- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
OutSider17 #67914 üzenetére
Köszi a tippeket, szépen sorban kipakoltam belőle mindent, egy db RAMmal elindult, aztán apránként mindent visszatettem. Kapott egy BIOS-frissítést és azóta OKÉ!
-
törölt tag
Szépen megfagyott a rendszerem pCars2 töltése közben Ocolus módban... Semmire nem reagált, kénytelen voltam kikapcsolni (nem sűrűn mostanában, de azért párszor volt már ilyen az évben).
Azóta viszont se kép, se hang, be sem boot-ol, csak kb: 5-6 mp-ént villogtatja a videókártya (Asus Strix Gaming 1080ti) fényeit...
Kicseréltem a HDMI csatlakozásokat, próbáltam CV1 nélkül de semmi. Most kiszedtem a kártyát, de az alaplapi HDMI-n keresztül se jön ki jel (MSI Z170A XPower Gaming TE)
Videókártya vagy alaplapi hiba?
-
törölt tag
válasz
fagy53 #43161 üzenetére
Itt a link a fekete jelenségről: http://youtu.be/PPbzekwTC3E
Ez a 250% prociterhelés az Asetto Corsa egyik mérőszáma (OCC) a processzor relatív terheltségét méri a játékban. Mivel ez egy early access játék és a közösség "fejleszti", nagyon hasznos visszajelzés.
Jellemzően köridőzésnél a proci pihen, rendes VGA-val 5% alatt marad az i7-esem, de amikor multiplayerbe a többi autót is kell számolgatni akkor ugrik meg a terhelése. 100% fölött már esik az fps, úgyhogy érzékelhető a túlterhelés. -
törölt tag
válasz
tamikomac #43156 üzenetére
Csont ugyanez!
Ma visszavittem a kártyát, 3 napon belül voltam, így cserélik. Persze nincs raktáron, vagy csak mondták.
Addig az alaplapi Intelt használom, nagyon tanúságos, a 3DMark szó szerint képregény...
de legalább nem fagy, és a AC is gyötrődve 5-10 fpssel de megy, 250%-os cpu terhelés mellett is.
-
törölt tag
Sziasztok!
Volt egy "kis" gépfejlesztésem:
ASRock B75 Pro3-M (ez maradt)
i5-3570-ből i5-3770 lett
CM GeminII M4 procihűtő (ez maradt)
Corsair CX600 táp (szintén maradt)
Sapphire 7870-est egy MSI Gaming R9290x váltott
Kingston KHX1600C10D3B1 2x8GB (maradt)Az átszerelés után a gép simán bootolt, a videókártyára húztam egy friss 14.1-es drivert és jöhettek a tesztek!
3DMark alatt a Fire Strike több mint kétszeresére javult (javarészt a vid.kártyának köszönhetően, de a fizikai pontszámok is szebbek lettek), szépen lefutott az összes demo és benchmark rendesen.
Játék gyanánt az Asetto Corsa-t próbáltam, majdnem full-on 1080p-ben single módban 90-100 fps, 2-3%-os procikihasználtság mellett, multiban 25 autóval 60-70 fps, proci 70-80%-on, néha-néha 100-110-en de nem vészes.
Eddig minden kereknek tűnik, de 1 napi használat után mind az AC-vel, mind 3DMark alatt kifagy a gép. Nem kék halál, hanem fekete képernyő, Crt-Alt-Del-re sem reagál, csak a ki-be kapcs segít. Már az 5-6 éves progik is fagynak (RACE 07), egyedül ha "alapjáraton" különösebb terhelés nélkül megy a gép akkor bírja fagyás nélkül (Az ESET futtatása alatt 2-3 órát is kibírt)
Az AC-ben édekes, hogy kifagyás előtt a prociterhelési mutató (egy app-ban külön nyomon lehet követni) elindul az egekbe, és 200-250-környékén fagy ki...
Korábban ekkora értéket sohasem mutatott, és ezen a konfin nem is kéne...
Merre keressem a problémát? Proci vagy videókártya? Mindkettő nyilván garis, sőt a gép többi alkatrésze is ugyanonnan van, persze más-más időpontban véve...
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest