Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
S e t h
nagyúr
Vásároltam egy fényképezőgépet és bizonyos képeknél egy világító kis pixelre lettem figyelmes, amely viszont nem jelentkezik minden esetben.
Kinti, elsősorban felhőképeknél figyeltem meg, illetőleg éjszakai fotóknál is és bár nem vagyok szakértő de véleményem szerint hotpixelnek tűnik.
Próbáltam olyan képet is csinálni amikor letakartam az objektívet, de úgy pl nem jelentkezett a probléma.
Mellékelem a kinagyított képet, ami alapján próbáltam beazonosítani mi lehet ez.A kérdésem az ,hogy ez orvosolható-e valamivel(olvastam hotpixel esetében ,hogy csak melegben jelentkezik), vagy ez garanciális probléma-e.
Előre is köszönöm a válaszokat!
[link]This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
S e t h
nagyúr
Ez a topik jobbára halott ,megyek én is másfelé érdeklődni.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
S e t h
nagyúr
HA egy fényképezőgép esetében megadják ,hogy 0 és 40 fok közötti hőmérséklet esetén lehet használni, akkor miként lehet téli tájakat megörökíteni nulla fok alatti hőmérséklet esetén?
Vagy mennyivel lehet az optimális hőmérséklet alá menni és milyen veszély fenyegeti a fényképezőgépet(károsodás)?This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
S e t h
nagyúr
Köszönöm szépen a válaszaitokat!
Lenne még egy amatőr kérdésem.Egy általam vásárolni kívánt fényképezőgéphez két objektív is tartozik, az egyik 14-42 mm-es, a másik 40-150 mm-es.
A fentebb leírtak analógiájára ezek is kb. 3x-os optikai zoomnak felelnek meg?
Bocs a láma kérdésért, még most jön majd a tanulási fázis.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
S e t h
nagyúr
Én sokáig szemeztem a Pana GF-1-el, de végül anyagi megfontolásból az Olympus E-PL1 mellett döntöttem.(ezek mikro négyharmadosak, cserélhető az objektív).
Nem akartam kompromisszumot kötni a képzaj miatt és bár az elején bridge gépet akartam, hamar rájöttem- a fórumon lévől segítségével - hogy nem ez az amit akarok.
A következő héten jön meg az Oly, kiváncsi leszek mennyire váltja be a hozzáfűzött reményeket.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
S e t h
nagyúr
Négyharmados fényképezőgépekhez(jelen esetben Olympus E-PL1) milyen szűrőket tudnék vásárolni?
Sajnos nem vagyok otthon a témában ,de szeretnék olyat vásárolni, ami kiemeli az ég kékjét, de egyelőre azt sem tudom merre forduljak.
Előre is köszönöm a segítséget!This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
S e t h
nagyúr
A fényképezőgépemhez kaptam ajándékba egy akksit, viszont jelenleg még nem használom, mivel a régi tökéletesen működik.
A kérdésem az ,hogy ha nem is akarom most használni, akkor most kell leformáznom, vagy hagyjam inkább addig, akár több hónapig fiókban is addig amíg nem lesz rá szükségem?
Nem tudom mivel ártok neki többet élettartam szempontjából, ha leformázom és úgy rakom vagy el,anélkül.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
S e t h
nagyúr
Mivel érdemes, szabad tisztítani az obikat?
-
S e t h
nagyúr
A következő a problémám.
Szeretek villámot fotózni, de sajnos éjszakai fényviszonyok esetében nagyon meg vagyok lőve, mivel a fényképezőgépemen nincs segédfény és sajnos az autofocus is gyengén muzsikál rajta.Sőt mi több, sötétben abszolút nem tudok képet csinálni, mert nem talál focust, ezért megpróbálkoztam a manual focussal, viszont ez sem főnyeremény, mivel városon kívül,éjjel villámra várva nem tudok mire fókuszálni.
A focus gyűrűn nincs beállítási segédlet, hogy tudjam meddig kell és milyen irányban tekerni, kvázi nem tudom miként lehetne végtelenre állítani,hogy ne legyen gond villámfotózásnál.
Tudtok vmi tippet adni?
Ez egy tegnapi kép, focus hiányában csak ilyen homályra futotta.
[link]This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
S e t h
nagyúr
válasz Petzval #8649 üzenetére
Ezt előtt csináltam pár napja, ez éles, de nem volt nehéz mert még nem volt sötét, ment a fókusz.
[link][link]cigam
Átnézem a fényképezőgép kiskönyvét, mert megmondom őszintén ,hogy nem tudom miként lehet összelőni azt, hogy az zársebesség 15 másodperces legyen, de a fókusz is végtelen.Az előre beállított módok nem jók, mert azoknál af van, az meg ugye sötétben probléma, a korábban említett okok miatt, ergo tájkép mód kilőve.
A manuális végtelen lenne a megoldás, de a gyűrűt csak csavargatom körbe a végtelenségig, sajnos nincs rajta jelölés, így kint a prérin a sötétben nem tudom ,hogy meddig kell tekernem.(a végtelenségig)
[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
Köszönöm szépen.
kiskornel:
Ez nekem is eszembe jutott, de a gond az ,hogy a felvillanás csak kioldáskor van, azaz ilyenkor már nem tudom szabályozni a fókuszt a gyűrűvel.
Én most egy zseblámpán vagy reflektoron gondolkodom, azzal minél messzebb világítani és úgy fókuszálni, kérdés az mennyire lesz elég a végtelenhez.csakb:
Hát azok a lámpák nekem már sajnos hatókörön kívüliek , de lehet ,hogy csak az a probléma ,hogy sokat várok egy 4/3-os géptől.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest