- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Mobil flották
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
szabeska #62330 üzenetére
Esetleg átnézheted a lapot, hogy nincsenek e rajt púpos kondenzátorok. Akkor szokott mindenféle hibát produkálni. Olyan nem igazán jellemző, hogy rossz a táp és amiatt nincs hang. Talán nem azzal lesz a gond. Külső vga nélkül hibátlan minden, vagy úgy se tökéletes? Ha win 10 van, akkor helyette egy win 7-tel is kipróbálhatnád.
-
Csupingo
veterán
Ilyenre gondolsz? 108 W a tdp-je a kártyának, ha jól láttam. Elvileg elég a táp, de azért jobban fog melegedni az átlagnál, szerintem. A tápos topikban többet tudnak mondani. Én inkább keresnék egy kisebb fogyasztású kártyát, pl. gtx 650.
-
Csupingo
veterán
válasz
Willie #62315 üzenetére
Magához a kártyához szerintem teljesen jó az a proci. Ami némelyik játéknál gondot jelenthet, az a 4 szál hiánya.
(#62316) TeebyKay: win energiagazdálkodás teljesítménycentrikuson van? Az nvidia driverben a dsr nincs bekapcsolva véletlenül? Vagy bányászvírusod is lehet, mostanában elég gyakori, egy roguekiller -t lefuttathatnál. Ha semmi se segít, próbálj ki pár régebbi drivert.
-
Csupingo
veterán
válasz
jimmy87 #62290 üzenetére
Úgy néz ki, hogy a pici emelést se csipázta ez a kártya. De talán nem halt meg, ha képhibákat nem produkál. Inkább picit visszább kéne venni a feszültségből, vagy az órajelekből, akkor talán nem csinálna hülyeségeket. Esetleg régi catalyst -tal is kipróbálhatod, pl.: 15.7.1 vagy más crimson változatokkal. Ha a teljesítménye elég volt, akkor én inkább egy garanciális gtx 750 ti-t vennék, 22 körül vannak aprón, vagy ha kicsit erősebb kéne, akkor garanciális gtx 950 -et 33 körül. Estleg új rx 460 36-tól.
-
Csupingo
veterán
Ezt esetleg kipróbálhatod.
Támogatott amd kártyák. -
Csupingo
veterán
válasz
Gallac #62256 üzenetére
Itt gondolom profik a témában. Az rémlik, hogy a gtx 950 is egész jó már hardveres kódolásban (H.265, 264), használtan 32 körül kezdődnek. Talán egy gtx 750 ti is elég lehet, sajna ehhez a dologhoz nem igazán konyítok.
-
Csupingo
veterán
válasz
vranyek #62243 üzenetére
Ezt találtam: "Apple Mini DVI to VGA Adapter (m9320g/a)
Az Apple Mini-DVI VGA adapter kompatibilis az iMac (Intel Core Duo), a korábbi MacBook modelek, valamint a 12 inch-es PowerBook G4 számítógépekkel. Az adaptert a számítógép Mini-DVI portjára csatlakoztatva, a VGA csatlakozóval és egy VGA-VGA kábellel (mely külön megvásárolandó) kivihető a számítógép képernyőjének tartalma hagyományos régi típusú, CRT monitorokra, illetve a VGA csatlakozóval ellátott projektorokra." E szerint analóg jel is van a mini dvi-n, de még mindig nem vagyok ebben teljesen biztos. Ezt kéne valahogy kinyomoznod és akkor egy ilyen kábel is jó lenne.
-
Csupingo
veterán
válasz
vranyek #62233 üzenetére
Ha ide bekérdezel, talán tudnak segíteni. Lehet, hogy ez a mini dvi tud analóg jelet is, akkor elég az a kábel.
-
Csupingo
veterán
válasz
vranyek #62230 üzenetére
Ha neked dvi-d van, akkor nem jó, mert ez egy analóg átalakító, ami nem csinál semmit a digitális jellel, ezért nem tudod használni. Ez akkor lenne jó, ha dvi-i lenne a gépen, mert az analóg jelet is tud küldeni. A dvi-d -hez sajna, aktív átalakító kell. Mi a gép pontos típusa?
-
Csupingo
veterán
válasz
vranyek #62226 üzenetére
Ilyenre gondolsz? Itt is. Hdmi nincs szabadon? Az olcsóbb.
-
Csupingo
veterán
Ha a biosban bekapcsolod a multi gpu-t, akkor win alatt is tudnál váltogatni. Persze ez csak akkor lenne az igazi, ha a monitorodon két bemenet lenne, az egyik az alaplapra kötve, a másik a vga-ra. Ilyenkor csak a monitort kéne átváltanod, más esetben át kell dugni, azt meg inkább kikapcsolt gépnél érdemes.
Vagy tv-t kötsz az alaplapra és azon játszol ilyenkor.
-
Csupingo
veterán
válasz
atis78 #62212 üzenetére
A megfelelő intel graphics drivert már telepítetted?
-
Csupingo
veterán
válasz
Sztrapacsek #62202 üzenetére
Ha a videókártyán nincs hdmi, akkor a biosban be kéne kapcsolnod a multi gpu modot. Valami ilyesmit kéne keresned, ilyenkor az alaplapra is kötheted a tv-t hdmi-vel, mert működik a processzorban lévő igp is. Ha még nem telepítetted, akkor innen felteheted a megfelelő intel hd graphics drivert.
-
Csupingo
veterán
válasz
Ratman #62185 üzenetére
Újonnan nem éri meg már egyik se, mert rx 460-at, gtx 1050-et, gtx 1050 ti -t is kapni ilyen árban. Használtan viszont nem olyan rosszak, mert még garanciával lehet találni 23 környékén 750 ti-t és 33 körül 950-et. Kb. amennyivel drágább a 950, annyival gyorsabb is, mindkettő egész értelmes választás lehet. (Az ünnepek előtt kicsit feljebb mentek az árak, 2-3 ezerrel olcsóbbak voltak nem olyan régen.)
PTomi92: régebben a samsungoknál kellett a portot átnevezni PC -re, vagy DVI PC -re ha minden igaz. Nem tudom, hogy a te esetedben segítene e.
-
Csupingo
veterán
válasz
gboszi #62150 üzenetére
Létezik olyan is. Azt sajnos nem tudom, hogy működne e. Szerintem igen. Ha 1000 Ft környékén van, akkor talán be lehet vállalni egyet. Talán valami videós topikban meg tudják mondani, hogy milyen jelet használ.
-
Csupingo
veterán
válasz
gboszi #62137 üzenetére
S-video - s-sub. Más nincs a kártyán, pl. dvi-i?
-
Csupingo
veterán
Az amd szerint akkora felbontást csak dp-n tudna, az meg nincs a te kártyádon, ha jól láttam.
-
Csupingo
veterán
válasz
zozo9999 #62021 üzenetére
Esetleg ilyen átalakítód nincs? Vagy próbaképpen lehúzhatnál minden mást a tápról: ssd, hdd, odd, stb. A memóriák nem mozdultak el? Kivehetnéd, visszatehetnéd őket. Másik táppal nem tudod megnézni?
-
Csupingo
veterán
válasz
Dr.Adonisz #61956 üzenetére
Azt láttam, hogy tudnia kéne 3 kijelzőt is a kártyának. Talán Eyefinity-vel kéne megoldani. A catalyst fórumban tudnak segíteni szerintem. Nem ismerem nagyon az amd kártyákat sajnos.
Attila567: szerintem kevés lenne a táp a kártyához, mert 2 ágra van osztva a 12 voltos rész, áganként 180 W-ot bír ha minden igaz, a kártya pedig 275 W-os. Ebből mondjuk 75 W-ot az alaplap felől vesz fel, de a másik ág még így is túl lenne terhelve. A tápos topikban jobban megvizsgálják neked a kérdést.
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
Drachande #61943 üzenetére
Amíg egyforma volt a felbontás, addig egy hdmi elosztóval is használhattad volna mindkettőt, ha a monitoron is lenne hdmi. Vagy full hd-re állítod, ha nem olyan rossz a képminőség. Persze ez csak akkor működik, ha van ugyanolyan bemeneta tv-n és a monitoron is. Aztán ki tudja, lehet olyan elosztó is van, aminek az egyik fele dvi, a másik hdmi és dvi-be kell bedugni. Ha az e képernyő kiterjesztést használod, akkor is emelkedik az órajel?
-
Csupingo
veterán
válasz
Drachande #61941 üzenetére
Érdekes, mert nálam két kijelzőnél még nem emeli meg az órajelet. Általában 3-nál fordul elő, vagy 4k-s tv-nél, esetleg plusz 144 Hz-es monitornál. Ezzel szerintem nem tudsz mit kezdeni. Esetleg ha van igp a procidban, akkor a tv-t arra kössed. Így nem fogja a kártyát terhelni, bár akkor játszani nem igazán tudsz a tv-n igp-vel, olyankor a vga-ba kéne visszadugni. Milyen felbontása van a tv-nek és a monitornak?
-
Csupingo
veterán
Akkor vissza a régi bios. Vagy vga, vagy dual memória.
Az igp-vel nem húznád ki egy másik kártyáig? Talán nemsokára megjelenik egy új bios és azzal minden rendben lesz. 1,3 -ba se megy a memória? Most nézem, nem olyan régi lap, de kijött már vagy 10 bios hozzá. Pedig csipem az msi lapokat.
-
Csupingo
veterán
válasz
laskr99 #61892 üzenetére
Ha ezt írja, akkor az a *.inf file nincs telepítve szerintem, ami a monitor nevét és a felbontásokat tartalmazza.
Mi a monitor tipusa? A driverben a dsr-t már megnézted?Lmh: elvileg a peg: PCI Express Graphics, az igd pedig az integrált videó vezérlő. A dvmt
ynamic Video Memory Technology. Az igp által használt memória méretét tudod beállítani. Azt nem tudom, hogy a peg-nél és igd-nél csak a keresési sorrendet állítod, vagy bedig teljesen le is kapcsolja olyankor a másikat. Viszont ha mindkettőt kipróbáltad, akkor mindegy is.
-
Csupingo
veterán
Teljes terhelésen 50 °C körül lehet. Talán keveset mondtam, ebből indultam ki. Ez egy 1 ventilátoros inno3d. Ahogy nézem, az msi-k 62 fok körül mennek. Persze ez csak attól függ, hogy a gyártó milyen ventilátor fordulatszámot szabott meg gyárilag, mert ezek a kis hőtermelésű kártyák igen jól hűthetők.
-
-
Csupingo
veterán
válasz
Vasshammer #61814 üzenetére
Ezen csodálkoztam én is, mert azt láttam, hogy a gt 430 is x16-os. Akkor túl tud lógni a foglalaton?
Itt egy játék teszt. -
Csupingo
veterán
válasz
Vasshammer #61812 üzenetére
Annyira nem értek hozzá, de ha jót néztem, akkor azon a lapon van 2 db pcie 2.0 x8 -as foglalat és 1 db x4 -es, valamint egy sima pci. Lehet hogy hülyeséget mondok, de szerintem csak x8 -as és x4 -es kártyát tudnál beletenni. Az újabb x16 -os kártyák hosszabbak, gondolom fizikailag se mennének bele. Méretbeli eltérés is van.
Ha nagy badarságot mondtam, remélem valaki kijavít.
6000 körül létezik bővítőkártya.
Akkor még mindig előfordulhat, hogy az új kártya csak bios frissítés után működne. Nem tudom, hogy találsz e biost ahhoz a laphoz. Most nézem, gt 730-ból létezik x8-as kivitel is. -
Csupingo
veterán
válasz
pckownz #61809 üzenetére
Ha minden igaz, valami ilyesmi lenne a legolcsóbb megoldás. Dvi-d -ről hdmi-re. Egy próbát talán megérne.
-
-
Csupingo
veterán
válasz
Joker94Hun #61802 üzenetére
Ezzel is nézd meg: roguekiller
Coller225: úgy tudom, a 4k az 3840x2160. Azt még tudja a kártya, de hogy milyen frissítéssel azt nem tudom. Az oldalán max. felbontásnál: 4096x2160-at írnak, de ezt csak 30 Hz-en tudja.
-
Csupingo
veterán
válasz
Dancs Ákos #61793 üzenetére
Ha csak ennyi volt (egyszeri eset) és azóta minden működik rendesen, akkor programhiba is lehetett. Esetleg régebbi driverrel is kipróbálhatod a kártyát, mert mostanában nem brillíroznak a gyártók a friss meghajtókkal. (Meg a win 10 is tud még meglepetéseket okozni.) Sajnos most még minden béta státuszban van a win és a dx12 miatt.
-
Csupingo
veterán
válasz
HarcosGeri #61745 üzenetére
Ha a hdmi-t nem használod, akkor egy ilyen is jó lenne. Ez nem olyan drága. Vagy ami dvi-ből csinál d-sub -ot. A lényeg, hogy aktív átalakító legyen, mert nálad digitális jelből kell analógot csinálnia.
-
Csupingo
veterán
válasz
banderasz77 #61722 üzenetére
Olyan erős proci nem kell neki. 3. gen. i5-től bármelyik jó már, szerintem. Valaki nemrég írt egy 38 ezres manli-ról, azt mondta, hogy az is teljesen rendben van (imhol ni). Én talán egy 45 ezres wf-os gigát vennék, mert sok olcsóbb változaton 2 vezetékes ventilátor van, amin talán nem lehet önkényesen változtatni a fordulatszámot. Sajnos ezekről még nincs elég infó.
-
Csupingo
veterán
válasz
mikkristof #61696 üzenetére
A különbség most is létezik játékonként. Vagy csak valami miatt jobban fekszik egy adott játék valamelyik gyártónak, vagy épp melyik játékot melyik szponzorálta. Pl. a hitman nagyon megy amd-ken, a gta v az nvidia-kon. És még sok ilyen játék van. Ha többnyire egy-két játékkal játszol csak hosszabb ideig, akkor érdemes konkrétan azokhoz kártyát választani. Azonos kategóriánál általában kiugró esetben, hol az egyik gyorsabb 5-10 fps-sel, hol a másik. De több játék átlagát megnézve már egy szinten van a teljesítményük.
Jelenleg az 1060 gyorsabb a 470-nél, de dx12-ben többet gyorsulnak az amd-k. -
Csupingo
veterán
válasz
Rolcsao #61679 üzenetére
A magas fps-eknél (vagy nagy terhelésnél) szokott ilyen hangot kiadni a vga, vagy a táp. Próbálgasd úgy, hogy minden grafikai beállítást feljebb teszel, hogy csökkenjen az fps, vagy használj v-sync-et, vagy fast sync-et (nem tudom, hogy 760 esetén is be lehet e kapcsolni driverben).
-
Csupingo
veterán
Létezik 1 molex-szel is.
(#61683) Rolcsao: próbáld ki, egy másik márkás táppal is, ha van lehetőséged. Nem a teljesítménnyel van baj. Sajnos bizonyos alkatrész "együttálásból" is adódhat. Adott vga, adott táp esetén véletlenszerűen előfordulhat. Most nézem, a tápod sem olyan erős ehhez a kártyához, mert 2 ágra van bontva a 12 V-os rész, így áganként nem tud olyan nagy teljesítményt leadni. Eléggé "határon" van járatva. A tápos topikban jobban megvizsgálják a dolgot neked.
-
Csupingo
veterán
válasz
Kiezamajom #61677 üzenetére
Itt talán tudnak segíteni.
-
Csupingo
veterán
válasz
Kiezamajom #61675 üzenetére
Esetleg átírni a kártya bios-át, kisebb órajelekre. Ha tudod, nézd meg persze a hőfokokat.
-
Csupingo
veterán
válasz
Kiezamajom #61673 üzenetére
A kártya szokott így elhalálozni. Driver nélkül még megy, driverrel már nem. Esetleg egy másik gépbe is próbáld ki, ha tudod. A 15.7.1-es catalyst-tal is nézted?
-
Csupingo
veterán
válasz
zolka95 #61662 üzenetére
Csak zajosabb lett, vagy gyorsabban is pörög mint eddig? Akár pasztázni, portalanítani is lehetne a kártyát, a ventilátor tengelyére egy kis wd40, aztán egy csepp olaj is csodákat szokott tenni. Vagy a driver rossz és amiatt pörgeti jobban a ventilátorokat, nekem egy ilyen kártya a régi 314.22 -vel és a 344.65 -tel működött jól. Akár még bányászvírus is lehet: roguekiller vagy malwarebytes meg szokta találni, ha van.
-
Csupingo
veterán
válasz
antocian #61644 üzenetére
Ez egy 64 W-os kártya. Talán annyira nem hiányzik neki a plusz tápcsati. Hogy kötötted be 3 érintkezővel? Biztos ami biztos azért vennék egy átalakítót. Csak párszáz forint.
-
Csupingo
veterán
válasz
turbokappa #61596 üzenetére
Adott ki az amd drivert a a játékhoz, ez az, ha minden igaz. Viszont a 6xxx-os szériát nem látom itt. Pár driver -rel próbáld ki még. Akár a catalyst 15.7.1 -el is. Nincsenek a játék mellett még egyéb dolgok, win keretrendszer, stb amit telepíteni kéne?
-
Csupingo
veterán
Most olvasom a lapod manual-ját, ott az van, hogy a primary graphics adapter-nél, abban a menüben, ahol a képet csináltad, át kéne tudni állítani (onboard) -ra is. Ha rányomsz a pci express -re nem vált át?
Nincs két bemenet a monitorodon, hogy a másik csatlakozóval is ki tudd próbálni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- World of Tanks - MMO
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest