- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- Macrodroid
- Három új Moto G mutatkozott be
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Asus Zenfone 10 - kicsit más az új kicsi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Fényképen a Poco F7
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz inf3rno #38551 üzenetére
Na, pont emiatt a téma miatt beizzítottam a VPN szerver kliensemet, nehogymár az IP címemen rágódjanak a népek. Rágódjanak máson, de az legalább ne az enyém legyen, hanem a bábolnai méntelepé.
És most először " krizmo_ " -nak válaszolnék, a szoftveres-bot izékre a hsz.-em későbbi részében. :
Amikor regisztráltál elfogadtad a felhasználási feltételeket, amiket be is kell tartani... Élhetsz ellenvetéssel, de esetedben ennek nincs értelme, mert jogosan kaptad a büntetést. " --- Szart! Több, mint 10 éve regisztráltam, a feltételek folyamatosan és egyoldalúan változtak és változnak most is, nem véletlen az irgalmatlan mennyiségű per. Az idézett "megjegyzésem" egy férfias, baráti, macsó fricska amit értelmes emberek a következőképpen kezelnek: "Jóvanbakker hülyegyerek, igyál inkább még egy sört!" és röhögés.
Arról sajnos nem én tehetek, hogy mindenféle hisztériásan érzékeny, mimóza lelkivilágú - szexuálisan és politikai hitvallás alapján félrecsavarozott - fotelhuszárok bebődülnek és feljelentgetnek... na ez a mai társadalom szennye.
1984-ben egyetemistaként én be mertem a legrettegettebb kocsmákba is menni. Mindenki észrevette, hogy férfiből vagyok, nem pedig szarból. Erre macsó módon érzékeny vagyok.
Te meg szerintem fiatal vagy, és még nem érted a dolgot.---
Na, akkor a botokról - vagy szellemi botoxról:
Minden olyan cégnek, akárminek, weboldalnak, akik/amik foglalkoznak valakikkel/valamikkel van ügyféltörzse. (Tudom, mert banki számlavezető rendszer programozója voltam. Az egyetlen, a mindenható guru-)
Az ügyféltörzs mellé simán fel lehet állítani egy ügyfélminősítő adatbázist.
-Rosszat szólt? - Nagy fekete szőrös bunkó! - 1 nap eltiltás.
- Rosszat szólt megint? - Má megint egy Nagy fekete szőrös bunkó! - 2N+1 nap eltiltás.
- Rosszat szólt megint? - Dzsááááááá.. Cukkerberg dzsihád!!! Kitiltsuk! Megköpködjük! Minden weboldalon feljelentsük.
Bármikor össze tudom rakni az algoritmust, gyorsabbra, szebbre, gecibbre.Ez van. Ha már tanácsot adni nem tudok - mert nem hagyják - akkor mi a töknek az egész.
- -
EmberXY
veterán
válasz inf3rno #38547 üzenetére
Szerintem szubjektív a dolog, de azt se tartom kizártnak, hogy valami robot végzi már ezt is...
Engem egyszer a Bud Spencer, Terence Hill rajongói csoportban találtak be egy közismert filmes idézet miatt, aminek okát azóta se értem. [link]
Még ha máshol írom, azt mondom, valaki nem érti, OK, polkorrekt beszari névtelen feljelentős világ van, na de abban a csoportban, ahol ez 100 %-ban beleillik a környezetbe és egyáltalán nem üt el a napi tartalmaktól, nonsense, hogy ez valakit sérthetett volna, vagy félreértésre adott volna okot. Nem kizárt, hogy valami bot találta meg, aztán "intézkedett", nem tudom. De még csoda, hogy a TEK-et nem küldték rám, lassan azt is megérjük.[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
MODERÁTOR
válasz inf3rno #38520 üzenetére
Járok haza Veszprémbe. Éves Fejér és Pest megyeit mindig megveszem. Ez évi 10800 HUF. Ha mindig havit vagy 10 naposat vennék az jóval drágább lenne. Ha idén ezen kívül már csak egyszer mész Pestre pályán, akkor tíznaposat vegyél. Ha már háromszor mész összesen, akkor már érdemes a két megyeit megvenned. Ugye ezek január 31-ig jók. Jó dolog ez nagyon, csak ki kell számolni.
[ Szerkesztve ]
Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
BiP
nagyúr
válasz inf3rno #38518 üzenetére
Mi gyakran járunk Veszprémbe, ott gyakorlatilag nincs miért megvenni. Van Fejér megyei meg Pest megyei, az elég.
Ott érdekes szakasz van, Balatonvilágostól jobbra is, balra is a szomszédos megyékkel átfedésben van. Szóval attól függően, ki merre jár, a szomszédos Fejért vagy Somogyot kell megvenni (ami máshova is jó legalább), és a veszprémit el lehet felejteni. -
BiP
nagyúr
válasz inf3rno #38515 üzenetére
Az sajnos nem múló hóbort volt. Mondjuk azért előnye is van, mert így nem kell egész éves matricát venni azoknak, akik gyakran mennek, de csak szűk területen.
Na mindegy. Ha veszel, akkor a nemzetiutdij.hu oldalon vegyél. (máshol is lehet venni, de ez a hivatalos, felár nélküli.).
És ematricát vegyél, nem e-útdíj kell (utóbbi a teherszállításra vonatkozik).
[https://ematrica.nemzetiutdij.hu/]Ja, és itt vannak a térképek.
https://nemzetiutdij.hu/articles/article/uthalozat
Fontos infó: adott megye érvényessége a megyehatár UTÁNI első lehajtóig tart. (eredetileg a megyén belüli utolsó volt, de rájöttek, hogy úgy hülyeség)Sakkozd ki, melyik jobb, mennyiszer mész még idén stb.
adott időszakra vagy éves megyei, lévén már csak 3 hónap van az évből
(+1 hónap, mert január végéig érvényesek a megyei matricák).[ Szerkesztve ]
-
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz inf3rno #38500 üzenetére
Alapvetően szerintem a vételi (és adáskori) jelerősség/erősítés mértéke amit jelez, mivel dB a mértékegység. Területre vetítve. Hasonlóan bármely elektromos rendszer hullámhosszfüggő vételi érzékenységére. Az elektromos hullámterjedés fizikai jellemzőinek figyelembe vételével. (frekvencia/tereptárgyak[anyagai])
Azaz készülékfüggő, (szabványon belül) függ az antennától a készülékedben, a mobiltoronyhoz képest elfoglalt helyzetedtől, stb. A tartózkodási helyedtől, (épületfalazat anyaga terepviszonyok stb.)Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
--HARDCORE--
senior tag
-
-
Cs1csó
félisten
válasz inf3rno #38405 üzenetére
Ha csak az van ami a gépedben van és nem vagy hajlandó leszokni a PC Gaming-ről akkor igazán nincs eladó kártyád. (aki "olcsón" vett több kártyát és most eladja őket NA Ő tud keresni rajta)
Jelenleg a PC gaming gépigényesebb játékok esetén felejtős, ha fut konzolon a cím amivel tolni akarja az ember akkor érdemes abba beruházni.Sajnos ez nem az SSD piac, ahol van azért több gyártó is, vagy nem HDD piac ahol szintén van pár, itt úgy mondanám "másfél" szereplős a piac, az AMD mindig tketlenkedik és ugye az Nvidia-nál is volt valami kihoztali gond aztán jött ez a csodálatos bányászás.
Ameddig nem dől be a bányászás én nem látom a kiutat. A bányászatra "alkalmatlanná" tett kártyák sem teljes megoldás, hiszen továbbra is gyártanak majd bányászásra alkalmasat és a játékra szántak kihozatala így is alacsony lesz hiszen valódi kapacitása az Nvidia-ának sincs.
Jelenleg az egész világpiac erről szól: valós piacra gyártani nem raktárra mert a raktározás drága ezért van, az, hogy ha egy fontos alkatrész gyártóját pl. elviszi a víz akkor már 3 nap múlva le is áll a gyártás, és egy hét múlva lefogynak a boltok polcai is. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz inf3rno #38311 üzenetére
Nem a coviddal kapcsolatban, hanem általában gondolom. A gondolatátvitel például, hogy áll mostanában?
[link]
Elvileg minden létező dolog le kell írható legyen a kvantumfizikában, nem? Ha leírható, akkor a Sars vírusok is és az emberi szervezet is, tehát a kettő kölcsönhatása is leírható kell legyen.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
törölt tag
válasz inf3rno #38292 üzenetére
Az elméleti és kvantum fizikusok is rohadtul vakargatják a fejüket, hogy mi is a foton tulajdonképpen. Azért tulajdonítanak a fotonnak tömeget, mert a kvantált elektromágneses "energiacsomag" mutat tömeg jellegű fizikai tulajdonságokat, mint pl. az ún. fénynyomás.
Ha nincs sebessége (ergo energiája sem) akkor nem létezik. Ami nem van, annak nincs tömege sem.
(Elméleti és kvantum fizika, radiokémia, szilárdtest fizika rohadtul bonyolult tudományágak. Kaptam mindegyikből bőven egyetemen.)--- kovacsen222: Ránézésre jó az a kávé és az ára is "értelmes". 4-6 személyes kotyogós vagy elektromos kávéfőzővel főzd le a 3. adagot, és dobd be a véleményedet ide.
-
Kékes525
félisten
válasz inf3rno #38292 üzenetére
Nehéz ezt megérteni. Ezért is: [link]
"A valódi fotonok, éppúgy mint az elektronok és a protonok, végtelen hosszú ideig élnek, ha nem kerülnek kölcsönhatásba más részecskékkel. Az úgynevezett virtuális fotonok - melyek megjelenése a határozatlansági reláció eredménye - élettartama azonban nagyon rövid. Amikor két elektron kölcsönhat egymással, virtuális foton cserélődik ki közöttük. A folyamat igen gyorsan zajlik le. Az ilyen rövid ideig létező foton tömege a
határozatlansági elv értelmében nem zérus, minél rövidebb az élettartama, annál nagyobb lehet ez a tömeg. A mai nagy gyorsítókkal a proton tömegének százszorosánál nagyobb tömegű virtuális fotont is sikerült előállítani."Másrészről, ha virtuális, akkor hogyan lehet előállítani?
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Mr Dini
addikt
válasz inf3rno #38250 üzenetére
Ausztriában sem egy olyan kaja egyébként a rák, amit gyakran készítenek az emberek otthon, max olasz/kínai éttermekben található meg az étlapon. Ezért lepődtem meg, hogy milyen olcsón és jó minőségben lehet hozzájutni kint. Aztán szépen lassan az egész baráti kört rászoktattam és mindig ezt kell készíteni, amikor összejövetel van. Én is nagyon megszerettem azon a módon elkészítve, amit így a hónapok alatt kikísérleteztem.
De úgy gondolom nem lehetetlen feladat Mo-n sem beszerezni, mert igen sok étteremben láttam már Pesten is. Gondolom akkor ők Metróból szerzik a tengeri herkentyűket, amit sajnos nem tudok látogatni, mivel diák vagyok jelenleg és nincs saját vállalkozásom . Pedig közel is lenne...
Egyébként meglepődtem, mert az osztrák rák is Thaiföldről jön, pedig amikor Horvátországban nyaraltam, beszélgettem pár halásszal és azt mondták bőven lenne tőlük is szállítmány. Mondjuk a minőséggel nincsen gond szerencsére, meg a transzportból fakadó árból sem.
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Mr Dini
addikt
válasz inf3rno #38244 üzenetére
A vicc az, hogy nem romlik gyorsan. Ezek a fagyasztott rákok ilyen egy éves lejárati dátummal rendelkeztek kint. Csak mire hazahoznám, kiolvadna. :\
(#38246) krizmo_
A halpiac nem rossz ötlet, csak nem igazán ismerek megbízható halpiacot Budapesten. Meg nem tudom mennyire lenne drága úgy... De köszi a kommentet, akkor majd lidlben vadászok.
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
törölt tag
válasz inf3rno #38177 üzenetére
Figyelj! az alacsony testsúlyom ellenére a vérzsír szintem és a koleszterin értékeim mindig szarok voltak. 3 db háziorvos is figyelmeztetett. Az utolsó hasnyálmirigy rákban halt meg. (szegény) Most a 4. háziorvost fogyasztom.
Unom már, hogy ilyen gyorsan cserélődnek.A Gamma-GT-men meg mindegyik hisztizett. Persze, mert durva ivászat után mentem mindig a laborba.
----
krizmo: beköltöztek a poszméhek a pálinka főzöbe. Mire kipusztultak a réz csőkígyóból, addigra az összes értékes nedűt magukba szívták.
Szerintem inkább darázsból kéne.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz inf3rno #38159 üzenetére
Engedéllyel - sportszövetség/akármi tagjaként - talán lehet, egyébként meg robbanóanyag engedély nélküli birtoklásának bűncselekménye alapos gyanúja.
12-17 éves koromban gyártottam kb 200 kg fekete lőport és rakétát, petárdát. Én voltam a város piromániása. Fater akkor semmisítette meg a készletemet, amikor az öcsém ellopott a készletemből 3 kg-ot és az általános iskolában a pénteki 20 perces nagyszünetben felrobbantották a távolugró gödröt. Senkinek nem lett semmi baja, de az iskola tanulói aznap hajat mostak a szétrepülő homok miatt. 1980 május.
Egy cimborám amatőr rakétamodellező volt - versenyző - csak egyszer kizárták a versenyből, mert a hivatalos rekordot 300m-rel túlszárnyalta. Rendőrségi eljárás indult ellen. Kiderült, hogy a szabványos töltetet feloldotta acetonban, káliumklorátot és magnézium port adagolt hozzá, hogy nagyobb legyen az égési hőmérséklet és a gáznyomás.
Finoman és óvatosan érdeklődj. -
törölt tag
válasz inf3rno #38154 üzenetére
Mosogattam krómkénsavval is. Amikor államvizsga ismétlésig egyetemi dolgozó voltam. 1 ember volt előttem az üvegtechnikán, aki merte használni. Az összes többi a nevének hallatán elmenekült.
Krómkénsav előállítás:
- 1 liter tömény kénsav
- min 100 gramm kálium-bikromát
Akkor fasza, amikor a tömény kénsav teljesen átlátszatlanra bebarnul.Tulajdonságai: 3 anyag van, amit nem bánt:
- rozsdamentes/saválló acél
- (kvarc)üveg
- teflon
Minden mást elpusztít. Galvanizáló/krómozó üzemekben ismerik és dolgoznak vele. - Új dolgozó: - Béla! Abba a tartályba ne essél bele! - Mérmilesz? - 2 marék gipsz marad belőled.Akkoriban csak veszélyes anyagokkal dolgoztam. Pl. 350 atmoszférás nyosású 600-750 C fokos N2+H2 gázkeverékkel. Kb. 25 köbméterrel. Ammóniaszintézis reaktorkísérlet.
Vagy erősen mérgező vagy maró és robbanás veszélyes anyagok. -
törölt tag
válasz inf3rno #38152 üzenetére
Nem ajánlom az acetont, annyira zsírtalanítja a
bórtbőrt, hogy majdnem szárazra szikkadva töredezik. A zsírban oldódó festékekkel meg nem tudsz mit csinálni. Majd a bőr lassan kidobja. Nem autóülésről beszélek. Abban ottmarad, elvégre nem bőg alattad a marha, amikor beülsz.
A húgom egyszer megkérdezte: - Mi viszi le az olajfestéket? - Mondom: Kromofág! (tudja a tök, hogy hogyan kell írni) - Erre Kromofággal mosott kezet... Ebben csak a legbrutálisabb és mérgező szerves oldószerek vannak, pl. metil-klorid. Még jó, hogy krómkénsav nem volt otthon. Mondjuk a festék... az lejött.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz inf3rno #38146 üzenetére
vészmajor vizálló kérdésére: 1986-os gyártmányú szovjet kalapácslakk. Nem szép, büdös is, karcosodik, fejen állva nem használható tükörnek. Én valamilyen lakkot, vagy két komponensű műgyantát használnék. Attól függ, hogy milyen anyagból van a felület.
(De előtte lemaratnám krómkénsavval. Ha rozsdamentes acél, vagy kvarcüveg. )Illóolaj: VVE, korai 1980-as évek, szerves labor. Az egyik delikvensnek etil-vanilint kellett előállítania. Imádták az illatát, be is csajozott rendesen.
A vietnámi barátomnak, Khoa-nak -csak keó-nak hívtuk, zseniális és jóképű fickó volt - izo-vajsavat kellett előállítania. Na ez a világ legbrutálisabban tömény lábszag-esszenciája. Rettentő nehezen távozik a szervezetből, gyakorlatilag 1,5 hónapig jobban bűzlik tőle az ember, mint a görény segge. Nagyon sajnáltam, de hetekig nem mertem meghívni egy sörre.Ja, és Khoa (keó) szilikátkémiai technológiai mérnök lett, több szabadalma van optikai üvegekre. Ő is átérezné Herend durvaságait, nem csak én.
-
-
törölt tag
válasz inf3rno #38092 üzenetére
Na, előbb-utóbb csak bele kell kötnöm egy vegyészbe.
Én okl. vegyészmérnök vagyok (VVE 1989).A WD40 alapvetően 80% (V/V) nehézbenzin és 20% ásványi olaj keveréke. Majdnem koszos petróleumnak is lehet nevezni. Amit a benzin old - kaucsukbázisú ragasztók, Pálmatex, azt simán leviszi. Papírzsapi tömkeleg vagy konyhai papírtörlő azért kell, mégpedig sok.
A műanyagok (tömítések is) akkor fognak bánkódni, ha a benzin fellazítja a szerkezetüket, ekkor kenődnek és homályosak lesznek. Nem mindegy, hogy polimerizációs vagy polikondenzációs műanyag.
A WD40 csodaszer! A hővezető pasztát is szépen eltávolítja (mondjuk egy vastag nyál is) mert olajbázisú, ezt meg a benzin oldja.
Ha valaki finnyás, akkor használhat Zippo öngyújtóba való "Naftát" is (könnyű petróleum) az is frankó. És legalább annyira drága, mint a WD40. -
BiP
nagyúr
válasz inf3rno #38116 üzenetére
Ez elég egyedi, nehezen kivitelezhető itthon, amit ő megcsinált. Meg szerintem itthon nem nagyon lehet alkudozni. Meg mondjuk 10 éve ha volt 20millád, és felvettél mellé 50-et, azért lehet, hogy kedvezni akartak.
Ma már annyira drága minden, hogy tök átlagos ennyi hitelt felvenni lakás/házvásárláshoz, egy vagy a sok közül, nem nagyon diktálhatsz.Meg lehet, hogy az itt felvetett eset is teljesíti a példában lévőt, hogy pl. a kiadott lakás albidíja több lenne, mint a havi törlesztő. De ha minden egyéb járulékos költséget, macerát figyelembe veszel, már nem jön ki jól a dolog.
szerk: akinek sok pénze van, vagy benne van a témában, az tud vele keresni.
Az albérletezéssel is biztos lehet, aki komolyan ezzel foglalkozik. Az átlagembernek csak akkor éri meg, ha van egy "felesleges" lakás, akkor arra jó, hogy ne álljon üresen, és hozzon valamit, de nem ebből fog meggazdagodni. De 0-ról belekezdeni, nagy tőke kell, hitellel meg nehéz visszatermelni."hogy ingatlant akkor érdemes venni, amikor alacsonyan vannak az árak az ingatlan piacon"
Ezzel nem lehet vitatkozni
Aki figyeli a trendeket, az tud ebből valamit kihozni, de lassan őrölnek a malmok, és sok pénz kell hozzá, ez egy külön szakma. Én laikus vagyok, nekem (sajnos) nincs pénzem ilyenbe belevágni, és nem is nagyon tenném.
Személy szerint nekünk szerencsénk volt, pont '13-ban vettük a házunkat. Akkor még nem tudtuk, hogy pont jókor.
Na, aki akkor befektetési céllal sokat vett, ma gazdag ember. (igaz, ha volt pénze több ingatlant venni, akkor már akkor is gazdag volt )[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz inf3rno #38114 üzenetére
és mindenféle mutató nélkül már csak átgondolva is sikerült kisakkozni, hogy nem csak befektetésként nem éri meg, hanem még minuszos is, mert nem termeli ki a miatta felvett hitelt. (mondjuk én havi 200-zal számoltam, de lehet, hogy többért is ki lehet adni, de ugye ebből adó, amortizáció, stb).
Tegyük hozzá, itt mondjuk egyéb tényezők is vannak, nem szimpla befektetésként tekintve rá, mert a lakás megmarad (igaz, 20 évvel öregebb és lelakottabb lesz), érzelmi szempontok, meg hát a gyereknek lesz egy bazi nagy lakás, ami nem is biztos, hogy pont passzolni fog neki -
BiP
nagyúr
válasz inf3rno #38111 üzenetére
Jaja, garázs ilyen szempontból jobb befektetés. 1db kevesebbe kerül, sokkal likvidebb ezáltal, nem áll benne 60-70M,mint a mostani lakásban.
Mert ha megtartják, akkor oké, a bérleti díjból törlesztik a hitelt, de azt is bele kell kalkulálni, hogy pont emiatt kell felvenni a hitelt, elég komoly kamattal, és így nézve nem biztos, hogy megéri. Mert mondjuk 50M, 5%-nál is évi 2,5M csak a kamat. Amit havi 200ezres bérleti díj sem fog fedezni, hiszen a díjból adózni kell, a lakásra költeni kell, szóval első körben fixen minuszos megtartani a lakást. És még kötöttség is.És egyetértek azzal is, hogy érdemes _megbízható_ pénzügyi tanácsadót is megkérdezni majd, ha annyira sok befektetni való pénz termelődik. Mert ha hitel nélkül sikerül megoldani a váltást, akkor gyarapodni is könnyebb.
Én sem vagyok szakember, én is csak okoskodok, de azért a józan ész, meg némileg átgondolva a dolgokat (+némi szerencse) eddig egész jól sikerült ellavírozni. És látva, hogy mások jobb feltételekkel hónapról hónapra élnek tartalék nélkül, akkor annyira nem is rosszul.[ Szerkesztve ]
-
De4d
őstag
válasz inf3rno #38063 üzenetére
Bosszantó. Ellenőriztem az emailt is ahonnan jött, nos nem is az a címe az mvnnek.
Illetve tisztázni akartam nem csak rossz emailre írtak. Az lett volna gáz ha igen és nem szólok mert akkor a "névrokon" meg nem kapja meg levelet hisz rossz emailre küldték volnaMinden jó, ha a vége jó!
-
Inhouse
őstag
válasz inf3rno #37930 üzenetére
Van konyhai páraelszívónk és vizes helységekben is van ventilátor, plusz a fürdőben egy párátlanító. Van ózongenerátorom, le szoktam kezelni a helységet. Nincs sok penész, az asszony le szokta mosni. Idén át is akarjuk festeni, mert maradék nélkül sajnos nem jött le. Majd a tél megmondja, hogy mennyivel vagyunk előrébb.
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz inf3rno #37913 üzenetére
Kíváncsi leszek idén télen a szigeteléssel megszűnik-e a házban 2-3 helyen előjött penészedés. Abban bízok, hogy a szigetelt fal hőmérséklete ugyanazon 21fok belső hőmérsékleten is a párakicsapósás felett marad.Egy sarok és két szekrény mögött van gond, ebből kettő az északi falon van. Mivel elvileg segít a fűtésszámlán a szigetelés, lehet, hogy 1 fokot akár emelhetünk is az ügy érdekében...
Majd kiderül. Illetve most már van redőnyünk is, az is segíthet rajtunk.
Szellőztetni nyáron egész éjjel lehet, amíg kint alacsonyabb a hőmérséklet, mint bent. Mi így csináljuk. Télen meg csak reggel egy rövid időre szoktunk.Üdv Inhouse
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz inf3rno #37920 üzenetére
Cserépkályhánkat 22 éve gázégővel használjuk, ellenben ez az út "jelenleg nem támogatott kategória" . Szakemberek erre mondják, hogy ha újra fával tüzelnénk benne, ki kellene vennünk a gáz miatt elhelyezett béléscsövet a kéményből.
Ezért kell minél többet tanulni, hogy ne azt találjuk fel újra, amit már más feltalált
Most rákerestem: [link] Persze nem biztos, hogy jól.
Nyilván a fűtés-hűtés a hőszigeteléssel kezdődik. Azonban, ahonnan elindultunk, azaz a páralecsapódás/penészedés legegyszerűbben a mesterségesen létrehozott hideg ponttal oldható meg, ahol mindig tudsz takarítani. Egyszerűbb kétnaponta/hetente takarítani azt a részt, mint folyton szellőztetni. Bár nálunk a pára annyira kevés télen, hogy erősen párásítanunk kell, az élhetőség érdekében. A cserépkályha a kéményen keresztül rengeteg levegőt cserél, nyilván ez is hozzájárul. Nekünk még kilencvenben vett fa, akkor jó hőszigetelésűnek mondott ablakaink vannak, összhangban a Thermoton falakkal, ha további hőszigetelést csinálunk, azokkal is kezdenünk kell majd valamit. Amúgy ez a "lélegzik-e a fal?" is félrevisz, hiszen alapvetően nem a levegő cserélődik ott, hanem minden fal képes valamelyes páramennyiséget fölvenni, azt magán keresztül diffundálni, de ezt a korszerű festékek nagy része gátolja.
Passzív házaknál nem tudom, hogy oldódik meg a pára eliminálása, utána kéne olvasnom.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Cs1csó
félisten
válasz inf3rno #37797 üzenetére
Erről az a hír jutott eszembe amiben arról volt szó, hogy 400k nettóért sem találni embert aki lángost süssön a Balatonon.
Persze ez megint egy csúsztatás. Mert azt NEM mondják, hogy ezt HAVI kb. 176 órában (kb. 2200Ft nettó órabér) kapja az ember? Vagy heti 6 nap 10-12 órában? Ami ugye kb. 240-280 óra (ami mondjuk 1500/1600Ft-os nettó órabér) ? Mert akkor már más a leányzó fekvése.A vállalkozók is sokszor így vannak reggel 7-től dolgozik este 5-6-ig vagy tovább. Ha egy fontos munka van akár hétvégén is tolja, tehát a havi 900k lehet durvább óraszám eredménye.
Egy friss példa: a szomszédunknál pár napja este tízkor szerelték fel a klímát. Simán minimum 12 órás munkanapja megvolt a szerelőnek.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz inf3rno #37781 üzenetére
Ukrajnában csináltattam 4,5 éve 16k magyar forintra jött ki!Nálam az vált be, hogy MINDIG CSAK és kizárólag NEDVESEN takarítom a lencséket egy kis oldószeres meleg vízzel pl. JAR, ujjbeggyel áttörlöm majd leöblítem aztán egy mikroszálassal ami direkt erre a célra van szárazra törlöm.
Ez bevált fontos hogy az oldószert is alaposan leöblítem és majd utána megyek rá a mikroszálassal szárazra törölni persze azt is óvatosan.Ezt a protokollt azután léptettem életbe amikor az előző szemüvegem lencséje nagyon karcos lett.
-
Vakegérke
félisten
válasz inf3rno #37772 üzenetére
Köszönöm a választ.
Én is samponnal, vagy folyékony szappannal pucolom a szemüvegem, utána a maradék vízcseppeket papírtörlővel itatom fel.
Úgy gondoltam, ideje urizálni, használni valami profi törlőkendőt. Azt is a mosószeres eljárás után szándékozom munkára fogni.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
-
BiP
nagyúr
-
coco2
őstag
válasz inf3rno #37722 üzenetére
Vissza fognak küldeni abba a boltba, ahol megvetted. A blokkon ott lesz a cím. Még ha Media Markt is mind a kettő, az egyik ez, a másik az, nincs valódi kapcsolat közöttük, hiába feltételezed a nevük alapján. Ők egy franchise-ban osztoznak, másban nem. De ne legyen igazam. Jó szerencsét.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
Cs1csó
félisten
válasz inf3rno #37720 üzenetére
Van egy megoldás bár pofa kell hozzá és macerás a mai kártyás fizetéses világban de bemész és téblábolsz a pénztárnál aztán ha látod, hogy valaki 40k-nál drágábban vásárol akkor beszélsz vele és azt mondod, hogy 5% az övé ha segít, neked van tisztán 38k-d neki meg van 2k-ja amiért nem nagyon kellett tennie semmit. -
coco2
őstag
válasz inf3rno #37687 üzenetére
És az még semmi. Egy másik szomszéd nagyjából két évtizeden keresztül ápolta a kicsi kertjét, aztán meghalt az a házaspár, mások költöztek oda a sarokra, és az első dolguk volt az összes gyümölcsfát és szőlőt kivágni, hogy építkezni kezdjenek
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
BiP
nagyúr
válasz inf3rno #37647 üzenetére
Volt már. Mi 4 éve vettük a miénket, akkor már volt ilyen. 900W volt a max.teljesítmény az EUs szabályozás szerint.
De mivel ez felvett teljesítmény, és a korábbi 2000Wos masinák mellett kevésnek tűnik, megjelenítették a szívóteljesítményt is.
De már előtte is láttam néhol ilyen értéket feltüntetve, hiszen egy korábbi lépcsőben már volt egy 1600W-os limit, és azért az 1100wattosokra inkább ráírták a szívót is. -
-
EmberXY
veterán
válasz inf3rno #37625 üzenetére
Az lehet, hogy többször is meg kell tanulni, mire berögzül, de valahogy el kell rajta indulni, ha 3 hónap alatt le akarja tudni.
Mindenképpen úgy kell megtanulni, hogy ne felejtse el olyan gyorsan, elvégre a munkája során is szüksége lesz rá, elég szarul venné ki magát, ha pár hét, hónap múlva már fogalma se lenne ezekről a dolgokról, de közben vonatokat irányít.Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz inf3rno #37605 üzenetére
Nem biztos, hogy ritka, csak fogalmunk sincs, hogy mi az...
Ilyesmit én is úgy szoktam keresni, hogy rögtön a pultnál jelzem, hogy olyan kell, magamtól soha nem találnám meg, de minek is keresném, ha sokkal hatékonyabb, ha olyanra bízom, aki feltehetően találkozott már vele a boltban, jobb esetben még ért is hozzá.Up the Irons!
-
kenwood
veterán
válasz inf3rno #37603 üzenetére
Valszeg azert,mert nem ertenek elegge hozza.
Eleg sok tulajdonsaga van egy csavarnak : horony,menet,hossz,atmero,fej, bevonat stb ...
Egy barkacsboltban van meg ezer masik termek is,amit ismerni kell,nyilvan nem lesznek olyan szinten kepben a kotoelemekkel, mint ott,ahol szinte mas nem is kaphato.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
EmberXY
veterán
válasz inf3rno #37381 üzenetére
Elmagyarázni sokféleképpen el lehet, de egyáltalán nem biztos, hogy meg is akarják érteni.
Nekem is volt és jelenleg is van erről személyes tapasztalatom a családban, és úgy látom, hogy ezt változtatni nem tudjuk, maximum elfogadni, kis szerencsével úgy, hogy idegileg mi nem megyünk erre rá. Egyszer mi is ilyenek leszünk.Up the Irons!
-
Eastman
addikt
válasz inf3rno #37381 üzenetére
Melege van, vízzel kell itatni!
Hajnalkám anno idős-pszichiátriai osztályon dolgozott, mint főnővér. Teljesen zottyant idős nénik-bácsik, akiket a mentő vitt be, mert komoly közbotrányokat okoztak és/vagy elküldtek az icsába mindenkit, két napig kapták a sóoldatot vénásan, + itatták őket bent, és harmadnapra tündéri nagyikká változtak vissza, aztán mehettek haza. De előtte nem győztek elnézést kérni a stábtól. Nem isznak eleget, kis túlzással "kiszárad" az agyuk, és a szinapszisok sajnos úgy nem viszik át a megfelelő infót.
Itatni kell őket. NagyP-t így hoztuk vissza a sír széléről.
Ő sem mert inni, mert sokat kellett pisilnie, és becsorrantani meg nem akart. Ördögi kör.[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Eastman
addikt
válasz inf3rno #37344 üzenetére
Pedig jó közösségi tereket lehet létrehozni együtt gondolkodás céljából.
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Kékes525
félisten
válasz inf3rno #37101 üzenetére
Tegnap volt nagyjából egy hete, hogy kíméltem, erre gondoltam sétálok egyet. 100 méter után már erősen fájt, ha rendesen próbáltam bal lábbal lépni. Föltétlenül elmegyek orvoshoz, de lőtte csináltatok egy ultrahangot, vagy CT róla és a képpel együtt fogom az orvost felkeresni. Eddig azért nem mentem, mert még csak egy hete kaptam a két Sinopharm után egy Modernát és időt hagyok neki, hogy hasson.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz inf3rno #37097 üzenetére
Az az érdekes, hogy nem látni semmit. A voltaren az elég erős gyulladáscsökkentő, de nem használt, pedig 2 napon keresztül a voltaren tapasz [link] rajta volt. Ha komolyabb probléma lenne, akkor azt látni is kellene, vagy az nem törvényszerű?
#37099 philoxenia
Köszi kipróbálom azt is.[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz inf3rno #37078 üzenetére
Igen. Ez a hivatalos megnevezése a hibának. Gyakori az iszappal szennyezett sóder is, vagy a kevés és apró kavicsot tartalmazó. Nekünk egyszer hozott a fuvaros a bányából egy kocsi olyan apró kavicsosat, hogy csak keverve tudtuk használni. Mondjuk az még az IFA-s korszakban volt.
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz inf3rno #37074 üzenetére
Jó minőségű sóder kell hozzá, jó minőségű cement és tiszta víz. A legtöbb házi betonnál ezekkel lehet gond. A másik a nem pontos adagolás, (most a cementes zsákra már rá van írva) , a sóder víztartalmának figyelembe vétele. A harmadik probléma az szokott lenni, hogy túl híg az anyag amit kevernek. Mindig a rendelkezésre álló eszközökkel még éppen bedolgozható sűrűségű kell. Járdának tipikusan földnedves. A híg beton szétosztályozódik. Azt is kevesen tudják, akik belevágnak, hogy túl is keverhető a beton. Annyira nem egyszerű a dolog, mint első pillantásra sokan gondolják.
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
ColdMan
tag
válasz inf3rno #37061 üzenetére
Nálunk, faluhelyen, rongyokat raknak rá, úgy locsolják meg.
2-3 napon keresztül, reggel, este. Ennyi.A kocsibejáróm 40*40*5,5 cm járdalap.
6 éve raktam le. A földből csak kiformáltam a tükröt, kis homok, járdalap, kész.
Az autóm kb. 1 tonna.
Köszöni szépen, jól van.
Egy dolog az elmélet, egy másik a gyakorlat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest