- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- VoLTE/VoWiFi
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Adott egy ASUS noti, aminek az aksija már kb teljesen halott. A gépet asztalinak használnám lényegében, kötnék rá egy monitort, billt, egeret, és kész. A gond csak az lenne, hogy a notit összecsukva eltenném valahova, de ha lehajtom a fedelet nem érem el a bekapcsoló gombot. Nem lehet valami alternatív módon bekapcsolni egy notit? Az asztali gépeknél megszokott BIOS beállításokat, hogy milyen gombra kapcsoljon be a gép a noti BIOS-a nem tartalmazza. Ötlet esetleg?
-
sanzi89
addikt
Üdv.
A ma napon érdekes dolog történt. Van egy ASUS M51VA notim ami a bekapcsoláskor mindig az EasyFlash BOS flash-elős cuccal indul. Mindegy mit csinálok csak egy ESC után hajlandó bejönni a Windows. Plusz nem jók a alábbi gombok: 8 I K , . Megnyomom és semmi se történik. Mi lehet a gond? Nem lett leöntve semmivel mielőtt még vala erre gyanakodna.
-
sanzi89
addikt
válasz
Atos23 #20058 üzenetére
Így néznek ki a dolgok a billentyűzet alatt. Az ODD a bal oldalon volna. Az aluminium lemez a csuklótámasz alatt is tart, szóval ha esetleg alatta lenne a csavar - fölötte nem látok még esélyest se - akkor ahhoz már nagyon robbantani kellene a "kasznit" így lehet azt már hagynám is.
@Pulsar
A memória alatt nincsen csavar.
Esetleg berajzolnád melyiket érted a "felette van kettő" alatt? -
sanzi89
addikt
Üdv.
Volna egy ASUS M51VA notim, amiből szeretném kivenni a DVD meghajtót. Nézegettem Youtube-os videókat, ott általában egy jól látható, vagy kis ikonnal jelzett csavart kellett eltávolítani és ki lehetett húzni a meghajtót. Namármost én minden csavart kicsavaratam amihez még nagyon nem kellett szétrobbantani a notit, de a dvd meghajtó meg se moccant. Kérdésem, hogy milyen erősen kellene esetleg húzni a meghajtót illetve van-e valakinek ötlete, hogy mi a hiba?
Perpill az egyik Ph-s tesztből tudtam képeket szerezni a notiról, íme:
Hátlap, Hátlap lecsavarozva -
sanzi89
addikt
Azt tudom, hogy bizonyos ThinkPad gépeknél van erre lehetőség (Thinkpad Ultrabay) , de ezek szerintem nem kompatibilisek a konzumer gépekkel (jelen esetben egy ASUS M51VA, de lehethe bármi, ASUS, Acer, HP, stb.). Arra kérnék megerősítést vgy cáfolást, hogy ezek az Ultrabay cuccok tényleg nem kompatibilisek más notival illetve ha pedig tágabb körben kompatibilis, akkor min műlik a kompatibilitás?
Vagy ha teljesen hülyeséget beszélek akkor is szólhattok.
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Egy olyan gondolat foglalkoztat, hogy a notiban feleslegesen foglalja a helyet egy ODD. Ezzel szemben jó lenne egy gyors SSD rendszernek, azonban az elérhető áru (32-64GB) SSD-k tárkapacitása erősen véges. Ezért az lenne az ötletem, hogy kivágni a fenébe az ODD-t, helyére betenni egy SSD-t, ami az elsődleges Boot lenne, és mondjuk egy egyszerű kapcsolóval - mint mindjuk a WiFi ki/be kapcsolója - lehetne kapcsolni a HDD-t, hogy kell-e nekünk, mint egy külső házban.
Ennek a koncepciónak technikailag/elvileg milyen buktatói illetve problémái lehetnek? Meg egyáltalán van-e benne fantázia? -
sanzi89
addikt
Üdv.
Volna egy kérdésem, mely kicsit összetett, ezért bátorkodtam ide írni.
Lenne egy lassan fél éve húzódó problémám. Adott egy 2010. augusztusáig garanciás ASUS M51VA. Karácsony környékén Win7 alatt előjött az a hiba, hogy a gép csontrafagyott. Se kékhalál, se értelmes hibabejegyzés az Eseménynaplóban semmi. Ekkor újraraktam a Win7-et, ugyan úgy fagyás. Régen Vista volt rajta, akkor nem volt gond, szintén fagyás. Volt mindkét oprendszerrel, hogy semmi drivert, volt, hogy a Win saját drivert, volt, hogy az ASUS legújabb drivereit, volt legújabb gyártói driver, szóval tényleg kipróbálgattam pár dolgot. BIOS-ból az összes kiadott verzió megjárta már a gépemet. Az eredmény pedig, hogy mindig fagyott a gép.
Ekkor arra jutottunk egy másik topikban, hogy hadver hiba. Memtest futott két napig, HDD ellenőrzés is volt, Everest stabilitásteszt is volt, hogy egy napig ment, de semmi. Ezzel szemben van, hogy bekapcsolom a gépet és 10 perc netezés után fagyott le. Arra jutottam, hogy akkor nem tesztelhető hardver probléma.
Mivel ez egy noti, sok dolgot nem tudtam rajta szétszedni gari vesztés nélkül, egyedül a memóriákat tudtam pakolgatni. És itt jönnek az érdekes dolgok. 2*2GB van a gépben, és bármely modul van egyedül bármelyik ram foglalatban, megy a gép tökéletesen, nincs fagyás. Ezek szerint a memóriák rendben vannak, és a foglalatok is. Azonban ha a 2 memória együtt van, teljesen mindegy, hogy melyik melyik foglalatban fagyás van. A memóriák amúgy 2db Hynix HYMP125S64CP8-S6 . Ekkor mi lehet a gond?
Illetve még garanciás a gép gondoltam, hogy visszaküldöm szenvedjenek velül ők egy kicsit. De van, hogy 1 napig megy folyamatosan a gép és nincs fagyás máskor meg 5 perc után fagy. Nem-e állhat fent az a helyzet, hogy bekapcsolják, fut fél órát, nincs vele gond és visszaküldik, hogy rendben van a noti? Hogyan tudnám alátámasztani az eddigi tapasztalataimat - ami kb 6 hónap termése amúgy - vagy miként lehetek biztos abban, hogy letesztelik rendesen a szerízben?
Akinek bármilyen ötlete lenne a témához nagyon megköszönném a javaslatát, véleményét, ötletét!
-
sanzi89
addikt
válasz
Thunderzolee #17196 üzenetére
Délelőtt megcsináltam minden billentyűre. Határozottan jobb lett, mint volt de sajna még most sem az igazi. Átmenetileg elmegy, és nyitott szemmel járok új billentyűzet kérdésben.
-
sanzi89
addikt
válasz
Thunderzolee #17187 üzenetére
Akkor mit javasolsz, mit csináljak?
Amúgy egy billentyűnek lepattintottam a tetejét, ami alatt egy kis X alakú műanyag "mechanika" van. Ezt is kipattintottam a fém alapból, jól megmosta sima vízben, majd visszatettem. Eddig működik.
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Volna egy ASUS notim, aminek a billzetét megöntöztem egy kicsi mézes teával. Tudom, hülye vagyok. A notinak nem lett semmi baja, minden bill is működik rendesen, csak pl nincs nyomáspontjuk és nagyon lassan járnak. Olyan, mintha érintőgombot nyomnék. Az volna a kérdésem, hogy szét lehet-e szedni a noti billenyűzetét mint az asztali gépekét? Arra gondolok, hogy a felsű, műanyag gombot le lehet-e valahogy pattintani vagy ne feszegessem?
Esetleg hol lehetne noti billentyűzetet venni? Az befolyásolja a garanciát ha mondjuk lecserélem a billentyűket? Perpill angol van, mondjuk magyarra vagy másik angolra.
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Van egy ASUS X50RL noti amiben volt 2*1GB ram. Az egyik modul ki lett cserélve egy 2GB-osra, de a Win még mindig csak 2GB-ot lát. Az Everest felismeri a ramot, és láta is, hogy 2GB-os az új modul. A ramok tipusa:
Nanya nt1gt64u8hb0bn-3c--->1gb ddr2-667 sdram 5-5-5-15 @ 333 mhz
apacer tech 78.a2.g72.9k5 ----->2gb ddr2-667 sdram 5-5-5-15 @ 333 mhzMi lehet a probléma?
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #15024 üzenetére
Akkor végülis mi volt a válasz?
Ezek szerint a noti cask DDR2-800MHz-es modulokat támogat?
Van-e DDR2-1066MHz-es ram, vagy esetleg olyan amelyik magasabb órajeleken fut, mint 800MHz?
Tud-e valaki valami onlibe bótót ami a fentebb említet ramokat, vagy DDR2-800 4GB-os modulokat árul?
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Lenne egy számomra el nem dönthető probléma. Vázolnám röviden a helyzetet.
Jelen pillanatban egy ASUS M51VA notival rendelkezem, mely Intel Cantiga PM45 illetve Intel 82801IM ICH9M chipszettel van szerelve. Az Everest a támogatott memóriákhoz az alábbiakat írja:
Támogatott memóriatípusok DDR2-667 SDRAM, DDR2-800 SDRAM, DDR3-667 SDRAM, DDR3-800 SDRAM, DDR3-1066 SDRAM
A támogatott FSB sebességekhez meg az alábbit:
Támogatott FSB sebességek FSB533, FSB667, FSB800, FSB1066
Jelen pillanatban a gépben ilyen modulból van 2db az alábbi FSB sebességgel:
Modul neve Hynix HYMP125S64CP8-S6
Modul mérete 2 GB (2 ranks, 8 banks)
Memória sebessége DDR2-800 (400 MHz)Kérdésem: A chipszet támogatja a DDR3-1066-os ramokat. Gondolom a memóriafoglalat (DDR2-800 SDRAM, DDR3-1066 SDRAM) egymással nem cserekompatibilis. Nem lehetne-e a gépbe olyan memóriát találni ami mondjuk 2*4GB - mivel a gép maximum 8GB memóriát tud kezelni - illetve DDR2-es memória létére 1066MHZ-en működik? Vagy csak DDR3 esetén tudna - ha a megfelelő foglalat lenne - 1066MHZ-es ramokat működtetni? Valaki világosítson fel, ha tud.
-
sanzi89
addikt
Egy gond van, hogy soha nem használtam az eseménynaplót, így nem igazán tudom értelmezni amit kiír.
-
sanzi89
addikt
Üdv.
A nyáron vettem egy ASUS M51VA notebook-ot, és mostanában csinál néha olyat, hogy egyszerűen kifagy. Terhelt vagy terheletlen állapotban, néha egymás után óránként, aztán napokig semmi. Nagyon nem tudok mire gyanakodni, mert teljesen más helyzetekben adja meg magát. Amúgy restart után minden rendben. Hogyan lehetne utánanézni, hogy mi tesz be a notinak? Vista x64 Ultimate van feltelepítve.
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Valaki nem ismerem valamilyen progit, amivel egy ASUS M51VA laptop venti fordulatszámát lehet szabályozni?
Üdv. sanzi
-
sanzi89
addikt
Lenne egy ASU M51VA laptopom, és az lenne vele a gond, hogy a zsanérok - szerintem - nagyon gyengék. Kb 1cm simán lötyög. Ha vonaton ülök vele, néha az az érzésem, hogy mindjárt leesik. Lehet a zsanérokon állítani valamit, mivel gondolom ez a "kimozdulás" nem szokványos.
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Arra lennék kíváncsi, hogy egy ASUS M51VA notiban lévő HD3650-es kártyánál teljes terhelés alatt a 90 fok ugye nem igazán normális? Milyen megoldás létezik esetleg? Mennyire meleg monduk egy 8600GT vagy egy 9500M?
Üdv. sanzi
-
sanzi89
addikt
válasz
Darth_Revan #6700 üzenetére
Majd megkérdezem, köszi a tippet.
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Arra lennék kiváncsi, hogy ha egy laptopba akarok tenni másik ramot - nem az erre kialakított ram slotba, ahova a plusz ramot lehet tenni - hanem ami gyárilag be van építve a gépbe, ahhoz a művelethez szét kell-e szedni annyira a gépet, hogy valami garanciális probléma legyen belőle később. Gondolok itt valami plombára, vagy ilyesmire. A delikvens gép egy ASUS F3SE, ha ez segít valamit.
Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Építő/felújító topik
- Cyberpunk 2077
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Itt a Patriot legfürgébb konzumer SSD-je
- Nyaralás topik
- Diablo IV
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- További aktív témák...
- Latitude 7420 14" 4K IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LÉ-ZE-RE-ZÉS!!! Laptop billentyűzet bármilyen nyelvről - magyarra!!!
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro M1 13" 2020 16GB RAM 512GB SSD
- HP Elitebook 840 G8, I7-1185G7, 32 GB RAM, 512 SSD (MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET)
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest