12%-kal lehagyja,és árban szinte ugyanannyi.
Mellette szóló érv: PhysX, +12% relatív teljesítmény
Ellene szóló érv: 110W-os TDP a HD7770 80W-osához képest, nem lehet feszt emelni tunigoláskor (bár ez nem is érdekes számomra)
Ti melyik VGA-t ajánlanátok,ha cserélném a jelnlegit? -
ebegab92
senior tag
válasz
mutter61 #21241 üzenetére
De,épp az a fajta,ami nagyon melegszik.2012-ben már kész csoda,ha van még működő darab.Jelen értéke olyan 9-10.000 Ft,a kártyád,ha garis még,akkor ennél valamivel többet ér.
+a karid nagyobb tudású is,mivel DX 11.0 és SM 5.0,míg 8800GTX esetén csak DX 10.0 és SM 4.0 :/ -
ebegab92
senior tag
válasz
Szakbarbár #20925 üzenetére
Nyugalom,már raktam én is Windows 7-et Tualatinos gépre
Ám az AMD automata driver keresője is a mezei drivert szedeti le,mivel csak azért PCI kompatibilis,mert van egy PCIe-PCI híd (PEX8112).A sávszélesség meg nem kell csak az asztal megjelenítéséhez,ennyi már a vicc kategória.Nem csinálnának ilyen kártyákat,ha csak szaggatnának már pusztán a Windowstól-Itt valami szoftveres dolog lesz
-
ebegab92
senior tag
És jöjjön az én kérdésem is
Nem rég sikerült szereznem egy Club3D HD4350 PCI edition kártyát A bajom meg az lenne,hogy Windows 7 alatt egyszerűen szépen fogalmazva is,kicsit nagyon f.s.Szaggat ablakmozgatáskor,FireFox,IE,Opera alatt YouTube használhatatlan (zöld téglalap+fagyás),Google Chrome alatt meg max 480p,amit élvezhetően játszik le.12.6-os drivert szedtem le.Milyen tapasztalataitok vannak?Mit kellene tennem,hogy ne laggoljon a kép,és menjen a hardveres gyorsító (konfigom az adatlapnál).A karit P3-as gépbe akarom majd
-
ebegab92
senior tag
válasz
Szakbarbár #20921 üzenetére
Ez a kártya a GT430-as GPU-jára épül,szóval olyasmi teljesítményű lesz.YouTube-on lehet látni hihetetlen videókat,hogy a legdurvább játékokat is elviszi,nem merem kijelenteni,hogy ezek 100%-ig igazak.Régebbi játékok menni fognak menni,de ultrahighatom beállításokkal nem garantálom (a 64 bites buszszélesség miatt
)
"A GeForce GT 620 már egy kicsit régebbre nyúl vissza, mivel a GeForce GT 430 átnevezésének tekinthető, pontosabban ennek butított verziójának. A GF108-as GPU-ra alapozó termék 96 CUDA magot és 16 textúrázó csatornát tartalmaz, a mag- és a shaderórajel pedig rendre 700, illetve 1400 MHz. A butítás a memóriabusz megfelelésében rejlik, így a GeForce GT 620 csak egyetlen 64 bites csatornával dolgozik, ami nem lenne túl nagy baj, ha nem 1,8 GHz-es effektív órajelen üzemelő DDR3 szabványú fedélzeti memória kerülne rá. Az NVIDIA ennél a modellnél is 1 GB VRAM-ot ajánl."
-
ebegab92
senior tag
válasz
kisgyerek85 #20901 üzenetére
Itt írnak erről a problémáról.Ehhez szerintem kellene valamilyen átalakító,mert ezt a karit kb. 2 monitorra tervezték
-
ebegab92
senior tag
Olyan kérdésem lenne,hogy hogyan lehetne normális működésre bírni a Club3D HD4350 PCI edition kártyámat?12.6-os driver mellett is érezhető,hogy Windows 7 kicsit szaggat,netezéskor a flashgyorsító meg nem is megy szerintem+FireFox,Opera,InternetExplorer alatt a YouTube csak zöld téglalap,majd 1-2 másodperc után összefagy a böngésző
Gyártó lapján nincs driver...Valakinek tapasztalata az ilyen kártyákkal?Azért furcsa lenne,ha az alaplapokra integrált HD4200-asokhoz képest is gyengébb lenne,és nem működne minden funkciója -
ebegab92
senior tag
válasz
BigDarkJoy #20641 üzenetére
Attól függ,hogy mennyiért adnák.Jó kártya volt a maga korában,mára viszont már kissé korosodó
HD4xxx,amit még érdemes megvenni használtan a teljesítmény miatt.Ez még régebbi gyártástechnológiájú,így többet is eszik,mint egy hasonló teljesítményű HD4xxx-es kártya.A helyedben nem ilyenre költenék,hanem egy HD4850-70-90-re.Ezekben még van kraft
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Óra topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Sorozatok
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest