- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz
Fotonhámozó #27161 üzenetére
Csak a tényeket írta le, nem értem hogy ezzel mi volt a gondod.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #27095 üzenetére
Végül vettem + 12db akkut, meg egy tt600-ast. Illetve rendeltem egy olyan spigot csatlakozót, amire lehet tenni több vakut is. 2db 60-as vaku talán elég lesz már kellően késői órákban. Nyilván verőfényes nyári napon nem fog jó lenni ellenfényben.
-
Speeedfire
félisten
Köszi srácok. Akkor mi a megoldás? Venni több elemet, és amikor már nagy a töltési idő, akkor csere? 16db van most, ebből 12db a tt685-höz, és 4db a tt350-hez van.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #27086 üzenetére
Vagy esetleg ilyen.
-
Speeedfire
félisten
válasz
*Ropi* #27085 üzenetére
Elvileg a tt685 is elmegy a 2500-as akkukkal, 230 full villanást. Gyakorlatilag a 2450-es ikea laddo-val nem sokáig bírta. Most vagy mégsem ennyire jó a laddo, ahogy sok helyen írják. Vagy a godox hazudik sokat.
Kb 50 villanás után már 10mp-et kellett várni, és meleg volt az akku.
Ilyen kábelt találtam eddig, de ez akkuhoz van. Ha más nem akkor rendelek egy ilyet, aztán szétszedem a kábelt, és kap egy kisebb ac adaptert. -
Speeedfire
félisten
Godox tt350, és tt685 vakukhoz nincs valami csatlakozó, amivel tudom őket használni hálózatról is? 1/1 alatt olyan ~60-80 fotót bírnak az ikea elemekkel.
-
Speeedfire
félisten
Van 2 godox vakum, meg egy godox xt1 kioldo.
Ha szeretnék venni egy 3. vakut is, akkor celozzam meg a godoxot, vagy tudom ezzel a kiodoval irányítani más márkát is, ami vezeték nélküli? Metz, nikon, youngnuo? -
Speeedfire
félisten
Itthon lehet valahonnan jó áron m42-m43 átalakítót szerezni? Vagy inkább rendeljek kintről?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Fotonhámozó #27015 üzenetére
Milyen vivódást? Arra vagyok csak kiváncsi, hogy milyen hátteret érdemes venni, és honnan. Ismerem Gavin-t, nagyon jó videói vannak.
40k nem olcsó, egy normális rendszervaku megintcsak nem olcsó, főleg, hogy akkor legalább egy godox 350-et vennék. Mert akkor már azt is a t1x-el irányítanám.
Nincsenek árban egy kalap alatt egy ~2000ft-os textillel, amiből ha veszek 3 fajtát is, csak ~6k. De nem tudom, hogy milyen textilt, és honnan érdemes venni. Ha egyáltalán érdemes textillel foglalkozni.
Látom van muslin, papír, vinyl stb háttér is.
Nem értem, hogy miért kötsz ebbe bele. -
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tin_Shield #27006 üzenetére
Rendeltem én is párat.
Más: Ki milyen studió hátteret ajánl? Illetve milyen anyagból és honnan? Valami olcsó megoldás érdekelne.
Én fehér, fekete, és 18% szürke szövetre gondoltam. Itthon elég drága, gondolom aliról jobb lenne. Vagy esetleg itthon méteráru bolt? Mire kell figyelni? Vagy sok a karton? -
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
az Olympus 12-40 Pro obim kupakja megadta magát. Szétesett, és az egyik rugó elveszett. Néztem újonnan 6k körül van. Ezt inkább kihagyom. Lehet ezt valahogy javítani? Hol lehet kapni ilyen kicsi rugót? Vagy vegyek noname kupakot hozzá? Nincs 1 éves se... Nem túl minőségi. -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #26985 üzenetére
Világítással kapcsolatban valaki?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Stauffenberg #26984 üzenetére
Az lesz, megnézem őket. Hátha találok kedvemre valót.
Közben beszéltem a fotóssal is. Megerősítette a VSCO-t. Illetve elmondta, hogy HS. Viszont ő dnb-t nem használ ps alatt, lr alatt javít rajta kicsit. PS alatt csak puhítja a bőrt. Majd eljátszok vele én is.Más:
Ha off camera vakut akarok használni. Akkor mi a legjobb a helyes expo beálíltására, ha nincs fénymérő?
Beállítom a modellt, kiválasztom a rekeszt, iso-t, a vakut ttl módba teszem, majd villantok. Ezután kikapcsolom a vakut, alulexponálom 2-3 FÉ-vel a hátteret, vaku vissza, és manuálisan állítok 2-3 FÉ-t a vakun pluszban, mint amennyi a ttl módban volt?
Csak, mert eddig alulexponáltam a képet, majd próbáltam a vakut beállítani úgy, hogy jó legyen. De néha visszanézve a hisztogrammot, mintha pár kép alul lenne exponálva. -
Speeedfire
félisten
válasz
Stauffenberg #26982 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
válasz
Stauffenberg #26980 üzenetére
Ezeket mind szoktam alkalmazni.
Viszont ezek szerint nem kellőképpen. Gyakorolni kell még. Ezt a VSCO-t megnézem, jónak hangzik. Köszi.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Stauffenberg #26977 üzenetére
"Csak" ennyi lenne?
Bevilágítás alatt gondolom sok nagy softbox lehet, vagy világos szobák. -
Speeedfire
félisten
Ezeknek a fotóknak a szín világa, hogy áll össze? Nem csak simán fel van nyomva a szaturacio, meg a vibralas. Arcon kicsit több a fény, a háttér besotetitve és vissza véve a clarity.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Grga_Pitic #26956 üzenetére
Köszi, ezt a lyukat néztem én is, de nem láttam, hogy hogyan lehetne rászorítani. Lehet, hogy simán szorul, majd meglátom. De lehet veszek mikrosatnál egy dedikáltat erre a célra.
Annál kicsit nagyobb, egy kis táska az egész a s bracke-ttel együtt. Igazából nem nagy, de ha minden apró dolgot összeszedek, akkor ott vagyok, hogy egy pocket csomag 2 táskányi cucc. Ezt szeretném leredukálni 1-re. De akkor lehet, hogy a gary fong marad.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #26893 üzenetére
Erre még mindig szívesen várom a tippeket, főleg a kis méretű, softboxra. Túrom a netet, de nem találok igazi megoldást rá. A legtöbb esetben a mobilis az a 60*60-as, ilyenem van is.
De az megint csak egy plusz táska a szememben. Van 20*20-as is, de az meg max arcra lehet elég. A diffúzor kupak meg, ahogy nézem a teszteket nem irányított. Valami kicsi irányított lenne a jó, ami finomít is a fényeken. Esetleg a mini derítő, amit a vakura lehet rakni, és azzal a szöveg jól belőni? -
-
Speeedfire
félisten
válasz
Stauffenberg #26916 üzenetére
Hát az a 28 nem túl sok. Annál még a godox 350-esem is jobb.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Stauffenberg #26914 üzenetére
Használtam néztem. Igazából háttér állványt kerestem, akkor találtam rá. Egyben árulja, de nagyon jó áron. Max nem a villanókat használom, hanem kap s bracket-et, és megy bele a vaku. Esetleg veszek 2 manuálisat, amit lehet nyúzni, vagy olyat ami külső táppal is megy.
Én úgy néztem, hogy ezeknek a fényét lehet állítani. De lehet tévedek.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Stauffenberg #26912 üzenetére
Ennyit már nem áldoznék rá. Akkor marad a vaku, úgy is csak hébe hóba lenne ilyen mutatvány itthon.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Stauffenberg #26910 üzenetére
Lehet, hogy rosszul tudom a rendszervakuk is jóesetben olyan 100ws körül lehetnek. Igazából az elemek töltése miatt gondoltam. Nem kellene velük szórakozni. 220V-ról mennének egyből.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Stauffenberg #26907 üzenetére
Van 2 rendszer vaku is (godox 865, godix 350), viszont ez tényleg olcsó, és akár házi körülmények között is jó lehet. De tényleg nem tudom, hogy mire számítsak vele. Illetve, hogy portréra elég-e az a 45ws?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #26893 üzenetére
Illetve érdekelne, hogy a mi a vélemény a mikrosat villanj szettjéről. Otthoni felhasználásra milyen? Vagy jobb akkor már inkább vakuzni?
-
Speeedfire
félisten
Ernyőhöz minden foglalat kell? Van egy godox s bracket, de nem egyértelmű nekem a helye. Illetve milyen kifejezetten ernyőhöz való foglalatok vannak, amihez sima vaku is jó?
Ilyen 120-as godoxot rendeltem, de el is felejtettem a foglalatot.
Illetve melyik azok a fényformálók ami kicsik, de mégis praktikusak? Nekem egy ilyen kínai gary fong van aliról. A sigma 56 1.4 bemutatóban is ezt használtam, de mintha nagyon elvenné ez a műanyag a fényerőt. Felhős időben 1/2, 1/1-en volt a godox 685 vaku. FJH videója alatt, hasonló vaku meg fele ekkora fényerővel is jobb.
Relatív kicsi, így elfér a táskában. Van még 1-2 mini softbox, de nem biztos, hogy az igazi félközeli, távoli portrékhoz. Van esetleg valami ajánlott fényformáló erre?
-
Speeedfire
félisten
Cewe-nél nyomtattam anno, át lehet venni a dm-nél is a fotókat. Illetve képkeretet olcsón az ikea-ban vettem, én 20x30-ast használtam.
De a blahánál is van egy komolyabb nyomda (fotológus).
Exportnál a cymk legyen beállítva.
Mást nem tudok, sosem állítottam még ki.
De biztos vannak erre vevő kávézók, kisebb közösségi helyek. -
Speeedfire
félisten
30k-bol kis szerencsével valami régebbi Olympus/Panasonic milc, meg kitobi kijon.
-
Speeedfire
félisten
válasz
randras_83 #26750 üzenetére
Most már mindegy, berendeltem. Max bele tuszkolom a 685 mellé a 350-est is.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Grga_Pitic #26734 üzenetére
Köszi, akkor be is rendelek egy ilyen 120-ast.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Lassú Víz #26726 üzenetére
60-as godox softboxom van [link], de jó lenne valami nagyobb is mellé. Viszont nem akarok nagyon nagyot venni, ha a vaku meg már kevés lenne bele, és kellene mondjuk egy ad200-as legalább.
randras_83: Igen, facsebúkon én voltam aki kérdezte tőled a vakut, a szoftboxxal kapcsolatban, ahol a képet felraktad róla.
Grga_Pitic: Ezt mondod? [link]
Ilyenekkel szemezek én is, 90, és 120cm. -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #26641 üzenetére
Erre valaki?
-
Speeedfire
félisten
Godox tt685 vaku mellé mekkora lehet a legnagyobb vaku? 95, 120cm-es ernyőket látok. Esetleg van valami ajánlott?
-
Speeedfire
félisten
BF alatt vettem egy olcsó Wacom Intuos S táblát, mondván ha nem tetszik max visszaküldöm, vagy nem bukok rajta sokat. Meglepően tetszik, kb 1 óra alatt hozzá is szoktam. Ami esetleg hiányzik az az nyomásérzékenység. De gondolom azokat a drágább táblák kapják meg csak.
Ami fura volt még, hogy elvileg 2 szoftvert kaptam hozzá, de csak az egyiket engedte letölteni. Lehet, hogy csak választási lehetőség van, hogy melyiket szeretném? -
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
technikai kérdésem lenne. Nemrég egy autós műhelyben fotóztam 2 lányt, meg egy autót. Mivel kevés volt a fény szoftboxal próbáltam meg több fényt előhozni, viszont az elég kicsi ami nekem van, 60x60. Mi a legjobb megoldás ilyenkor? Van derítőm, a fenti softbox, meg 2 vaku (godox 350, meg 685).
Vegyem leg a derítőt, állítsam be 12mm-re a vakut? Illetve 2 irányból vakuzzak? -
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
fotó művészek közül kit érdemes követni portré kategóriában?
Stílusban nekem rudi fotói tetszenek. -
Speeedfire
félisten
válasz
Morkix101010 #26310 üzenetére
Én olympus obit vettem innen, semmi gond nem volt. Lehet gariztatni is, ha visszaküldöd. De fogd fel úgy, mintha használtat vennél, csak még senki sem használta.
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
modell/portré retussal kapcsolatban érdeklődnék. Ki mennyire szokta elmaszatolni a bőrt? Mi az elvárás? Kell-e egyáltalán erre tűéles obi, ha a végén úgy is el kell mosni? -
Speeedfire
félisten
Majd kiderul, hogy milyen.
-
Speeedfire
félisten
Ezt próbálta már valaki? Berendeltem egyet, a népszerű Peak Design Leash utánzata.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #25943 üzenetére
Erre ötlet?
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
tegnap studióban fotóztam, ahol folyamatos fény mellett csináltam a képeket, nem villanóval.
A módban használtam, majd később azt vettem észre, hogy hirtelen megugrott az iso, és elkezdett kiégni a bőr. Próbáltam mátrix, és középre súlyozott fénymérés mellett is, de ugyan úgy 1600-3200-as iso körül mozgott. Egyedül a manuális mód volt, amivel ezt tudtam ellensúlyozni.
Ez mitől lehet? Vagy ezen, hogy lehet változtatni? Egyedül a manuális móddal?
Oly m5 ii + oly 12-40 pro-val dolgoztam. -
Speeedfire
félisten
válasz
Lassú Víz #25922 üzenetére
Utólag én is rájöttem, hogy fordítva tettem fel rá.
Ha elindultál ezen az úton, inkább előbb mint utóbb, úgyis fogsz
Mármint a fényformáló? Van 60*60-as softbox, de a jelenlegi tt350 kevés hozzá. A héten rendeltem egy tt685-öst, az talán jó lesz.
De akkor ezek szerint nem kell más semmi extra átalakító, teljesen jó az a vaku talp? -
Speeedfire
félisten
Szerintem kimaxolta azt a gépet rendesen.
[link] yt alert
-
Speeedfire
félisten
Godox x1t-vel csak godox vakukat lehet irányítani? Vagy ez hogy működik? Szeretnék venni a jelenlegi tt350 mellé egy másikat is. Viszont nem ragaszkodok az olympus felfogatáshoz. Egy olcsó vaku érdekelne, hátha kifogok egyet jófogáson, vagy index-en.
-
Speeedfire
félisten
Tegnap próbáltam volna a holdról fotót csinálni, de nem érztem egyik képet se különösebben élesnek. Amikor MF-al beállítottam, akkor nagyon éles volt, de a kész kép már nem. Kikapcsolt stabi mellett is, állványon.
F5.6-F8 alatt is. M5II + 40-150. Mi miatt lehet?Illetve olyan kérdésem is lenne, hogy lehet-e esetleg raynox-ot, közgyűrűt használni ilyenkor? 150mm-en csak ennyire tudok "rázoomolni".
-
Speeedfire
félisten
Milyen vicces így a hét vége felé mindenki.
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok.
A holnapi holdfogyatkozás fotózására kérnék tippeket. -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #25833 üzenetére
Vettem diszkont áron egy NG táskát [link].
-
Speeedfire
félisten
Úgy néz ki, hogy ma elmegy a kis pl6 a háztól, viszont vele együtt a kicsi utazós fotós táska is. Van valami ajánlott kisméretű táska, amibe belefér egy oly m5, meg max 2 obi? Ja, és olcsón kellene, használtan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest