- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
agressiv
addikt
válasz
Alister71 #7952 üzenetére
Nagyon úgytűnik. Most nem volt gond az MW3-al, de amikor először játszottam vele nagyon szar volt 4xAA mellett, szóval a franc tudja. A BF3 is most, hogy új mapra értem, szépen megy 850MB-al az elején, de amint telik, elkezd laggolva menni és ez megmagyarázza, hogy a 260-on (896MB) miért laggolt annyira, mert az mindíg túl volt csordulva, de nagyon.
-
agressiv
addikt
válasz
Alister71 #7950 üzenetére
És bakker van egy olyan érzésem, hogy azért férnek bele epphogy egy gigába, mert nem férnek bele,
ugyanis most a bf3-at folytattam AA nélkül és 999MB-nál fixálódott, majd néha csökkent stb és se betöltés semmi nem volt, szóval szerintem rég túl vannak ezek csordulva. Az előbb még AA is volt rajta mégis ugyanennyi volt, mert nem is tud teljesen megtelni ezekszerint.
-
agressiv
addikt
válasz
Alister71 #7946 üzenetére
Pedig nekem a crysis2-ben nincs a high texture pakk. Még multkor néztem a modern warfare 2 stb. néhány éves játékokat és azok is 4xAA-val simán 800-900MB-ig is elmentek. Mondjuk szerintem van a játékokhoz valamiféle optimalizáció, mert érdekes módon általában épphogy, de 1 GB alatt maradnak. A mási,, hogy most a crysis 2 nem ment 1GB fölé, de a GTX260 csúnya szaggatást csinált egyel alacsonyabb grafon, miközben a ram használat 1200 fölött volt....
-
agressiv
addikt
válasz
Alister71 #7941 üzenetére
Crysis 2 1280x1024 4xAA Épphogy nem megy fullra,
Modern Warfare 3-nál az az érdekes, hogy ugyan a program szerint 933 fölé sosem megy, és mégis megakadozik a játék 100FPS mellett, miközben 2XAA-val simán megy és akkor max. 800MB a vramhasználat.
A Battlefield 3 igencsak határon megy.Végülis elmondható, hogy éppen elfér a ramban az 1280x1024, nem 500-600MB szóval a 896-os GTX már bizony megtelt rendesen olykor. Ja és max 4x AA-t kapcsoltam. Persze minden játékban volt olyan map, vagy rész, ahol még az 512 is elég lett volna, de egy ilyen után a megakadozás már eléggé kínos.
És ez közel sem HD felbontás, szóval igenis túlcsordulhat a ram, ha egy picit nagyobb felbontáson van használva. Majd, ha végre befejeződik a garanciás kutyakomédia és megérkezk a monitorom, akkor mutatok több játékot, több felbontást. -
agressiv
addikt
Péládul úgy, hogy amikor vibrál a kép, akkor megfogod a gépházat és ha ráz, akkor baj van.
Egyébként az egyik monitor és PC páros egyazon szünetmentesbe van dugva, így legalább ott nem kéne jelentkeznie a hibának, ha a földelés lenne a gond.
A franc tudja, de az a tény, hogy csak pár perc után kezd el vibrálni az összes, valami földhurok szerű zavarra utal. Egy fénykép talán segítene a vibrálásról, vagy hibáról, ha ez lehetséges.
-
agressiv
addikt
Molex-6Pin átalakítót keress. Például ilyet, nem véletlenül nem létezik olyan csatlakozó amit te keresel, mert annyi erővel egy is elég lenne a kártyára.....
-
agressiv
addikt
válasz
hesszusz #7860 üzenetére
Én azt mondom, hogy mindenképpen megéri az árát egy külön hangkártya (creative, xonar), persze nem az ilyen videókártyás HD audióra gondolok, mert azoknak csak a neve HD egyébként semmi közük sincs a High Definition-höz akárcsak az alaplapi hangkártyák. A legtöbb ilyen hangkártyát nagyon jó minőségű DAC-al láthják el, ezért érdemes az analóg kimenetet használni, mert sokan abban a tévedésben vannak, hogy jobb kártya jobban szól HDMI-n vagy digitális kimeneten miközben ugyanarra a DAC-ra vannak csatlakoztatva ami a külső eszközben van és a hangminőség ugyanaz marad..
-
agressiv
addikt
válasz
atidzsiforc #7829 üzenetére
Az új NVIDIA Driver nálam is crash-el windows 7 alatt az igaz és meg is írták több helyen, hogy ez egy ismert, de nem pontosan behatárolt probléma és izzad az NVIDIA.
-
agressiv
addikt
válasz
atidzsiforc #7799 üzenetére
Meghűlyül a driver amikor feléled a gép, majd helyrerakja magát. Sajnos gyakori jelenség, de ha utána megy rendesen, akkor nincs gáz.
-
agressiv
addikt
válasz
#85154688 #7781 üzenetére
Feltételezem 6850 akar lenni az a 6580 és egy 4 magos fenommal jobban jársz. Semmi értelme nem lenne egy ilyen videókártya mellé olyan processzort venni, amiben van videókártya ráadásul csak két magos. A mai játékok már szeretik a több magot, arról nem is beszélve, hogy a HT-től néhány játék nagyon meghűlyül és lelassul.
-
agressiv
addikt
-
agressiv
addikt
Miért ragaszkodtok ennyire az ATI-hoz? Van egy halom NVIDIA kártya, ami még egy száz éves 4x-es asrock lapban is mennek és még csak nem laggolnak meg akadoznak meg mint az ATI kártyák.
-
agressiv
addikt
válasz
Dexter-2000 #7734 üzenetére
Nem olvad meg az ón ennyi idő alatt, csak felmelegszik egyszer a kártya és azért "javult" meg, de az biztos, hogy nem egészséges, de valószínűleg nem okoz kárt a sütiben, kivéve, ha a kondik felrobbannak.
-
agressiv
addikt
válasz
FireKeeper #7717 üzenetére
Jól van na, de amúgy szerintem pont klappolna benne.
-
agressiv
addikt
-
agressiv
addikt
válasz
Jano156 #7667 üzenetére
Nem egyenletesen fekszik fel a borda. Ha jól emlékszem ilyenkor rossz a GPU-n a kontakt a kártya vége (tápcsatlakozó) felüli oldalán . Annó szívtam én is ezzel, maszek bordám volt, ami a dispIO-t 50 fokon tartotta a többi meg 90 fokos volt. Kiderült, hogy a borda felfeküdt egy VRM hűtőn, miután megoldottam, mindegyik 60 fokos lett.
Ha anélkül le tudod szedni a bordát, hogy elkenődne a paszta, akkor látható, hogy hol szorult rá rendesen és hol érte épphogy a paszta.
-
agressiv
addikt
válasz
Jano156 #7661 üzenetére
Rosz a paszta és gyanítom, hogy a hűtő is. Valami nagyon high tech paszta kell és akkor király lesz. Amúgy minden sokkal melegebb lett, vagy csak az eltérés nagyobb? Ha utóbbi, akkor rosszabbul van most rajta mint előtte, ha minden meleg akkor paszta.
dr.amd: Úgy, hogy terheléskor nyílván picit jobban dolgozik és akkor el is hasal. Elfáradt, vagy egyszerűen túlmelegszik...
-
agressiv
addikt
válasz
//Crouch// #7653 üzenetére
Akkor a GTX neked van kitalálva
-
agressiv
addikt
válasz
//Crouch// #7647 üzenetére
8800GT.
Vagy akár egy GTX 260 is lehet.
-
agressiv
addikt
Az is, de ha ésszel használod akkor próbálni jó. Ha ott hagyod, hogy órákig fűtse a kártyát akkor baj lesz. Ez leginkább az újabb high tech kártyákat érinti, de az szerintem eleve szánalmas dolog, hogy a kártya tápáramköre nem bírja a maximális terhelést, ugyanis elsősorban a tápáramkörre veszélyes.
-
agressiv
addikt
Az 550Ti-n, csak 768MB-nyi ram van 192 biten, 256MB ram pedig csak 128 biten, így tudták összehozni az 1GB ramot, én nem azt választanám, nekem a 460 nagyon bevált.
ÉS az meg egyenesen baromság, hogy az 550-nek nagyobb a memória sávszélessége, ez nem igaz. És a pixel számoláson kívül minden más is jóval kevesebb benne, de egy hanygyányi tuninggal a 460-ból többet is ki lehet hozni.
-
agressiv
addikt
válasz
Baloghjanos #7523 üzenetére
Lehet nem nagy cucc, de ha van alatta processzor rendesen, akkor is képes maxra menni ls vagy 300FPS-t döngetni
Ha ref hűtős, akkor csodát nem kell várni tőle.
-
agressiv
addikt
válasz
Grave_444 #7502 üzenetére
Lehet az 117 fokos, van ami még megy úgy is, csak nem sokáig.
deadmember Nagyon egyszerűen kideríthető, hogy hibásan mér e. Amikor alaphelyzetben 80 fokos, fogd meg tiszta, száraz ujjal a GPU közepe felé a nyákot, ha meleg, de nem éget, rosszul mér, ha eléggé égeti az ujjat, akkor tényleg olyan meleg és nincs rendesen felrakva a hűtő.
Olyan kérdésem azért lenne, hogy paszta van e rajta?
Pojzon Előbb állítsd a felbontást egy olyanra amit nem te csináltál és akkor lehet törölni.
-
agressiv
addikt
válasz
papajoe007 #7483 üzenetére
Van egy olyan érzésem, hogy azért nem jelzi, mert csak egy ventilátor van rajta, ami rá van kötve az egyik kártyára és kalap. Amúgy simán meg lehetne nézni, hogy mennyire melegszik játékban, ha bepipálod a gpu z-ben, hogy folytassa a frissítést miközben inaktív az ablak és meglátnád, hogy mennyire melegszik, mert az ilyen kártyák általában rendesen felpörögnek és olyankor nem melegszik annyira fel, mint azt az ember gondolná.
-
agressiv
addikt
Igen a monitor invertere kapcsol le, de ha cseszegeted, akkor egy idő után (mire bemelegednek a csövek) elfogadható áram folyik rajta és nem kapcsol le. Figyeld, hogy nem e sötétebb valahol a moniotor képe mint kellene, mert ez klasszikus inverter baki. Lehet az inverter hibája, de az előregedett csövek miatt is.
-
agressiv
addikt
válasz
trialboj #7446 üzenetére
Akkor vedd azt, amit a pénztárcád megenged. Én mindenképpen Nvidia-t ajánlanék, mert vannak az atinak tipikus jellemzői amik engem például nagyon kiakasztanak, ráadásul a PhysX-et igaz, hogy nem sok játék használja, de amelyik igen, azt nagyon felt udja dobni.
Általános vélemény, hogy inkább valami jó egyedi hűtővel megáldott kártyát vásárolj, mert a referencia hűtők 90%-ban borzalmasak.Amit nem értek az az, hogy kvázi nem érdekel a teszt, de mégis azt kéred, hogy ajánljunk valami cikket. Nézz meg több tesztet is és olvasd el a véleményeket és értékeléseket és ott általában leírják, hogy melyik miért jó, és miért érdemes megvenni, vagy miért nem jó választás.
-
agressiv
addikt
Én a monitoromra várok egy hónapja és kiderült, hogy 3 hétig rá sem nézett a rohadék nagyker, csak ált a sarokban és amikor hívogattuk őket nem vették fel a telefont a szervízesek, végül nagy nehezen sikerült elérni őket és közölték, hogy most lett elküldvea gyártónak, mert elfelejtették...
-
agressiv
addikt
válasz
Mr. Teddy #7432 üzenetére
Az a helyzet, hogy az ATI meg az Nvidia nem szeretik egymást, annó amikor fizikázni próbáltam nvidiával ati melett, működött a több monitoros megoldás (persze a fizika nem), nem azt mondom, hogy nem lesz jó, sőt szerintem működni fog, de nem mernék rá fogadni.
Ha lenne ati kártyám szívesen kipróbálnám, de most éppen nincs, csak másik nvidia, az meg biztosan működik. -
agressiv
addikt
Pedig igaz, max nálad nem ez áll fenn, de ha ugyanilyen lapban már ment és most az új lapban nem megy, akkor továbbra is a lapot tartom a leg valószínűbbnek, ha gigabyte a lap, akkor főleg..
Talán ezen másik bios-van ami nem szereti, vagy koszos volt a pci expressz, vagy a monitor nem volt rendesen bedugva.
-
agressiv
addikt
-
agressiv
addikt
válasz
rayoliviero #7307 üzenetére
Ha csak akkor csinálja amikor fenn van a CCC akkor sem jó, mert mukodnie kellene.
-
agressiv
addikt
válasz
rayoliviero #7291 üzenetére
Ez sajnos egy ilyen sport. Ki kellene próbálni másik VGA-val, akár integrált is jó és ha nincs hiba akkor a kártya fáradt el, bár a hiba kinézetéből nem tudom elképzelni. Ez is olyan mint oroszország nem lehet megérteni, hinni kell benne.
-
agressiv
addikt
válasz
rayoliviero #7281 üzenetére
Értem, de eddig jó volt a monitorm, 3 évig tökékletesen működött... Pont most romlott volna el?
Látom már megoldódott, de amúgy minden egészen addig működik, amíg tönkre nem megy.
-
agressiv
addikt
válasz
rayoliviero #7279 üzenetére
Ez inkább monitor hibának tűnik, bár a leírtak alapján nem valószínű, viszont egy kártya nem igazán hibázik így.
-
agressiv
addikt
válasz
Williamgrant #7271 üzenetére
Vegyél egy videókártyát.
-
agressiv
addikt
válasz
Williamgrant #7263 üzenetére
Nem lehet, hogy eddig ki volt kapcsolva a cross fire, most meg bekapcsolódott?
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Battlefield 6
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest