- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Yettel topik
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Aktív témák
-
Caesarion
aktív tag
válasz
inkubator #30807 üzenetére
wow, ezt aztán összeraktad (...) "mert itt sok az "okos" ember!" - kijelentésed lehetne ironizálóan sértő is, reméljük csak szerencsétlenül sikerült megfogalmaznod.
(1) processzorban a 2.0-ról 2.26ra upgrade drágább lesz mint látványos, legyen szó autoCAD-röl, akár pörgös játékokról. Ahhoz hogy elégedetten hümmenteni is tudj, ahhoz nagyobb lépcsö kéne. SandyDridge i5, i7 stb (...) keresztkérdés: valami fennakadásod is volt valahol, vagy tervezel nagyobb gépigényü progival gépet robbantani, oder pardon a kifejezésért kényelmi-költekezésröl van szó?
(2) 2x2 ram = jól tetted, hunyorogtam egyet mikor láttam g00gle rákeresve hogy 2+1-el adják. Memory programokkal mérheted h egyáltalán azt a 4et kihasználtod-e, de ezen a térem azt hiszem topon vagy.
(3) grafikus kártyára nem panaszkodtál. Ezt kihagyom. Pedig autoCAD zabálná.
(4) a 2.5"-os , 1TB-os, 7200es vinyó több sebböl vérzik. Kezdjük ott hogy ár-érték arányban jóval jobban jössz ki egy 750GB-ossal, mert a kis 1TB még nem elterjedt. A 7200 is vérzik, mert mintha 640töl felfelé föleg 5400rpm-el számolnának a gyártók, de persze aki keres az talál, lehet hogy létezik 7200es is - csak nekem gyanús hogy nem.
A tárhely-kapacitásod növelése nem segít a sebesség-igényeden, a beépített 250GB @ 5400rpm -hez képest sebességben pedig megintcsak nem volna oly látványos egy 7200rpm-re ugrás, mint ahogy azt szeretnéd . úgy sejtem h arra vársz h ne szaggasson, felezze vagy legalábbis kétharmadolja a renderelési idöt stb ...
véleményem:
(1) Szerintem ha elavultnak érzed a gépet, vagy a te gépigényed nött meg (vagy meg fog nöni) akkor gondolkozz el egy komplett gépcserén. Ezt te érzed.
(2) ha nincs rá igazán igényed (ezt te érzed), vagy pénzed nincs hozzá, akkor gondolkozz el egy SSD-n a beépített helyére, ami pedig kikerül belöle az meg mehet bele egy üres 2.5-ös usb-rack-be. (ssd60GB@35e , ssd120GB@60e) Vagy akár hibridet is választhatsz, ami egy olyan HDD aminek beépítettek 4 gb puffer-ramot és így "hibrid" megoldásként, gyors is, meg a tárolókapacitásból se veszítesz annyit (mint pölö egy 250Gb-ról 60gb-ra visszaesést éreznél meg a gépen.) - Az ssd mindenképp látványosan(!) dobna a géped sebességén. A kikerülö vinyót meg akár usb-rackbe rakod, akár visszaépítheted egy bölcsövel az optikai meghajtód helyére +10ért.
ezt a "sok-itt-az-okos" dolgot pedig szép lassan vetközd le kérlek.
-
Kbali
nagyúr
válasz
inkubator #30807 üzenetére
Szerintem a T5800 után nem fogsz tudni P-s procit a lapba rakni - Intel oldalán a chipset-eknél elég jó lista van arról, hogy melyik proci milyen foglalatos és milyen lapba megy bele.
SSD jó ötlet, 96 gigás Kingstonról volt itt teszt, huszonezer Ft, a régi vinyó meg mehet egy külső rack-be.
A 7200-es nem nagy előrelépés, ráadásul hangosabb, melegebb, többet fogyaszt. -
Caesarion
aktív tag
válasz
inkubator #30066 üzenetére
[Acer e728 drivers for XP] - keresd a második harmadban : "eMachine Realtek Audio Device Driver"
-
n0_gAboR
őstag
válasz
inkubator #23733 üzenetére
A felsorolt feladatokra barmelyik gep megteszi (autocadnek semmilyen kulonleges gep nem kell, egyetemen 1,7-es celeronokkal kuldtuk a laborban
)
Nalam notebook valasztasnal mindenkepp a gari, a kasztni minosege, es a gep megbizhatosaga szamit.
Ennyi penzert elobb vennek egy 1 eves Thinkpad T400-asat vagy valami mas hasonlo business class gepet, mint egy vadiuj, de alsokategorias consumer gepet. -
válasz
inkubator #13123 üzenetére
Logitech Kinetic Briefcase. Ebben akár a földhöz is vághatod. Igaz egy picivel több mint 10 ezer, de nagyon igényes és jól is néz ki, nagyon praktikus zsebek vannak benne, mindennek külön-kölön, tehát nem lesz benne kupi. Nekem is Kinetic-em van, vagyon szeretem, csak ajánlani tudom.
Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Mobil flották
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hálózati / IP kamera
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 32/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- UHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest