Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Emericus Max

tag

válasz markknight #55 üzenetére

Abból, hogy mit főzöl, következtetni lehet az étkezési szokásaidra és bizonyos vásárlói preferenciáidra. A villanyórád fotójáról meg már tudják is mennyit fogyasztasz a háztartásodban, ebből is lehet bizonyos következtetéseket levonni. Ha megvan a megfelelő számítási kapacitás, akkor mindenről is lehet statisztikákat vezetni, ezeket beilleszteni a nagy képbe és aztán értékesíteni, felhasználni stb.

Egyszer New Yorkban vezettem egy amerikai kollégámmal, ügyfélhez mentünk. Ő Google asszisztensen keresztül mondta be a címeket a google maps navigációhoz. De mondta, hogy otthon is használja a google asszisztenst. Erre én mondtam, hogy szerencsére az asszisztens nem beszél magyarul, mert félnék hogy lehallgatják otthon a beszélgetéseimet stb. Ő azt mondta nem fél ettől. Aztán hirtelen a Google asszisztens mérges hangon közbeszólt a beszélgetésünkbe, hogy a Google nem hallgat le senkit és nem követik a beszélgetéseket és különben is ők ezt kikérik maguknak. Összenéztünk az amcsi kollégámmal és elröhögtük magunkat, hogy HOPPÁ! :DDD
    Szóval nem tudják miről beszélgetsz, mi? Hát persze... :))

Egy darabig elveszhetsz a tömegben, de előbb utóbb, ahogy a kapacitás nő és az AI fejlődik, nem lesz a magánéletednek olyan parányi darabkája sem, amit ne követne valamilyen vállalat vagy akármilyen ügyfele, aki megveszi a begyűjtött adatokat. És még szerencséd van, ha csak marketing célokra használják föl. De mi garantálja, hogy a felhőben lévő adataid nem kerülnek bűnözők kezébe?

• Csebesz86

kezdő

válasz markknight #65 üzenetére

Igazad van! Meg várom a szeptembert amikor ez az egész ki lesz forrva.

Új hozzászólás Aktív témák