Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz #73495296 #27104 üzenetére

    Ez sem indokolná azt amit mondasz, hogy a 2006-os 40 ezres ár 2012 körül már a 100 ezres kategóriát súrolta. Az való igaz, hogy amit 2006-ban megkaptál 40 ezerért, azért 2012-ben már 100 ezret kellet fizetned, hogy képminőségben ne érezd visszalépésnek, de ezek más kategóriájú gépek voltak, nagyobb tudással, több extrával. Ez csak annyit igazol, hogy a gyártók a költségek optimalizálása miatt az olcsóbb gépekbe minden szart elkezdtek belepakolni, ami fillérekért beszerezhető volt nagy tételben beszállítói katalógusokból.

    A végfelhasználói árakban jelentkező inflációkövetés rendben is van. Az is, hogy a 2006-os 40 ezres fényképezőgép 2012-ben már inkább ~60 ezerért kerül piacra, de az kevésbé van rendben, hogy a közöttük eltelt 6 évben sikerült szarabb karakterisztikájú szenzort és feldolgozó algoritmust beletenni a több generációval idősebb utódba.

    Lehet a magas ISO teljesítmény jobb lett, 8 megapixel helyett már mondjuk 12 megapixelt tudott, de a zajszűrés elvitt minden részletet, rosszabb lett a dinamika, rosszabb lett a Jpeg színkezelés, az AF sokkal többet tévesztett, az LCD képernyő sokkal rosszabb minőségű és így tovább. Elkezdték az ipari túltermelés összes hulladékát diszkont áron felvásárolni és köréjük építettek egy trendibben kinéző műanyag házat. Ennyire vették komolyan a csúcskompaktok alatti piacot a tradicionális fényképezőgép gyártók a világválság és a mobilok berobbanása utáni időszakban. De látva az eladások hajmeresztően meredek csökkenését ebben a szegmensben ezen nem is kell igazán meglepődni.

Új hozzászólás Aktív témák