- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen GPS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
movax
őstag
válasz
Pyttawrx #46603 üzenetére
Másik töltővel is ugyanez van. Akksi beépített, ezeknél a gépeknél pinhole-os reset van (mikrokapcsoló, vékony hegyes izével bell benyomni a gép oldalán levő kis lyukon keresztül), de így sem moccan.
A hátát lekaptam, mert a zsanérokkal gond van, szétmentek a csavarfészkek. Arra is gondoltam, hogy mivel a ház belsejének felülete ilyen elektrolizált izé, van rajta valami rézréteg, és a szétment zsanérok környékéről elszabadult kis műanyagszilánkok, amiken fém is lehet, esetleg zárlatot okozhatnak, ezért megnéztem, kifújtam, amennyire lehetett. -
Belako
tag
válasz
Pyttawrx #46412 üzenetére
Az a baj ahol lakom semmi sincs. másrészt ha bemegyek és valamit szeretnék, mindig ugyanazt a választ kapom, tudunk rendelni, ez megy nekem is. Nemmellesleg nem magyarba élek és amilyen szaktudással rendelkeznek az itteni emberek beleértve más szakágakat is. nem biztos hogy nekik kell belerakni a főnáhított ramjaimat.
-
Belako
tag
válasz
Pyttawrx #46406 üzenetére
Jap ahogy említed nem win alatt, illetve van másik laposom is,
abban is volt ott is volt teszt. 2. számú delikvensnél semmi gond nincs. Ezt viszont nem akarom tuningolni.
Sajna valahogy Tuffal nem akar passzolni.
Én még mindig az időzítésre gyanakszom de még ilyet nem láttam ezért kérek segítséget.
pl g.skill hivatalos forumon gyártói valászok között találtam ilyen jellegű megoldást. de mielőtt megint kirepül az ablakon majd 50e FT. azelőtt szeretnék biztos lenni a dolgomban. -
-
tom2085
csendes tag
-
ricsi99
addikt
válasz
Pyttawrx #46290 üzenetére
Én a második módszert választom....adattároló ki , úgyfél kezébe nyom... saját ssd-re rendszer fel a teszthez... ügyfél jön és minden szép akkor oké ,adattároló csere ,ha úgy is klappol minden akkor viheti.
Persze ez változó... ha adatmentést kér az ügyfél akkor vagy megbízik abban ,hogy nem az ő ph-s accountjával írok baromságokat vagy oldja meg otthon -
Golyobis
tag
válasz
Pyttawrx #46285 üzenetére
A pin kód jobb?
Az elromlásról: (hogy valami szakmai dolog is legyen végre, igazad van)
Egyre gyakrabban voltak csíkos/kockás képernyős fagyások, aztán egy este nem is indult, boot előtt leállt, valami kontrollált leállásnak látszott, hogy megvédje a hardvert vagy mi. Másnap megint indult valamiért azóta nem fagyott le.A lefagyás a géptest fizikai mozgatásakor jött elő jellemzően.
Én egy tisztítással kezdtem volna, de garanciális volt, nem akartam megbarmolni.
-
Geza26
senior tag
-
-
mattheus
őstag
válasz
Pyttawrx #46234 üzenetére
Igen, a jótállás tuti, hogy elveszett, ha csak nem volt rajta balesetbiztosítás.
Azért gondolom meg lehet próbálni egy szakszervíz által véghez vitt "tisztítást" és az eredményétől függően elgondolkozni azon, hogy további javítást érdemes megfinanszírozni vagy nem.
Van ajánlott szerviz lista Pesten esetleg? -
-
Tim82
félisten
válasz
Pyttawrx #46214 üzenetére
Ha pl. valamiért le van tiltva a dedikált VGA (akár BIOS/UEFI szinten) vagy az Optimus nincs jól belőve, akkor azért nem hiszem, hogy megtörténik ez az átváltás. Szerintem első körben ezért ezen a vonalon kéne elindulni.
Amúgy ugyan régi thread, de itt azt is írják, hogy ha az Intel integrált aktív és nem a dedikált VGA, akkor az Intel nem lát (a HDMI porton) külső kijelzőt.
-
X@b3e
addikt
válasz
Pyttawrx #46211 üzenetére
Szia!
A notebook most került hozzám, nem tudom működött-e valaha a HDMI rajta.
Új telepítés, driverek fent vannak. Több HDMI kábellel is próbáltam, monitorra és tv re is kötöttem. 1.4 és 2.1-es kábellel is. A kábelek jók.
Ha a TV-re csatlakoztatom, lát valami ismeretlen eszközt, de nem ad képet. A notin próbáltam klón módot, asztal kiterjesztést is. A notin ha ramegyek a kijelzokre, nem lát másik kijelzot. -
-
-
-
stigma
addikt
válasz
Pyttawrx #46177 üzenetére
Hi, köszi az infókat.
4GB-ot tervezem beletenni egyenlőre én is, mert windows ugye 4 hatványait kezeli rendesen, 8GB esetén akkor 12GB-lenne a gépben, nem biztos hogy normálisan kihasználná.
A műanyag zsanéros megoldással nem biztos hogy tudok valamit kezdeni, inkább csak összetákolom neki, hogy működjön, mert ez már egy ,,leejtett gép volt" amit újraépítettek.Pasztázás megvolt tegnap, MX2-vel, előtte letakarítottam. Asztali gépelet már 15-20 éve teszek össze, pasztázok, javítok haveri/rokoni körben, de laptopot csak ritkán, mert utálom, mit hogy kell szétszedni.
-
stigma
addikt
válasz
Pyttawrx #46172 üzenetére
Hi, köszi az infókat.
meló után vagyok, gépre ránéztem a 3-ast javítom:
3. 1 slot-ot látok amibe van most vmilyen ram => 1 slot van az tény, szarul fotóztam, de nincs benne ram, valszeg integrált lesz, tehát 1db modult tudok beletenni.
Én nem vagyok laptop szaki, max 5-10 gépet javíottam eddig de ilyen nem igazán láttam, mert mindenhol 2 slot volt eddig. -
szonti
aktív tag
válasz
Pyttawrx #46166 üzenetére
Kevesebbre
Lehet beruházok egy másik használt gépre, ezt is ugy szereztem. 100 körül nézek valamit. A problémám az h mivan ha nem is az alaplappal van baj? Megveszem a másik használt alaplapozt aztán az is rossz lesz. További bajom h most i7 es procival ment a gép, de amiket találtam azok i5 sek. -
Jocohun
tag
válasz
Pyttawrx #46113 üzenetére
Köszönöm. Hát én sem fogom mindig használni az akkuról ha csak nem szükséges csak olvastam erről egy cikket amivel így teljesen nem voltam tisztában mivel nagyjából tisztában vagyok az akksikkal, hogy ha használjuk ha nem tönkre megy illetve az élettartalma használattól függ és átlagosan 2 - 3 év egy akksi élettartalma. Viszont ezt furának tartottam amit olvastam róla.
-
tomchy
tag
válasz
Pyttawrx #46033 üzenetére
2022-ben sem változott az akkuk kémiája, ugyanúgy nem ajánlott tartósan 100%-on használni, illetve nagyon sokszor 0%-ig lemeríteni. Érdemes a gyártókat megkérdezni
.
A legtöbb készülékben benne is van az az opció, hogy 80%-ig tölti, vajon miért?
Elektromos autóknál is ez a tanács, ha teheted, 80%-ig töltsd és 20-nál tedd töltőre. -
-
tigerscorpio
aktív tag
válasz
Pyttawrx #45948 üzenetére
Live linuxot nem néztem. De a srác akitől vettem ubunut rakott rám és állítólag egy hiányzó driver miatt nem tartja meg, mert nem kompatibilis a win11el. Mondtam neki úgyis win10et használok majd rajta. Akkor konkrétan hasznalhatom az Intel kártyával. És slussz?
így elsőre. Találtam romot a kártyához. Max azt megpróbálom valahogy rá paszirozni
-
tserrof77
őstag
válasz
Pyttawrx #45941 üzenetére
Vagy simán kontakt hibás lett. Jót tett neki a ki-be szerelés
Újabban pláne nem szokás még jobb minőségű ipari arannyal sem bevonni az érintkezőket. Eddig csak a ramok lábait sikáltuk, most már mindent (is) ami mozdítható. Pedig egyre kevesebb dolog cserélhető egy laptopban.
-
kmiki19
csendes tag
válasz
Pyttawrx #45895 üzenetére
Szia, igen ott is. Baromi idegesítő, totál szétcseszi a szemem (nem beszélve arról, hogy alig több, mint 1/2 éves és közel 500k-ba került a gép
)
Nem tudom mi lett vele néhány napja nem volt ilyen baja, de a a win11 friss, driverek frissek, mindenből a legfrissebb van fenn
-
New Bluestar
tag
válasz
Pyttawrx #45872 üzenetére
Szia !
Köszi, hogy foglalkoztál a problémámmal. Közben sikerült beszélni ahonnan rendeltem és azt mondták, hogy biosban ez normális, ott maximumon megy a cpu megy a gpu is . Mindenesetre miután feltelepítettem az oprendszert 50 fok alatt van,ha csak alap dolgokat csinálok, a venti még nem is indul be , úgyhogy lehet benni valami. -
-
Grave_444
nagyúr
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz
Pyttawrx #45812 üzenetére
Vettem egy USB wifi-t amivel egész szép sebességeket el tudtam érni viszont így is rengetegszer ledobálja egy ideig. Aztán jó sokáig majd megint ledobálja.Főleg indítástól számítva kezdi ledobálni aztán olyan, mintha "beállna". Bár akkor is ledobálgatja, de ritkábban. Szóval lehetséges, hogy nem HW hiba. Szerintem ha otthon leszek kap egy friss Win10-et format után.
-
tserrof77
őstag
válasz
Pyttawrx #45812 üzenetére
+1
De saját tapasztalat, hogy SNSV és Jade gépek wifije hajlamos megdögleni hasonló módon. Sőt, mostanában két olyan esetem is volt Acer laptoppal, hogy egy kiszerel+kontaktpucolás-visszaszerel simán megoldotta. Mindezt csak amiatt mert a kedves ügyfélnek macerás lett volna egy USB-s wifi, meg amúgy is kért takarítást, így megpróbáltam. ÉS lőn csoda.
-
ParadoxH
aktív tag
válasz
Pyttawrx #45779 üzenetére
Segítsetek akksi ügyben pls, valami nem stimmel
Lekérdeztem a HP partsurfer oldalán a SN és a PN alapján az alkatrészek listáját. Nekem más kód jött ki a töltőre: 796356-005 SKO-BATT 3C 48WHr 4.2AH LI LE03048XL-PRBattery (Primary) - 3-cell lithium-ion (Li-Ion). Ha a fenti kód helyes a sn és a pn alapján akkor itt látok egy hp akksit, romániai site-ról. Ez jó lesz?
Szétbontottam a gépet is. Az akksi helyének mérete a következő ha ez segít valamit:
-
popey37
addikt
válasz
Pyttawrx #45782 üzenetére
nem használtam életemben soha linuxot.
de közbn jött más hiba is, ugy hogy gariztatás a vége. a hálózatról nem veszi fel a folyamatos töltést csak"csepptöltéssel" tölti az akkut: tölt-nem tölt-tölt-nem tölt alapon. lemerül az akku kb. 6-7 óra alatt és egy jó 12 óra mire visszatölti a hálózati töltő.
ha játékra használom az akku ideje a töltögetéssel együtt max 3-4 óra.
a töltő folyamatosan csatlakoztatva a géphez, probáltuk más töltővel is, ugyanez a helyzet.
valószínű alaplap hibás. cserélik garanciába, csak 3 hétig nem lesz laptopom, ez a szívás. -
Peterhappy
őstag
válasz
Pyttawrx #45739 üzenetére
UEFI-ben nem látja a BIOS a meghajtót.
Nem hozza fel a listában.Bár az UEFI-ben indított Win telepítő meg látja.
Én ezt nem értemKipróbálom, este, ha hazaértem!
Ha pedig nem működik, még mindig újratelepíthetem Legacy-ban és ott belépve a Windows-ba átállítom UEFI-re, majd újraindítás után a BIOS-ban ismét vissza UEFI-re (már ha akkor épp hajlandó látni a meghajtót).Elég bizarr lett ez így, én legalábbis úgy érzem, ehhez már kevés vagyok.
De örülök, hogy van megoldás és hálás vagyok a türelmedért és a segítségedértDélután/este ráfekszem az UEFI-s win telepítésre!
-
Peterhappy
őstag
válasz
Pyttawrx #45737 üzenetére
Na ezt még kipróbálom, köszi szépen!
Épp parancssorból másolom ki a szükséges doksikat pen drivera.
Újra 15 évesnek érzem magam---
szerk:
1) Ha jól értelmezem, eddig UEFI-n lehetett a vinyó és így a Win.
2) A BIOS update miatt Legacy-ban látja az SSD-t, UEFI-n viszont nem.
Állítólag ez nem okoz gondot - az viszont igen, hogy a Win-t nem fogja így elindítani, de
3) ELVILEG újratelepítés után működni fog (mert akkor már Legacy mód lesz Win telepítve)Kimentek mindent PD-re parancssorból és újrahúzom a Win-t.
Nem a legideálisabb megoldás, de megoldás. -
Peterhappy
őstag
válasz
Pyttawrx #45735 üzenetére
Nem.
Legacy:
SATA HDD: WDC PC SN520 SDAPMUW-256G-1101Ez amúgy egy Western Digital PC SN520 256GB M.2 PCIe
A fura, hogy UEFI-ben nem listázza ki. Egyedül Legacy-ban.
UEFI-nél indulás után azonnal setup notice ugrik fel - default boot device missing or boot failed.
Viszont a Win állapot visszaállítás sikeres volt, csak épp továbbra sem bootol be (a műtét sikerült, csak meghalt a beteg). Szóval szerintem a BIOS-ban van valami gond.
Ott viszont hiába próbálkoztam alapértelmezett beállításokkal, nem használt.---
Szerk: Parancssorban látom az SSD-t, E:\ meghajtóként (UEFI-ben)!
-
Peterhappy
őstag
válasz
Pyttawrx #45733 üzenetére
Jahhhh, hát ránézésre kelleni fog
Szétszedtem gyorsan, kikaptam az aksit, memóriát, SSD-t és vissza, de semmi...
Most megpróbálkozom egy korábbi Win állapot visszaállítással.
Már az fura, hogy ez az opció éles - ha nem lenne jó az SSD, nem kínálná fel dátumokkal - szerintem... furi. -
Peterhappy
őstag
válasz
Pyttawrx #45727 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat!
UEFI-n meg sem próbál bootolni, közli hogy nincs HDD. Próbáltam Legacy-n, próbáltam load default settings-t (akkor visszaugrott UEFI-re), de semmi.
0xc00000e9 a hibakódom, ezt most legalább befotóztam, ezzel próbálok épp nyomozni, nem túl bizalomgerjesztő, amire eddig jutottam
Windows telepítőlemez és helyreállító/hibajavító része segíthet esetleg?
vagy szét kellene kapnom a gépet és kiszedni-visszatenni a HDD-t?
Ezzel az a bajom, hogy még garanciális - egy több hetes garis ügyintézés viszont most nem férne bele időben... -
Grave_444
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest