- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzoltan87
tag
válasz
j.bravo #12280 üzenetére
Értem. Nos köszönöm szépen a segítséget. Azon gondolkodtam, hogy ha megrázogatom a gépet, és elvándorolnak a foltok, akkor kosz, ha maradnak, akkor hotpixel. Máshogy nem tudom kideríteni, és nem szeretném feleslegesen szétszerelni. Teljes képernyőre kitett képnél lehet őket észrevenni, fekete felületen. Ha nem sikerül tisztítani sem, akkor valahogy majd csak túlélem.
-
vzoltan87
tag
Üdv!
Akkor valaki tudja, mik lehetnek ezek a pöttyek a fényképeken? 80-as iso, hosszú záridő, s9600 típusú gép.
http://prohardver.hu/dl/upc/2012-08/23/182164_txrdpi9f4vn1kk8l_hibak.jpg -
vzoltan87
tag
válasz
andrade #12245 üzenetére
Üdv!
http://prohardver.hu/dl/upc/2012-08/23/182164_x6robhf8mciil93t_hiba1_2.jpg
Ezen látszik legjobban. Ilyenekből van néhány darab.
A fix objektívet arra értettem, hogy nem lehet lecserélni.De zoom-os, igen.
Szóval ez akkor nem por, hanem néhány hibás pixel?
De mondjuk néhány pötty vándorolt ide-oda. -
vzoltan87
tag
Sziasztok!
A hétvégén fotóztam egy szobában, és a képeken feltűnt 2-3 fehér pici pötty, ami minden képen ugyan ott helyezkedik el. Gondoltam, hogy az objektív koszolódhatott el, de tisztítás után is ugyan ott maradtak a pöttyek, ami kicsit zavaró volt egy fekete ruhán, ha kicsit ránagyított az ember.
Arra gondolok, hogy a CCD porozódhatott be, de addig nem szeretném szétszedni a gépet, amíg nem érkezik valami megerősítés. Nem hinném, hogy az ISO miatt jelentkeztek volna ezek a pöttyek (és ugyan ott). 80-as ISO-val dolgoztam, 1/25, 1/30-as záridővel. Miután hazahoztam a gépet, megtisztogattam újból az objektívet, és kicsit átforgattam, megrázogattam a szerkezetet. Ezután újabb próbafelvételt készítettem, és a legnagyobb pöttyök maradtak a helyükön, de mint ha a kisebbek elvándoroltak volna. Felraktam 3 képet. Egyik az elhelyezkedésük, a másik kettő pedig a hibák kinagyítva.
Ez egy fix objektíves masina. Fujifilm S9600. Valaki, akinek esetleg van tapasztalata fix objektíves ilyen kategóriájú gép ccd tisztításában, az megoszthatná velem a tudományát. Kisebb, kompakt gépeket már tisztítottam, de ezt egy kicsit féltem.
Szerintetek mi okozza a hibát?
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest