- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
merkucyo
aktív tag
válasz
Dell XPS #19247 üzenetére
A hdd-rendben van, azt megnéztem a usb-re kötve, és egy másik laptoba is beraktam.
ODD- akku nélkül is próbálkoztam. Az usb kárytaolvasó üres.
A ramot is megnéztem rendben van.A bekapcsolásnál felvillan az acer logo és annyi, ha biosba akarok lépni még annyi se, ezért még az sem, hogy a sata csatlakozóval lenne valami .
Amugy kb 1 éves gép , gari nem hiszem, hogy van ... -
-
MaxxDamage
félisten
-
törölt tag
-
-
Gesta28
tag
válasz
Dell XPS #19072 üzenetére
Nos, igazából a ventit heti rendszerességgel végzem, mivel elég könnyen hozzáférhető (Lenovo 3000 N200) helyen van.
Az igazság az, hogy a venti néha felzúg, ha megerőltetem.
Hála istennek ventit csak 1x kellett cserélni, mivel 5 év alatt sajnos elcsapágyasodott.
Azóta új ventivel minden rendben
Igaz nem mai darab, de nekem nagyon megfelel, mivel nagyon megbízható.Ha lenne még egy ilyen eladó darab, szívesen beruháznék még egybe, mivel a páromnak is ilyet szeretnék a HP-ja helyett. Nem tudom honnan tudnék hozzájutni megbízható helyről
Akkor még pár évig remélem nem kell vele foglalkoznom, mert az azt bizonyítja, hogy minden rendben van
köszi a megnyugtatást!
-
Gesta28
tag
válasz
Dell XPS #19034 üzenetére
Köszi a korrekt választ!
Mivel nem túl drasztikus a hőmérséklet, így inkább nem bántom egy darabig, inkább picit segítek egy coolerrel a jó szellőzéshez.Mindenesetre jó tudni ezeket a dolgokat.
Egy utolsó kérdés:
Mikor indokolt az újrapasztázás noti esetében? Van egy régi gépem, amiben még nem volt paszta cserélve, és nem tudom, hogy mennyire indokolt az évenkénti csere? Igazából nem látom indokoltnak, mivel a hőmérsékleti adatok nem támasztják alá. A CPU hőmérséklet 55-60 fok között mozog, míg a vinyó 36-40 fok körül mozog. Én úgy érzem ennél még nem kell a pasztacsere.
Esetleg rosszul gondolom?
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Dell XPS #19041 üzenetére
Update: Barátnőjének a laptopja AIDA64 szerint viszont HM77-es, ami Ivy Bridge. Jelenleg egy B820-as cerka van benne.
AIDA szerint az északi híd viszont Sandy Bridge. (?)
Ezek szerint belerakható a fentebb említett i3-3120M 2,5 GHz proci? TDP-ben bírná, cerka is 35 Wattos. Jó lenne nem szétszedni feleslegesen
(Acer Aspire V5-531)
-
0xmilan
addikt
válasz
Dell XPS #19032 üzenetére
Crucial volt minél előbb megvenni, szóval a crucialt rendeltem még mielőtt válaszoltál. Az új modul 1.28 voltot kap - pedig elvileg tud 1.5-t is -, míg a Hynix 1.5-ös. Ebből gondolom nem lesz gond. Illetve a Crucialnek nincs 380MHz-es frekvenciaszintje, ami a Hynixnél a legalsó, de ezt valószínűleg nem is nagyon használja. CPU-Z szerint Dual a Channels, szóval szerintem minden OK. Köszi a megerősítést.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Dell XPS #19040 üzenetére
Kimaradt: feladatkezelőben, párhuzamosan külön ablakban meghajtó terheltséget is teszteld légy szíves azon programok alatt ahol a fagyás jelentkezik (!).
Lehet oka és visszafoghatja a gépet a meghajtó (is), de nem ennyire szélsőségesen, arról nem beszélve, hogy nem egyszer találkozom olyan HDD-vel, amiről azt hittem SSD-vel van szerelve.
-
Járókeret
senior tag
-
Gesta28
tag
válasz
Dell XPS #18992 üzenetére
Én is ezen töprengek, mert elképzelhető, hogy ilyen is van a háttérben. Viszont azt nem tudom, hogy egy ventilátor tisztítás mennyit segítene a csökkenésben? Elvégre abban is lehet valami.
Nem tudom honnan lenne érdemes thermal pad-hoz jutni, nem vagyok egy nagy hozzáértő. -
@ftershOck
csendes tag
-
Gesta28
tag
válasz
Dell XPS #18970 üzenetére
ha erre voltál kíváncsi, akkor itt van a kép:
Egyébként nyugalmi helyzetben tartja a 46-48 fokot, ha már elkezdem használni, akkor 52-53 fokig szoktam hagyni melegedni, majd ezután kényszerpihenő következik, amíg vissza nem hűl. Így próbálom óvni.
A jól működő ventilátor tud segíteni pár fokot, ha rendszeresen van karban tartva, vagyis kitisztítva?
-
-
Gesta28
tag
válasz
Dell XPS #18963 üzenetére
Most már én is tudtam, hogy a HP tönkre vágta volna hűtés nélkül, de hála isten nem sikerült, mivel a HP alaplap hibás lett.
De ez most nem fontos
A lényeg, hogy most az Asusba került.
Akkor szerintem a jó hűtés lesz a nyerő.
Jobb ötletem nincs.
Egy Cooler szerintem jó döntés lenne, főleg úgy hogy most már tudom milyenre is lenne szükség
Esetleg egyéb ötlet?
-
Gesta28
tag
válasz
Dell XPS #18934 üzenetére
Nos, kicsit későn, de azért lefuttattam az Aida-t a hőmérséklet teszt miatt, és itt az eredmény:
Mint látható egy óra alatt ment fel 29 fokról 51-re, míg a CPU hőmérséklet nem változott jelentősen. A teszt után viszont nem akart visszahűlni nagyon. Lehet, hogy ez lenne az ideális tartománya? Mennyire lehet hosszú távon 50 fokos vinyót használni anélkül, hogy komolyabb kárt tenne benne? Esetleg próbáljak valamiféle hűtésen gondolkodni?
-
rooland
senior tag
válasz
Dell XPS #18942 üzenetére
Az sajnos elveszett, ezért próbáltam volna ki ezzel.
Mondjuk az eredeti adapterével volt olyan probléma, hogy pár hete már csak úgy töltött ha megmozgattam a csatlakozónál, nem mindegy hogy állt. Most is próbáltam mozgatni, de semmi. Remélem azért a kábel volt a rossz, nem pedig a laptop töltő foglalata. -
w.miki
veterán
válasz
Dell XPS #18757 üzenetére
köszi!
Ha már hűtés... laptop hütőből te melyiket ajánlanád? -
w.miki
veterán
válasz
Dell XPS #18687 üzenetére
Kiszedtem a ventillatort, csepegtettem bele néhány csepp olajat.
Nem tudom mit fog érni, az van rá írva, hogy MagLev, szóval lehet ezt a típust nem lehet zsírozni/olajozni.
Viszont a GPU feletti thermal pad sérült:
Ezt biztosan cserélni kellene, de kínából még nem jött meg, a helyi számtech boltban, pedig nincs.
Ha veszek, hogyan tudnám eltávolítani a régit?
Kapargassam le valamivel, vagy van kultúráltabb megoldás is?
Utána meg kell tisztítanom valamivel a felületet? Hogy kell egy ilyet jól feltenni? -
Zotykoresz
tag
válasz
Dell XPS #18713 üzenetére
Szia.
Rákötöttem egy monitorra de ott sem ad képet, próbáltam a funkció billentyűvel megjelenítőt váltani de semmi.
Amit furcsa hogy a bios eleme elmozdult a helyéről, nem volt a foglalatában(kb. 4órát volt elem nélkül az alaplap.). Gondolom ettől még be kellene töltődnie a biosnak, nem? Memóriák azok jók, leteszteltem egy másik laptopban, 2 x 512 MB 667-es modul. Ha kiveszem a memóriákat akkor hibajelzést ad, egyébként nem sípol csak max fordulaton pörgeti a processzorhűtő ventilátort. Töltés alatt mit értesz?Köszönöm a segítséged.
-
-
w.miki
veterán
válasz
Dell XPS #18670 üzenetére
köszi, köszi!
Thermal Pad-ból melyiket válasszam? Milyen vastag kell nekem?
Nem rakhatok a CPU-ra, is thermal pad-ot, azt sokkal könnyebb feltenni, nem? Oda paszta kell, van különbség közöttük? Más a hatásuk? -
w.miki
veterán
válasz
Dell XPS #18667 üzenetére
köszi!
még az összerakásban kérném a segítséged
Hogy működik ez a pasztázás? Melyiket rendlejem az Ebay-ről Ali-ról? Melyik paszta az ajánlott? Jó a legolcsóbb is?
A régi maradékát le kell kapargatni előtte? Mennyit nyomjak rá a CPU, GPU-ra?
Ráragad magától a hőcső, csak rövid ideig rá kell nyomnom, vagy kell hozzá valamilyen ragasztót is tenni, az fogja oda? -
válasz
Dell XPS #18566 üzenetére
Beszarás, fél napig működött rendesen, most meg megint sz@raxik. Vagy nem csatlakozik fel automatán, vagy rányomok, de nincsen adatforgalom, meg látok olyat is, hogy ki-bekapcsolódik. Szerintem veszek egy olcsó wifi adaptert, aztán kipróbálom azzal. Úgy is csak itthonra kell a wifi. Láttatok már olyan gépet, amin csak egy wifi antenna kábel van?
-
válasz
Dell XPS #18560 üzenetére
User manual sajnos nem tartalmaz listát a használható kártyákról. Tegnap este raktam 8.1-t a gépre, az első másfél giga update tökéletesen letöltődött wifivel, aztán reggel kezdte el újra a hülyéskédést. Odáig jutottam, hogy már abszolute fel sem ment semmilyen driverrel (MS, Broadcom) a routerre. Egyenlőre úgy oldottam meg a problémát, hogy a routert átállítottam OPEN rendszerre, és beállítottam MAC address szűrést. Ezzel lejött a maradék 1G update is. Nem szeretné ez a LAN kártya a WPA2-t? Apropó mennyire lesz így biztonságos MAC addressekkel levédett wifi hálózatom?
-
válasz
Dell XPS #18539 üzenetére
Broadcom wifi kártya. Tiszta vicc, itthon van 3 féle wifi kártya, de mindegyikre azt írja a BIOS, hogy inkompatibilis. Lehet eladom, veszek valami normális márkát ez helyett.
Itt van nálam ismerős notija, néha azt csinálja, hogy boot előtt befagy a lenovo képnél. Tuti valami hibás benne, de a márkaszervíz már kétszer is visszadobta, hogy teszt ok. Vajon ennek mi baja lehet? Win 7-nél és Win8-nál is megvan a hibajelenség.
-
szabonagyur
félisten
-
Scoobyka
addikt
válasz
Dell XPS #18355 üzenetére
ugy nezz ki sikerult tuljutni rajta...a win7 telepitesnel csinaltam egy shift fn gomb kombival egy dos promtot ahol beirtam,hogy clean-elje le a winyokat....utana format c es ment ra a win8....most meg egyenlore megy fel ra a win folyamatosan. Remelem tobb gubanc nem lesz.
-
válasz
Dell XPS #18348 üzenetére
Az a vicces, hogy a legtöbb oldalon el van írva, szinte mindenhol azt írja hogy BT is van benne, meg kettő memóslot.
Persze telepítés után derült ki, hogy se BT, se dupla RAM slot. BT hiányával még nem is lenne baj, mert van itthon egy intel BT-s WIFI kártya, de ezt berakva meg azt írja a BIOS bootnál, hogy inkompatibilis (ilyet se láttam még), és vegyem ki a kártyát. Addig az OS-t sem hajlandó beindítani
59-366452 a kódja.
Az alaplap pedig 20157-es tipusú.
-
vilmaboy
őstag
válasz
Dell XPS #18150 üzenetére
ohhh
Akkor ezek mehetnének ippenséggel? Kérdés hogy az i7-es hőerőmű megéri e az alapon is és turbón is +200at? Ezt csak úgy parasztba mint asztalinál? Proci ki, másik be címszóval? Vagy van valami még ezen kívül?
-
vilmaboy
őstag
válasz
Dell XPS #18136 üzenetére
Ez a proci belemehetne? Ha jól nézem ez a legerősebb i5. Sockets Supported FCBGA1023, PPGA988... jelenlegi proci
-
Járókeret
senior tag
válasz
Dell XPS #18141 üzenetére
Szia itt is
Aha, ebbe lehet valami. Fent áll olyan probléma is,hogy az én kártyámhoz a drága AMD már másfél éve nem ad ki frissítést. Ezt úgy kell érteni,hogy az elvileg kiadott driver az én kártyámhoz, telepítés után fekete lesz a képernyő. Tehát elég régi driverrel megy jelenleg a gép.
Lassan összeáll a kép
köszi
-
Sheld
senior tag
válasz
Dell XPS #18044 üzenetére
Nagyszerű, akkor szerintem veszek majd kétoldalú ragasztót, és én is beragasztom. Bár ez csak egy kényszermegoldás ez a gép, mivel a Lenovo y510p-m a TMX-nél van. Az is egy jó mizéria.
Hibebejelentés július 30-án, válasz semmi. Hibabejelentés augusztus 20-án, válasz semmi. Hívöm őket telefonon, ügyintézők foglaltak, 1 órás telefonszámla. Meguntam, marad a noti itthon. Szeptember 8-án hívnak először, nem tudom felvenni. Hívom őket egész héten, nem érem el őket. Szept 12-én hívnak megint, végre fel tudom venni a telefont. Szept 15-ére beszéltük a futárt. A futár jött, átadott egy levelet, csak ittfelejtette a notebookot. Hívtam őket megint, véletlenül elértem őket telefonon, küldik vissza a futárt. 16-án jött a futár, vitte a gépet is. Azóta nem tudok a gépről csak annyit, hogy összekarcolták, és "status: repairing". Írtam nekik pár levelet, és nem adhatnak ki infókat. Elvileg ma jött volna meg a gép, ha igaz lett volna az, amit az ügyintéző csajszival beszéltem először. Pénteken útnak indulok a fogyasztóvédelemhez, és panaszt teszek, egy ügyvéd segítségével. Szerencsére ismerős az ügyvéd, így ingyen segít. Csak a bírósági költségeket kell majd kifizetni, amit nagy valószínűséggel majd a TMX-en levernek.
-
McSzaby
őstag
válasz
Dell XPS #17981 üzenetére
Nincs. Én még neki is állnék próbálkozni, de szegény ismerősömnek nem tudom van-e rá ideje. Neki olcsón kéne, mert erre nem nagyon van pénze és egy gyors inverter csere még bele is férne egy szervizben. De egy panel csere már neccesebb. 20-25 ezer ft. már sok. Ennyiért csinálja egy szerviz.
Én természetesen ingyen csinálom, de kéne egy panel köccsönbe.
-
McSzaby
őstag
válasz
Dell XPS #17974 üzenetére
Mint kiderült nem esett le csak egyszer még régebben oda lett csapva egy kicsit és a hűtőnél a műanyag bordák repedtek és törtek el. Ettől eltekintve tényleg rendben van a laptop. Szóval nem leesett és utána jött a probléma. A probléma minden külső fizikai hatástól függetlenül jelentkezett az emberem elmondása szerint. A fedél valóban nem volt sérült, de a csuklónál viszont a műanyag kapott rendesen. Funkcionalitásban ezt sem hiszem, hogy bármit is befolyásolna, esetleg még a szalagkábel megtörése, amire gyanakszom.
Szalagkábel törése okozhat ilyet?
Egyébként nagyon szépen köszönöm a segítséged, hálás vagyok érte!
-
McSzaby
őstag
válasz
Dell XPS #17969 üzenetére
Acer Aspire 5736z
Bios alatt is minden máshol is ilyen, azért nem gyanakodtam másra. Halvány az egész, külső monitoron simán megy. BIOS,csökkentet mód, windows, tök 8 neki. Bár mintha windows alatt még halványabb lenne, de ez csak lehet a színek miatt. Annyira halvány, hogy alig lehet látni.
-
McSzaby
őstag
válasz
Dell XPS #17948 üzenetére
Megjött a gép, igazából működött csak nagyon halvány volt a kép. szétkaptam, összeraktam, nem kábel szétcsúszás volt a baj.
Lehet látni a képet, de nagyon halvány, annyira, hogy használhatatlan. Külső monitoron tökéletesen megy a laptop.
Akkor ez mennyire biztos, hogy inverter hiba? Mert ha tuti, akkor keresek egy invertert és rendelem is, de ha még valami más is lehet, akkor nem tudom mivan. :S
-
infectedmann
őstag
válasz
Dell XPS #17949 üzenetére
Meg néztem, külső kijelzőn is ugyen ezt a képet adja ha csatlakoztatva van a ventillátor (akkor is, amint elkezd forogni). Ventillátor nélkül tökéletes a kép.
-
McSzaby
őstag
válasz
Dell XPS #17932 üzenetére
Valahogy így gondoltam én is.
Azt meg tudod mondani, hogy hol tudok ilyet beszerezni, vagy hogyan tudom javítani, ha egy ismerősöm ezt darabokra törte? (Még nem láttam a pontos hibát, holnap hozzák hozzám a lapost.)
Általában hol vannak ezek a kapcsolók,érzékelők?- Ok, bocs, értelmezhetném, amit írtál.. -
Khaal
őstag
válasz
Dell XPS #17921 üzenetére
Sajnos itt most nincs kéznél másik panelem, azért kérnék segítséget, hogy elég lesz-e ha egy kábelt hozok, kell egy panel is, vagy alaplapcsere lesz.
Egyébként 16bit és 32bit színmélység alatt is ugyanez a helyzet.
Intel VGA.
Külső monitort ma este ki fogom próbálni.
A tulaj szerint egyébként nem mindig ilyen, de nem tudta megmondani mi váltja ki, azért bízok kábelhibában, csak jó lenne előretudni, hogy mennyire kell majd szétborítanom a gépet.
-
MaxxDamage
félisten
-
GeryFlash
veterán
válasz
Dell XPS #17892 üzenetére
Akkor gyorsan rámegyek, de ez esetben ha ezt is el is happolják előlem akkor is van pár jó vétel, sok olyan lapos van amiben egész korrekt dvga van csak a proci gyengus, azt hittem laptopoknál a proci csere nagy nyűg meg nem nagyon éri megbontani a laptopot (hűtés, fogyasztás miatt).
A te esetedben (illetve vajon itt kell?) kellett bios frissítés?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Linux kezdőknek
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CPU léghűtés kibeszélő
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Microsoft Excel topic
- Milyen processzort vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- XPS 14 9440 14.5" FHD+ IPS Intel Ultra 7 155H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 MX450 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- P16s Gen2 16" 4K+ OLED Ryzen 7 PRO 7840U 64GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest