Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz hojos #5346 üzenetére

Ezt régóta használom. Tervez vele, de nem vagyok elégedett a működésével. Volt már olyan, hogy szó nélkül, szépen megtervezte, majd a navigálás közben közölte, hogy tiltott útszakasz következik. Kicsit ideges lettem. A másik kedvencem, hogy nem tudom neki elmagyarázni, hogy tudok a tiltásról, de van behajtási engedélyem. Navi helyett, folyamatosan dobálja a teljes képernyőt beterítő figyelmeztetéseket. Van erre vmi opció, ami az aktuális tervezett útvonalra kikapcsolja a figyelmeztető ablakot?

törölt tag

válasz PLaci58 #5328 üzenetére

Ez most komoly? Az S2 csupán referencia volt. Az alapkérdés nem PNA vs. SGS2, vagy Tab vs. SGS2, hanem PNA vs. Tab. A Tab kijelzője képminőségben és fényerőben lehet, hogy gyengébb, mint az SGS2 -é, de sztem abban egyetértünk, hogy nagyságrendekkel jobb, mint egy átlag PNA -é.
    Ami az erőt és az optimalizáltságot illeti, PNA -ban ugyanúgy ki lehet fogni jobbat és rosszabbat, mint Tab -ban. Kis utánajárással ezek a kellemetlen meglepetések nagyrészt elkerülhetők. Nem véletlenül említettem a Rockchip RK3066 -ot. Kínai SOC, nagyon sok Tab alapja. Ezek általában alacsonyabb árkategóriájú készülékek, de jól használhatóak és elég nehéz lenne olyan elcseszettet találni, ami teljesítményben nem gyaláz porig egy PNA -t. De ha vki megengedheti magának, akkor nem sokkal drágább egy RK3188 -as. 4x1,6Ghz, általában 2GB ram, szintén Mali400, de 530Mhz -en. Amire oda kell figyelni és egy kicsit mélyebbre kell ásni, az a BT modul típusa. RK3188 -asban lehet Mediatek modul, ami nem túl stabil, és csak v.2.1. De ha egy v.4.0 -ás, Broadcomm alapú, AP6210 -essel szereltet választunk, akkor biztos, hogy nem lesz probléma a stabil kapcsolattal. Külön egeret, bill -t és audiót használtam ilyenen egyszerre.
    Az akkuidőre vonatkozó felvetésedet főleg nem értem. A Tabok általábban hosszabb akkuidővel bírnak, mint a telók. De egyrészt egy autós navinál nem elsődleges szempont az akkuidő, másrészt nem hiszem, hogy létezik olyan elcseszett Tab, aminek rövidebb lenne az akkuideje, mint egy PNA -é.

törölt tag

válasz PLaci58 #5326 üzenetére

Ezzel mire célzol? Arra, hogy egy navi célra vásárolt Tab -ban valószínűleg egy kevésbé szaturált megjelenítésű IPS lesz, nem Samoled? Sztem egy jóárasított Tab IPS -ének is sokkal jobb a képe, mint egy GPS -é. Vagy a vas erejére gondolsz? Az S2 -ben két magos proci dolgozik, max 1,2 Ghz -en. Ehhez van egy Mali400. Mindez 800x480 -on. Ezt a szintet még egy RK3066 -os SOC is megüti, ami sztem ma már erősen az alsó kategória. Az más kérdés, hogy az alapból navira alkalmasként forgalmazott Tabokat Alwinner A10 szintű SOC -okra építik (sztem szándékosan csinálják ilyen harmatos alapra, hogy ne mosódjon össze a két eszköz), amit Tabként használni olyan, mint sajtreszelővel..... Kissé szórakoztató, de leginkább fájdalmas.

[ Szerkesztve ]

törölt tag

válasz Imii #5324 üzenetére

Nem osztom az álláspontodat. Sztem pont akkor van értelme a Tab -nak, ha nem hobbi szinten kell a navi. Egy Tabot is lehet célhardverként haszálni. Kicsit át kell hangolni a működését, optimalizálni a feladatra. Valamint nem kell a navi mellé n+1 alkalmazást telepíteni, futtatni és akkor stabil lesz a navi. A műhódvevője valóban gyengébb, mint egy PNA -é, de épp ezért ez a hardverelem nem szükséges. Legyen benne egy jó Bluetooth modul. Akkor lehet használni külső vevőt, ami legalább olyan profi is lehet, mint egy PNA -é. Miért tartom jobbnak a Tabot?
    1. Egy normális Tab nagyságrendekkel erősebb, mint egy PNA. Ez gyorsabb tervezést/áttervezést jelent, de ami ennél sokkal fontosabb, hogy gördülékenyebb megjelenítést. Ez a különbség térképmozgatásnál, nagyításnál szembeötlő.
    2. Nagyobb fényerőre képes, mint egy PNA. Sokat számít, amikor oldalról, hátulról rásüt a nap a navira.
    3. Jobb minőségű a kijelző. Tisztább, kontrasztosabb a megjelenítés, de ami ennél is lényegesebb, hogy kapacitív a kijelző. A Primo pl. támogatja a multitouch nagyítást. Nem mindegy, hogy a zoomot kell bökdösni, vagy csak széthúzni az ujjainkat a kijelzőn (na, pl. ehhez kell az erősebb hardver).
    A tapasztalataim onnan származnak, hogy egymás alá raktam a CNS GlobeHD -mat és a múmia SGS2 -met. Mindkettőn futott a navi. Zongorázni lehetett a különbséget a megjelenítésben és a kezelhetőségében. Az SGS2 -nél pedig egy korszerű Tab csak jobb lehet.

[ Szerkesztve ]

törölt tag

válasz Imi91 #5304 üzenetére

Nem. Biztos, hogy megoldható. Ha jól emlékszem, akkor a sys.txt -ben kell megadni a térképek elérési útját. De járnak erre olyanok, akikről tudom, hogy ismerik a pontos metódust. Úgyhogy biztosan lesz rá válasz.

törölt tag

válasz Prime110 #5300 üzenetére

Símán. Nanotechnológiáról és önregeneráló, mesterséges inteligenciáról nem hallottál még? :)

törölt tag

válasz VIBO #5274 üzenetére

Én IGO -t használok, úgyhogy a Garmin nálam kiesik. A másik kettő nem egy kategória (árban sem). Ha helyes a feltúrt specifikáció, akkor a CNS -ben csak 4GB tár van. Az kevés egy full EU-hoz (persze külső kártyán is lehetne elméletileg, ha a szoftverből lehetne kapni ilyen verziót :) ). A felbontás is a fele. Ez mondjuk az én tapasztalatom szerint nem akkora hátrány, sőt, néha jobb lenne, ha az én CNS GlobeHD -m is 480x272 lenne. De az általad írt lehetőségek közül én a Wayteqet választanám.

[ Szerkesztve ]

törölt tag

válasz Imi91 #5261 üzenetére

Legalább két éve használom intenzíven (kamionos üzemmódban) a CNS Globe HD -t. Gyenge a fényerő és az akku nincs már a topon. De ezeken kívül tökéletesen üzemel. Egyszer, tűző napon benne felejtettem a motorom tanktáskájának navi zsebében. Azóta nehezebb kikapcsolni, mert eldefofmálódott a hátlap a melegtől és szorul a gomb. De a kütyü túlélte.

törölt tag

válasz PLaci58 #5227 üzenetére

Úgy voltam vele, hogy egy kérdést és esetleg némi kísérletezést ér a dolog, de megfeszülni nyílván nem fogok csak azért, hogy megspóroljak egy BT GPS vevőt. Tudom, hogy telón, Tabon általában meddig terjed az Android buherálása. Én viszont kb. 2 éve foglalkozgatok miniPC -kel. Ezeken nem ritkák a sokkal merészebb belenyúlások (pl. Linux, Android dualboot).
    Lehet, hogy csak azért, mert nem vagyok már tini, :) de én látom értelmét telón is a HID -nek. Pl. megmarad a hasznos képernyőfelület, mert a virt bill. nem takarja ki a fél kijelzőt. Otthon pedig MHL adapterrel kiadhatom a képet és a teló maradhat a monitor mellett, mert a kezeléshez nem kell fizikai kontaktusban lennem vele.

törölt tag

válasz PLaci58 #5219 üzenetére

Elnézést, hogy "akadékoskodok", de úgy érzem, hogy itt lehet némi félreértés. Az Android ebben a tekintetben sztem egyáltalán nem "speciális". Linux kernelre épül és ennek megfelelően olyan eszközöket támogat, amiknek a driverét tartalmazza a kernel. De ez akár bővíthető is. Pl. az én telómban sincs gyárilag soros port támogatás, de custom kernelekben lehetséges. Az Android miniPC -k sem támogatják alapból az USB wifit, de Vargalex az egyik kernelhez készített modult. Ehhez nyilván kell kezelőszoftver is, de mivel a Linux kernelparancsok nagyrészt működnek Androidon is, ezért pl. a hálózati interfészt terminálból is be lehet konfigolni (mármint hogy a rendszer a beépített wifi modul helyett, az USB -st használja).
    Ami a mobil stickeket illeti, Android nem csak telón lehet. Pl. ott vannak a Tabok, amelyek nagyobb része nem tartalmaz SIM modult. Ha egy ilyen Tab támogatja az USB xG modemet, akkor így megoldható a "közvetlen" mobil adatkapcsolat.
    Sztem az is a dolgok erős leegyszerűsítése, hogy az Androidban a kékfogat "kihangosításra tervezték". Azt a profilt tudja, amit az adott BT modul + driver. Pl. a Sony Xperia mini (st15i) ugyanazzal az Android verzióval (2.3.4) jött ki, mint az SGS2. Az előbbi valóban szinte csak az A2DP -t ismeri, míg az SGS2 pl. a HID (Human Interface Device) profilt is. Ezt a beviteli eszközök (pl. egér, bill.) használják. Apple bill. -t és Logitech M555b egeret használok. Ezt kezeli az S2 és a miniPC -k is, out of the box. De a BT fájlátvitel is régóta támogatott, ami szintén nem lenne lehetséges audio profilokkal. Ezen kívül, lehetséges vmi virtualizáció is (ennek nem ismerem a működését), mert pl. a DUN (Dial-up Networking) az Androidban nem volt támogatott, de egy alkalmazás telepítése után lehetséges volt BT. net tethering.

Gipsztigris:
    Teljesen igazad van, az "Android kompatibilis" nem volt helyes megfogalmazás. Viszont a CNS GHD BT. képességei sztem nem csak az audióra korlátozódtak. Gyárilag van benne böngésző, ami a korábban említett BT DUN profilon keresztül kommunikál. Biztos, hogy működik, mert használtam Symbian -nel és Androiddal is. Ez viszont mindenképpen kétirányú kommunikáció. Erre alapoztam azt, hogy ezen keresztül talán küldhető pozícióadat is.

[ Szerkesztve ]

törölt tag

válasz PLaci58 #5216 üzenetére

Köszönöm! Szomorú. Van OTG-soros port támogatás a kernelemben, de titkon a BT. -ban bíztam egy kicsit, esetleg némi WinCE driver -faragással. Esetleg azt tudod, hogy az Android -kompatibilis BT. vevők milyen profilt használnak? HID?

[ Szerkesztve ]

törölt tag

Megpróbálom itt is, hátha... Van egy CNS Globe HD -m. Szerintetek lehetséges lenne usb -n, kékfoggal, vagy esetleg soros porton olyan kapcsolatot összehozni, amivel egy Androidos eszközön futó navi a PNA vevőjét használná a helymeghatározáshoz?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés