- Google Pixel topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Geri Bátyó #21 üzenetére
Most úgy tűnik, a Lunar Lake lesz majd tényleg az új arch.
De rengeteg érdekes pletyka kering. Abu85 írta az Arrow Lake kapcsán: "Nagyobb változás éri azonban a GPU chipletet, amely egészen 320 feldolgozóig skálázódik". Erről láttam már 384 feldolgozós hírt is valahol, illetve ott a forrás -erre biztosan emlékszem- azt is megemlítette, hogy a TSMC-nél fog készülni. Majd meglátjuk.
-
laposonly11
senior tag
válasz
Geri Bátyó #18 üzenetére
Azért ne mondd már hogy a dinnye néhány magjának a feláldozásával, nem lehetett volna kijönni egy Intel Xe 2.0 val, csak a méret/transziztorszám növelésével? E helyett kapod ugyanazt a grafikai teljesítményt a 12. gen.-nél mint a 11 nél. Mellesleg a 150W az már igen csak a 2,2Kg+ os gamer laptop kategória, és abból sem a legalja hanem a közép és felső kategória pl. 12700H 35-45W(asztali 65W) + Nvidia RTX 3070 105W(asztali 220W). Na ilyen laptopon szinte mindent ultrában lehet tolni 1080p-1440p ben, 4-5 éves játékokat 4K ban is. Szóval szerintem bőven ki lehetne hozni többlet teljesítményt, ha nem is az ultravékony, de az átlagos vastagságú laptopoknál. De itt inkább az a probléma, hogy lenne e értelme ilyen köztes "valamit" létrehozni, mert az irodai munkára elég a vékony gép, amiben az IGP inkább csak egy kötelező valami, és ha kell a 3D teljesítmény akkor kapásból vedd meg a tégla nehézségű dedikált GPU val megtoldott, gamert vagy workstationt.
-
paprobert
őstag
válasz
Geri Bátyó #6 üzenetére
Nem csodálkoznék, ha az "arany középút" mag nem leváltaná a Performance core - Efficiency core felépítést, hanem betársulna hozzájuk.
Big-medium-little-ként még tovább specializálva a magokat.
-
Krugszvele
senior tag
válasz
Geri Bátyó #6 üzenetére
Nekem ez az "arany középút" valahogy úgy jön le, hogy lassúbb is lesz, de cserébe többet is fogyaszt...
Reméljük nem. Ezek a különböző magok minden szempontból zsákutcák.
Soktíz százalékos fogyasztáscsökkenést lehetne elérni vele, vagy soktíz százalékos sebességnövekedést, ha lenne rá szoftver. De mivel ehhez speciális szoftver kell, senkinek sincsen erre erőforrása.
Maradnak a nagy, egyforma, monolitikus magok, amiket jól tudnak kezelni a létező programozási paradigmákkal. -
Ixion77
addikt
válasz
Geri Bátyó #4 üzenetére
Amennyire én tudom, a jelenlegi asztali procik összehasonlításaiból az derül ki, hogy azonos fogyasztás és chipméret mellett az E magok használata összességében lényegesen nagyobb többszálú teljesítményt eredményez, mint a P magoké. A mobilokban szintén úgy tűnik, hogy nagyon bevált a heterogén rendszer, és fel sem merül a megszűntetése. Ezek alapján nem értem, miért lenne zsákutca.
-
IgorKGB
csendes tag
válasz
Geri Bátyó #2 üzenetére
a chiplet design nem gyors, hanem csak olcsó, a heterogén az ideális tervezés szempontjából, a külső adatátvitel mindig lassabb mint egy belső
nyilván intel 3d chiplet designnal probalkozik több rétegben, cache + gpu + cpu, ahol a függőleges összekötések száma nem korlatos annyira, akar több ezer vagy akár tízezer tüskére fel lehet fűzni a rétegeket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Google Pixel topik
- Parfüm topik
- PlayStation 5
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest