Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Hasznos információk, fogalommagyarázat

Új hozzászólás Aktív témák
-
stefi68
addikt
A TrueCam H7-en kívül (ezt az egyet találtam) tudtok olyan kamerát, aminek nincs kijelzője, tehát minél kisebb helyet foglaljon és lehet hozzá hátsó kamerát csatlakoztatni?
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
A Mio 955w dual kamera megint elkezdte az újraindulásokat... ugye egy 256GB MICRO SDXC MEMÓRIA KÁRTYA SANDISK HIGH ENDURANCE CL10 U3 V30 lett belerakva... utánna jó volt 1-1,5 hétig kb... de ma 2 óra alatt vagy 5x újraindult... Egy smartbox 3 ról kapja a tápot... Ugye egyet már cseréltem belőle az is ezt csinálta.... Felhívtam a szervízt, és az volt a válaszuk, alaplapot és hátsó kamerát kell cserélni küldjem be, mert gyári hibásak.... azért 130e ft os kameránál ez eléggé egy vicc szerintem...

-
ACE-
addikt
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Na az én esetem ennek az ellenkezője, Start-stop-os az autó és 1 héten 1-2-szer megyünk vele, de akkor általában többet.
-
Pancsermeste
őstag
Az akksi nominális kapacitása mellett az sem mindegy, mennyire van feltöltve.
Én pl. sok rövid távot megyek az autóval, ami ugye sok indítózást is jelent meg azt, hogy nem tud fullra feltöltődni. Általában olyan 12,2-12,4V között szokott lenni. Ha viszont bekapcsolom a Time-Lapse parkolómódot, akkor reggelre ki is kapcsol, mert a HW kit 11,8V-nál elveszi a feszt a kamerától. -
sambenez
Topikgazda
-
sambenez
Topikgazda
Nekem ilyen az rc12
Persze ahogy csökken a fény úgy csökken a minőség is. De ennél sokkal rosszabbra számítottam. -
sambenez
Topikgazda
Nézegetem az A810 képminőségét, és azt kell mondanom, nem érdemes ennél drágább kamerát venni. Még a 2 sávval arrébb lévő szembe jövők rendszáma is egész jól olvasható normál időjárási körülmények között, az RC12-ben is kellemesen csalódtam, rosszabbra számítottam.
-
ACE-
addikt
"Ezt a feszültség szintet egy egészséges akkunak ki kell bírnia károsodás nélkül, egyébként kell vagy 2hét folyamatos parkoló mód ahhoz, hogy beessen ez alá az akku fesz."
Ez a 810-re vonatkozik? Az normális akkuval elmegy 2 hétig? Nekem fontos lenne mert a jobbik autót leginkább csak hétvégente használom, és több helyen azt olvastam hogy 1-2 napnál tovább nem bírja...
-
sambenez
Topikgazda
válasz
FireFox1996
üzenetére
128-as.
-
axlfsi
veterán
Köszi mindkettőtöknek!
-
mghltm
addikt
válasz
axlfsi
üzenetére
nem a legjobb ar de 5 ev a jotallas az alzanal, masok kettot adnak csak
-
axlfsi
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
Hol van mot jó áron 256-os Samu?
... lehet rápróbálok én is, 2 hét múlva megyünk nyaralni, talán nem ártana a nagyobb SD itt sem. -
sambenez
Topikgazda
válasz
FireFox1996
üzenetére
Lehet csak valami anomália volt, szerintem a héten kiderül. Legfeljebb feleslegesen vettem meg a Samu-t.
-
FireFox1996
addikt
-
axlfsi
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
Mily megfontolásból döntöttél a 256GB mellett? Csupán kíváncsiságból kérdezem, mert elviekben a célnak bőven elegendő szokott lenni a 128GB es általában azt is szokták ajánlani.
(én A810-hez 128-ast vettem, de tény, hogy nem matekoztam utána, hogy pontosan mennyit fog felvenni, viszont biztosan elegendő lesz azokra az utakara, amennyit én járok egy nap (a nap végén - ha történt esemény - pedig úgyis kinyered a kártyáról az adatot) -
sambenez
Topikgazda
válasz
FireFox1996
üzenetére
Nekem a 128-as Sandisk High Endurance nagy melegben problémás volt, leállt vele a felvétel. Ami érdekes, A800-ban ugyanez a kártya semmi gondot nem okozott.
Most egy Samsung Pro Endurance-val fogok próbálkozni, de még nem volt azóta nagy meleg hogy megvettem.
Talán most a hét második felében már tudom tesztelni. -
FireFox1996
addikt
Xiaomi A810-hez vennék 256GB-os kártyát, Samsung Pro Endurance vagy Sandisk High Endurance-t vegyem meg?
-
blueye
veterán
Szvsz egyelőre mindegyiknél van 12V akku.
-
Clay
senior tag
válasz
plömplöm
üzenetére
Ez elektromos autó vagy hibrid?
Mert a hibridnél van rendes akku is és arra kell kötni a kamerát. Ahogy írtad ha 12,4V-nál kapcsol le a HW kit, akkor 12,4V alatt kikapcsol a kamera teljesen, mert a kit elveszi a kamerától a fix 5V-ot, függetlenül a parkoló módtól. Ha jól emlékszem, amikor méregettem több HW kit-et mindegyik akkor kapcsolta vissza a kamerára a működtető feszültséget, amikor megint gyújtást adtam neki. Nem kapcsolgatta a parkoló módban lévő kamerát ki-be.
12,4V-ot csak egy kapcsolókkal állítható kit-nél láttam, azért ennél lejjebb lehet ejtetni az akku feszültséget, a 70mai UP3 11,8V alatt kapcsol. Ezt a feszültség szintet egy egészséges akkunak ki kell bírnia károsodás nélkül, egyébként kell vagy 2hét folyamatos parkoló mód ahhoz, hogy beessen ez alá az akku fesz.Ha elektromos autó, akkor nem tudom hová lehet kötni a kamerát
-
Clay
senior tag
válasz
plömplöm
üzenetére
Nem fog állandóan parkoló módba váltani, annak nem ez a feltétele. A feszültség szint a parkoló módnál számít, amikor már elindult, akkor fog lekapcsolni(OFF) a kamera, ha bizonyos szint alá esik a feszültség. A parkoló mód elindításának feltétele, hogy a hozzá való HW kit-el legyen bekötve a kamera, a kamerán be legyen állítva a parkoló mód indítása és az autón a gyújtás feszültség kikapcsoljon. Ezt értelemszerűen csak 3vezetékes bekötéssel lehet megoldani, ahol az egyik a test, a másik fix 12V, a harmadik pedig a gyújtás. Az utolsó feltétel általában akkor élesedik, ha egyszer gyújtásra tetted az autót. Az általad említett feszültség ingadozást a HW kit vagy az egyszerű szivargyújtós töltő, lekezeli, mert a kamera 5V-tal működik.
-
plömplöm
őstag
van-e itt valaki, akinek az autója startstopos és okostöltéses? előbbi feature szerintem ismert; utóbbi talán nem, ezaz: info1 info2. a normál üzemi használat részét képezi az a gyakori eset, hogy nem hogy nem >14V az autóban a villany, hanem 12-12.5V, startkor pedig <12V ugyebár. vajon ilyenkor mindig átvált parkoló módra egy dashcam, aztán meg vissza? az én autóm ilyen, érdemes-e kísérletezzek a viofo kamerám parkolómódjával, vagy úgysem lesz jó?
-
bul07
nagyúr
Megvolt a teszt
Ne vegyetek ilyet ha memória kártya olvasónak akarjátok használni
Én már nem küldöm vissza de ez csak USB 2.0-ás sebességet tud memória kártyával32GB Samsung Evo
3.0 mérés[kép]
2.0 mérés [kép]
Szinte megegyező sebességet hozott
Gagyi kínai memória kártya readerel mért eredmény [kép] is ugyan az a sebességSajnálom hogy beraktam ide, pedig milyen jó lett volna
-
sambenez
Topikgazda
-
Sziasztok!
Kb. 50.000 Ft-ig melyik autós kamerát ajánlanátok leginkább? Hátsó kamera nem feltétel.
Néztem az ajánlott készülékeket is, illetve használtunk korábban 70mai kamerát, ami sajnos 8-10 nap után alaphelyzetbe állt, ezt követően folyamatosan figyelmeztetett, hogy "abnormal time detected", így a rögzítés nem is működött. USB-n volt csatlakoztatva. Emiatt kissé megingott a bizalmam a márkában.
Köszi!
-
sambenez
Topikgazda
Abból a szempontból nehéz, hogy nekem olyan helyen vannak a biztosítékok ahol nehezen férek hozzá.
Azt javaslom, ha nem tudod mit hogyan csinálj, inkább ne csináld. Minden autó más. Általánosságban megkeresed egy multiméterrel hol van állandó fesz. és hol van csak gyújtásra, és ezeket a helyeket használod.
Ha mindenáron meg akarod csinálni nézz videókat a YT-on. Ha elrontod ne én legyek a hibás hanem az ismeretlen youtuber.
-
Qtya123
őstag
válasz
Qtya123
üzenetére
Megvan az ugyanott, ugyanabban az időpontban, kb ugyanolyan fényviszonyok melletti összehasonlítás. [kép]
Egyértelműen sokkal kevésbé tükröződik, a középső hangszóró rácsa kb teljesen eltűnt és a bal oldali bazi nagy csillogás is mérséklődött. A szélvédő szellőző rácsai ugyan látszanak, de azok is halványabban.
Azonban az eredmény ugyan jobb, de elájulni szerintem nem kell. Ugyanis nyertem a csillogáson, de veszítettem az élességen. Ha megnézitek jobbra a nagy fát, látszik, hogy a lombkorona élesebb a CPL nélkül.Ez a tompaság azt eredményezi, hogy ugyan nem az van, hogy a tükröződés miatt semmit nem látsz mondjuk a melletted elhaladó autó rendszámából, de azért élesen sem látod, ahogy a képen is látszik, nem takarja ki a csillogás, de nem leolvasható.
Annyi előnye van, hogyha nem képet kiragadva, hanem a videókat végignézve összehasonlítom, akkor a CPL nélkül 10-ból 10 autónak zéró a rendszám láthatósága a túl erős csillogás miatt, CPL szűrővel meg azt mondom 10-ből 6-nak le lehet olvasni, a maradék 4 esetén a tompaság miatt nem, ahogy a képen láthatónak sem.
Szóval a semminél több, de nem csodaszer, arra a lópokróc való.

Egyelőre nem döntöttem még el, hogy marad-e fent a szűrő, vagy sem. -
sambenez
Topikgazda
Először meg kell keresni egy letölthető FW-t, ami a kamerához való. Aztán csak rámásolni a .bin fájlt az SD kártyára, beletenni a kamerába és áramot adni neki.
Ebben a videóban benne van hogyan kell csinálni.
Most hányas fw van rajta azt tudod? -
bul07
nagyúr
Előre is, nekem még úton van ma adták át szállításra, kb szerda csütörtökön kapom meg, így tesztelni akkor tudom ha megjön
Memória kártya olvasó reader-re megoldás, ki hogy nevezi
ORICO TWU32-3AST + SD, 15cm - fehér
[link]
1 390 FtORICO TWU3 + SD, 15cm - fehér
[link]
1 590 FtAlzaPlus+ tagsággal ingyenes szállítás
Én a ORICO TWU3 + SD rendeltem azt a kétszáz forintot nekem megért a teljes USB 3.2 Gen 1 csatlakozók
És igen olvastam az értékeléseket, ezért is írtam elsőnek hogy még nem teszteltem, én majd csak a saját tesztjeimnek hiszek mert simán lehet hogy USB 2 dugták be és úgy vártak rendes sebességet
Egy sima memória kártya reader sokkal többe kerülDe ha nem maradnátok le az akcióról, de mégis kivárnátok a tesztemet van mód rá
Meg kell rendelni de fizetésnél más memóriakártyát választani majd mikkor feldobja a kártya adatos ablakot azt csak simán bezárni, így a rendelés le lesz adva de nem lesz kifizetve. És változóan de 7-10napig még él a rendelés és bármikkor ki lehet fizetni és akkor ki is szállítják
(már ha van készleten, mert igazság az hogy voltam már úgy hogy közben elfogyott és nem is tudták beszerezni, de szerintem ez nem olyan cucc) -
sambenez
Topikgazda
Na sikeresen befejeztem az A800 cseréjét A810-re, és az RC06-ot RC12-re.
Szerencsére az első kamera talpa teljesen kompatibilis, és a hátsó kamera bekötő vezetéke is, így megúsztam az újra fűzést.
Már csak kánikula kellene, hogy az SD kártya cseréről is kiderüljön bevált-e.
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Egyik napról a másikra resetelődött a kamera (A800s). Sávtartós hülyeség miatt hisztizne, hogy nem sikerült kalibrálni. BT, wifi ki van rajta kapcsolva, illetve ha lelkézom a hibát szól, hogy gyári lett az időbeállítás, állítsam be. Igen ám, de nem reagál egyik gombra sem.
Miként lehetne factoryzni, vagy valahogy működésre bírni a jószágot?
-
Clay
senior tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Nézegettem én is ezeket, de végül nem rendeltem, mert nem bíztam bennük. Ennél is többen írják, hogy egyáltalán nem jó, vagy az A810-hez nem jó.
-
totoka2
tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Köszi!... pont erre gondoltam én is a lóversenypályásnál (és még drága is). Az egyszerű sima Ali-s? ..van esetleg linked ? A 800-ashoz való nem jó a 810-hez ugye?
-
FireFox1996
addikt
válasz
totoka2
üzenetére
A lóversenypálya alakút nagyon gyorsan felejtsd el! Kb 11e ft-ért vettem (amikor vettem csak ez volt kapható), funkcionált, de nem forgatható, mert beakadt a szélvédőbe. Vettem egy kör alakú 3e ft-ért, ugyanazt tudja, mint a másik, csak forgatható, nem akad semmi be. Azóta a köralakút használom.
-
totoka2
tag
70mai A810-hez ki milyen CPL-t használ? A gyári lóversenypálya alakúnál nem látom, hogy elforgatható lenne, ott gyárilag jól van beforgatva a szűrő?
-
bexinho23
őstag
Köszönöm mindenkinek a válaszát. Akkor megbékélek a helyzettel.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
bexinho23
üzenetére
Még a vezetői pozícióból, szabad szemmel is látod a tükröződést, csak nem figyelsz rá, megszoktad. A kamera pozíciójából, közel a szélvédőhöz, nagy látószöggel pedig még rosszabb a helyzet. Szóval ez sajnos tényleg ott van a képen, nem a készülék hibája, és három opció van ellene, egyik sem a kamera feladata: csökkenteni lehet polárszűrővel; megpróbálni kitakarni a kamera számára az alsó részt, ha megoldható és nem ronda; csökkenteni a műszerfal fényvisszaverését vmilyen borítással
-
bexinho23
őstag
Lamax N4 kamerát vettem, és sajnos napfényben zavaróan tükröződik a műszerfal. Jól helyeztem el a kamerát, nagyon nincs beállítási lehetőség sem a menüben (fényerőt -expozíció- állítható). Ez a kamera csak ennyit tud?
-
Qtya123
őstag
Kerestem egy megoldást a tükröződés+nincs a kamerámhoz elérhető aftermarket CPL szűrő problémára.
Vásároltam egy csillagászati távcsőboltban polarizációs fóliát, konkrétan ezt: [link]
Közvetlenül nem lehetett a kamera házára ragasztani, mert a lencse kb fél mm-t kilóg a síkjából.
Ezért azt csináltam, hogy kétoldalú, kb 1 mm vastagságú kétoldalú ragasztószalagot ragasztottam fel a kamera házán a lencse köré a jelölt helyen: [kép]
Így a CPL fólia nem ér hozzá a lencséhez, pont eltartja annyira a kétoldalú ragasztószalag vastagsága.Az eredmény alább látható. Majd ugyanazon az útvonalon, ugyanabban az időpontban is el akarom készíteni az összehasonlítást, hogy a fény beesési szöge kb megegyezzen, de szerintem így is látszik a különbség.
Viszont kissé sötétebb tónusú a kép a fóliával, meglátjuk éjszaka ez gondot jelent-e.
Amit még észrevettem, hogy egy picit a távoli élessége romlott így a képnek. Ha (tükröződés mentes viszonyok esetén) összehasonlítom azt, hogy kb mikortól kivehető teljesen egy autó rendszáma, akkor azt kell mondjam, hogy tippre úgy 2 méterre közelebb kell lennie az autónak, hogy ugyanolyan tisztán látható legyen a CPL fólia esetén is, mint nélküle. Szóval ezen az oldalon veszítettem kicsit, viszont a másik oldalról nézve hiába élesebb CPL fólia nélkül a kép, ha a nagy tükröződéstől semmi nem látszik. Se a szélén, se középen a hangszóró rácsa miatt.Íme az összehasonlítás: [kép]
-
pakfong
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Ingatlanos topic!
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Apple asztali gépek
- PlayStation 5
- PayPal
- Milyen egeret válasszak?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R9 9950X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! TÜZES EZÜST MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- Huawei P30 Lite / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

.

Ráadásul meg se tudom nézni, miután nem reagál a gombokra. Nagyjából a legfrissebb van rajta. Pár hónapja frissített azt hiszem.