- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toncos
tag
válasz
Stauffenberg #36376 üzenetére
+ Jahno
Nagyon köszi mindkettőtöknek!Félreértés ne essék, tudom, hogy öreg a gép, csak mivel nincs referenciám, nem tudom, mi az elvárható. És úgy tűnik, amit anno a tesztekben jónak mondtak, az még engem, amatőrt is tud zavarni. Viszont amíg nem éreztem rá kicsit a komponálásra, nem akartam teret adni a gear acquisition syndrome-nak, de most az elszántságom is erősebb, meg ez a fókusztéma zavar már egy ideje (keresőn nyilván nem látszik, de a kijelzőn is alig, pláne kinti fényben, 500 km-rel később észrevenni meg elszomorító).
Úgyhogy köszi a mellékvágányos vásárlási tippet, lehet, hogy lesz fejlesztés.Egyébként a kontrasztalapú fókusszal tisztában voltam, de azzal nem, hogy elsősorban a függőlegesek számítanak. Tényleg durva, délután ide süt a nap a szobába, ugyanaz a setup (a fehér fal és a TV találkozására fókuszáltam), és szinte teljesen pontos volt. Kezdett picit sötétedni, és rögtön nem.
Viszont kivittem (késő délutáni nap telibe az út túloldalán lévő lakóházon, fehér fal. vs. sötét árnyékos loggiák), de így is volt, hogy a 6-sávos út túloldaláról az 5. emeletet 3 méterre tette... AF-zóna már fel volt húzva (nem is tudtam, hogy ez állítható...).
Tudom, ez másik topic, de ha már feljött: van rizikója/limitációja megvenni pl. egy régebbi A6000-est (az is 2014 óta létezik...)? Nyilván mindent sokkal jobban csinál, de megbízhatósággal lehet baj, vannak mai szemmel hiányzó funkciók?
-
Toncos
tag
Sziasztok!
Elővettem a sok éve használtan vett Fuji X10-et, hogy most aztán tényleg elkezdek megtanulni fotózni. És kiteszteltem, amit eddig csak erősen gyanítottam: suta az autofókusz.
A szobában, szűrt fényben, kézben tartva elkattintottam 4 képet a 3 m-re lévő falra/tv-re, mindannyiszor visszajelzett, hogy talált fókuszt, de 0,5 m és végtelen között minden volt, olyanok is a képek. Ezt szabad térben is elő tudja adni, tárgyfüggő, de elég gyakori. Amikor nem talál fókuszt, azt természetesen nem számolom. AF-S, fókusz a kép közepére állítva.Lehet ez ellen tenni valamit, vagy egyszerűen megöregedett a gép? Ha bekapcsolva csak úgy forgatom a kezemben, akkor az optika néhányszor halkan picit ciripel, mint amikor fókuszál, csak rövidebben. Eddig ez nem tűnt fel, nem tudom, ilyenkor fényt mér, vagy valami tört benne.
Előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest